Η βιομηχανία του τουρισμού (σκέψεις για το παρόν και το μέλλον)

gioannis13

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου πετάει αεροπλάνο...
Ταξίδι-Όνειρο
Χωρίς ρολόι στο χέρι !!!
Δεν κοιτάς μπας και κάνεις το σχολείο για 2 μήνες rbnb ? Ιούλιο - Αύγουστο :innocent:

paefstra

Member
Δεν κοιτάς μπας και κάνεις το σχολείο για 2 μήνες rbnb ? Ιούλιο - Αύγουστο :innocent:
Το δικο μας γινεται ξενοδοχειο κανονικο, γιατι θα εχει και rooftop bar, εχει χωρο για πισινα με την Αθηνα πιατο λογω θεας. Αλλα θελει να το κανει ο Δημος και ειμαστε στις επαλξεις μια δεκαετια τωρα μην κλεισει γι αυτον τον λογο. Φυσικα μελλοντικα αυτο θα γινει, εχουμε μειωση μαθητων 10% τον χρονο αφου η γειτονια εχει κυριως airbnb αντι για σπιτια για νοικιασμα.

Δεν φταιμε εμεις που ολες οι κοινωνικες ομαδες των μονιμων κατοικων θεωρουν τσογλανοεπιχειρηση τον τουρισμο.

Last edited:

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Από την τελική τιμή του δωματίου όντως δεν μένει σχεδόν τίποτα. Ειδικά αν το διαχειρίζεται πλατφόρμα τύπου Booking ή Airbnb. Η αποδοτικότητα για τον ιδιοκτήτη είναι ελάχιστη αν δεν υπάρχει πληρότητα πάνω από 80%.
Δηλαδή κάποιος που έχει 10 δωμάτια, τα νοικιάζει 150 τη μέρα και έχει πχ χαμηλότερη πληρότητα στο 60% δηλ. εισπράττει ημερησίως 900 και μηνιαίως 27,000 βγαίνει χαμένος; Γιατί εγώ απλά νομίζω ότι ο τύπος πλουτίζει.

panpan

Member
Δηλαδή κάποιος που έχει 10 δωμάτια, τα νοικιάζει 150 τη μέρα και έχει πχ χαμηλότερη πληρότητα στο 60% δηλ. εισπράττει ημερησίως 900 και μηνιαίως 27,000 βγαίνει χαμένος; Γιατί εγώ απλά νομίζω ότι ο τύπος πλουτίζει.
Πιο μπακαλίστικο συλλογισμό δεν μπορούσες να κάνεις. Που είναι; τα 10 δωμάτια Πως τα απέκτησες;Κόστος αγοράς. Έξοδα συντήρησης. Ποιος τα καθαρίζει; Είναι όλο τον χρόνο;
Αφού είναι τόσο απλά τα πράγματα, γιατί δεν παίρνεις 10 δωμάτια να πλουτίσεις.
Την κάθε booking την υπολόγισες; Την εφορία; Στην καλή περίπτωση να βγάλει ένα καλό
μεροκάματο με 10 δωμάτια και με πολύ προσωπική εργασία.

Sam-chal

Member
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία
Απάντηση σε αυτό μπορεί να δώσει μόνο κάποιος που διαχειρίζεται 10 περίπου δωμάτια. Πρέπει να συνυπολογιστεί η τοποθεσία, οι υπηρεσίες που προσφέρει (κάθε υπηρεσία ανεβάζει το κόστος, άρα και την τιμή ενοικίασης, άρα και το κέρδος) όπως και το κόστος κατασκευής και τα χρόνια τα οποία υπολογίζονται ως απόσβεση και βέβαια οι εργατώρες απασχόλησης για καθαριότητα, συντήρηση κλπ.

paefstra

Member
Στην καλή περίπτωση να βγάλει ένα καλό
Σοβαρα τωρα? θα πρεπει και να εργαστει πολυ προσωπικα ο επιχειρηματιας αντι ερχονται τα ευρω ουρανοκατεβατα?

Eagle Fly

Member
.Ξεχνστε κάτι πως μπορεί να κλεισεις μέσω Booking, 2 μέρες, αλλά να έχεις συνεννοηθεί τηλεφωνικά με το ξενοδοχείο, να πληρωσεις άλλες δυο διανυκτερεύσεις, χωρίς να φαίνονται πουθενα , επειδή πολλοί το κάνουν αυτο.

Άρα βγαίνει χρήμα, με τον έναν η το άλλο τρόπο.

Γενικά όμως το θέμα, μου θυμίζει την γνωστή παροιμια :

Δυο γάιδαροι μάλωναν σε ξένο αχειρωνα .

Αφου στη Ελλάδα υπάρχουν τρυπες, για να βγαίνει μαυρο, εάν δεν υπήρχε το μαυρο, με την υφεση που έχουμε, θα έπρεπε να ειμασταν σαν το Μπαγκλαντές :cool:

@Konsta

Member
Πιο μπακαλίστικο συλλογισμό δεν μπορούσες να κάνεις. Που είναι; τα 10 δωμάτια Πως τα απέκτησες;Κόστος αγοράς. Έξοδα συντήρησης. Ποιος τα καθαρίζει; Είναι όλο τον χρόνο;
Αφού είναι τόσο απλά τα πράγματα, γιατί δεν παίρνεις 10 δωμάτια να πλουτίσεις.
Την κάθε booking την υπολόγισες; Την εφορία; Στην καλή περίπτωση να βγάλει ένα καλό
Ακριβώς , πρέπει να υπολογιστούν όλα όσα ανέφερες και άλλα τόσα .
Άσε που οι περισσότεροι πιστεύουν ότι , ειδικά , σε ένα ξενοδοχείο μικρής δυναμικότητας το μόνο που κάνει ο ιδιοκτήτης είναι να υποδέχεται χαμογελαστός ( ή και όχι 🥴)τους πελάτες του και φυσικά να βγάζει πάρα πολλά χρήματα ! Και φυσικά αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα

panpan

Member
Σοβαρα τωρα? θα πρεπει και να εργαστει πολυ προσωπικα ο επιχειρηματιας αντι ερχονται τα ευρω ουρανοκατεβατα?
Ελπίζω να κάνεις πλάκα, γιατί αν πιστεύεις ότι με δέκα δωμάτια τα ευρώ θα έρθουν ουρανοκατέβατα χωρίς προσωπική εργασία, έχεις μαύρα μεσάνυχτα από επιχειρηματικότητα. Τουλάχιστον δωδεκάωρο. Τα δέκα δωμάτια είναι κατηγορία μικρομεσαία.

panpan

Member
.Ξεχνστε κάτι πως μπορεί να κλεισεις μέσω Booking, 2 μέρες, αλλά να έχεις συνεννοηθεί τηλεφωνικά με το ξενοδοχείο, να πληρωσεις άλλες δυο διανυκτερεύσεις, χωρίς να φαίνονται πουθενα , επειδή πολλοί το κάνουν αυτο.
Κι αν πας να κλέψεις μια τράπεζα πάλι μπορείς να βγάλεις πολύ χρήμα. Είναι λογική αυτή;
Αρκετοί το κάνουν και αρκετοί πληρώνουν το τίμημα. Νομίζεις ότι αυτές οι εταιρείες είναι ένα μάτσο ανίκανοι που μπορούν να τους ξεγελάσεις; Αν σε πάρουν χαμπάρι έσβησες γι αυτούς.
Κλείσιμο λογαριασμού.
H σύζυγος μου δουλεύει ως fraud investigator σε μια από τις 10 μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου.
Ξέρεις πόσους τόσους "έξυπνους" βρίσκει την ημέρα;

jimp

Member
Πάντως εγώ για να συνεισφέρω στην κουβέντα σας, Κουφονήσια στο μεσαίο δεκαήμερο του Ιουλίου, δεν έπεφτε καρφίτσα, τα πλοία ερχόταν γεμάτα.

Υγ. Καταπληκτική λευκή γαριδομακαρονάδα στον Καπετάν Νικόλα

panpan

Member
Στην Πορτογαλία έχουν κάνει πολύ πιο οργανωμένη δουλειά με τον τουρισμό και ειδικά με την επιμήκυνση της σεζόν.
Κι εδώ στην Ισπανία που μένω, έχει πάνω από 15 χρόνια που τις νεκρές σεζόν, αντί να κλείσει
το ξενοδοχείο και το κράτος να πληρώνει ταμείο ανεργείας, τα λεφτά που ήταν να πληρώσει το
κράτος σε ταμεία ,τα δείνει σε μορφή πριμ για να κάνουν οι μεγάλες ηλικίες διακοπές. Κι έτσι
αντί να κλείσουν, μένουν ανοιχτά με το κέρδος που έχουν οι τοπικές κοινωνίες εκτός σεζόν.
Είχα πάει τυχαία εκτός σεζόν σε ξενοδοχείο με σπα, τζακούζι, πισίνα μέσα έξω. Με πρωινό
η χαρά της @paefstra και βραδυνό, μπουφές 5/στερο για 200 ευρώ την εβδομάδα. Τα Καπή
πλήρωναν 120-150.
Εδώ ακόμα βλέπουμε τις ίδιες διαφημίσεις με ούζο και ήλιο.
Βγαίνει και σε συρτάκι και μουσακά. Να γυρίζεις και το μπεγλέρι.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.182
Μέλη
39.914
Νεότερο μέλος
chaly50evi

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom