paefstra
Member
Η γειτονια που μενω στο κεντρο Αθηνας εχει αλλοιωθει 100%. Ολη μερα γρι γρι βαλιτσες και τα 3αρια φετος κοστιζουν 700 ευρω. Τον Ιουνη ηρθε εξω απο το σχολειο "επενδυτης" με airbnb πιο πανω και ωρυοταν γιατι οι γονεις ερχονται με αυτοκινητα να παρουν τα παιδια τους και το 10λεπτο μποτιλιαρισμα "ριχνει την αξια των διαμερισματων του".Από την τελική τιμή του δωματίου όντως δεν μένει σχεδόν τίποτα. Ειδικά αν το διαχειρίζεται πλατφόρμα τύπου Booking ή Airbnb. Η αποδοτικότητα για τον ιδιοκτήτη είναι ελάχιστη αν δεν υπάρχει πληρότητα πάνω από 80%.Υπάρχουν δυο κατηγορίες που ωφελούνται από τον τουρισμό. Οι Άμεσα και οι έμμεσα.
1)Οι Άμεσα (Θα μου διαφύγουν μερικοί).
Τουριστικά γραφεία, αεροπορικές εταιρείες, Εταιρείες λεωφορείων, οδηγοί λεωφορείων,
ταξί,συνοδοί, ξεναγοί, μουσεία, προσωπικό μουσείων, εταιρείες ενοικιάσεων αυτοκινήτων,
ξενοδόχοι, ξενοδοχουπάλληλοι, ακτοπλοΐα, εστίαση, διασκέδαση κλπ.
2) Οι έμμεσα.
Παραγωγοί προϊόντων (Τυριά, σαλάμια,κρασιά, κατεψυγμένα, ψωμιά κλπ)
Αγρότες, Κτηνοτρόφοι, πτηνοτρόφοι.
Συνεργεία αυτοκινήτων, τρακτέρ,λεωφορείων κλπ
Βιοτέχνες ρούχων, εισαγωγείς, μεταποιητές.
Το κράτος κερδίζει γιατί έχει έσοδα (φπα, δηλώσεις) να καλύψει τρύπες και να φανεί ότι κάνει δουλεία μειώνοντας την ανεργία.
Κάνει δουλειά; (το κράτος) Τίποτα. Από κεκτημένη ταχύτητα και συγκυρίες έχουμε κατά διαστήματα άνοδο. Και για να μην το πάρουμε πολιτικά και εκτραπούμε, δες όλους τους υπουργούς τουρισμού που υπήρχαν μέχρι σήμερα. Μοντέλα και μοντέλες, διπλωμάτες, γιατροί
και δικηγόροι. Κανένας να έχει σχέση με τουρισμό.
Μα θα μου πεις αφού έχουμε έσοδα όλα καλά. Φαινομενικά όλα καλά, Στην πράξη όμως
υπάρχει το πρόβλημα της εποχικότητας. Την μια δεν βρίσκεις εισιτήρια για το καράβι, την άλλη δεν βρίσκει ο ακτοπλόος πελάτες. Την μια έχεις δουλεία, την άλλη όχι.
Υπάρχουν οι αστάθμητοι παράγοντες που δημιουργούν απώλεια εισοδημάτων. Καιρός, σεισμοί,
ηφαίστεια, απεργίες, διαδηλώσεις κλπ.
Θα ήταν πολύ ωραία τα πράγματα αν μπορούμε να επεκτείνουμε την τουριστική περίοδο,
τότε θα ήταν υπέροχα. Το να κάνει το υπουργείο βιντεάκια με λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ΄ αγόρι μου . Ή ό άλλος ο γελοίος πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης να μοιράζει κουλούρια
σε πελάτες του κρουαζιερόπλοιου. Είναι για σφαλιάρες.
Γράφει ο Γιώργος στο προηγούμενο ποστ ότι στις Κυκλάδες έχουμε μείωση αφίξεων.
Εδώ έχουμε τα έξοδα να τρέχουν. Μια χρονιά πίσω. Δεν είναι όλα ρόδινα.
Στο κατοστάρικο που δίνει κάποιος για δωμάτιο, θα πρέπει να βγάλουμε το ποσοστό της
πλατφόρμας που νοικιάζεις. 15-20% ,μείον το φπα, μείον τα δύο πιάτα πρωινό που θα φάει η
@paefstra , μείον τα έξοδα προσωπικού ,καθαριότητας, νερό, ρεύμα συντήρηση κλπ.
Τι μένει;
Και μου λετε οτι τρωμε στη μαπα ολη αυτη τη σκ@τιλ@ και δεν βγαζετε κερδος? Ειχα την ελπιδα οτι καποιοι συμπολιτες μας γινονται πλουσιοι εις βαρος του κοινωνικου συνολου. Αλλα αν δεν βγαζουν κερδος, κλειστε τα τα ρημαδια κι ανοιξτε κανονικη επιχειρηση.