Η βιομηχανία του τουρισμού (σκέψεις για το παρόν και το μέλλον)

XristinaK

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όπου "χορεύει" το Β.Σέλας
Ε ναι σε κάτι τέτοια είναι θέμα γούστου. Αλλά όχι και υπερεκτιμημένο, δοκίμασε το πιάτο που ανέφερα και περιμένω την κριτική σου.

Επίσης το Μικρές Κυκλάδες είναι κορυφή γεύσεων, μπορεί να είναι λίγο τσιμπημενο αλλά είναι κορυφή.

Από θέμα κόσμου πάντως θεωρώ πως σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια είχε περισσότερο κόσμο, Πορί δεν είχες χώρο να απλώσεις πετσέτα.
Μικρές Κυκλάδες κορυφή, ναι, το μόνο τσιμπημένο επίσης, ναι, αλλά και όλα τα άλλα μαγαζιά και στα 2 νησιά έχουν φανταστικό φαγητό! Και καλές τιμές... Εγώ δεν πέτυχα πολύ κόσμο φέτος αρχές Ιουλίου και Πορί πάω πάντα νωρίς πρωί ή/και ηλιοβασίλεμα! Και μια φίλη που γύρισε τώρα μου είπε ότι ήταν χαλαρά. Και τιμές δωματίων, κλασικά, υψηλές, όπως κάθε χρόνο @groovecollector. Εγώ μένω πάντα σε συγκεκριμένα δωμάτια, με σταθερή τιμή...και αυτό που μένω το Πασχα και αυτό στο οποίο μένω τα καλοκαίρια! Τέλη Αυγούστου θα ξαναπάω, πιστεύω ίδιες θα είναι οι τιμές και τότε...

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Γενικά να ξέρετε πάντως πως από τα €100 που πληρώνει κάποιος για ένα δωμάτιο όταν το κλείνει από OTA τύπου booking.com στον επιχειρηματία μένουν καθαρά στην καλύτερη περίπτωση €20 άντε βαριά €25 χωρίς να υπολογίζονται προσωπική εργασία ή έξτρα μισθολογικό κόστος, τυχόν ζημίες που θα προκαλέσετε, έξοδα συντήρησης, τυχόν έξτρα παροχές ή υπερβολική χρήση κάποιων παροχών, πιθανά δώρα κλπ. Στην ουσία για διαμονή 1 διανυκτέρευσης με κόστος λιγότερο από €100 το κατάλυμα μπαίνει μέσα. Είναι κάτι που δεν το αντιλαμβάνονται πολλοί μικροεπιχειρηματίες ή airbnbηδες. Το καταλαβαίνουν όμως στο τέλος της σεζόν ή όταν έρχεται το εκκαθαριστικό.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Nipon-Αλάσκα-Yellowstone
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Η ακτινογραφία του Αirbnb στην Ελλάδα: 364 ευρώ τον μήνα τα έσοδα για τους απλούς ιδιοκτήτες - Σε Μύκονο και Σαντορίνη τα περισσότερα ακίνητα Η ακτινογραφία του Αirbnb στην Ελλάδα: 364 ευρώ τον μήνα τα έσοδα για τους απλούς ιδιοκτήτες - Σε Μύκονο και Σαντορίνη τα περισσότερα ακίνητα

dammys

Member
4 μέρες στη Ζαγορά ×60 ευρώ =240 ευρώ μαύρα και αφορολόγητα..ο τύπος δούλεψε ελάχιστα ούτε μιση ώρα την ημερα και έχει και 10 δωμάτια αλλά δεν ήταν ούτε τα μισά γεμάτα..

vikara

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ισπανία
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
Πόσο μα πόσο μαύρα μεσάνυχτα!
Όταν είχα 10 δωμάτια δούλευα 16 ώρες το 24ωρο και τις υπόλοιπες 8 λαγό κοιμόμουν και ξυπνούσα είτε από τηλέφωνο είτε από άγχος 2-3 φορές τη νύχτα τουλάχιστον. 7 ημέρες την εβδομάδα, χωρίς ούτε ένα ρεπό, χωρίς ούτε μια ώρα ελεύθερο χρόνο για 4-5 μήνες συνεχόμενους. Ξυπνούσα το πρωί και δεν μπορούσα να πάρω τα πόδια μου, δεν ξεκολλούσε το σώμα μου από το στρώμα για να σηκωθώ και συνήθως καταριομουν που ξύπνησα και δεν ταξίδεψα ήσυχα στον άλλον κόσμο.
Κι όλες αυτές οι ώρες εργασίας για να πληρωθούν έξοδα, δάνεια κλπ που αφορούσαν τα δωμάτια και στο τέλος να μείνει ένας μισθός πρωτοπροσλαμβανόμενου στον ιδιωτικό τομέα για 12 μήνες.
Και συν τοις άλλοις έπρεπε να είμαι πάντα με το χαμόγελο ακόμη και τη μέρα που κηδεψα τον πατέρα μου. Την συγκεκριμένη μέρα μάλιστα δεν θα ξεχάσω ποτέ την κυρία του δωματίου 103 που έγινε έξαλλη επειδή το σεσουάρ δεν είχε diffuser. Τότε ήμουν 24αρης, με τεράστια ψυχικά αποθέματα και πολύ ήρεμος ώστε να αντέξω την αναστάτωση της και να της βρω σεσουάρ με diffuser λίγη ώρα πριν μεταφερθεί η σωρός στην εκκλησία. Σήμερα δεν ξέρω πως θα αντιδρούσα αλλά σίγουρα δεν θα ανεχομουν τη συμπεριφορά της.

Μην ζηλεύετε τόσο τους μικροεπιχειρηματίες, ούτε φαντάζεστε τι άγχος έχουν καθημερινά για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Ακόμη κι αν βγάλουν 5 φράγκα παραπάνω είναι τις περισσότερες φορές (αν όχι πάντα) επειδή έφτυσαν αίμα και έτυχε να ανταμειφθούν λίγο καλύτερα από άλλους που ενώ φτύνουν κι αυτοί αίμα δεν απολαμβάνουν καρπούς.
Σε όλα εχεις δίκιο.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
4 μέρες στη Ζαγορά ×60 ευρώ =240 ευρώ μαύρα και αφορολόγητα..ο τύπος δούλεψε ελάχιστα ούτε μιση ώρα την ημερα και έχει και 10 δωμάτια αλλά δεν ήταν ούτε τα μισά γεμάτα..
Γιατί δεν ζήτησες να πληρώσεις παραπάνω ώστε να πάρεις απόδειξη;

Και γιατί δούλεψε ελάχιστα; Ηταν ερείπιο το κατάλυμα, ακαθάριστο, έκανες μόνος check in check out, την κράτηση την έκανες με ρομπότ, δεν υπήρχαν τα απαραίτητα αναλώσιμα για τη διαμονή; Εξήγησε λίγο

panpan

Member
Το δωμάτιο που πήγες δεν ήταν βαμένο; Ξόδεψε χρόνο και χρήμα που εσύ δεν το είδες.
Τα σεντάνια του πριν από σένα δεν τα έβγαλε από το κρεβάτι μαζί με τις μαξιλαροθήκες,
τα πήγε , τα έπλυνε, τα σιδέρωσε και τα έστρωσε για να τα βρεις καθαρά. Ξόδεψε χρόνο και
χρήμα που εσύ δεν είδες. Η τουαλέτα ήταν βρώμικη ή ηταν καθαρή; Το ντουζ;
Ξόδεψε χρόνο και χρήμα σε απορρυπαντικά ΄. Χαρτί τουαλέτας; Πετσέτες.Πλήρωσε ρεύμα, φόρους,ερτ (ισχύει; ) που εσύ δεν βλέπεις πχ Ενφια, η δεν ξέρω πως τους λέτε.
Εκτός αν όταν πήγες χρησιμοποίησες τα δικά σου σεντόνια από το σπίτι σου , έστρωσες το
κρεβάτι, καθάρισες την σκατωμένη τουαλέτα από τον προηγούμενο και μάζεψες εσύ τις τρίχες από το μπάνιο. Στο τσακίρ κέφι έριξες και ένα καθάρισμα στην σκάλα, στην ρεσεψιόν και έκλεισες
ραντεβού για τον Σεπτέμβριο για ένα βαψιματάκι. Πλλλάκα με κάνεις; (Σαλονικό ακούστηκε)
Μήπως του είπες να πας εσύ να πληρώσεις το νερό και την ΔΕΗ να μην κουράζεται ο άνθρωπος.

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια.... Ειλικρινά απορώ, δεν έχετε βαρεθεί να λέτε τα ίδια;

dammys

Member
Εννοώ χωρίς να το πολυαναλύω ότι :
ΔΕΝ δουλεύουν ΟΛΟΙ με πλατφόρμες
Υπάρχουν ακόμα ΜΑΥΡΑ λεφτά στον τουρισμό /δεν υποστηρίζω τις τράπεζες και τους μεσάζοντες/ και γι αυτό κινείται ακόμα η οικονομία.

Τώρα για το πώς έκανε ο κάθε ξενοδόχος το ξενοδοχείο του ή τα ενοικιαζόμενα του έχω απόψη για μερικούς ειδικά στη Χαλκιδική και στην Κρήτη αλλά άσε βραδιάτικα...
Για το αν δουλεύουν ΟΛΟΙ οι επιχειρηματίες ΣΑΝ ΣΚΥΛΙΑ έχω άποψη αλλά άσε βραδιάτικα...

Οι περισσότεροι ΒΑΡΙΟΥΝΤΑΙ πλέον να κυνηγήσουν τη δουλειά και δίνουν τα δωμάτιά τους σε γραφεία γι αυτό το μηδαμινό κέρδος

dammys

Member
Το δωμάτιο που πήγες δεν ήταν βαμένο; Ξόδεψε χρόνο και χρήμα που εσύ δεν το είδες.
Τα σεντάνια του πριν από σένα δεν τα έβγαλε από το κρεβάτι μαζί με τις μαξιλαροθήκες,
τα πήγε , τα έπλυνε, τα σιδέρωσε και τα έστρωσε για να τα βρεις καθαρά. Ξόδεψε χρόνο και
χρήμα που εσύ δεν είδες. Η τουαλέτα ήταν βρώμικη ή ηταν καθαρή; Το ντουζ;
Ξόδεψε χρόνο και χρήμα σε απορρυπαντικά ΄. Χαρτί τουαλέτας; Πετσέτες.Πλήρωσε ρεύμα, φόρους,ερτ (ισχύει; ) που εσύ δεν βλέπεις πχ Ενφια, η δεν ξέρω πως τους λέτε.
Εκτός αν όταν πήγες χρησιμοποίησες τα δικά σου σεντόνια από το σπίτι σου , έστρωσες το
κρεβάτι, καθάρισες την σκατωμένη τουαλέτα από τον προηγούμενο και μάζεψες εσύ τις τρίχες από το μπάνιο. Στο τσακίρ κέφι έριξες και ένα καθάρισμα στην σκάλα, στην ρεσεψιόν και έκλεισες
ραντεβού για τον Σεπτέμβριο για ένα βαψιματάκι. Πλλλάκα με κάνεις; (Σαλονικό ακούστηκε)
Μήπως του είπες να πας εσύ να πληρώσεις το νερό και την ΔΕΗ να μην κουράζεται ο άνθρωπος.
Ναι είχε μια βουλγάρα χωρίς ένσημα...
Το δωμάτιο το έβαψε Αλβανός με μαύρα
Είχε φωτοβολταικά με επιδότηση
Βαρίοταν να προσφέρει πρωινό και έτρωγα στον φούρνο (φοβερή σπανακόπιτα!!!) και έπινα καφέ και τσάι βουνού με μέλι Αττικής ρε@#@@## στην καφετέρια....
Όχι τα πληρώνει με e-banking...

άσε μας ρε ανισόπεδη ντισκο

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.107
Μέλη
39.867
Νεότερο μέλος
king2009