Η προετοιμασία του ταξιδιού χαλάει το ταξίδι;

paefstra

Member
Μηνύματα
13.014
Likes
40.978
Και για εμένα τα ίδια ισχύουν. Το μεσοδιάστημα μεταξύ του ελέγχου ασφαλείας και της επιβίβασης είναι για εμένα κομμάτι απερίγραπτης χαράς και ενθουσιασμού, ασχέτως προορισμού.
Κι όμως ειπα κατι αλλο. Περιμενω πως και πως να βρεθω στους ιδιους δρομους, ενιοτε ψαχνω τα ιδια μαγαζια (το χω παθει μερικες φορες, λεω για δες πως ξανα'ρθα και νιωθω την ιδια χαρα). Το περιεργο ειναι οτι καθε ταξιδι στον ιδιο προορισμο δε ειναι το ιδιο με το προηγουμενο. Οχι γιατι θα δω κι αλλα πραγματα - γιατι θα δω οσο να ναι- αλλα γιατι εχω διαφορετικη ματια η ειμαι σε διαφορετικη ψυχικη κατάσταση.
Υποθετω οτι γι αυτο ο ταξιδιωτικος μου χαρτης δεν ειναι τοσο μεγαλος. Ειμαι μαλλον μια περιπτωση ακομη που δεν περιεγραψε ο @taver , που ξοδευουν χρονο και λεφτα για να ξαναπανε :haha:
 

kokoui

Member
Μηνύματα
369
Likes
490
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινικη Αμερικη
Κατάλαβα επακριβώς τι είπες, τα ίδια συναισθήματα νιώθω και εγώ. Πρόσφατα πήγα Λονδίνο για τεταρτη φορά και ένιωθα ακριβώς τον ίδιο ενθουσιασμό με την πρώτη.
Απλά με το σχόλιο μου ήθελα να πω ότι, ταξίδι να είναι και όπου ναναι.
 

alma

Member
Μηνύματα
3.723
Likes
15.076
Πρόσφατα πήγα Λονδίνο για τεταρτη φορά και ένιωθα ακριβώς τον ίδιο ενθουσιασμό με την πρώτη.

Το Λονδίνο είναι έτσι κι αλλιώς ανεξάντλητο.Μπορείς να πας δεκάδες φορές και πάντα να έχει ένα σωρό πράγματα να δεις και να κάνεις.
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.052
Likes
7.801
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Tι είναι αυτό το street view τελικά, ντελιβεράδες είναι;
Όταν φτάνεις αργά στο ξενοδοχείο σου, πεινάς σα λύκος, ξέρεις ότι τα φαγάδικα κλείνουν σε μια ώρα και δεν έχεις χρόνο να γυρίζεις όλους τους πέριξ δρόμους για να βρεις κάτι να φας, ανοίγεις το Google maps και βλέπεις τι έχει στη γειτονιά και επιλέγεις ανάλογα με τα γούστα σου. Το street view βοηθάει στις "δύσκολες" περιπτώσεις (π.χ. Σαγκάη, Κίνα) όπου είναι σημαντικό να έχεις μια εικόνα του πώς μοιάζει το μαγαζί που διάλεξες - γιατί αν περιμένεις να διαβάσεις πινακίδα...
 

BASILISPAP

Member
Μηνύματα
538
Likes
2.750
Επόμενο Ταξίδι
Απο εδώ και από εκεί...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Περού, Κιργιστάν
Μου αρέσει να αποφασίζω από πριν για το πόσες μέρες θα μείνω σε κάθε πόλη/χωριό (στην Ασία ειδικότερα). Ψάχνω από πριν για τα ξενοδοχεία, για λόγους ευκολίας, οικονομίας και καλής σχέσης ποιότητας και τιμής. Προσπαθώ να βλέπω λίγες φωτογραφίες κάθε περιοχής και να έχω ένα καλό μειγμα προεπιλογων και αυθορμητισμού... Πρέπει να δίνουμε και λίγο χρόνο για το αναπάντεχο.
 

sinefoula

Member
Μηνύματα
451
Likes
1.683
Επόμενο Ταξίδι
;;;;;;;;;;;;;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Αίγυπτος,Μαρόκο!
Σας διαβαζω και περνω ιδεες για το επομενο......ξεκινησα τα ταξιδια το 2016 που πρωτοπηγα στο παρισι,εκτοτε πηγαινω συνεχεια στο παρισι...εχω παει συνολικα 6 φορες και καθε φορα μου φαινεται σαν καινουργιο,ειναι και το ετερον ημισυ εκει και καθε μα καθε φορα που φευγω κλαιω.......το λατρεψα,ή θα το λατρεψεις ή θα το μισησεις το παρισι.........αλλο ταξιδι που καταφερα να παω ηταν στα παραλια της τουρκιας,Κωνσταντινουπολη,Σμυρνη,Αιδίνι(κουσάντασι)και Αλικαρνασος........επιστροφη ξανα στην πολη και μετα αθηνα.........15 μερες κρατησε ειχα παει με φιλικο ζευγαρι,αναμεικτα συναισθηματα........πονεσε,ειχα ακουσει,δει,διαβασει τοσα για την Σμυρνη που μονο εκλαιγα οταν πηγα,ειναι κι η καταγωγη μου απο εκεινα τα μερη............θα θελα να ξαναπαω,λατρευω την επαναληψη.......αυτη τη φορα θα παω σαν τουριστας οχι σαν πατριδα.......και εχετε δικιο κανουν κακο οι φωτογραφιες κι οσα βλεπεις απο τον τοπο που θα πας,ναι θελει οργανωση αλλα ως εκει...........εγω το ειχα παρακανει σχετικα με την τουρκια......λεω να παω Τσεχια στο επομενο,αλλα ακομα το ψαχνω.....
 

Andreas_Chris

Member
Μηνύματα
17
Likes
46
Επόμενο Ταξίδι
Βιετναμ
Ταξίδι-Όνειρο
Περου-Βολιβια
Εξαρταται απο διαφορους παραγοντες, οπως ο τροπος που ταξιδευεις (μονος, παρεα ζευγαρι, group κτλ) , ο σκοπος (αναψυχη η δουλεια), ο χρονος που εχεις στην διαθεση σου, η προσωπικος χαρακτηρας του καθε ταξιδιωτη κτλ. Αντιλαμβανεστε, ενας solo ταξιδιωτης η εστω με ενα ακομα ατομο, θα χρειαστει περισσοτερο ψαξιμο-οργανωση για το τι θα δει/κανει ή οχι, απο ενα ''βολεμενο'' ταξιδιωτη που παει με group, ετσι ωστε να οικονομησει σε χρονο και χρημα ωστε να πραγματοποιησει οσο περισσοτερες επισκεψεις εκει που θελει. Εγω προσωπικα, παντα θα εκανα μια σεβαστη εξερευνηση και αντληση πληροφοριων κυριως απο το internet στα κυρια μερη που θα ηθελα να επiσκεφτω [διαμονη, διατροφη, διανομη (ΜΜΜ) και φυσικα αξιοθετα] για να μαθω τα tips αλλα και τις σκοτουρες που μπορω να αποφυγω αλλα μεχρι εκει, η πραγματικη μαγεια θα ειναι οταν συναντησω το μερος που βλεπω τωρα σε μια εινονα στο google απο κοντα και ζωντανα.
 

vikara

Member
Μηνύματα
475
Likes
4.029
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
Περιμενω πως και πως να βρεθω στους ιδιους δρομους, ενιοτε ψαχνω τα ιδια μαγαζια (το χω παθει μερικες φορες, λεω για δες πως ξανα'ρθα και νιωθω την ιδια χαρα). Το περιεργο ειναι οτι καθε ταξιδι στον ιδιο προορισμο δε ειναι το ιδιο με το προηγουμενο. Οχι γιατι θα δω κι αλλα πραγματα - γιατι θα δω οσο να ναι- αλλα γιατι εχω διαφορετικη ματια η ειμαι σε διαφορετικη ψυχικη κατάσταση.
Αυτό ακριβώς μου συμβαίνει και εμένα με το Βερολίνο!Όσες φορές και να πάω,καθε φορα το βλέπω Αλλιώς...Και το καλό είναι ότι μετά από τόσες φορές στο ίδιο Μέρος,δε χρειάζεται πια καμία προετοιμασία :) (Για να μην είμαστε και εκτός θέματος!)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.181
Μηνύματα
883.236
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom