Η ταινία Κυνόδοντας στη λίστα των 9 για τα Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας

thanos75

Member
Μηνύματα
1.371
Likes
3.428
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Με παρόμοια έξυπνο τρόπο παρουσίασε ο Λανθιμος κ το θέμα του γάμου κ των σοβαρών ερωτικών σχέσεων στον Αστακο
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.697
Likes
6.676
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Και το σημαντικότερο: παρουσιάζει με ένα έξυπνα συμβολικό τρόπο τους βαθυτερους μηχανισμούς λειτουργίας της ελληνικής οικογένειας. Ενώ για παράδειγμα το miss violence απλά παρουσίαζε μια ιστορία οικογενειακής βίας κ γενικά την οικογενειακή βία, ο Κυνόδοντας μέσα από αυτή τη συμβολική κ weird ιστορία του έδειχνε το πόσο ομφαλοσκοπει η πατριαρχικη ελληνικη οικογένεια κ ποσο κόβει τα φτερά στα μέλη της (κ ειδικα από τα παιδιά της) κ τα απομακρύνει -μέσω του πλεγματος της- από την αληθινή ζωή
Ετσι ακριβώς !
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.032
Likes
12.145
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Έχω πολλή περιέργεια να τη δω την ταινία πάντως με αυτά που γράφετε.
Κι εγω την ειχα και καθισα και την ειδα χθες βραδι. Δεν μπορω να πω πως σοκαριστηκα. Η ταινια θιγει ενα θεμα ταμπου για την ελληνικη και οχι μονο κοινωνια. Ο λανθανων τροπος ενδειξης αγαπης και η απομονωση απο την πραγματικοτητα ως μεθοδος ανατροφης των παιδιων ειναι στοιχεια που υπαρχουν σε μικρο ή μεγαλο βαθμο σε παμπολες οικογενειες. Σε καθε σκηνη εκανα παραλληλισμους με υπαρκτες ιστοριες οικογενειων.

Διαβαζοντας τα σχολια εδω πιστευα πως θα δω μια ταινια με σαδιστες γονεις που θα κακοποιουν τα παιδια τους. Ομως ειδα τελικα αυτο που βλεπω καθημερινα. Γονεις που δεν ξερουν πως να αγαπησουν. Εναν πατερα που κουβαλαει ολα τα στερεοτυπα της ελληνικης οικογενειας και προσπαθωντας να τα διαφυλαξει κραταει με τη μεθοδο της νοητικης υποταγης τα παιδια του εγκλωβισμενα μεσα απο τη μαντρα. Φοβουμενος μην παρουν το λαθος δρομο τους κοβει τα ποδια ωστε να μην μπορουν να κανουν ουτε βημα.

Αρκει να σκεφτουμε ποσοι μα ποσοι γονεις (μπορει να δουμε και τον εαυτο μας καμμια φορα) κοβουν τα ποδια ή τα φτερα των παιδιων τους. Ποσα παιδια αναγκαστηκαν να δοκιμασουν ή να κανουν πραξη τις επιθυμιες των γονιων τους; Ποσα παιδια ζουν ετεροκατευθυνομενα και ελεγχομενα απο τους γονεις τους ακομα και ως ενηλικα; Ποσοι ανθρωποι ζουν μια ζωη που δεν τους αρεσει μονο και μονο επειδη οι δικες τους αναγκες και επιλογες δεν αρεσουν στους γονεις τους; Και ποσοι γονεις δεν καταλαβαν ή δεν εμαθαν ποτε την ταιραστια ζημια που προκαλεσαν στα παιδια τους;

Πως να σε σοκαρει μια ταινια οταν εχει φροντισει γι αυτο η ζωη πολλακις;

Σκηνοθετικα τη βρηκα χλιαρη, τα μηνυματα της ιδιαιτερα ευστοχα και τολμηρα και με πολυ καλες ερμηνειες (ειδικα η Μαιρη Τσωνη, που εφυγε πολυ νεα, ειναι εξαιρετικη). Αγαπημενος ρολος αυτος του security girl...Και επειδη της αρεσει να την γλειφουν και επειδη της αρεσει η ψαροσουπα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
883.981
Μέλη
38.908
Νεότερο μέλος
Apostolos88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom