Ιορδανία Ισραήλ Λίβανος Συρία Θα πηγαίνατε Μέση Ανατολή με ΙΧ;

sfakhania

Member
Μηνύματα
142
Likes
40
Ονειρεμένο Ταξίδι
ινδια , ρωσσια
syria

επειδη ημουνα φετος στη μεση ανατολη, ακουσα απο ντοπιους , οτι το περασμα στο ισραηλ με ιδιωτικο αυτοκινητο και σφραγιδες συριας , αν γινει , μπορει να παρει πολυ πολυ ωρα ,,,με ερωτησεις και πολυ μανουρα απο τους φρουρους. η αντιστροφη διαδρομη ισραηλ - συρια αποκλειεται ....
 

traveladdict

Member
Μηνύματα
1.380
Likes
1.341
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Στην αρχή λες ότι οι ισραηλινοί δεν τους αφήσουν να μπουν στο Ισραήλ.
Μετά λες ότι κάποιοι ντόπιοι σου είπαν ότι παίρνει πολλές ώρες.
Αφού δεν ξέρεις στα σίγουρα, γιατί την μπερδεύεις τη γυναίκα?
 

Ivana

Member
Μηνύματα
899
Likes
1.432
Ονειρεμένο Ταξίδι
οχ.....όλος ο κόσμος
δεν πειράζει....για την κατάσταση αυτή ξέρω εδώ και τρία χρόνια..
πάντως εκτιμώ κάτε ανάντηση ;)
 

sfakhania

Member
Μηνύματα
142
Likes
40
Ονειρεμένο Ταξίδι
ινδια , ρωσσια
syria

αν ειδες εγραψα οτι "αν γινει" το περασμα στο ισραηλ . αρα γνωριζω τουλαχιστον μια περιπτωση ντοπιου που τον γυρισαν πισω μετα απο ωρες "ανακρισης¨" στα συνορα του ισραηλ , γιατι ζητουσαν εξηγησεις για τις πολλες φορες που ειχε παει προσφατα στη συρια . ο ανθρωπος αυτος ειναι ιορδανος . οποτε ξαναλεω οτι παιζει ρολο σε ποιο ισραηλινο φρουρο θα πεσεις . επισης εμενα τον ιδιο , με κρατησαν ισραηλινοι 20 λεπτα , με το οπλο να στοχευει στο κεφαλι μου και με ρωτουσαν γιατι ταξιδευω στη μεση ανατολη κτλ κτλ και τη δουλειες ειχα στη συρια και στην ιορδανια . οποτε ....μην εισαι τοσο απολυτος στισ αποψεις σου....
 

traveladdict

Member
Μηνύματα
1.380
Likes
1.341
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Πάλι άλλα λές όμως.
Επαναλαμβάνω ότι στο αρχικό σου ποστ γράφεις ότι δεν μπορεί κάποιος να μπει στο Ισραήλ, αν έχει πάει στη Συρία. Αυτό δεν ισχύει.
Επίσης μιλάς για ένα ντόπιο - που όμως είναι Ιορδανός.
Οι ευρωπαίοι δεν έχουν πρόβλημα, μπαίνουν στο Ισραήλ, όπου και να έχουν πάει.
Έχω πάει πάνω από 10 φορές στο Ισραήλ, με σφραγίδες Πακιστάν, Υεμένης, Λιβύης, Συρίας, Ιράν στο διαβατήριο μου και πέρα από μια ολιγόλεπτη ανάκριση επί τόπου, δεν αντιμετώπισα άλλο πρόβλημα.
Και είμαι απόλυτος, γιατί εδώ μέσα πρέπει να δίνουμε ακριβείς ταξιδιωτικές πληροφορίες και όχι να λέμε πράγματα που ακούσαμε και ίσως/μπορεί/πιθανόν να ισχύουν.
Αν η ivana και η κάθε ivana σε ακούσει και κανονίσει το πρόγραμμα της και δεν πάει στη Συρία πριν το Ισραήλ, ή αποφύγει το Ισραήλ και σταματήσει το road trip της στη Συρία και μετά ανακαλύψει ότι αυτά που διάβασε εδώ μέσα είναι μπαρούφες, που θα σε έβρισκε μετά, για να σου στείλει την τούρτα με τη βόμβα?
 
Μηνύματα
4.099
Likes
1.797
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Wuthering Heights
Εχω διαβατηριο με βιζες Συριας και Λιβανου και περσυ το καλοκαιρι μπηκα στο Ισραηλ χωρις προβλημα (υπηρξε μονο μια σχετικη δυσφορια της υπαλληλου στο αεροδρομιο , αλλα κανενα αλλο θεμα). Το αναποδο αποτελει προβλημα
 

sfakhania

Member
Μηνύματα
142
Likes
40
Ονειρεμένο Ταξίδι
ινδια , ρωσσια
ειδες??

αν καταλαβα καλα μιλατε για περασμα στο αεροδρομιο ? εκει ειναι πιο χαλαρα τα πραγματα . οδικως με δικο σου αυτοκινητο απο το περασμα Αλενμπυ με σφραγιδες απο αλλες αραβικες χωρες ....δεν νομιζω να περασεις τοσο ευκολα οσο λετε. στο αεροδρομιο ειναι αλλιως και δεν καταλαβα αν μιλατε για συνεχομενο ταξιδι απο συρια η λιβανο στο ισραηλ .ολα παιζουν ρολο ....αν πας με δικο σου αυτοκινητο να περασεις σε ξεσκιζουν στον ελεγχο του αμαξιου και τρως πολλες ωρες , αν τελικα περασεις ..... μην συγκρινετε με τις διαδικασιες του αεροδρομιου .....
 

traveladdict

Member
Μηνύματα
1.380
Likes
1.341
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Όχι, εγώ μιλάω και για τα σύνορα.
Έχω περάσει και από Αίγυπτο στο Ισραήλ και από Ιορδανία στο Ισραήλ. Και με διαβατήριο φορτωμένο με "εχθρικές" σφραγίδες. Κανένα πρόβλημα. Το μόνο που με ρώτησαν είναι γιατί πήγα σ'αυτές τις χώρες.
Η πρώτη φορά που πέρασα μάλιστα, ήταν το 1994 από τη γέφυρα με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, γιατί ακόμα δεν είχε ανοίξει επίσημα.
Έπρεπε να πάρω ειδική άδεια στο Αμμάν ( περίμενα στημένος 3 ώρες στην ασφάλεια), να πάω με λεωφορείο μέχρι τα σύνορα, να πάρω ταξί που είχε ειδική άδεια για να μπει στα κατεχόμενα και τέλος να διανυκτερεύσω σε ένα άθλιο ξενοδοχείο-κοτέτσι στην Ιεριχώ, γιατί ήταν αργά και δεν είχε συγκοινωνία με τα Ιεροσόλυμα.
Και φυσικά δεν μπορούσα να πάω πίσω στην Ιορδανία, γιατί μέχρι την Ιερουσαλήμ μπορούσα να πάω ( που θεωρητικά ήταν ακόμα ιορδανικό έδαφος), αλλά από κει και πέρα όχι.
Σε πληροφορώ ότι ακόμα και τότε, με πολύ δύσκολες συνθήκες, ακόμα και στη γέφυρα, οι ξένοι μπορούσαν να περάσουν στο Ισραήλ, με ιορδανική σφραγίδα και με σχετική διαδικασία βέβαια. Τώρα τα πράγματα είναι απίστευτα καλύτερα.
 

Evapar

Member
Μηνύματα
87
Likes
103
Επόμενο Ταξίδι
Αναζητείται
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ν.Ζηλανδία/Πολυνησία
Πράγματι δεν υπάρχει πρόβλημα να μπει κανείς στο Ισραήλ αν έχει στο διαβατήριό του βίζα από Συρία ή Λίβανο. Το αντίθετο είναι πρόβλημα. Γι' αυτό το λόγο μπορεί κάποιος να ζητήσει στα σύνορα του Ισραήλ να μη του σφραγίσουν το διαβατήριο (το έχω κάνει ήδη δύο φορές για να μην έχω πρόβλημα στη Συρία). Οσο για το θέμα ασφάλειας σ' αυτές τις χώρες, η απάντηση δεν μπορεί να είναι απόλυτη. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, θέμα ασφάλειας δεν υπάρχει. Αλλά με τη ρευστότητα που επικρατεί στην περιοχή, δε μπορείς να είσαι σίγουρος για το τι θα συμβεί. Αν είσαι προετοιμασμένη για πιθανή περιπέτεια ή αίσθημα ανασφάλειας, τότε ναι να πας. Σίγουρα θα νιώσεις ευπρόσδεκτη από τους ντόπιους..
 

sfakhania

Member
Μηνύματα
142
Likes
40
Ονειρεμένο Ταξίδι
ινδια , ρωσσια
!!!!

αν εσυ μετα απο ολα αυτα που γραφεις πως περασες το θεωρεις ασφαλες και σιγουρο οτι θα περασεις τα συνορα με δικο σου αυτοκινητο που θα εχει διασχισει ολη τη μεση ανατολη χωρις να σε κρατησουν ωρες για ελεγχο και να σε πρηξουν στις ερωτησεις και τισ διατυπωσεις ...μαλλον λεμε για το ιδιο πραγμα και δεν καταλαβαινομαστε. το θεωρω αδικο κοπο να κανεις ολη αυτη τη διαδρομη και μετα να περιμενεις 4-5 ωρες στην ουρα με τους απειρους παλαιστινιους που περνανε τα συνορα ....ο ιορδανος που εγραψα πριν ηταν με ιορδανικο διαβατηριο αλλα ιερεας ορθοδοξος που πηγαινε στο πατριαρχειο και παλι τον γυρισαν πισω. επιμενω οτι ειναι ρισκο να πας στα συνορα με δικο σου αμαξι και να φας ολη αυτη την ταλαιπωρια .....
 

traveladdict

Member
Μηνύματα
1.380
Likes
1.341
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Καλά, εσύ επέμενε!
Βάλτο καλά στο μυαλό σου, δεν έζησες τη σούπερ-περιπέτεια που φαντασιώνεσαι! Χιλιάδες ξένοι περνάνε τα σύνορα και υφίστανται την ίδια διαδικασία. Άσε λοιπόν τα όπλα που σε σημαδεύουν στο κεφάλι, τα ...ρίσκα και τις ατέλειωτες ουρές, γιατί αν πας να περάσεις τα δικά μας σύνορα με την Τουρκία σε καμιά γιορτή, εκεί να δεις πόσες ώρες θα είσαι στην ουρά... Μη νομίζεις ότι έκανες κάτι μοναδικό.

Πετάς μια ανοησία ότι δεν σ'αφήνουν οι ισραηλινοί να μπεις και μετά προσπαθείς να τη μπαλώσεις με χίλιους τρόπους, λέγοντας για καθυστερήσεις, ανασφάλεια και ορθόδοξους ιερείς. Λες και ο Ιορδανός ορθόδοξος ιερέας, με ιορδανικό διαβατήριο, έχει το ελεύθερο να πηγαίνει όπου θέλει! Και επειδή είναι ορθόδοξος αυτόματα γίνεται ευρωπαίος ή αμερικάνος και μπορεί να μπαινοβγαίνει όποτε θέλει σε τέτοια χώρα.
Δεν έχει νόημα να συνεχίσω, αφού κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις, το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι να αποδείξεις ότι έχεις δίκιο, ότι επιχειρήματα και αν έχουν οι άλλοι.
Οκ λοιπόν έχεις δίκιο.
Εσύ πήγες μια φορά, εγώ δεκατέσσερις και εσύ έχεις δίκιο και υποκλίνομαι.
Η ivana νομίζω ότι κατάλαβε...
 

sfakhania

Member
Μηνύματα
142
Likes
40
Ονειρεμένο Ταξίδι
ινδια , ρωσσια
ευχαριστω!!!

ευχαριστω για την ειρωνεια και για τα ευγενικα σχολια . νομιζα οτι ο χωρος εδω ειναι ελευθερος για να πει ο καθενας τις εμπειριες του. συγγνωμη αν οι δικες μου μικρες εμπειριες δεν ειναι ιδιου επιπεδου με τις δικες σας.... και παλι ταπεινα συγγνωμη που εξεφρασα μια διαφορετικη γνωμη ....
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.801
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom