Ιαπωνία ΙΑΠΩΝΙΑ - Big in Japan

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
… και πάνω απ’όλα το τραγουδιστό “Arigatou Gozaimaaaasu”.
Νομίζω είναι « arigatō gozaimashita» κι έχει ευρεία χρήση αναλόγως την περίπτωση και σημαίνει γενικώς ευχαριστούμε για ... Στη δική μου περίπτωση (από το Aikido) σήμαινε κάτι του στυλ «ευχαριστούμε που πας δίδαξες» ,γεγονός που φανερώνει την υψηλή κουλτούρα σεβασμού των Ιαπώνων.
Αντίστοιχα θυμάμαι και τον χαιρετισμό απέναντι σε Ιάπωνες δασκάλους, πάντα υπόκλιση - ποτέ χειραψία που είναι κάτι σαν προσβολή και το αναφέρεις κι εσύ στο κείμενο σου.

varioAthens

Member
Νομίζω είναι « arigatō gozaimashita» κι έχει ευρεία χρήση αναλόγως την περίπτωση και σημαίνει γενικώς ευχαριστούμε για ... Στη δική μου περίπτωση (από το Aikido) σήμαινε κάτι του στυλ «ευχαριστούμε που πας δίδαξες» ,γεγονός που φανερώνει την υψηλή κουλτούρα σεβασμού των Ιαπώνων.
Αντίστοιχα θυμάμαι και τον χαιρετισμό απέναντι σε Ιάπωνες δασκάλους, πάντα υπόκλιση - ποτέ χειραψία που είναι κάτι σαν προσβολή και το αναφέρεις κι εσύ στο κείμενο σου.
Tι με βαζεις να ψαχνω μεσημεριατικα? (Βαρατε με κι ας κλαιω :haha: )
ARIGATŌ GOZAIMASU or ARIGATŌ GOZAIMASHITA? - JapanesePod101

L33T

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ότι γράφει κάτω. ΙΑΠΩΝΙΑ!
Ταξίδι-Όνειρο
2024.2025.Japan.
Κοιτα μην τυχον και δεν μας στελνεις καθημερινη ανταποκριση!!! Ουέ κι αλοιμονο! 😂
Πλεον μονο με κινητο! Εχω υπαρξει και πιο «επαγγελματιας» φωτογραφος αλλα η DSLR στα ταξιδια με κουρασε υπερβολικα -το βαρος, να αλλαζω συνεχως ρυθμισεις, να βαζω και να βγαζω φακους- συν του οτι με τον τεραστιο φακο μεσα στην μουρη τους οι ανθρωποι «στραβωνουν» ενω με κινητο ειναι ολοι χαλαροι.
χρώσταω ήδη από τα 2 προηγούμενα μου, ξέρω είμαι απαράδεκτος. Αλλά, δεν θυμάμαι με τίποτα ,και όλο λέω να το κάνω και δεν το κάνω ...
Σκεφτόμουν να πάρω μια mirrorless που μου πρότειναν , για να βγάζω πιο 'καθαρές' φώτο ,και να μη αγχώνομαι όλη την ώρα με το κινητό , πως να κάτσει η ρυθμιση κτλ κτλ .

varioAthens

Member
χρώσταω ήδη από τα 2 προηγούμενα μου, ξέρω είμαι απαράδεκτος. Αλλά, δεν θυμάμαι με τίποτα ,και όλο λέω να το κάνω και δεν το κάνω ...
Σκεφτόμουν να πάρω μια mirrorless που μου πρότειναν , για να βγάζω πιο 'καθαρές' φώτο ,και να μη αγχώνομαι όλη την ώρα με το κινητό , πως να κάτσει η ρυθμιση κτλ κτλ .
Εξαρταται και τι θες να κανεις με τις φωτογραφιες σου... αν θες να τους αλλαζεις τα φωτα στην επεξεργασια ή να κανεις μεγαλες εκτυπωσεις να παρεις mirrorless, αλλιως καλυπτεσαι και με ενα καλο κινητο

L33T

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ότι γράφει κάτω. ΙΑΠΩΝΙΑ!
Ταξίδι-Όνειρο
2024.2025.Japan.
Εξαρταται και τι θες να κανεις με τις φωτογραφιες σου... αν θες να τους αλλαζεις τα φωτα στην επεξεργασια ή να κανεις μεγαλες εκτυπωσεις να παρεις mirrorless, αλλιως καλυπτεσαι και με ενα καλο κινητο
θα έλεγα πιο πολύ επεξεργασία κτλ. για να μείνουν. Εκτύπωση παίζει να μη έκανα ποτέ μου, τέλος πάντων για να μη χαλάω και το θέμα με τα άκυρα μου, thank you :)

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Πάρα πολύ ωραία ιστορία και είναι και η πρώτη που διαβάζω από Ιαπωνία :)
Το κλείσιμο εξαιρετικό, ευχαριστούμε!

varioAthens

Member
Πάρα πολύ ωραία ιστορία και είναι και η πρώτη που διαβάζω από Ιαπωνία :)
Το κλείσιμο εξαιρετικό, ευχαριστούμε!
Ε αμα εκανα την παραλιοπληκτη και λατινολατρη go2 να διαβασει για Ιαπωνια wow... μεγαλη μου τιμη και το εννοω!!
Eγω ευχαριστω για την αναγνωση!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.199
Μέλη
39.918
Νεότερο μέλος
mkouini

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα