ΙΚΑΡΙΑ – Η Τζαμάικα της Ελλάδας

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Καλα ουτως ή αλλως ποτε δεν παμε Αυγουστο...Αυγουστο Μανη αυστηρα.Παντα μεχρι 20 Ιουλιου παμε στα νησια.
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.494
Likes
8.006
7 Ιανουαρίου Προεσπέρα - Δήμος Ραχών.
10 Φεβρουαρίου Κάλαμος - Δήμος Ραχών.
23 Φεβρουαρίου Άγιος Πολύκαρπος - Δήμος Ραχών.
25 Μαρτίου Μαυριαννού - Δήμος Ραχών.
23 Απριλίου Αμάλου - Δήμος Ραχών.
14 Μαΐου στον Άγιο Ισίδωρο, Καρκινάγρι - Δήμος Ραχών.
12 Ιουνίου Αγίου Πνεύματος, Τραγοστάσι (σημερινές Καστανιές δηλαδή) - Δήμος Ραχών.
24 Ιουνίου Άγιος Ιωάννη (Χριστού Ραχών) Δήμος Ραχών.
29 Ιουνίου 1)Πέζι (Αγίοι Απόστολοι) - Δήμος Ραχών, 2)Πλατάνι - Δήμος Ευδήλου
1 Ιουλίου το πανηγύρι των Αγίων Αναργύρων στην περιοχή της 1)Λουτρόπολης των Θέρμων - Δήμος Αγίου Κηρύκου 2)Καραβόσταμο - Δήμος Ευδήλου.
7 Ιουλίου ,το πανηγύρι της Αγίας Κυριακής, στην περιοχή της Αρμυρίδας, κοντά στον Φάρο - Δήμος Αγίου Κηρύκου.
15 Ιουλίου του Αγίου Κήρυκου , Δήμος - Αγίου Κηρύκου.
17 Ιουλίου της Αγίας Μαρίνας - αποτελεί επέτειο της Ικαριώτικης επανάστασης του 1912 - 1)Δήμος Αγίου Κηρύκου 2)Στην Αρέθουσα - Δήμος Ευδήλου
20 Ιουλίου του προφήτη Ηλία κοντά στο χωριό 1)Γλαρέδο - Δήμος Αγίου Κηρύκου και στον 2) Προφήτη Ηλία (Καρυδιές) 3) Μηλιωπό- Δήμος Ραχών.
26 Ιουλίου το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής σε 4 χωριά, στον 1)Ξυλοσύρτη , στο 2)Περδίκι - Δήμος Αγίου Κηρύκου, στο 3) Καρκινάγρι - Δήμος Ραχών και στο 4) Πετροπούλι, 5)Καραβόσταμο - Δήμος Ευδήλου.
27 Ιουλίου του Αγίου Παντελεήμονα στο ομώνυμο χωριό - Δήμος Αγίου Κηρύκου.
31 Ιουλίου στον Άγιο Δημήτριο - Δήμος Ραχών.
6 Αυγούστου πανηγύρι στα χωριά του 1)Οξέ, του 2)Χριστού και 3)Φραντάτο για την μεταμόρφωση του Σωτήρος - Δήμος Ραχών.
15 Αυγούστου στην κοίμηση της Θεοτόκου στα χωριά 1)Χρυσόστομος, 2)Μαρμάρια Παναγιά, 3)Περδίκι και 4)Μονοκάμπι - Δήμος Αγίου Κηρύκου 5)Λαγκάδα 6)Ακαμάτρα 7)Κοσσοίκια - Δήμος Ραχών.
17 Αυγούστου στο Καραβόσταμο - Δήμος Ευδήλου
27 Αυγούστου του Αγίου Φανουρίου στο χωριό του 1)Μάραθο - Δήμος Ευδήλου 2)Αγίου Παντελεήμονα - Δήμος Αγίου Κηρύκου , 3)Μανδριά- Δήμος Ραχών.
29 Αυγούστου, 2 μέρες αργότερα το πανηγύρι του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, στο Μαυράτο όπου σερβίρεται και το παραδοσιακό χταποδοπίλαφο - Δήμος Αγίου Κηρύκου.
8 Σεπτεμβρίου στην παραλία Κέραμε και στο χωριό Πλαγιά γιορτάζεται με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια η γέννηση της Θεοτόκου - Δήμος Αγίου Κηρύκου.
17 Σεπτεμβρίου το πανηγύρι της Αγίας Σοφίας στο 1)Μονοκάμπι - Δήμος Αγίου Κηρύκου και 2) Κρεμαστή (Κάμπος) - Δήμος Ευδήλου.
26 Οκτωβρίου Άγιος Δημήτριος - Δήμος Ραχών.
 
Last edited by a moderator:

ikarialover

Member
Μηνύματα
678
Likes
851
Έχει πολύ συχνά πανηγύρια στην Ικαρία.. Βέβαια, μην ξεχνάμε ότι τα πανηγύρια δεν είναι τουριστική ατραξιόν, έχουν σχέση με θρησκευτικές εορτές! Έτσι, π.χ. τον Ιούλιο γίνεται πανηγύρι του προφήτη Ηλία, του Αγίου Παντελεήμονα κτλ., το Σεπτέμβριο της Αγ. Σοφίας κ.ά. Δηλαδή, τον Αύγουστο έχει πολλά πανηγύρια, όχι επειδή είναι τουριστική σεζόν, αλλά λόγω πολλών εορτών (π.χ. 6 Αυγούστου, του Σωτήρος γιορτάζουν τουλάχιστον 4-5 χωριά)!!

Τώρα τι να πω, αν δεν πετύχουν κανένα, θα είναι όντως κρίμα..
 

ikarialover

Member
Μηνύματα
678
Likes
851
Για την ακρίβεια είναι 7 ώρες χωρίς στάση, 9 ώρες κάνουν τα συνήθη καράβια με τις στάσεις (Σύρο, Τήνο, Μύκονο)..Δυστυχώς, φέτος προβλέπεται να βάλουν σαπιοκάραβα, οπότε το 10ωρο μάλλον είναι σίγουρο..
 

atha07

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΠΑΤΑΓΟΝΙΑ
Γειά σας!! Ξέθαψα αυτή την παλιά ιστορία γιατί θέλουμε απεγνωσμένα να πάμε φέτος Ικαρία με την παρέα μου και η ιστορία αυτή μας ενέπνευσε ακόμα περισσότερο!
Διαθέτουμε 1 εβδομάδα για την επίσκεψή μας στο νησί (17-24/7) το οποίο και επιλέξαμε για τους αργούς ρυθμούς και τη χαλάρωση που επιτάσσει η Ικαριώτικη ζωή, χωρίς φυσικά να μην προτιμάμε τα μπαράκια, τα ξενύχτια στις παραλίες με άλλο νέο κόσμο, τις πεζοπορίες και τα πανηγύρια, και γιατί λατρέψαμε τα τοπία και τις παραλίες του από φωτογραφίες.
Επειδή δεν θα διαθέτουμε μεταφορικό μέσο, πιστεύετε ότι μπορούμε ακόμα να ανακαλύψουμε τις ομορφιές του νησιού; Σκεφτόμασταν να μείνουμε μερικές μέρες στον Άγιο Κύρηκο και μερικές στον Αρμενιστή (ή κάπου αλλού στο βόρειο τμήμα) για να πραγματοποιούμε ευκολότερες εξορμήσεις και στο βόρειο κομμάτι του νησιού. Να επισημάνω ότι δε μας τρομάζει η πεζοπορία, το περπάτημα ή το ποδήλατο για να προσεγγίσουμε τις παραλίες και τα χωριουδάκια.
Με τα δρομολόγια των λεωφορείων τι γίνεται; Υπάρχουν;
Πού μας προτείνετε να μείνουμε;
 

James

Member
Μηνύματα
1.001
Likes
5.328
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Αδερφέ χωρίς να είναι τεράστιο το νησί θεωρώ ότι χρειάζεστε οπωσδήποτε όχημα. Οι αποστάσεις δεν είναι και μικρές. Για τα λεωφορεία δεν ξέρω τι παίζει.

Πχ. για να πάτε στην εκπληκτική παραλία Σευχέλλες χρειάζεσαι αυτοκίνητο. Αλλά και για την μετακίνηση μεταξύ των "πόλεων".
Όσο για το που να μείνετε, είναι σχετικό. Εγώ ας πούμε είχα μείνει στον Χριστό Ραχών και ήταν πολύ ωραία και κοντά στον Αρμενιστή. Επιπλέον εκεί τηρούνται και κατά γράμμα τα "Ανάποδα ωράρια", οπότε έχει αρκέτή πλάκα και μαζεύει αρκετό κόσμο. Είχα όμως ενοικιάσει αυτοκίνητο...
 

atha07

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΠΑΤΑΓΟΝΙΑ
Ωραία, ευχαριστώ!! Θα το ψάξω λίγο με τα λεωφορείο αλλιώς ίσως νοικιάσουμε.
Δηλαδή πιστεύεις αυτό το κομμάτι αξίζει περισσότερο να μείνεις;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.204
Μηνύματα
883.680
Μέλη
38.900
Νεότερο μέλος
Arte_miss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom