Ινδία Ινδία με Gap adventures

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Καί...συνεχίζομε!
θα διαφωνίσω με alex στο πρώτο μέρος.
αγγλικά μιλάνε σχεδόν άπταιστα ακομα και τα πιτσιρίκια..
στα πιο απομακρυσμένα χωριά,τα αγγλικά τους έχουν και προφορά!
στα ξενοδοχεία ειναι δεδομένο.
Μην ξεχναμε οτι η Ινδία -Ινδοί είναι δεύτερη στον κόσμο οσον αφορά την πληροφορική!!
επαιτεία δεν είδα πουθενά τουλάχιστον στην νότια που πήγα πρόσφατα.στον βορά που έχει περισσότερο τουρισμό,ναι είχα δεί.
το ταξιδιωτικό κόστος για αυτή την χώρα το ορίζει κυρίως το αεροπορικό εισιτήριο..κατά τα άλλα είναι πάμφθηνη...
πως σας φαίνεται οτι μου στοιχισε μαζί με τα αεροπορικά στο σύνολο και πλουσιοπάροχα μόνο 940 ευρά για 22 μέρες?
 

alexandrak

Member
Μηνύματα
44
Likes
7
Ταξίδι-Όνειρο
Παντού
τι να μας φανει?
με τον πονο μας παιζεις?
ζηλευουμε!!!!!!!!!!:D
στα αγγλικα εξακολουθω να διαφωνω και οχι μονο στα προφορικα αλλα στα γραπτα τους χαλια!τα παιδακια που συναντησα και ηξεραν καλα αγγλικα πρεπει να ηταν απο οικογενειες με καλη οικονομικη κατασταση!
τελοσπαντων με καλα η κακά αγγλικα η δουλεια μας γινεται!
εδω συνεννοειται η μανα μου που ξερει κατι τσατρα πατρα αγγλικα απο το γυμνασιο!
 

Lalibela

Member
Μηνύματα
330
Likes
47
Lalibela εγώ έχω τελείως διαφορετική άποψη για την Ινδία. Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου γνωρίζει πολύ καλά αγγλικά.
δεν εννοουσα οτι δεν μιλανε καλα αγγλικα ...δεν με απασχολει κατι τετοιο πιστεψε με -για αλλο λογο προσπαθουσα να την καταλαβω και τις τρεις φορες που πηγα ....τεσπα αστο δεν θα το αναλυσω

Ο κόσμος είναι φιλικός και ξέρει πότε γίνετε ενοχλητικός για να σταματήσει να σε πιέζει.
εξαρταται ....που εισαι ...ποιος εισαι... και αν συνοδευεσαι
παιζει σημαντικο ρολο το που εισαι ...η χωρα διαφερει ή μπορει να διαφερει αρκετα απο μερος σε μερος

Σε δυο τρεις περιπτώσεις χρειάστηκε να πάμε κάπου ξεχωριστά από το υπόλοιπο group και ούτε μια στιγμή δεν ένιωσα κίνδυνο ή κάποιο άσχημο συναίσθημα.
ειμαστε συμφωνοι

Μια Αμερικάνα είχε χάσει το σημείο της εκκίνησης του group και μας βρήκε με το τρένο στην Agra λες και ταξίδευε στην Ευρώπη.
εχει σημασια, ποσες ωρες ταξιδευεις και σε τι θεση εισαι..
α θεση δεν το συζηταμε "Ελβετια "απλα θελει ζεστα ρουχα το καλοκαιρι λογω air condition
β θεση ...λιγες ωρες παλευονται...δεν ειναι για πολυ..ειδικα με υψηλες θερμοκρασιες

Νομίζω ότι έχουν ειπωθεί πολλές υπερβολές για αυτή τη χώρα που πολλές φορές είχαν βάση αλλά αποτελούν ακραίες καταστάσεις που δεν συμβαίνουν πάντα.
δεν εχω διαβασει καμια υπερβολη ως τωρα

Εγώ έχοντας διαβάσει διάφορα πχ δεν ήπια καθόλου χυμούς και δεν έφαγα καθόλου φρούτα, τα υπόλοιπα μέλη έτρωγαν τα κυριολεκτικά τα πάντα και κανένας μας δεν έπαθε τίποτα.
και πολυ καλα εκανες ...δεν υπαρχουν πρεπει ...
φρουτα μπορουσες να αγορασεις ..εχει και την πλακα του να πηγενεις λαικη στην ινδια
αληθεια ειχατε ελευθερες ωρες με το γκρουπ ?και τι κανατε ?
σε ποιο ξενοδοχειο μεινατε στο δελχι?
αχ βρε γιαννη σε ζαλιζω το ξερω αλλα θελω να συγκρινω ..μηπως βγαλω συμπερασμα για αλλου
 

ioannisp

Member
Μηνύματα
242
Likes
45
Επόμενο Ταξίδι
το σκέφτομαι ...
τα ατομα που ταξιδευαν με gap...τι εντυπωσεις ειχαν ...απο αλλες ηπειρους πχ αφρικη ...
Βασικά απ' ότι κατάλαβα άρεσε πολύ το Νεπάλ και η Βολιβία. Για Αφρική δεν άκουσα πολλά σχόλια. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει και απαραίτητα κάτι, καθώς το κάθε άτομο αντιλαμβάνεται διαφορετικά την ομορφιά.

Δυο κοπέλες 19 ετών από Αγγλία τώρα είναι Ταϊλάνδη και μετά θα πάνε Αυστραλία, Αργεντινή, Βραζιλία και ούτε που θυμάμαι που ακόμα.
 

ioannisp

Member
Μηνύματα
242
Likes
45
Επόμενο Ταξίδι
το σκέφτομαι ...
Στο Δελχί μέναμε στο

TJS Grand hotel
16/7,W.E.A. ARYA SAMAJ ROAD
KAROL BAGH
NEW DELHI.110005.
PH.011-45000555/ 45000556
E.Mail - [email protected]
Web Site. www.tjsroyale.com

Ήταν καθαρό και όλο μέσα με μάρμαρα, αλλά τα παράθυρα των δωματίων ήταν κλειστά με ταπετσαρία μιας και έβλεπαν σε ένα στενό γεμάτο σκουπίδια. Επίσης το aircondition ήταν εφιάλτης, έκανε τρελό θόρυβο. Μείναμε εκεί δυο βραδιές, την πρώτη και την τελευταία. Είναι πολύ κοντά σε σταθμό μετρό και μεγάλο μέρος του χρησιμοποιείται από το Gap για τα tour που περιλαμβάνουν το Δελχί. Φυσικά δεν θα χαρακτήριζα την περιοχή του ξενοδοχείου ως καλή.

Δυστυχώς δεν έχω στοιχεία για τα υπόλοιπα ξενοδοχεία αν και μου άρεσαν περισσότερο.

Το μετρό επίσης στο Δελχί είναι αρκετά εκτεταμένο και επεκτείνεται συνεχώς. Είναι εναέριο και όχι υπόγειο τουλάχιστον σε αρκετά σημεία.

Ελεύθερος χρόνος δεν υπήρχε πολύ. Σε κάποιες περιπτώσεις η ξενάγηση τελείωνε στις 17.00 αλλά όλο και κάτι θα κάναμε είτε όλοι μαζί, είτε χώρια μέχρι τις 19.00 που πηγαίναμε για φαγητό. Μετά το δείπνο συνεχίζαμε στα δωμάτια.

Η ξενάγηση ξεκινούσε περίπου στις 8.00 - 8.30 και μόνο όταν πήγαμε στο Taj ξεκινήσαμε στις 6.00+.
 

ioannisp

Member
Μηνύματα
242
Likes
45
Επόμενο Ταξίδι
το σκέφτομαι ...
Φρούτα από τη λαϊκή αγοράσαμε κάποια στιγμή, βασικά μπανάνες και μήλα. Δεν έφαγα όμως κανένα από τα δυο μιας και είχα διαβάσει ότι όταν τρως μπανάνες σε τσιμπάνε τα κουνούπια και τα μήλα δεν είχα τρόπο να τα καθαρίσω.

Πολλές φορές πάντως τα φαγητά, τα κομμένα φρούτα και τους χυμούς που πουλάνε στους δρόμους ήθελα να τα δοκιμάσω. Ήταν αρκετά περιποιημένα και φαινόταν ωραία. Ο tour leader μας είχε πει ότι είναι πολύ νόστιμα αλλά καλύτερα να μην τα φάμε μιας και δεν πληρούν κάποιους βασικούς κανόνες υγιεινής και ίσως να έχουμε κοιλιακές διαταραχές. Αλήθεια έχει δοκιμάσει κανένας σας;
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Μα αστεία μου λές τώρα??
ο χυμός ήταν υποχρεωτικός τρεις φορές την μέρα,εννοείται με διαφορετικά φρούτα κάθε φορά..
Εβαζαν στο μπλέντερ ολα τα φρούτα μπροστά μας,σερβιριζόταν σε τεραστιο ποτήρι και κόστιζε 40 ρουπίες έκαστος.ήπιαμε παντού,στα καροτσακια του δρόμου,σε μαγαζιά,υπαίθρια καφέ κλπ.
ένας καταπληκτικός χυμός ήταν το lime juice με σόδα,που σερβιριζόταν συνήθως έξω απο τους ναούς του hampi..το τέλειο !! δροσιστικό και ξεδίψαγες πραγματικά..
Κοίτα ioanni σε τέτοιες χώρες δεν παίζει να μην δοκιμάσεις ..άν εισαι μίζερος και συχαίνεσαι κάθεσαι σπίτι σου..τα ξέρεις τώρα αυτά.θα μου πείς μα ρισκάρεις..ναι ρισκάρω τα παντα ειμαι παλαβή..και τι να παθεις δηλαδή? να πεθάνεις απο έναν χυμό αποκλείεται..
Αυτα μορέ ioanni ας μην το τραβήξω αλλο..πάντως καλύτερα έφαγα στον δρόμο απο το Hyatt το εξάστερο της katmantou σε προηγούμενο ταξίδι μου..:cool:
 

ioannisp

Member
Μηνύματα
242
Likes
45
Επόμενο Ταξίδι
το σκέφτομαι ...
Έχεις δίκιο renata και για το Hyatt και για τις γευστικές εμπειρίες του δρόμου. Απλά προσπαθώ να φυλάω τα ρούχα μου, που λένε. Την επόμενη φορά σίγουρα θα είμαι λιγότερο επιφυλακτικός.
 

Lalibela

Member
Μηνύματα
330
Likes
47
Βασικά απ' ότι κατάλαβα άρεσε πολύ το Νεπάλ και η Βολιβία. Για Αφρική δεν άκουσα πολλά σχόλια. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει και απαραίτητα κάτι, καθώς το κάθε άτομο αντιλαμβάνεται διαφορετικά την ομορφιά.
αυτο λεω και γω στη μανα μου αλλα επιμενει να παω Ελβετια...
τελευταιο δυνατο μου επιχειρημα ηταν οτι εμοιασα στον πατερα μου ...και τι απαντησε η αθεοφοβη?
-οοοοχι σε μενα εμοιασες :haha::haha: (ολες οι μαναδες εχουν το εμφυτο ταλεντο να στην φερνουν ενιοτε πισωπλατα και να προσπαθουν με δολοπλοκιες να σε φερουν εκει που θελουν,στην προκειμενη να σε στειλουν Ελβετια -ΔΕΝ θα περασει ο μουλωχτος φασισμος ...)

Είναι πολύ κοντά σε σταθμό μετρό και μεγάλο μέρος του χρησιμοποιείται από το Gap για τα tour που περιλαμβάνουν το Δελχί. Φυσικά δεν θα χαρακτήριζα την περιοχή του ξενοδοχείου ως καλή.
θα σου ψιθυρισω κατι τωρα ....για να μην μας ακουσουν κατι αλητες που συχναζουν βαρανασι ...γαγγη και τα τοιαυτα (και ξυνουν επιφανειες...ή παντρευονται )
εχω παθει ερωτα με το δελχι -δεν με νοιαζει ασχημη ή ομορφη γειτονια ...τα θελω ολα ...its mine (και θα το γδαρω )

Αλήθεια έχει δοκιμάσει κανένας σας;
εχουμε και ρενατα στο φορουμ...που πας ξυπολητος στα αγκαθια ...:haha::haha:

οταν παει ινδονησια ....θα σου απαντησω για τα του δρομου...(αν και τα ψιλοξεφτιλισα στα τρενα)
ασε βεβαια που μπορει να μας ερθει καμια εγκυκλοπαιδεια στο κεφαλι εκει ξαφνικα που καθομαστε ...:bleh::bleh::haha::haha:

Μετά το δείπνο συνεχίζαμε στα δωμάτια.
σε παρακαλω πολυ.. επειδη εχουμε και ηλικιωμενους ...να εισαι κοσμιος

Η ξενάγηση ξεκινούσε περίπου στις 8.00 - 8.30 και μόνο όταν πήγαμε στο Taj ξεκινήσαμε στις 6.00+.
ε μα ενα τετοιο μερος ...απαιτει πρωινο ξυπνημα και προσκυνημα ολημερις και κυριως ολονυκτις ...μην ακουσεις καποιους που θα προσπαθησουν να παραπλανησουν και να σε στειλουν σε τιποτα σπηλιες ....αστα βραστα μην κοιτας που δεν μιλαμε ....σεβομαστε

Πολλές φορές πάντως τα φαγητά, τα κομμένα φρούτα και τους χυμούς που πουλάνε στους δρόμους ήθελα να τα δοκιμάσω
ο,τι δοκιμαζει κανεις καλο ειναι ...αρκει να ειναι ποιοτικο και οχι ο,τι βρει
εγω εκανα το εξης ..παρατηρουσα που ετρωγαν και επιναν ατομα που μενουν μονιμα πλεον ινδια ή τελοσπαντων εχουν ξεμεινει ...κολλησει οπως θες παρτο...

για να μιλησουμε και πιο σοβαρα ...οταν εχεις μια βδομαδα ή δυο και δεν ξερεις ποτε θα επιστρεψεις ...φυλαγεσαι ...και για μενα δεν αξιζει να μπεις σε ρισκο ..ταξιδευουμε πανω απο ολα για το ονειρο....κι ας μην ειναι masala...τα υπολοιπα τα θεωρω επιχειρηματα για να δικαιολογησουμε την τρελα ...λειπει και η famek να μου το εξηγησει καλυτερα αλλα ευτυχως απο ψυχολογους δεν ξεμενουμε .....τι τα χουμε τα conne με Δρομοκαϊτειο

τεσπα γιαννη ευχαριστω ...πραγματικα χαιρομαι που τα συζηταμε
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.052
Likes
7.801
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Κούκου... να μιλήσω τώρα ή όχι? Άσε καλύτερα, γιατί παραγέμισε ο κουβάς... Αυτό μόνον:

Λοιπόν συντρόφια συναγωνιστές τε και συνοδοιπόροι, 4 φορές στη mother India (να μας έχει ο Βράχμα γερούς - μακάρι κι άλλες τόσες), 8 διαφορετικά άτομα συνολικά, ό,τι φάγαμε, όπου το φάγαμε, και φρούτα και λαχανικά φρέσκα και ό,τι άλλο δείγμα υψηλής μαγειρικής και τοπικής γαστριμαργίας μας έλαχε, δυσάρεστα αποτελέσματα μηδέν, ριέν, νιέντε, νάδα, πώς το λένε? Εκτός από μία: Στο γαλλικό εστιατόριο του Oberoi, με εσκαργκό και τα σχετικά, γαλλικά κρασιά και άλλα μεγαλειώδη κι ένα κοστούμι μεγέθους 4 ινδικών μισθών. Τελευταίο βράδυ, εκεί τό'παθε το τσιρλιπιπί ο φίλος!

Από κει και πέρα, για το τι θα σου τύχει... "κάνε με μάντη να σε κάνω πλούσιο!"... αλήθεια, λές? τι νούμερα βγήκαν στο τζόκερ ρε παιδιά?
 

meli

Member
Μηνύματα
1.261
Likes
365
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Με το που ερχομαι με ριχνετε στα "σκληρα"...
Ημαρτον παιδια με την Ινδια!!! Εχω φαει κολημμα!!:shock:
Ατιμη κοπελια!!! Ποτε μας γυρισες? Τωρα βλεπω τα μηνυματα,ειναι πολλαααα...που εγραψες να διαβασω???:roll:
Σοφε μου φιλε,βρηκα φτηνο εισητηριο για Αρμιτσαρ Σεπτεμβριο κι εχω 1 εβδομαδα καιρο. Να το χτυπησω?? Τι προλαβαινω? Κασμιρ? Λεχ? Δαρμασαλα? Ακουω...:clap:
 

Lalibela

Member
Μηνύματα
330
Likes
47
Κούκου... να μιλήσω τώρα ή όχι? Άσε καλύτερα, γιατί παραγέμισε ο κουβάς... Αυτό μόνον:
τι παει να πει αυτο μονον
και εκανα χαρουλες :( ...
πες μου ποιος σε πειραξε και εχεις ακεφιες να τον βουτηξω γαγγη τωρα


μελι ξεκινα με σευχελλες ....πως περασες?
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.195
Μηνύματα
883.532
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom