Ιορδανία Ισραήλ Παλαιστίνη Ιορδανία,Ισραήλ,Παλαιστίνη και πάει η Αννούλα..

popotus

Member
Μηνύματα
74
Likes
616
Επόμενο Ταξίδι
Νότιος Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Στην έρημο του Wadi Rum ( 4η ημέρα)

Ξημερώνει το τελευταίο μας πρωινό στην Πέτρα με όχι και τους καλύτερους οιωνούς για τον γράφοντα!! Έντονη ναυτία χωρίς λοιπά συμπτώματα πιθανής γαστρεντερίτιδας που τρομάζει περισσότερο για τη προγραμματισμένη μας μεταφορά προς στην έρημο και το επικείμενο οδικό ταξίδι!! Εξοπλισμένοι με ένα καλό φαρμακείο, καθότι του υγειονομικού κλάδου, και με γρήγορες αυτοδιαγνώσεις προσπαθούμε να μην χάσουμε χρόνο αν και παρά τα αρκέτα ταξίδια μου στο εξωτερικό(αλλά και μόλις το 2ο εκτός Ευρώπης ) πρώτη φόρα μου συνέβη να νοιώθω έτσι εκτός Ελλάδος!! Η πιθανότητα να με πείραξε το χθεσινό εστιατόριο την αποκλείουμε σιγά σιγά λόγω ότι το έτερο ήμισυ δεν είχε το παραμικρό και με μισή καρδιά και κουράγιο υπό αγωγή παίρνω το τιμόνι για το δρόμο της ερήμου!

Φυσικά δεν τα κατάφερα να βγάλω όλη τη διαδρομή και αρκέτα εξαντλημένος παραδίδω τον έλεγχο του αυτοκινήτου στη μέση της έρημου!Παρά τις επιφυλάξεις της μας οδήγησε με ασφάλεια στο χώρο έξω από το Wadi Rum που μας πέριμενε ο φίλος μας από το Martian Camp ίσως και το καλύτερο κατάλυμα σε αυτό το ταξίδι μας!

Μην έχοντας ούτε το κουράγιο να βγώ από το αμάξι και τον οδηγό μας να μας προτείνει την βόλτα με το τζιπ στην έρημο κατά τη δύση του ηλίου έβλεπα την σκηνή από το camp σαν μάννα και τελίκα αποζημιώθηκα γιατί και κρεβάτια κανονικά είχε μέσα και οι κουβέρτες και τα χαλιά στρωμένα έδιναν την εικόνα από σπίτι σε ελληνικό χωριό!Φυσικά την έπεσα κατευθείαν για ύπνο αλλά η γλυκιά φωνή της σειρήνας μου με καλούσε να μην χάσω την βόλτα με το τζίπ γιατί δεν θα μου ξανατύχαινε! Τι να κάνω ο έρμος τραβάτε με και ας κλαίω και εγώ σέρνω το κουφάρι μου παραβίαζω και όρκους και όλα και ανεβαίνω όχι μόνο στο τζίπ αλλά κάθομαι και στο τιμόνι του κατόπιν παρότρυνσης του οδηγού που δεν είχε καταλάβει τι περνούσα.:eek::shock::cry:

Η παρέα μας, ένα αλλό συμπαθητικό ζευγάρι από τη Γερμανία με το οποιό μοιραστήκαμε τα 35 ευρώ της βόλτας, που άξιζε την αποστολή αυτοκτονίας εκ μέρους μου, αναρωτιόταν τι μας δίνουν στην Ελλάδα και αναρρώνουμε τόσο γρήγορα αφού με είχαν δει να μπαίνω, σαν να έχω διασχίσει τον Ατλαντικό ωκεανό μήνα Οκτώβριο, μεσά στο Camp και σε λίγες ώρες να χορευούμε στην έρημο!! Φυσικά και μετά το τζίπ το κουφάρι μου επέστρεψε χειρότερο από πρίν και μοναχά το τσάι (αχ αυτό το τσάι καλύτερο από κάθε φαρμακευτική αγωγή) με ξανασήκωσε από το κρεβάτι της σκηνής (άντε και λίγο η προτροπή της σειρήνας μου) πρός το "σαλόνι" του Camp για το δείπνο και την κοινωνικοποιήση με τους υπόλοιπους ενοίκους, άλλες 2 Γερμανίδες και ένας Ολλανδός πατέρας με τη κόρη του!!

Να προσθέσω ότι το δέιπνο παρότι δεν το άγγιξα φαινόταν γευστικότατο και άκουσα από όλους πολύ καλές κριτικές και ο τρόπος ψησίματος μέσα στο χώμα ήταν πανέξυπνος και πρακτικότατος ειδικά σε αυτά τα μέρη! Όσο για το Camp το συστήνω ανεπιφύλακτα δίοτι δεν είχε τόσο κόσμο, τα παιδιά που το είχαν απλά και πολύ συμπαθητικά και ειδικά με το προβλημά μου να βοηθήσουν όσο μπορούσαν και οι σκηνές μας σαν δώματια απο ζεστό ξενώνα!! Δέκα με τόνο!!

Πριν κλείσω αυτή την περίεργη ημέρα για μένα να προσθέσω ότι να κοιμάσαι μέσα στη μέση της ερήμου με τον αέρα να λυσσομανά από έξω είναι μοναδική όπως επίσης και μια προηγούμενη κοντινή βόλτα κάτω από τον ξάστερο ουρανό και την απόλυτη ησυχια στο κέντρο του πουθενά!!
 

popotus

Member
Μηνύματα
74
Likes
616
Επόμενο Ταξίδι
Νότιος Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Άκαμπα-Νεκρά θάλασσα-Επιστροφή στο Αμμάν (5η ημέρα)

Ενώ είχαμε συνενοηθεί για τη βόλτα με τις καμήλες για τις 5:30 το πρωί το έτερο ήμισυ που μάλλον είχε μεγάλη προσμονή για αυτή τη στιγμή και ο θόρυβος από τα αγαπητά αυτά ζώα με σήκωσαν από τις 5 να τσεκάρω και τις δυνάμεις μου αν κατάφερνα να πάρω μέρος και σε αυτή τη δραστηριότητα! Εμφανώς βελτιωμένος ντύνομαι στα γρήγορα και κατευθείαν στις καμήλες που και λόγω ύψους μου ήταν λίγο δύσκολη η ανάβαση και η εύρεση του σωστου κέντρου βάρους. Οι 3 καμήλες που μας περίμεναν δεμένες η μία δίπλα στην άλλη ξεκινούν το δρόμος προς την ευρύτερη έρημο αναμένοντας και την αυγή εξ'ου και αυτή η βάναυση ώρα!!

Μία από τις πιο δυνατές στιγμές του ταξιδιού και μια εμπειρία που θα σύστηνα στον καθένα που θα φτάσει εώς εκεί να πραγματοποιήσει με σχετικά χαμηλό κόστος (15 jod) και τελικά την κατάλληλη στιγμή της ημέρας χώρις τον ήλιο στα ντουζένια του και με το ξημέρωμα σαν highlight της βόλτας. Φυσικά το κρύο εκείνη την ώρα έδινε την παρουσιά του αλλά η στάση με τον συμπαθή βεδουίνο στα μισά της διαδρομής να μας προσφέρει τσάι που έφτιαξε εκεί μπροστά μας ήταν μία καλή ευκαιρία να ζεσταθούμε! Μοναδική ιστορία του συμπαθή βεδουίνου ηλικίας λίγο πάνω από τα 30 με 4(!) ήδη παιδιά ήταν η εξιστόρηση του για την πρώτη και τελευταία συνάμα ημέρα του σχολείου του..Όταν με το καλό ήρθε εκείνη η ημέρα παίρνει την καμήλα του και ξεκινά για να φτάσει στο κοντινότερο σχολείο που πάλι απείχε περι τις 2 ώρες!!Αυτό ήταν δεν το ξαναεπιχείρησε:haha::haha:..

Η βόλτα με τις καμήλες κράτησε κοντά στη 1-1,5 ώρα και επιστρέφουμε στο Camp για να μαζέψουμε τα πράγματα για την επόμενη στάση μας στην παραθαλάσσια Άκαμπα στην Ερυθρά θάλασσα! Αφού ευχαριστήσαμε τους συμπαθείς βεδουίνους και μας οδήγησαν στην έξοδο να παραλάβουμε το αμάξι μας και αφού γεμίσαμε και βενζίνη (ποτέ δεν ξέρεις έρημος τριγύρω) σε μία ώρα φτάσαμε στην Ακάμπα μια μεγάλη για τα δεδομένα της χώρας πόλη όχι κάτι το εξαιρετικό και με μπούσουλα τις πληροφορίες της spanagiou κάνουμε μια γρήγορη βόλτα στην πόλη με 2-3 στάσεις για καφέ γλυκό και άλλες λιχουδίες,σε έναν φούρνο μας παίρνουν από το χέρι και μας κάνουν περιήγηση σε όλα τα κατατόπια του και στην διαδικασία παρασκευής του ψωμιού με το αζημίωτο φυσικά, στο τέλος βρισκόμαστε στην παραλία την κεντρική πλάζ της πόλης χαζευόντας την Ερυθρά θάλασσα και τα τόσα αγκυροβολημένα πλοία τριγύρω της και στο βάθος την Ισραηλίτικη πλευρά και το Ειλατ.

Δεν πιστευώ ότι αξίζει να αφιερώσεις μια ολόκληρη ημέρα εκεί εκτός και αν έχεις τόοοοσο πολύ χρόνο και θες να έχεις μία ενδελεχή εικόνα της Ιορδανίας,εμάς πάντως δεν μας κράτησε πάνω από 2-3 ώρες αν και είχαμε και το ταξίδι της επιστροφής προς τα βόρεια έχοντας άπολυτο δίκιο η elenara88 ότι ήταν κάμποσος δρόμος μέχρι το Αμμάν.

Ακολουθώντας τον Dead Sea Highway και με μοναδικό στόχο για σήμερα να βουτήξουμε έστω και για λίγη ώρα στα περίεργα , λόγω υψηλής περιεκτικότητας σε αλάτι, νερά της Νεκράς θάλασσας φτάνουμε μετά από μιάμιση ώρα οδήγηση στο Mujib Biosphere Reserve που οι πληροφορίες από τους συμφορουμίτες μιλούσαν για τα ομώνυμα chalets που για κακή μας τύχη δεν μας επέτρεπαν ούτε επι πληρωμή να κολυμπησούμε στη θάλασσα αφού δεν είχαμε κάνει κράτηση για διανυκτέρευση,που δεν ήταν στα σχέδια μας εν τέλει.Ευτυχώς ένα όργανο της τάξης μας πληροφόρησε άτυπα φυσικά ότι εκεί κοντά θα μπορούσαμε να κάνουμε μία βουτιά αλλά με προσοχή γιατί κανονικά απαγορευέται κάτι που τελικά δεν κατάλαβα αν ήταν θέμα χρημάτων ή καθαρά θέμα θρησκευτικό ή νομικό να κολυμπάς σε μη οργανωμένη παραλία!!

Το κολύμπι πάντως οργανωμένο ή όχι ήταν μια ακόμα μοναδική εμπειρία αυτού του ταξιδιού με την αίσθηση να μην βουλιάζεις και να σε πετάει πρός τα έξω πρωτόγνωρη!!!Η θερμοκρασία παρότι Μάρτιος μία χαρά και μόνο η κίνηση ενός Ιορδανού πρός το μέρος μας διέκοψε τους πειραματισμούς μας με αυτό το περίεργο φαινόμενο! Τα ωραία πράγματα κρατάνε λίγο η σύντροφος ελαφρώς τσαντισμένη που μας χάλασε το μπάνιο και που τελικά απλά ο άνθρωπος έκανε τη βόλτα του στην παραλία (εκεί βρήκε;) και με δυσκολία να συνηθίσουμε το αλάτι που είχε κυριολεκτικά κολλήσει επάνω μας (που να βρούμε κάπου να κάνουμε ενα γρήγορο ντους) φέυγουμε για Αμμάν πρίν νυχτώσει!!

Τελευταία μας στάση στη όμορφη αυτή χώρα η Μαντάμπα με το ελληνικό ενδιαφέρον με τα ψηφιδωτά του 6ου αιώνα που απεικονίζουν έναν χάρτη με 157 λεζάντες (στα ελληνικά), όλων των μεγάλων βιβλικών τόπων από το Λίβανο προς την Αίγυπτο, στην ορθόδοξη εκκλησία του Αγιόυ Γεωργίου!! Ακούγοντας και τα πρώτα ελληνικά στο ταξίδι μας από έναν χριστιανό Ιορδανό που ερχόταν στο ναό για τη απογευματινή λειτουργία και ο οποίος είχε σπουδάσει στην Θεσσαλονίκη και εχόντας σχηματιστεί μια κρούστα από το αλάτι πανώ στο σώμα μας σταματάμε για μια από πιο νόστιμες στάσεις που έχω κάνει ποτέ για pizza σε μαγαζί που δεν σου γέμιζε το μάτι αλλά που είχε μια μεγάλη κοσμοσυρροή απ'έξω!!

Γεμίζοντας και το στομάχι μας, είχανε μείνει μονάχα 45 λεπτά δρόμου μέχρι το Αμμάν και το ραντεβού για την παραδόση του αυτοκινήτου στην πόλη και όχι στο αεροδρόμιο όπως προέβλεπε η αρχική συμφωνία ακριβώς εξώ από το τελευταιό μας ξενοδοχείο στην Ιορδανία..!!!

Να προσθέσω κάποια tips για επόμενους ταξιδιώτες! Απο πλοηγό για τη μετακίνηση μας στην χώρα είχαμε κατεβάσει τους google maps στις περιοχές εκτός σύνδεσης και μας φάνηκαν υπερχρήσιμοι σε όλη την επικράτεια γιατί δεν χαθήκαμε καθόλου!! Ταξιδιωτικό οδηγό είχαμε κατεβάσει στο tablet τον Jordan απο LP και τον Middle East για τις επόμενες ημέρες. Η βενζίνη στη χώρα είναι φτηνή στα 0,65 jod το λίτρο κάπου στα 78 λεπτά. Την περίοδο που πήγαμε εμείς η ισοτιμία ήταν 1 jod στο 1,32 ευρώ σχετικά ακριβή σε σύγκριση με τη σημερινή στα 1,19. Από τρόπους επικοινωνίας δώσαμε συνολικά 13 jod και πήραμε τοπική καρτοκινητή και είχαμε ελευθερη επικοινωνία με τα καταλύματα,rent a car κτλ συν το απεριόριστο internet κοντά στα 5gb!!! Ο πάροχος λεγόταν Zain και η ενεργοποίηση ήταν πολύ εύκολη. Τέλος για το θέμα υγείας που με απασχόλησε λιγάκι να πω ότι για να είμαστε λίγο πιο ήσυχοι είχαμε κάνει (για 1η φόρα η αλήθεια ) μία ταξιδιωτική ασφάλεια για παν ενδεχόμενο που τελικά δεν χρειάστηκε αφού αρκεστήκαμε στο πλήρη απ'ότι φάνηκε φαρμακείο μας!!!:cool::cool:
 

misha19

Member
Μηνύματα
359
Likes
1.274
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία-Θεσσαλονίκη
Ταξίδι-Όνειρο
Round the world
Μετά από πλήθος πληροφοριών που κατάφερα να ανασύρω από το φόρουμ με ιδιαίτερες ευχαριστίες σε elenara88,misha 19 και KostasLia και ώρες μπρόστα στον υπολογιστή αναζητώντας και την τελευταία χρήσιμη πληροφορία για το επικείμενο ταξίδι στη Μέση Ανατολή, έτοιμοι πια για τη νυχτερινή πτήση της Aegean για το άγνωστο Αμμάν.
Πρακαλώ χαίρομαι που περάσατε τέλεια!!!

Δεν πιστευώ ότι αξίζει να αφιερώσεις μια ολόκληρη ημέρα εκεί εκτός και αν έχεις τόοοοσο πολύ χρόνο και θες να έχεις μία ενδελεχή εικόνα της Ιορδανίας,εμάς πάντως δεν μας κράτησε πάνω από 2-3 ώρες
Ο νουμερο 1 λόγος που επισκέφτετε κανείς την Άκαμπα και ίσως και ο μοναδικός που να αξίζει είναι για τον υπέροχο βυθό της !! Μπορείς να κάνεις snorkeling δωρεάν σε πάρα πολλά σημεία αφού ο βυθός είναι υπέροχος ακόμη και σε μικρή απόσταση απο την παραλία.
 

popotus

Member
Μηνύματα
74
Likes
616
Επόμενο Ταξίδι
Νότιος Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Πρακαλώ χαίρομαι που περάσατε τέλεια!!!


Ο νουμερο 1 λόγος που επισκέφτετε κανείς την Άκαμπα και ίσως και ο μοναδικός που να αξίζει είναι για τον υπέροχο βυθό της !! Μπορείς να κάνεις snorkeling δωρεάν σε πάρα πολλά σημεία αφού ο βυθός είναι υπέροχος ακόμη και σε μικρή απόσταση απο την παραλία.
Πολύ σωστά και ευχαριστώ για τη διόρθωση-επισήμανση!! Ενώ είχαμε διαβάσει όλες τις ιστορίες για snorkeling στην Ερυθρά θάλασσα η έλλειψη χρόνου καθώς μόνο 5 ημέρες στην Ιορδανία δεν μάς επέτρεψε να το δοκιμάσουμε εν τέλει.. κρίμα!!
 

popotus

Member
Μηνύματα
74
Likes
616
Επόμενο Ταξίδι
Νότιος Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Πριν ξεκινήσω το 2ο μέρος του ταξιδιού μας θα ήθελα να κάνω μια ανακεφαλαίωση και να πω μερικές σκέψεις για την Ιορδανία έτσι όπως την είδα αυτές τις όμορφες 5 ημέρες. Σίγουρα το ισχυρό χαρτί της και ο λόγος που κάποιος αποφασίζει να την επισκεφτεί είναι αναμφισβήτητα η Πέτρα και όχι άδικα μια και τέτοιους αρχαιολογικούς χώρους δεν βρίσκεις παντού!! Το γνωρίζουν καλά και οι Ιορδανοι και υπερβάλλουν με τόσο ψηλό εισιτήριο!! Ακόμα και με τη προσφορά της Jordan Pass πάλι λίγα δεν τα λες.Η Jordan Pass έχει 3 επιλογές στα 70,75 και 80 jod για 1,2 και 3 ημέρες επίσκεψης στην Πέτρα με κάποιους άλλους αρχαιολογικούς χώρους επίσης στο πακέτο και με το πιο σημαντικό εμπεριέχει την visa που από μόνη της κοστίζει 40 jod!!! Δεν χρειάζεται πολύ σκέψη για να το αποφασίσει κανείς.Μέσα από το site κάνετε την αγορά και ξενοιάζετε..

Δεύτερο δυνατό σημείο της χώρας η έρημος (βλέπε Wadi Rum) και διαμονή κάτω από τα άστρα.Οικονομικότατη σαν επιλογή και αρκετά vfm οι βόλτες με καμήλες και με το τζιπ!! Ασφαλείς οι μετακινήσεις στη χώρα με αμάξι ΔΕΝ χρειάζεται επ´ουδενί το διεθνές δίπλωμα οδήγησης το ευρωπαϊκό νέου τύπου φτάνει! Καλό είναι να έχετε πλοηγό μαζί σας για τις μετακινήσεις σας. Συμφέρουσα επίσης η χρήση τοπικής κάρτας sim προπληρωμένης για Ίντερνετ και ομιλία με τοπικά ξενοδοχεία εστιατόρια κτλ.

Τρίτη επισήμανση βουτιά στην Νεκρά θάλασσα γιατι δεν υπάρχει κάτι άλλο παρόμοιο πουθενά!! Με το φαγητό λογικά δεν θα έχετε πρόβλημα έχουν τόσο ωραίες γεύσεις σε αυτα μέρη και φυσικά τσάι όπου και αν βρεθείτε( καφές δεν είναι το φόρτε τους)!! Στους δρόμους των κεντρικών πόλεων δεν θα σας ενοχλήσουν διόλου οι πλανόδιοι αρκετά ήρεμοι θα έλεγα. Φυσικά παζάρι σε ότι και αν αγοράσετε!! Αν πάτε καλοκαίρι προσοχή σε ήλιο και ζέστη να έχετε τον απαραίτητο εξοπλισμό. Και φυσικά επειδή για πρώτη φορά μου χρειάστηκε ένα καλό φαρμακείο για παν ενδεχόμενο!!

Και κλεινω επειδή με είχαν αρκετοί τρομάξει πριν το ταξίδι με το θέμα ασφαλείας. Λίγους μήνες πριν το ταξίδι μας είχε συμβεί ένα περιστατικό τρομοκρατικής βίας στο Καρακ. Γνώριζα ότι η Ιορδανία αποτελεί σημειό αναφοράς σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή.Και το ζήσαμε και απο κοντά δεν υπήρξε στιγμή που νιώσαμε φόβο ή προσέχαμε περισσότερο απ´οτι σε άλλες χώρες του εξωτερικού!! Ούτε καταλάβαμε απειλή εγκληματικότητας στις πιο αστικές περιοχές και μάλιστα σε πιο περίεργες ώρες.
 

KostasLia

Member
Μηνύματα
311
Likes
1.742
Επόμενο Ταξίδι
για Βαλκάνια το κόβω
Ταξίδι-Όνειρο
Βιετνάμ
Και κλεινω επειδή με είχαν αρκετοί τρομάξει πριν το ταξίδι με το θέμα ασφαλείας. Λίγους μήνες πριν το ταξίδι μας είχε συμβεί ένα περιστατικό τρομοκρατικής βίας στο Καρακ. Γνώριζα ότι η Ιορδανία αποτελεί σημειό αναφοράς σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή.Και το ζήσαμε και απο κοντά δεν υπήρξε στιγμή που νιώσαμε φόβο ή προσέχαμε περισσότερο απ´οτι σε άλλες χώρες του εξωτερικού!! Ούτε καταλάβαμε απειλή εγκληματικότητας στις πιο αστικές περιοχές και μάλιστα σε πιο περίεργες ώρες.
Θα συμφωνήσω μαζί σου αλλά όμως δεν θα συνιστούσα ας πούμε (και το λέω σαν γυναίκα)δύο γυναίκες να επισκεφτούν την Ιορδανία μόνες τους. Μην ξεχνάμε ότι δεν πάει να είναι μια χώρα αραβικής κουλτούρας όπου οι άντρες θεωρούν ιδιαίτερα τις τουρίστριες ....εύκολες.Παρόλα αυτά αν δηλώσεις πως είσαι παντρεμένη σε σέβονται.Θέλει για παράδειγμα μια ψιλοπροσοχή ως προς το ντύσιμο.
Επίσης όταν χαθήκαμε τότε στο Αμμάν γυρίσαμε πολλές γειτονιές,οπως παντού έτσι και εδώ υπάρχουν συνοικίες και συνοικίες..
 

popotus

Member
Μηνύματα
74
Likes
616
Επόμενο Ταξίδι
Νότιος Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Θα συμφωνήσω μαζί σου αλλά όμως δεν θα συνιστούσα ας πούμε (και το λέω σαν γυναίκα)δύο γυναίκες να επισκεφτούν την Ιορδανία μόνες τους. Μην ξεχνάμε ότι δεν πάει να είναι μια χώρα αραβικής κουλτούρας όπου οι άντρες θεωρούν ιδιαίτερα τις τουρίστριες ....εύκολες.Παρόλα αυτά αν δηλώσεις πως είσαι παντρεμένη σε σέβονται.Θέλει για παράδειγμα μια ψιλοπροσοχή ως προς το ντύσιμο.
Επίσης όταν χαθήκαμε τότε στο Αμμάν γυρίσαμε πολλές γειτονιές,οπως παντού έτσι και εδώ υπάρχουν συνοικίες και συνοικίες..
Ναι σωστά δεν το σκέφτηκα έτσι αλλά και πάλι και τη νύχτα που περπατήσαμε λίγο τις περιοχές του Αμμάν αλλά ακόμα και στην άφιξη μας στις 03:00 το πρωί δεν ένοιωσα το αίσθημα του φόβου.Ίσως το βλέπω από την αντρική πλευρά πάλι.Περισσότερο "αγχώθηκα" στην άφιξη μας στην πολυπληθέστατη Βηθλεέμ αργότερα με το έτερο ήμισυ να βγάζει ανέμελη φωτογραφιές με την dslr και με το tablet ανα χείρας που μου έβγαζε λίγο άγνοια κινδύνου και εικόνα κλασσικού δυτικού τουριστά όπως επίσης στην Ιερουσαλήμ με τα νεαρά παιδιά αστυνομικούς με πολιτικά και με τον βαρύ οπλικό εξοπλίσμο μέσα στα τράμ εικόνα πρωτόγνωρη για μας στην Ελλάδα..!!
 

popotus

Member
Μηνύματα
74
Likes
616
Επόμενο Ταξίδι
Νότιος Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Και αφού μίλησα προηγουμένως για Αμμάν να συνεχίσω με αυτό, βράδυ πρωτοήρθαμε στην πόλη, βράδυ ξαναεπιστρέψαμε αφήνωντας το αμάξι στα παιδιά από το άψογο γραφείο ενοικιάσεως και καταλήγουμε στη νέα πόλη αυτή τη φορά με σκοπό να βρισκόμαστε κοντά στο σταθμό των υπεραστικών λεωφορείων Jett στη περιοχή Abdali για να φύγουμε το επόμενο πρωί για τα σύνορα με Ισραήλ. Το κατάλυμα μας δεν μπορώ να αξιολογήσω ειλικρινά αν άξιζε τον κόπο και τα χρηματά του και ακόμα έχω διφορούμενες σκέψεις για αυτό! Είναι ίσως και το μοναδικό που δεν έγραψα ποτέ τη συνηθισμένη κριτική στο booking..
Στα συν ότι τελικά ο μάλλον περίεργος ιδιοκτήτης του μας συνόδεψε μέχρι τον προαναφερόμενο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων και επίσης μας πρότεινε την πιο συμφέρουσα από θέμα χρόνου και χρήματος ιδέα του shared taxi ( 7 jod και οι 2 από 10 jod έκαστος το λεωφορείο και με καλύτερο ωράριο από την προγραμματισμένη αναχώρηση μας στις 07:00 το πρωί). Στα μείον η λέξη περίεργος που τα λέει όλα και που από μια συγκυρία δεν με άφησε να κλείσω μάτι όλη τη νύχτα και η ακατάσχετη φλυαρία του την ώρα άφιξη μας και με την τόσο επισπευσμένη ανάγκη να κάνουμε ένα μπάνιο αφου είχαμε ακόμα πανώ μας τα αλάτια από τη Νεκρά θάλασσα...
Η συγκυρία συνίσταται στο γεγονός ότι η υπερβολική του εξωστρέφεια και η λογοδιάρροια του μας κίνησε κάποιες υποψίες και η προσπάθεια κάποιου προσώπου να ανοίξει την πόρτα μας στις 02:00 τη νύχτα με κράτησε καραούλι ξύπνιο όλη τη νύχτα...:eek::eek::shock:

Αμμάν-σύνορα Ιορδανίας/Ισραήλ-Ιερουσαλήμ( 6η ημερά )

Τελικά ξημερώνει και αυτή η ημέρα με λίγο υπνό δυστυχώς και έτοιμοι για την διάσχιση των συνόρων Ιορδανίας-Ισραήλ και μάλιστα ημέρα Παρασκεύη δηλαδή αργίας για τους μουσουλμάνους άρα σύνορα γιοκ μετά τις 2μμ..!! Η λύση του περίεργου Ιορδανού μας ήρθε κουτί αν και να μοιράζεσαι ταξί με άλλους 3 Παλαιστίνιους ταξιδέυοντας με τη κοπέλα σου ήταν συνάμα πρωτόγνωρη μοναδική και κάτι που δεν συνηθίζεται..ειδικά αν δεν μιλά σχεδόν κανένας αγγλικά!! Μετά από μόλις 45 λεπτά και σε καλή ακόμα ώρα φτάνουμε στo Allenby bridge που χωρίζει τις 2 χώρες.
Η διαδικασία αρκετά χρονοβόρα αλλά όχι τόσο τραγική και η γνωριμία μας με έναν καθολικό μοναχό καπουτσινό γέμισε την ώρα μέχρι την επιβίβαση στο λεωφορέιο της jett που σε μεταφέρει χωρίς καμία στάση στον ισραηλινό έλεγχο.Τα πράγματα εκεί λίγο πιο αυστηρά αν και το περιμέναμε, την εντύπωση όμως μου κλέβουν τα νέα παιδιά συνοριοφύλακες με αυτόματα από αυτά που βλέπουμε στις ταινίες και ειδικά γυναικείου φύλου. Η ουρά για τον έλεγχο όχι τίποτα το ιδιαίτερο και με την κοπέλα να κάνει τις αναμενόμενες περιέργες ερωτήσεις και κατόπιν το shuttle bus για την Damascus Gate στην καρδιά της Ιερουσαλήμ!!
 

KostasLia

Member
Μηνύματα
311
Likes
1.742
Επόμενο Ταξίδι
για Βαλκάνια το κόβω
Ταξίδι-Όνειρο
Βιετνάμ
Και αφού μίλησα προηγουμένως για Αμμάν να συνεχίσω με αυτό, βράδυ πρωτοήρθαμε στην πόλη, βράδυ ξαναεπιστρέψαμε αφήνωντας το αμάξι στα παιδιά από το άψογο γραφείο ενοικιάσεως και καταλήγουμε στη νέα πόλη αυτή τη φορά με σκοπό να βρισκόμαστε κοντά στο σταθμό των υπεραστικών λεωφορείων Jett στη περιοχή Abdali για να φύγουμε το επόμενο πρωί για τα σύνορα με Ισραήλ. Το κατάλυμα μας δεν μπορώ να αξιολογήσω ειλικρινά αν άξιζε τον κόπο και τα χρηματά του και ακόμα έχω διφορούμενες σκέψεις για αυτό! Είναι ίσως και το μοναδικό που δεν έγραψα ποτέ τη συνηθισμένη κριτική στο booking..
Στα συν ότι τελικά ο μάλλον περίεργος ιδιοκτήτης του μας συνόδεψε μέχρι τον προαναφερόμενο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων και επίσης μας πρότεινε την πιο συμφέρουσα από θέμα χρόνου και χρήματος ιδέα του shared taxi ( 7 jod και οι 2 από 10 jod έκαστος το λεωφορείο και με καλύτερο ωράριο από την προγραμματισμένη αναχώρηση μας στις 07:00 το πρωί). Στα μείον η λέξη περίεργος που τα λέει όλα και που από μια συγκυρία δεν με άφησε να κλείσω μάτι όλη τη νύχτα και η ακατάσχετη φλυαρία του την ώρα άφιξη μας και με την τόσο επισπευσμένη ανάγκη να κάνουμε ένα μπάνιο αφου είχαμε ακόμα πανώ μας τα αλάτια από τη Νεκρά θάλασσα...
Η συγκυρία συνίσταται στο γεγονός ότι η υπερβολική του εξωστρέφεια και η λογοδιάρροια του μας κίνησε κάποιες υποψίες και η προσπάθεια κάποιου προσώπου να ανοίξει την πόρτα μας στις 02:00 τη νύχτα με κράτησε καραούλι ξύπνιο όλη τη νύχτα...:eek::eek::shock:

Αμμάν-σύνορα Ιορδανίας/Ισραήλ-Ιερουσαλήμ( 6η ημερά )

Τελικά ξημερώνει και αυτή η ημέρα με λίγο υπνό δυστυχώς και έτοιμοι για την διάσχιση των συνόρων Ιορδανίας-Ισραήλ και μάλιστα ημέρα Παρασκεύη δηλαδή αργίας για τους μουσουλμάνους άρα σύνορα γιοκ μετά τις 2μμ..!! Η λύση του περίεργου Ιορδανού μας ήρθε κουτί αν και να μοιράζεσαι ταξί με άλλους 3 Παλαιστίνιους ταξιδέυοντας με τη κοπέλα σου ήταν συνάμα πρωτόγνωρη μοναδική και κάτι που δεν συνηθίζεται..ειδικά αν δεν μιλά σχεδόν κανένας αγγλικά!! Μετά από μόλις 45 λεπτά και σε καλή ακόμα ώρα φτάνουμε στo Allenby bridge που χωρίζει τις 2 χώρες.
Η διαδικασία αρκετά χρονοβόρα αλλά όχι τόσο τραγική και η γνωριμία μας με έναν καθολικό μοναχό καπουτσινό γέμισε την ώρα μέχρι την επιβίβαση στο λεωφορέιο της jett που σε μεταφέρει χωρίς καμία στάση στον ισραηλινό έλεγχο.Τα πράγματα εκεί λίγο πιο αυστηρά αν και το περιμέναμε, την εντύπωση όμως μου κλέβουν τα νέα παιδιά συνοριοφύλακες με αυτόματα από αυτά που βλέπουμε στις ταινίες και ειδικά γυναικείου φύλου. Η ουρά για τον έλεγχο όχι τίποτα το ιδιαίτερο και με την κοπέλα να κάνει τις αναμενόμενες περιέργες ερωτήσεις και κατόπιν το shuttle bus για την Damascus Gate στην καρδιά της Ιερουσαλήμ!!
Μάλλον η κοπέλα σου σ'αγαπάει πολυ.Ηρωας η Αννούλα!!!.σκέφτηκες πόσο άβολα παίζει να ένιωσε;;
(από κει φάνεται είναι και ο τίτλος ...και πάει η Αννούλα ε???)
πράγματι και μεις όταν πλησιάσαμε τα σύνορα καταλάβαμε ότι δεν αστειέυονται..
Ισραήλ δεν έχω πάει οπότε θέλω λεπτομερή αναφορά γιατί είναι μια χώρα που βρίκεσται στα σχεδιά μου..
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.164
Μηνύματα
882.632
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
Τonia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom