Ισλανδία Ισλανδία ή αλλιώς... Ice is nice!

Menia21

Member
Μηνύματα
781
Likes
2.020
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ταξίδι-Όνειρο
Photography trip
Αυτό από μόνο του είναι αξιοθέατο. Κι εμείς δεν το είχαμε ξενυχτήσει ιδιαίτερα, αλλά το τι χάζι τους κάναμε δε λέγετε. Μέχρι με τα σώβρακα ημίγυμνος ήταν ένας και τραγούδαγε. Τέτοιο μεθύσι. Πάντως αλλάζει όψη η πόλη. Γεμάτα όλα τα μπαράκια.
Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω! Το τι βλέπαμε από το παράθυρο του ξενοδοχείου δεν περιγράφεται (ήταν και ντάλα φως βέβαια!)! Μέχρι που πέρασε μια τεράστια λιμουζίνα και μέσα βρισκόταν ένας... ταρζάν! Ναι, ταρζάν! Ειχε βγάλει το μισό σώμα του έξω και φώναζε και φορούσε μόνο ένα λεοπάρ δέρμα!
 

Menia21

Member
Μηνύματα
781
Likes
2.020
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ταξίδι-Όνειρο
Photography trip
μαλλον εχετε δικιο... αλλα φανταζομουν δυσκολο το ταξιδι στην ισλανδια.
(menia ,εχεις αναψει φωτιες....)

ο ξαδελφος μου μενει στο Ρευκιαβικ εδω και πολλα χρονια και σπανιως ερχεται στην πατριδα!

αφου ο αντρας μου δεν προκειται να με ακολουθησει....υπαρχει κανεις διαθεσιμος......???:haha::haha:
Ευτυχία είναι πανεύκολο αυτό το ταξίδι! Πηγαίντε και θα με θυμηθείτε! Οι άνθρωποι είναι έτη φωτός μπροστά στην οργάνωση!
 

McElk

Member
Μηνύματα
1.025
Likes
1.580
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Ωραία η περιγραφή και οι φωτογραφίες από μέρη γνώριμα. Σαν να ξανακάνω το ταξίδι. Τέλη Μαΐου και είχε τόσα χιόνια ! Μια ένσταση μόνο όσον αφορά τον χαρακτηρισμό "tourist trap" για το γκέυζερ. Είναι ένα ενδιαφέρον γεωλογικό φαινόμενο χωρίς κάποια ανθρώπινη παρέμβαση που το συναντάς σε ελάχιστα μέρη του πλανήτη και το θέαμα σου προσφέρεται δωρεάν δεν είναι δηλ. σε κάποιο περιφραγμένο πάρκο με είσοδο, εισιτήριο κλπ. Στο Akureyri μείναμε στο ίδιο ξενοδοχείο. Σας τα χάλασε λίγο το ηφαίστειο αλλά μια εμπειρία είναι κι αυτή.
 
Last edited by a moderator:

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.151
Likes
14.441
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Που να δεις tourist trap στη νέα Ζηλανδία που πετάνε στο geyser σαπουνόνερα για να εκραγεί προς τέρψιν των τουριστών που πληρώνουν και ειδικό εισιτήριο για το θέαμα!
 

Menia21

Member
Μηνύματα
781
Likes
2.020
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ταξίδι-Όνειρο
Photography trip
Γενικά όλα τα αξιοθέατα, πλην μυοσείων, στην Ισλανδία είναι δωρεάν. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι καλά και αδιάβροχα ορειβατικά μποτάκια.
 

Menia21

Member
Μηνύματα
781
Likes
2.020
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ταξίδι-Όνειρο
Photography trip
Και αισίως φτάσαμε στην ημέρα αναχώρησης! Η πτήση για Heathrow ήταν μεσημεριανή, οπότε όλο το πρωινό θα το είχαμε στην διάθεσή μας για να απολαύσουμε το Blue Lagoon! Τα λεωφορεία της Iceland Excursions ήταν γεμάτα και όλοι θέλανε μια στάση στο Blue lagoon πριν από την πτήση τους. Το κακό? Ηταν Κυριακή. Τι σημαίνει αυτό? Οτι στο Blue lagoon γινόταν πανζουρλισμός! Με την ουρά του κόσμου που ήθελε να μπει στην πισίνα να φτάνει μέχρι έξω, εγκαταλείψαμε την ιδέα να μπούμε και αρκεστήκαμε σ' έναν ωραιότατο καπουτσίνο και βόλτες γύρω γύρω.
Εδώ να πω ότι η είσοδος στην πισίνα κοστίζει περίπου 30 ευρώ/άτομο. Σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσεις, όχι όμως με τέτοια πολυκοσμία. Ο καιρός ήταν συννεφιασμένος και κρύος, το τοπίο εξωγήινο και τα χρώματα υπέροχα! Οτι πρέπει για επίδοξους φωτογράφους! Τι εννοώ? Για δείτε! Πού στην ευχή θα ξαναδούμε τέτοια μέρη?:roll:
aimg692.imageshack.us_img692_6384_img7598e.jpg

Uploaded with ImageShack.us
aimg825.imageshack.us_img825_5596_img76001.jpg

Uploaded with ImageShack.us
aimg231.imageshack.us_img231_2879_img7652j.jpg

Uploaded with ImageShack.us
aimg691.imageshack.us_img691_2926_img7669zz.jpg

Uploaded with ImageShack.us


Uploaded with ImageShack.us

Δυστυχώς η ώρες κύλησαν πιο γρήγορα απ' όσο θα θέλαμε και το Flybus μάς περίμενε για το αεροδρόμιο... Το ταξίδι έφτανε στο τέλος του. Τι μάς έμεινε από αυτό? Πανέμορφες και σπάνιες εικόνες, εξωπραγματικά τοπία κι ένας λαός που ξέρει τι του γίνεται και τι θέλει.
Ειλικρινά εύχομαι να μας δοθεί η ευκαιρία να ξανάρθουμε... Αλλωστε, χάσαμε λόγω του ηφαιστείου την νοτιοανατολική πλευρά και δεν απόλαυσα τα αγαπημένα μου puffin! Η ιστορία τελειώνει εδώ και ακολουθούν κάποια χρήσιμα tips γι' αυτούς που θα ήθελαν να ταξιδέψουν ως εκεί και εξακολουθούν να νομίζουν ότι είναι δύσκολος προορισμός!
 

Menia21

Member
Μηνύματα
781
Likes
2.020
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ταξίδι-Όνειρο
Photography trip
Χρήσιμα tips για την Ισλανδία

1. Το ταξίδι αυτό ΔΕΝ αξίζει να το κάνεις με γκρουπ. Η οδήγηση είναι στα δεξιά όπως και στην Ελλάδα, η βενζίνη φθηνότερη από Ελλάδα, ο κύριος δρόμος (Ring Road) σε οδηγεί σε όλα τα κυρίως αξιοθέατα, η σήμανση επαρκής. Νοικιάστε αμάξι και απολαύστε οδήγηση, διότι έξω από το Ρέυκιαβικ η κίνηση είναι σχεδόν ανύπαρκτη! Φροντίστε όμως να τηρείτε τα όρια ταχύτητας, η αστυνομία δεν αστειεύεται.
2. Για οικονομία στο, ομολογουμένως ακριβό, φαγητό, μπορείτε να φάτε στα βενζινάδικα Ν1 φθηνές και νοστιμότατες σούπες, χοτ-ντογκ, burgers και γενικά ολίγον junk food. Οι σούπες είναι πάντα με δωρεάν ξαναγέμισμα και είναι πολύ χορταστικές!
3. Ολα τα ξενοδοχεία έχουν έναν υπολογιστή με δωρεάν ίντερνετ. Επίσης μπορείς να πάρεις τοπικό τηλέφωνο από το ξενοδοχείο χωρίς χρέωση.
4. Σε κάποια βενζινάδικα Ν1 μπορείς να πλύνεις δωρεάν το αμάξι σου, έχει λάστιχα με βούρτσα μπροστά και το πλένεις εσύ ο ίδιος.
5. Δεν χρειάζεστε μετρητά στην Ισλανδία. Τα πάντα κινούνται με πιστωτικές κάρτες. Ακόμα και βενζίνη είναι προτιμότερο να βάζεις με πιστωτική.
6. Τα πιο φθηνά σούπερ-μάρκετ είναι τα BONUS και τα KRONAN. Ψωνίστε από κει προμήθειες και σνακ για οικονομία.
7. Μην πάρετε μαζί σας πολλά ρούχα, δεν χρειάζονται. Ενα ζεστό, αδιάβροχο μπουφάν, fleece, ζεστό παντελόνι, γάντια, σκούφο και μια αλλαξιά με τζην και ωραίο πουλόβερ για την πόλη. Παπούτσια μποτάκια αδιάβροχα οπωσδήποτε. Η ομπρέλα είναι άχρηστη γιατί φυσάει πολύ.
8. Φυσικά πάρτε μαζί σας μαγιό! Μην χάσετε την ευκαιρία να κάνετε μπάνιο σε hot-pot ή στο Blue Lagoon και Myvatn Nature Baths!
9. Στην Ισλανδία το φιλοδώρημα δεν συνηθίζεται. Εμείς δεν δώσαμε πουθενά και ούτε το απαίτησε κάποιος με τον τρόπο του.
10. Ελέγχετε τον καιρό κάθε πρωί πριν φύγετε από το ξενοδοχείο. Μπορείτε να τον δείτε στον Η/Υ του ξενοδοχείου με το δωρεάν ίντερνετ ή να ζητήσετε από τη ρεσεψιόν. Station forecasts - | Station forecasts - whole country | Weather forecasts | Weather | Icelandic Meteorological office
11. Η εγκληματικότητα στην Ισλανδία είναι σχεδόν μηδενική.
12. Μην αγοράσετε χάρτες, όλα τα ξενοδοχεία έχουν μπροσούρες με εκδρομές και πολύ καλούς χάρτες δωρεάν.
13. Πάνω στην ξεραμένη λάβα θα δείτε ότι έχουν φυτρώσει βρύα, ένα παχύ μαλακό στρώμα (turf), το οποίο δεν πρέπει να το πάρετε σαν ενθύμιο μαζί σας γιατί χρειάστηκαν πάνω από 100 χρόνια για να μεγαλώσει.
14. Οι Ισλανδοί μιλούν εξαιρετικά αγγλικά, χωρίς περίεργη προφορά.
15. Ολες οι συνεννοήσεις μπορούν να γίνουν μέσω e-mail, δεν υπάρχει κανένα θέμα εμπιστοσύνης. Εμείς κλείσαμε τα πάντα μέσω e-mail από Ελλάδα, όλες τις εκδρομές (εκτός του Whale watching που το κλείσαμε επί τόπου) και όλοι οι Ισλανδοί ήταν κύριοι!
16. Το αλκοόλ είναι πανάκριβο... Ο καφές αντιθέτως φθηνός.
17. Στους παγετώνες και στους καταρράκτες λειτουργήστε με σύνεση. Τα βράχια στις άκρες των ποταμών και των καταρρακτών γλυστράνε και δεν είναι σταθερά, στους παγετώνες αν πέσεις μέσα σε moulin (τρύπα) δεν σε ξαναβρίσκουν...
18. Οταν ταξιδέψετε με Icelandair, έχετε υπόψιν ότι το φαγητό και τα σνακ πληρώνονται επιτόπου μέσα στο αεροπλάνο. Τα μόνα δωρεάν είναι το νερό και αναψυκτικά. Αρα, φέρτε μαζί σας κανά σάντουιτς και να μην το χρυσοπληρώσετε στο αεροπλάνο.
19. Το νερό είναι παντού πόσιμο και πεντακάθαρο. Το ζεστό νερό μυρίζει θείο (σαν σάπιο αυγό), λόγω του ότι προέρχεται κατευθείαν από πηγές. Η μυρωδιά όμως φεύγει γρήγορα και δεν μένει πάνω στο σώμα.
20. Αν τελικά νοικιάσετε αμάξι, οπωσδήποτε κάντε αναβάθμιση σε Super Collision Damage Waiver Insurance. Ποτέ μην είστε σίγουροι ότι ο αέρας δεν θα εκτοξεύσει τρίμματα λάβας στο όχημά σας, τα οποία θα προκαλέσουν ζημιά...

Αυτές οι συμβουλές από εμένα! Εύχομαι όλοι να μπορέσετε να πάτε ΤΩΡΑ που είναι υποτιμημένο το νόμισμά τους! Πιστέψτε με, δεν θα το μετανιώσετε!
Η ιστορία μπορεί τώρα να μεταφερθεί στις Ολοκληρωμένες.
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Mαγευτικές εικόνες και πολύ χρήσιμες πληροφορίες! Ευχαριστούμε για τη θαυμάσια ιστορία! Σίγουρα αποτέλεσε πηγή ταξιδιωτικής έμπνευσης για μένα!
 

vendetta

Member
Μηνύματα
21
Likes
65
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες που έχω διαβάσει στο forum. Η Ισλανδία άλλωστε είναι ένας προορισμός που ιντριγκάρει πολύ κόσμο ακριβώς λόγω των τοπίων που μας μετέφερε η φίλη μας η Μένια. Πάντως σου αξίζουν συγχαρητήρια μόνο και μόνο για την έρευνα που έκανες προκειμένου να κάνεις ένα τέτοιο ταξίδι.
 

giwrgo

Member
Μηνύματα
6
Likes
11
Επόμενο Ταξίδι
ΒΙΕΤΝΑΜ
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΛΑΣΚΑ
Hydronetta και λοιποί φίλοι, ένα έχω να πω: ΔΕΝ υπάρχει πιο εύκολο μέρος για τουρισμό από την Ισλανδία! Είναι τόσο μπροστά οι άνθρωποι σε όλα τους, στην οργάνωση, στην καθαριότητα, στην ειλικρίνεια, τι να πω?
Θα συμφωνήσω ΑΠΟΛΥΤΑ με την Μένια...Εγώ ταξίδεψα τον Ιούλιο στην Ισλανδία και θέλω να αναφέρω ένα μόνο γεγονός.Έκανα και εγώ τον γύρο του νησιού μόνος μου νοικιάζοντας αυτοκίνητο.Στην διαδρομή και μετά το χωριό Vik μία γέφυρα είχε πέσει λόγω μια μικρής έκρηξης ηφαιστείου (δεν θυμάμαι το όνομα ) με αποτέλεσμα η δίοδος με αυτοκίνητο να έχει κοπεί.Όταν έφτασα εκεί κάτι τεράστια οχήματα (με πολύ ψηλές ρόδες) μας περίμεναν να μας περάσουν μέσα από το ποτάμι και εμάς και το αμάξι μας....!!! Και ήδη τα συνεργεία είχαν ξεκινήσει την ανακατασκευή της γέφυρας.... Σάς θύμισε Ελλάδα εεε?
μαθήματα οργάνωσης από έναν περήφανο λαό!
Για όλα τα αλλά περί καθαριότητας, ευγενείας κλπ ... Είναι δεδομένα,..
Έχω μερικές Photos από το ταξίδι στο παρακάτω link
Panoramio - Photos by giwrgo > best
Δεν θα ξεχάσω ποτέ την απίστευτη γαλήνη και ηρεμία αυτού του τόπου!
Το μυαλό καθαρίζει και η ψυχή ηρεμεί.
Και φυσικά το ηλιοβασίλεμα στο Akureyri..(εχω Photos στο Link που έδωσα).
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.788
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom