Ισλανδία Ισλανδία

Laloa

Member
Μηνύματα
67
Likes
433
Καλησπέρα σε όλους ! Έκλεισα για Ισλανδια 26 Σεπτεμβρίου με 6 Οκτώβρη. 10 βραδια θα μείνουμε , οποτε πιστεύω ότι θα είμαστε άνετοι στο να κάνουμε τον κύκλο.
1) Επειδή θελουμε να έχουμε οσο το δυνατόν λιγότερους περιορισμούς στο πρόγραμμα μας , πιστεύετε ότι είναι εφικτό να κλείνουμε επιτόπου τα καταλύματα ;
2) Με revolut μπορούμε να πληρώνουμε οπουδήποτε χωρίς πρόβλημα;
3) Έχετε να προτείνετε κάποια εταιρεία που να νοικιάζει αυτόματα αυτοκίνητα;
4) Είναι κατάλληλη η εποχή για παρακολούθηση φαλαινών;
Για το 3 θα σου πρότεινα να κοιτάξεις την Lotus. Έχει πολλά αυτόματα από Yaris, Tesla μέχρι Forester(που είχαμε εμείς) και Renegade. Επίσης είναι από τις λίγες εταιρείες που μπορείς να πληρώσεις και με χρεωστική κάρτα. Μάλιστα στην στραβή που μας έτυχε (λάστιχο σε χωματόδρομο 100 χιλιόμετρα μακριά από ασφάλτινο και μάλιστα Σάββατο απόγευμα) είχαν άμεση ανταπόκριση και μας έστειλαν σε εξωτερικό συνεργάτη τους σε κοντινή κωμόπολη να μας βάλει καινούργιο.
 

8avos

Member
Μηνύματα
657
Likes
6.605
Εχθες ενα ακομη ηφαίστειο εξερράγη στην Ισλανδια.

Τυχεροί οσοι βρισκονται εκει,μιας που πλεον με περισσότερη γνώση κ μετρα ασφαλείας επιτρέπουν μεχρι ενος ασφαλούς σημειο ληψη ντρον,προσέγγιση για φωτογραφιες κλπ.
 

panlek30

Member
Μηνύματα
1.559
Likes
4.014
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Βολιβία
Αλήθεια? Πίστευα ότι ήθελε διαβατήριο. Με ταυτότητα που έχει εκδοθεί το 2011 θα έχω πρόβλημα? Κάτι έχω ακούσει ότι πρέπει πλέον να έχουν εκδοθεί εντός 10ετιας.
Τι να σου πω. Η δικια μου ειναι του 2008. Ταξιδευω Ευρωπη με αυτη 2 φορες το χρονο. Κανενας δεν εχει ασχοληθει με την ημερομηνια. Απλα το ονομα κοιτανε...
 

chris7

Member
Μηνύματα
3.099
Likes
23.957
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Αλήθεια? Πίστευα ότι ήθελε διαβατήριο. Με ταυτότητα που έχει εκδοθεί το 2011 θα έχω πρόβλημα? Κάτι έχω ακούσει ότι πρέπει πλέον να έχουν εκδοθεί εντός 10ετιας.
Οι παλιές ταυτότητες λήγουν σε 15 χρόνια.
Οι νέες θα λήγουν σε 10 χρόνια.
 

BoardingPass

Member
Μηνύματα
48
Likes
42
Δεδομένου ότι είμαι κρυουλιάρα, πιστεύετε ότι τα μέσα Οκτωβρίου θα έχουν μεγάλη διαφορά σε σχέση με τα μέσα Σεπτεμβρίου από άποψη κρύου, χιονιού αλλά και διάρκειας ημέρας? Το λέω γιατί το καθυστερησαμε και οι τιμές τον Οκτώβριο είναι καλύτερες.
 

MATH

Member
Μηνύματα
35
Likes
125
Ταξίδι-Όνειρο
Μπόρα Μπόρα
Καλησπέρα . Θέλω βοήθεια. Βλέπω γενικά απο όλα αυτά που διάβασα οτι η Ισλανδία είναι για πολλές ημέρες αν θες να δείς αρκετά πράγματα και να έχεις πιθανότητες να δεις το ΒΣ. Ερώτηση η οποία αφορά φίλο μου : 15/11 Άφιξη στις 13¨30 και 19/11 αναχώρηση. Τι προτείνετε ? Ποιά μέρη πρέπει να επισκεφτούν? Θέλουν campervan. Ευχαριστώ πολύ όλους εκ των προτέρων.
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.149
Likes
20.458
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Το ΒΣ το βλέπεις όταν υπάρχει καθαρός ουρανός, ανάλογη ενταση δραστηριότητας και λιγοστά φώτα γύρω σου. Οπότε είναι θέμα τύχης και τοποθεσίας. Την εποχή που θα πάνε υπάρχει συνήθως δραστηριότητα, αλλά θα πρέπει να πετύχουν καλό καιρό.

Campervan εκείνη την εποχή θα βρουν αλλά θα περιοριστούν στα σημεία που θα μπορούν να σταθμεύσουν. Το πιο πιθανό να είναι ανοιχτά μόνο τα μεγάλα κάμπινγκ (και αν) που βρίσκονται σε κατοικημένες περιοχές, που δεν είναι ιδανικό για παρατήρηση του Σελαος.

Με campervan μπορείς να διανυκτερευσεις μόνο σε κάμπινγκ, σε φάρμες ή ακόμα και σε παρκινγκ ή βενζινάδικα. Στα τελευταία μειώνονται οι πιθανότητες να έχεις τουαλέτα. Δεν μπορείς να σταθμεύσεις σε δημόσιους χώρους ή ελεύθερα όπου να ναι στη φύση. Είναι παράνομο και η χώρα είναι γεμάτη κάμερες.

Για τις μέρες που θα πάνε μπορούν να κατευθυνθούν προς το εθνικό πάρκο
Thingvellir ή προς το Vik ή και βόρεια του Borganes προς τη χερσόνησο snaefellsnes. Ιδανικά θα ήταν να βρουν φάρμες εκτός αστικών περιοχών, αλλά εκείνη την εποχή θα είναι πιο δύσκολο.
Επίσης είναι μοναδική ευκαιρία να δουν, αν είναι τυχεροί, ενεργό ηφαίστειο καθώς η χερσόνησος Reykjanes έχει ζωηρεψει αρκετά. Και το Σέλας να μην δουν, το ενεργό ηφαίστειο Fagradalsfjall έχει προσφέρει μοναδικές εικόνες που δεν βλέπεις κάθε μέρα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.836
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom