Ισπανία Ισπανία βήμα δεύτερο. Sevilla, Cordoba y Barcelona.

Smaragda53

Member
Μηνύματα
988
Likes
2.082
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ταξίδι-Όνειρο
Πολυνησία
Ναι κανονικά. Στη Semana Santa το paso καλύπτεται με ύφασμα και δεν φαίνονται οι βαστάζοι. Οπότε πρέπει να μάθουν να συντονίζονται και μεταξύ τους και με αυτόν που τους οδηγεί απ' έξω. Κάθε ενορία έχει το δικό της paso. Γύρω του περπατούν αυτοί με τις στολές σαν κου-κλουξ-κλαν. Έχω πετύχει τέτοια πρόβα στη Γρανάδα. Και την κανονική Semana Santa στο Bilbao.
Είχα πετύχει τη Μεγάλη Παρασκευή στη Βαρκελώνη το 1984. Δύο τεραστιοι επιτάφιοι του Χριστού και της Macarena με τους καλυμενους βασταζους, κου κλουξ κλαν και το φοβεροτερο ρασοφοροι με γυμνά πόδια δεμένα με αλυσίδες να αυτομαστιγωνονται. Η πομπη του επιταφιου περνούσε σχεδόν μια ώρα από μπροστά μας, ήταν τεραστια.
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.320
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Οι τελευταίες βόλτες στην Καταλανική πρωτεύουσα



Ξύπνησα πάλι νωρίς για να αξιοποιήσω πλήρως τον υπολειπόμενο χρόνο, πίνοντας ακόμη έναν μάπα καφέ από τους πολλούς σ’ αυτή τη χώρα.

Πριν αποχωριστώ το δωμάτιο πετάχτηκα απέναντι στη στολισμένη λόγω της ημέρας Jamoneria από την οποία είχα τσακίσει ουκ ολίγα σάντουιτς, προκειμένου να ψωνίσω προμήθειες:

DSC_0999ab (199).JPG


Άφησα πραγματάκια, συνεννοήθηκα και βγήκα στον ήλιο της Βαρκελώνης για να γεμίσω και μ’ άλλες εικόνες, περνώντας αρχικά από τη «Font de Santa Anna» που ήταν δίπλα μου:

DSC_0999ab (201).JPG
DSC_0999ab (203).JPG


Για μια ακόμη μέρα βρισκόμουν στη Γοτθική συνοικία, ότι καλύτερο δηλαδή προκειμένου να ξεκινήσω σωστά κι όμορφα την ημέρα:

DSC_0999ab (205).JPG

DSC_0999ab (204).JPG


Το πρώτο αξιοθέατο της λίστας ήταν η «Basílica de Santa Maria del Pi», γοτθική και αυτή εκκλησία του 15ου αιώνα που βρίσκεται στην ομώνυμη πλατεία:

DSC_0999ab (209).JPG
DSC_0999ab (210)b.jpg


Στάθηκα για μερικές ακόμη φωτογραφίες στην παλιά πόλη,

DSC_0999ab (217).JPG


πριν ξαναβγώ στην πολυσύχναστη Rambla προκειμένου να κινηθώ κεντρικότερα για τον επόμενο μου στόχο:

DSC_0999ab (220).JPG

DSC_0999ab (222).JPG


Όταν είδα το άγαλμα του Frederic Soler κατάλαβα πως είχα απομακρυνθεί, επιστρέφοντας έτσι προς τα πάνω:

DSC_0999ab (226).JPG

DSC_0999ab (227).JPG


Βλέπετε η πολυφωτογραφημένη και διάσημη «Plaça Reial» δε γινόταν να μου ξεφύγει. Σχεδιασμένη τον 19ο αιώνα και περιστοιχισμένη από όμορφα κτήρια, μπαρ και ρεστοράν είναι πόλος έλξης για τους τουρίστες όλες τις εποχές του χρόνου:

DSC_0999ab (231).JPG


Ένα – ένα τα λιγοστά ομολογουμένως αξιοθέατα που είχα επισημάνει στον χάρτη ευτυχώς έκλειναν, άλλωστε δε θα ‘θελα να φύγω χωρίς να τα ολοκληρώσω , έτσι ξαναβγήκα στη Rambla προκειμένου να δω εν τέλει τη θάλασσα και τη μαρίνα «Rambla De Mar» ως κατάληξη της:

DSC_0999ab (235).JPG

DSC_0999ab (244).JPG


Ήμουν απέναντι από διάσημα κτήρια της πόλης, ωστόσο δεν είχα χρόνο εξερεύνησης του παραλιακού μετώπου, έτσι αρκέστηκα στην παρατήρηση/φωτογράφιση της στήλης του Κολόμβου που βρισκόταν από πάνω μου:

DSC_0999ab (246).JPG
DSC_0999ab (248).JPG


Με αυτή τη σύντομη αλλά απαραίτητη βόλτα γύρισα προς τα πίσω κινούμενος κυρίως στα παράλληλα όμορφα στενά -μιας και τη Rambla την είχα βαρεθεί- μέχρι που βρέθηκα μπροστά στο επόμενο και τελευταίο σημείο της λίστας μου:

DSC_0999ab (255).JPG
DSC_0999ab (259).JPG


Η διάσημη δημοτική αγορά «Mercado de La Boqueria» φιλοξενεί πάνω από 300 πάγκους, με μεγάλη ποικιλία τοπικών κυρίως προϊόντων.

DSC_0999ab (276).JPG


Η αγορά που πρωτοεγκαινιάστηκε το 1840 αποτελεί σίγουρα πλέον τουριστικό αξιοθέατο, είναι όμως απίθανο να μη βρείτε ν’ αγοράσετε κάποιο τοπικό προϊόν, καλή ώρα όπως εγώ που έκανα επιπλέον ψώνια, όπως απίθανο είναι να μη σταματήσετε και για κάποια ωραία λιχουδιά:

DSC_0999ab (274).JPG

DSC_0999ab (269).JPG


Με τους ήχους της πλανόδιας μπάντας ψώνισα κι ένα ακόμη κόκκινο κρασί από την ωραία κάβα που βρήκα στα περιμετρικά καταστήματα κι αποχώρησα ευχαριστημένος:

DSC_0999ab (278).JPG
DSC_0999ab (279).JPG


Ο κύκλος είχε κλείσει, οπότε έμενε κάποιος λίγος χρόνος για παρατήρηση, βόλτα, άντε και καμιά παγωμένη βρε αδερφέ με το τρίτο σενάριο να υπερισχύει τελικά όταν είδα μπροστά μου το ωραίο αυτό μαγαζί που ονομάζεται «kaelderkold», με την πληθώρα των βαρελιών και τις μουσικάρες του:

DSC_0999ab (282)b.jpg

  • Αργεντίνος; Ρωτάω τον τύπο που ήτανε πίσω απ’ το μπαρ και τον είδα να πίνει μάτε.
  • Ουρουγουανός. Απαντάει σχεδόν στραβωμένος!
Εντάξει, κάπου στην κουβέντα τα βρήκαμε και τα παραβρήκαμε λόγω Ελλάδας, ιστορίας, του παικταρά Loco Abreu κι άλλα τέτοια ασυνάρτητα μεταξύ τους πράγματα, με αποτέλεσμα να πιώ τελικά άλλη μία πριν φύγω. Δεν ήθελα, πιέστηκα!

Το μεσημέρι όμως πλησίαζε και τα περιθώρια είχαν στενέψει, έτσι αφού χαιρέτησα αναχώρησα βγαίνοντας και πάλι στον πεζόδρομο. Δε πειράζει, ευκαιρία να δω τη στέρνα «de la Portaferrissa» αλλά και τον ναό «de la Mare de Déu de Betlem» που ήταν έτσι κι αλλιώς στο δρόμο μου:

DSC_0999ab (283).JPG

DSC_0999ab (284).JPG


Ακολούθησα για λίγο πορεία κάτω από τις γνωστές στοές:

DSC_0999ab (285).JPG


Καταλήγοντας στο -ωραίο κι αυτό- στενό του ξενοδοχείου προκειμένου να παραλάβω την αποσκευή που είχα αφήσει προς φύλαξη, γεμίζοντας την επιπλέον αλλαντικά, κρασιά και τα σχετικά:

DSC_0999ab (288).JPG
DSC_0999ab (290).JPG


Δύω η ώρα ήμουν κιόλας στην Plaça de Catalunya και λίγα λεπτά μετά ξεκινούσα με το Aerobus μέσω της γνωστής διαδρομής, προς το γνωστό πλέον αεροδρόμιο, όπου οι ώρες αναμονής πέρασαν ιδιαίτερα ευχάριστα:

DSC_0999ab (293)b.jpg


Με την πτήση να ξεκινά λίγα λεπτά πριν την προκαθορισμένη ώρα και τον ηλεκτρονικό χάρτη να δίνει το στίγμα, άφηνα πίσω μου τη Βαρκελώνη:

DSC_0999ab (294)b.jpg

Map_plane.jpg


Άφηνα πίσω μου την Ισπανία γεμάτος, ευχαριστημένος με όσα έκανα, αλλά και με βαθύ αίσθημα ικανοποίησης για ένα ταξίδι που πήγαν όλα άψογα.
Με υπόσχεση επιστροφής… ;)
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.320
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Ψηλέ αρχισα να διαβάζω την ιστορία σου κ έχω να σου πω πως είναι εξαιρετική..κατατοπιστικη ...έχεις περάσει σε άλλο επίπεδο..
Σ' ευχαριστώ πολύ Θάλεια. :)
Ίσως αυτό να ναι το νόημα πέρα απ' το να συντηρούμε τις αναμνήσεις, να μπορεί να βοηθηθεί ίσως κάποιος που ψάχνεται για αντίστοιχο ταξίδι.
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.320
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Συμπεράσματα & απολογισμός ταξιδιού



α. Χρόνος εκδρομής
: Όχι αρκετός, βάσει της κατανομής που επέλεξα. Σίγουρα θα ήθελα περισσότερο χρόνο στη Σεβίλλη, ίσως διανυκτέρευση στην Κόρδοβα κι όσον αφορά τη Βαρκελώνη είδα κάποια πολύ βασικά της, χωρίς ωστόσο να με προβληματίζει το τελευταίο μιας και κάποια στιγμή θα ξαναβολέψει σαν πέρασμα. Σε καμία περίπτωση όμως δε το μετάνιωσα, ούτε νομίζω πως έκανα λιγότερα απ’ όσα σκόπευα.

β. Εποχή εκδρομής: Το έχω ξαναπεί, ο Φλεβάρης είναι ιδανικός μήνας για τέτοιου είδους εκδρομές από πολλές απόψεις, κυριότερα λόγω «αντιεμπορικότητας», κάτι που σημαίνει χαμηλές σχετικά τιμές. Τώρα τα πράγματα με τις καιρικές συνθήκες μπορεί να στραβώσουν -όπως συνέβη στη Σεβίλλη- ωστόσο με τίποτα δε θα άντεχα να κάνω τα ίδια υπό συνθήκες αφόρητης ζέστης, κάτι που αποτελεί κανόνα στην περιοχή.

γ. Όσα δεν είδα: Μείνανε πραγματάκια υπό διερεύνηση, κυρίως όμως άνοιξε η όρεξη για περαιτέρω εξερεύνηση της Ανδαλουσίας, κάτι που δε ξέρω πότε θα ξανασυμβεί και πως θα σταματήσει. Ας είναι!

δ. Άνθρωποι: Δε χρειάζεται να πω κάτι για την πολυπολυτισμική Βαρκελώνη όπως καταλαβαίνετε, μόνο για τις υπόλοιπες δύο. Αν εξαιρέσεις το γεγονός πως όλοι με περνούσαν για δικό τους και μου μιλούσαν στα Ισπανικά, έμεινα πολύ ευχαριστημένος από την συμπεριφορά τους.

ε. Οργάνωση/μετακίνηση: Τι να συζητήσουμε από τη στιγμή που ζούμε στην Ελλάδα; Δεν αντιμετώπισα το παραμικρό πρόβλημα πουθενά, κινούμενος κυρίως με τα μέσα αλλά και με τα πόδια μου. 52 χιλιόμετρα έγραψε το κοντέρ όπως ανέφερα σε δύο μέρες στην Ανδαλουσία, καλά ήταν.

στ. Ασφάλεια: Τολμώ να πω ότι περισσότερο φοβόντουσαν αυτοί τον άνθρωπο της βροχής με το μαύρο μπουφάν και την κουκούλα παρά εγώ… Γελάει ο κόσμος. Όσον αφορά τη Βαρκελώνη, εντάξει απλά έχετε το νου σας τις βραδινές ώρες στα στενά που δεν έχει κόσμο, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα κάτι.

ζ. Κουζίνα/ποτά: Ωραία πραγματάκια, τάπας, σάντουιτς με ζαμπόν, παντού και πάντα διαθέσιμα σε καλές σχετικά τιμές. Όσο για τις μπύρες και τα κρασιά τους, τσάμπα πράγμα να λέμε την αλήθεια, πολύ το χάρηκα.

η. Κόστος: Ανεκτό & ικανοποιητικό, σε μια εκδρομή που ναι μεν είναι δύσκολο να συνδυαστούν όλα αυτά, ωστόσο μπορεί να βγει αρκετά οικονομική, κάτι που ελπίζω να πέρασα μέσα στην ιστορία μου

θ. Γενική εικόνα: Μαγική με μία λέξη. Ανυπομονώ να επιστρέψω στην Ισπανική γη για να δω ακόμη περισσότερα, πόσο μάλλον τις υπόλοιπες Ανδαλουσιανές ομορφιές.

Μέχρι τότε, ραντεβού στην επόμενη ιστορία, κάπου στη Ιβηρική, στην υπόλοιπη Ευρώπη ή σε κάποια άλλη χώρα αυτού του κόσμου. ;)

cover_end.jpg


Ραντεβού πάντα ψηλά πάνω απ’ τα σύννεφα!
 

gkalla

Member
Μηνύματα
1.253
Likes
6.731
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγράδι
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
γ. Όσα δεν είδα: Μείνανε πραγματάκια υπό διερεύνηση, κυρίως όμως άνοιξε η όρεξη για περαιτέρω εξερεύνηση της Ανδαλουσίας, κάτι που δε ξέρω πότε θα ξανασυμβεί και πως θα σταματήσει. Ας είναι!
Όχι απλά πραγματάκια! Δεν μπήκες στο Αλκάθαρ στη Σεβίλλη ούτε στη Μεσκίτα στην Κόρδοβα. Έχασες, πραγματικά, που δεν είδες αυτά τα αραβικά θαύματα. Όταν πας Γρανάδα (που θα πας όπως σε κόβω) μην τυχόν και χάσεις την Αλάμπρα που, για μένα, είναι το καλύτερο δείγμα από όλα.
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.609
Likes
12.424
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Όχι απλά πραγματάκια! Δεν μπήκες στο Αλκάθαρ στη Σεβίλλη ούτε στη Μεσκίτα στην Κόρδοβα. Έχασες, πραγματικά, που δεν είδες αυτά τα αραβικά θαύματα. Όταν πας Γρανάδα (που θα πας όπως σε κόβω) μην τυχόν και χάσεις την Αλάμπρα που, για μένα, είναι το καλύτερο δείγμα από όλα.
Αυτό.
Να κάνεις επανάληψη οπωσδήποτε Σεβίλλη και να πας Γρανάδα και να έχεις χρόνο @psilos3 (εκεί τα ταπας ήταν φρι ελπίζω να μην έχει αλλάξει αυτό...)
Όμως κι έτσι στα γρήγορα τέλειο ταξίδι έκανες!
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.320
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Ήταν και η εποχή παιδιά που όσο καλή επιλογή έδειχνε για τους λόγους που εξήγησα, τόσο μου έκοψε αξιοθέατα. Ας είναι, να μένει και κάτι για την επόμενη φορά, έτσι δε λέμε; ;)
 

Sof Guru

Member
Μηνύματα
222
Likes
1.266
Επόμενο Ταξίδι
Πάργα-Πηγές Αχέροντα
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία, Αργεντινή
Συμπεράσματα & απολογισμός ταξιδιού



α. Χρόνος εκδρομής
: Όχι αρκετός, βάσει της κατανομής που επέλεξα. Σίγουρα θα ήθελα περισσότερο χρόνο στη Σεβίλλη, ίσως διανυκτέρευση στην Κόρδοβα κι όσον αφορά τη Βαρκελώνη είδα κάποια πολύ βασικά της, χωρίς ωστόσο να με προβληματίζει το τελευταίο μιας και κάποια στιγμή θα ξαναβολέψει σαν πέρασμα. Σε καμία περίπτωση όμως δε το μετάνιωσα, ούτε νομίζω πως έκανα λιγότερα απ’ όσα σκόπευα.

β. Εποχή εκδρομής: Το έχω ξαναπεί, ο Φλεβάρης είναι ιδανικός μήνας για τέτοιου είδους εκδρομές από πολλές απόψεις, κυριότερα λόγω «αντιεμπορικότητας», κάτι που σημαίνει χαμηλές σχετικά τιμές. Τώρα τα πράγματα με τις καιρικές συνθήκες μπορεί να στραβώσουν -όπως συνέβη στη Σεβίλλη- ωστόσο με τίποτα δε θα άντεχα να κάνω τα ίδια υπό συνθήκες αφόρητης ζέστης, κάτι που αποτελεί κανόνα στην περιοχή.

γ. Όσα δεν είδα: Μείνανε πραγματάκια υπό διερεύνηση, κυρίως όμως άνοιξε η όρεξη για περαιτέρω εξερεύνηση της Ανδαλουσίας, κάτι που δε ξέρω πότε θα ξανασυμβεί και πως θα σταματήσει. Ας είναι!

δ. Άνθρωποι: Δε χρειάζεται να πω κάτι για την πολυπολυτισμική Βαρκελώνη όπως καταλαβαίνετε, μόνο για τις υπόλοιπες δύο. Αν εξαιρέσεις το γεγονός πως όλοι με περνούσαν για δικό τους και μου μιλούσαν στα Ισπανικά, έμεινα πολύ ευχαριστημένος από την συμπεριφορά τους.

ε. Οργάνωση/μετακίνηση: Τι να συζητήσουμε από τη στιγμή που ζούμε στην Ελλάδα; Δεν αντιμετώπισα το παραμικρό πρόβλημα πουθενά, κινούμενος κυρίως με τα μέσα αλλά και με τα πόδια μου. 52 χιλιόμετρα έγραψε το κοντέρ όπως ανέφερα σε δύο μέρες στην Ανδαλουσία, καλά ήταν.

στ. Ασφάλεια: Τολμώ να πω ότι περισσότερο φοβόντουσαν αυτοί τον άνθρωπο της βροχής με το μαύρο μπουφάν και την κουκούλα παρά εγώ… Γελάει ο κόσμος. Όσον αφορά τη Βαρκελώνη, εντάξει απλά έχετε το νου σας τις βραδινές ώρες στα στενά που δεν έχει κόσμο, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα κάτι.

ζ. Κουζίνα/ποτά: Ωραία πραγματάκια, τάπας, σάντουιτς με ζαμπόν, παντού και πάντα διαθέσιμα σε καλές σχετικά τιμές. Όσο για τις μπύρες και τα κρασιά τους, τσάμπα πράγμα να λέμε την αλήθεια, πολύ το χάρηκα.

η. Κόστος: Ανεκτό & ικανοποιητικό, σε μια εκδρομή που ναι μεν είναι δύσκολο να συνδυαστούν όλα αυτά, ωστόσο μπορεί να βγει αρκετά οικονομική, κάτι που ελπίζω να πέρασα μέσα στην ιστορία μου

θ. Γενική εικόνα: Μαγική με μία λέξη. Ανυπομονώ να επιστρέψω στην Ισπανική γη για να δω ακόμη περισσότερα, πόσο μάλλον τις υπόλοιπες Ανδαλουσιανές ομορφιές.

Μέχρι τότε, ραντεβού στην επόμενη ιστορία, κάπου στη Ιβηρική, στην υπόλοιπη Ευρώπη ή σε κάποια άλλη χώρα αυτού του κόσμου. ;)

View attachment 456851

Ραντεβού πάντα ψηλά πάνω απ’ τα σύννεφα!
Φοβερή ιστορία σε φοβερή χώρα για άλλη μια φορά!
Ένα μικρό ,θετικό βέβαια σχόλιο , είναι ότι σαν psilos3 περιγράφεις σε κάθε σου ιστορία όλες τις αξιοσημείωτες περιοχές-πλατείες-σημεία των πόλεων που έχεις ,όπως όλοι μας μελετήσει από πριν , αλλά χωρίς να το καταλάβεις φτιάχνεις έναν οδηγό κίνησης εντός πόλης που δεν του λείπει τίποτα.
Επίσης , όλα τα σημεία της -των ιστοριών είναι low budget που σημαίνει ότι και με σχετικό οικονομικό περιορισμό το πρόγραμμα βγαίνει!
Τα βήματα που κάνει κάποιος είναι δωρεάν και το περπάτημα μας κάνει καλό.
Τέλος , την Κόρδοβα την αγαπήσαμε και εμείς μέσα από την περιγραφή και τις φωτογραφίες σου.
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.320
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Φοβερή ιστορία σε φοβερή χώρα για άλλη μια φορά!
Αρχικά σ' ευχαριστώ για τα σχόλια, την ανάγνωση και τα πολύ τιμητικά σου λόγια. :)
περιγράφεις σε κάθε σου ιστορία όλες τις αξιοσημείωτες περιοχές-πλατείες-σημεία των πόλεων που έχεις ,όπως όλοι μας μελετήσει από πριν , αλλά χωρίς να το καταλάβεις φτιάχνεις έναν οδηγό κίνησης εντός πόλης που δεν του λείπει τίποτα.
Είναι συνδυασμός, όσων έχω μελετήσει από πριν κι όσων βρίσκω επιτόπου, προσπαθώντας να συγκρατήσω τα ονόματα ή να τα βρω εκ των υστέρων κατά τη συγγραφή της ιστορίας. Χαίρομαι ιδιαίτερα αν κάποιος μπορεί να βοηθηθεί απ' αυτό, νομίζω είναι και το νόημα των ιστοριών μας.
Επίσης , όλα τα σημεία της -των ιστοριών είναι low budget που σημαίνει ότι και με σχετικό οικονομικό περιορισμό το πρόγραμμα βγαίνει!
Να σου πω, αυτό είναι σχετικό για τον καθένα μας, τι προυπολογισμό θα διαθέσει δηλαδή και που, αλλά και πως θεωρεί το ανεκτό ή μη κόστος.
Εγώ περιγράφω τη δική μου περίπτωση που θέλω να πιστεύω απευθύνεται σε μεγαλύτερη μερίδα του πληθυσμού, με κάποιες επιλογές που ίσως μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα. Βασικά δε θα μπορούσα να το βγάλω αλλιώς, ούτε να ταξιδεύω τόσο «συχνά» αν δε το μελετούσα έτσι.
Θεωρώ επίσης ότι έχει μια παραπάνω χρησιμότητα αυτό, σε σχέση με κάποιο αντιθετο παράδειγμα. Τι να τα κάνω πχ τα business class, τα πολυτελή ξενοδοχεία και τα εστιατόρια αν δε μπορώ ούτε απ' έξω να περάσω; ;)
Τα βήματα που κάνει κάποιος είναι δωρεάν και το περπάτημα μας κάνει καλό.
Συμφωνώ κι επαυξάνω, καθώς πιστεύω ότι αυτός είναι μακράν ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσεις μια πόλη, στη περίπτωση βέβαια που είναι εφικτό. Εγώ βέβαια υπερβάλλω λίγο, γνωρίζω όμως και κόσμο που βαριέται αφόρητα το περπάτημα ακόμα και σε ταξίδι, κάτι που δε μπορώ να αντιληφθώ με τίποτα, μιας και για μένα ταξίδι = περπάτημα.
Τέλος , την Κόρδοβα την αγαπήσαμε και εμείς μέσα από την περιγραφή και τις φωτογραφίες σου.
Μα γίνεται να μην αγαπήσει κανείς τέτοια πόλη που σε κερδίζει με το που πρωτοχαθείς μες τα στενάκια της; :)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.191
Μηνύματα
883.468
Μέλη
38.898
Νεότερο μέλος
χρυσανθη

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom