Ισπανία Ισπανία (βοήθεια)

Μηνύματα
76
Likes
67
Επόμενο Ταξίδι
Ισπανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Η.Π.Α-ΚΑΝΑΔΑΣ
Επειδή των φρονίμων τα παιδιά ΠΡΙΝ πεινάσουν μαγειρεύουν......έχω ξεκινήσει από τώρα Φεβρουάριο να ψάχνω και να κανονίζω το ταξίδι μου το οποίο θα πραγματοποιηθεί αρχές Ιουλίου.(πρώτα ο Θεός φυσικά)....Ο προορισμός είναι Ισπανία.....δεν γνωρίζω απολύτως τίποτα διότι πηγαίνω για πρώτη φορά.....σε αντίθεση με την Ιταλία και περισσότερο με την Ρωμη την οποία την έχω μάθει απέξω και ανακατωτά λόγω Ryanair αφού μόνο το 2013 την επισκέφτηκα 3 φορές.

Εχουμε και λέμε λοιπόν.......Οικογενειακό ταξίδι 4 ατόμων.....ηλικίες παιδιών 14 και 13.
Ryanair φυσικά αφού με 364 ευρώ θα ταξιδέψουμε και οι 4 και αυτό είναι το κόστος για το Θεσ/νικη-Βαρκελώνη....Βαρκελώνη-Θεσ/νικη.....Οι νύχτες διανυκτέρευσης είναι 7.Εχω βρει πολύ καλές τιμές στην αλυσίδα
Holiday Inn Express και έχω κάνει τις κρατήσεις μου μόνο σε αυτά τα ξενοδοχεία αφού σε όλα (Βαρκελώνη-Μαδρίτη-Βαλένθια) η τιμή του τετράκλινου είναι στα 50 ευρώ την βραδιά.
Το θέμα είναι ότι οι κρατήσεις έγιναν αυθαίρετα και πρόχειρα με δυνατότητα ακύρωσης προκειμένου να τα καβαντζώσω ΤΩΡΑ για να είμαι σίγουρος.....και αν αλλάξει κάτι στην πορεία.....αν αλλάξουν τα σχέδια,να έχω την ευελιξία αλλαγών.
Συμφωνα λοιπόν με το "σχέδιο".....άφιξη στην Girona στις 13:00.
2 διανυκτερευσεις στην Βαρκελώνη.
3 διανυκτερευσης στην Μαδρίτη.
1 διανυκτερευση Βαλένθια......και η τελευταία είναι στην Girona ακριβώς δίπλα στο αεροδρόμιο αφού η πτήση είναι 7:30 το πρωί.

ΤΩΡΑ λοιπόν αναλαβάνουν οι "γνωρίζοντες"......και περιμένω την βοήθεια τους....
1ον) Οι πόλεις είναι οκ ? εννοείτε ότι οι 3 μέρες Μαδρίτη θα περιλαμβάνουν και κάποια χωριά τριγύρω που αξίζουν.Δεν θα είναι 3 μέρες μόνο για Μαδρίτη.....οπότε περιμένω προτάσεις.
2ον) Οπως φαντάζεστε την διαδρομή βάση χάρτη.....θα κινηθώ.....Βαρκελώνη-Σαραγόσα-Μαδρίτη-Βαλένθια-Βαρκελώνη.....Ενας κύκλος δηλαδή στον οποίο θα "δω "κέντρο και Νότια Ισπανία.Για 6 νύχτες λοιπόν(αφήνω την 7η διότι θα είναι υποχρεωτικά δίπλα στο αεροδρόμιο) είναι όμορφα αυτά τα μέρη ή να αλλάξω το δρομολόγιο και να κινηθώ προς Βόρεια Ισπανία ?

Δεν θέλω κάποια συγκεκριμένα πράγματα και εξειδικευμένα όπως το ΠΟΥ να φάω , που να ψωνίσω κτλ.....αλλά πιο γενικά 'οπως..... όμορφους τόπους-πόλεις-φύση-χωριά-όμορφες διαδρομές....κτλ.

Επίσης να πω ότι όλα αυτά θα γίνουν με αυτοκίνητο το οποίο θα νοικιάσω από Girona για 7 μέρες,μόλις κατέβω από το αεροπλάνο......Δεν έχω κλείσει ακόμη αυτοκίνητο γιατί δεν γνωρίζω και περιμένω ΠΡΩΤΑ να μου πείτε κάποια πράγματα και να μου προτείνετε κάποια εταιρεία που έχετε κλείσει εσείς,αν αντιμετωπίσατε κάποια ιδιαίτερα θέματα που ισχύουν για παραδειγμα στην Ισπανία,τι να προσέξω .....τυχόν extra ασφάλεις.....μέρη που ίσως ΔΕΝ πρέπει να κινηθώ......διαδρομές που ΔΕΝ πρέπει να κάνω (λόγω ταλαιπωρίας-στροφών-επικυνδινότητας κτλ)......αν είναι αυστηροί στους δρόμους(πχ όπως Ελβετία).....αν στις πόλεις έχουν το αντίστοιχο ZTE που έχουν στην Ιταλία σχεδόν όλες οι πόλεις......κτλ...κτλ...καταλάβατε πιστεύω :)

Τέλος θα πρέπει να αναφέρω μιας και ζητώ την βοήθεια σας για το ΠΟΥ να πάω και ΠΩΣ να οργανώσω το ταξίδι μου ότι δεν με ενδιαφέρουν μουσεία-πινακοθήκες και κουλτουριάρικα πράγματα.....Δεν πρόκειτε να αφιερώσω γιαυτά ούτε 1 ώρα......
Εγώ πηγαίνω με την γυναίκα και τα παιδιά.....για να περπατήσουμε απλά στις πόλεις.....να γνωρίσουμε την επαρχία οδικώς με το αυτοκίνητο από τα μέρη που θα περνάμε.....γενικώς βόλτες.....βλέποντας απλά μία άλλη χώρα και άλλους ανθρώπους.....Τα μόνα μέρη που έχουν προγραμματιστεί να επισκεφτούμε είναι το γήπεδο Santiago Bernabeu....καθώτι ο γιος είναι Real Madrid (και ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να μην πάμε)......και το ενυδρείο που βρίσκετε στην Βαλένθια.

Ελπίζω και είμαι σίγουρος ότι μέχρι τον Ιούλιο το νήμα που άνοιξα θα έχει πολλές προτάσεις......και έτσι θα μπορέσω με την ησυχία μου και χωρίς αγχος να επεξεργαστώ αυτές τις προτάσεις και να οργανώσω όσο το δυνατόν καλύτερα το ταξίδι μου.
 
Last edited:

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ονειρεμένο Ταξίδι
γύρος του κόσμου
Επιγραμματικά:

Ξεκινάμε από το γεγονός ότι έχεις λίγες μέρες για πολλά και μακρινά μεταξύ τους μέρη.
Το αυτοκίνητο μέσα στη Βαρκελώνη σου είναι άχρηστο. Αν απλά το αφήσεις στο πάρκινγκ του ξενοδοχείου ή σε άλλο, θα το πληρώσεις ακριβά. Με απλά λόγια δε σε συμφέρει.
Το ίδιο ισχύει και για τη Μαδρίτη.

Αν τελικά νοικιάσεις αυτοκίνητο, προσέχεις οπωσδήποτε τα όρια ταχύτητας (υπάρχουν κάμερες), δεν παρκάρεις παράνομα και γενικά τηρείς τον κοκ. Τα διόδια είναι ακριβά, υπάρχει όμως και η λύση να χρησιμοποιείς δρόμους χωρίς διόδια, αλλά θα χρειαστείς περισσότερη ώρα για τις διαδρομές σου.
Πάρε μαζί σου gps.
Η εταιρεία που είχαμε βρει την καλύτερη τιμή ενοικίασης το 2010 ήταν η europcar.

Η Βαρκελώνη (χωρίς καθόλου μουσεία) θέλει μίνιμουμ 4 μέρες και αυτές μόνο για βόλτες.
Στο ωκεανογραφικό της Βαλένθια (και εφόσον θα έχεις και τα παιδιά) υπολόγισε ότι θα ξοδέψεις πάρα πολλές ώρες. Μην παραλείψετε το δελφινάριο. Κλείσε μέσω ιντερνετ τα εισιτήρια για να γλιτώσεις χρόνο στις ουρές και καλύτερα να πας σχετικά νωρίς.
Οι τρεις μέρες που λες ότι εκτός από Μαδρίτη θα περιλαμβάνουν και κάποια χωριά, ξέχασε το κάποια. Δεν προλαβαίνεις για πολλά, άντε να πας μέχρι το Τολέδο.
Για τις πόλεις που θες συν τα επιπλέον χωριά εμείς είχαμε 13 μέρες και πάλι δεν έφτασαν.

Μάθε κάποιες βασικές λέξεις στα ισπανικά για να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη. Στη Βαρκελώνη δε θα έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα συνεννόησης. Στα υπόλοιπα μέρη όμως, ναι.

Μην περιμένεις μόνο προτάσεις και συμβουλές στο παρόν θέμα, υπάρχουν αρκετές ταξιδιωτικές ιστορίες με πολλές λεπτομέρειες, πληροφορίες και προτάσεις για αυτά που ρωτάς, οπότε ξεκίνα εντατικό διάβασμα.
 

panpan

Member
Μηνύματα
6.865
Likes
26.632
Αν και τα περισσότερα τα είπε η anny,θα προσθέσω κι εγώ μερικά.
Για να λες ότι έρχεσαι 13.00 άρα είναι παρασκευή. Το ξενοδοχείο σου είναι σε περιοχή
αραιοκατοικημένη και θα βρεις παρκινγκ.Από παρασκευή βράδι 20.00 έως δευτέρα 08.00
είναι δωρεάν μπλέ και πράσινη ζώνη.Στην κίτρινη ζώνη δεν σταματάς ακόμα και αν έχεις
πεθάνει.Όταν μπεις στο ξενοδοχείο παίξτο άνετος που δεν θα έχει ρεσεψιόν μπροστά σου,
είναι στον πάνω όροφο.Κατα την γνώμη μου βγάλε την Μαδρίτη για μια άλλη φορά .
Σκέψου το κι εδώ είμαστε.
 

Gatopardos

Member
Μηνύματα
16
Likes
21
Θα πρότεινα μια βόλτα μέχρι Τολέδο αξίζει . Και οπωσδήποτε ταυρομαχία γιατί αν και δεν μου άρεσε ο τρόπος που σκότωναν τον ταύρο αξίζει να ζήσεις την όλη ατμόσφαιρα . Βγάλε εισιτήρια από πριν γιατί εγώ τα πλήρωσα στην μαύρη αγορά 40 ευρώ πριν 10 χρόνια.(εισιτήρια που έγραφαν πάνω 10 ευρώ)
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.628
Likes
50.315
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Με μόνο 7 μέρες δε θα πήγαινα στη Μαδρίτη, είναι μια μάλλον βαρετή πρωτεύουσα, ειδικά αν δεν είστε και της πινακοθήκης, χώρια που σε τόσο λίγες μέρες εγώ στη θέση σας θα είχα άλλες προτεραιότητες.

To Βαρκελώνη-Μαδρίτη-Βαλενθια-Βαρκελώνη είναι τουλάχιστον 1.400χλμ και η διαδρομή Βαρκελώνη-Μαδρίτη είναι σχεδόν τόσο βαρετή όσο και η Μαδρίτη από μόνη της. Με τα ίδια περίπου χιλιόμετρα θα μπορούσατε να κάνετε κάτι με περισσότερο πράσινο, επαρχία (αφού λες ότι είναι αυτό που σας αρέσει), ψαροχώρια, εξαιρετικό φαγητό και πιο όμορφες διαδρομές.

Εγώ π.χ θα πήγαινα Καρκασόν (Γαλλία, 1 διανυκτέρευση) θα διέσχιζα το γαλλικό κομμάτι της χώρας των Βάσκων, θα έμπαινα στο ισπανικό, θα έκανα άλλη μια διανυκτέρευση Σαν Σεμπαστιάν, θα περνούσα οπωσδήποτε από το Σανταντέρ με διανυκτέρευση στο Μπιλμπάο (καλά τις διανυκτερεύσεις τις κανονίζετε εσείς ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σας) και θα επέστρεφα Βαρκελώνη εκ των έσω. Η χώρα των Βάσκων έχει πιο όμορφη φύση, μπορείτε να μείνετε σε εξαιρετικά casas rurales με δραστηριότητες για τα παιδιά (π.χ. ιππασία), μακριά από αστικά κέντρα, παίρνοντας όμως μια τζούρα από ολίγη φινέτσα (Καρκασόν), πόλεις που φχαριστιέσαι να τις περπατάς και να τρως (Σαν Σεμπαστιάν), πόλεις με παραλία και ωραία ατμόσφαιρα (Σανταντέρ), πόλεις παλαβές (Μπιλμπάο) και μπόλικα χωριουδάκια με πράσινο στο ενδιάμεσο. Να δείτε και τι φίεστες έχει εκείνη την εποχή, δραστηριότητες για τα παιδιά, πάντα κάτι παίζει στη χώρα των Βάσκων ειδικά.

Η άλλη επιλογή αν αποφασίσετε να αερίσετε (κλάσετε) τη Μαδρίτη είναι να πάτε κατευθείαν προς Βαλένθια και να ανακαλύψετε τις εκεί περιοχές αλλά και η φύση είναι υποδε΄στερη και οι πόλεις λιγότερο όμορφες και -κυρίως- θα πέσετε καλοκαιριάτικα σε ορδές ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων, τουριστικών λεωφορείων και ολλανδικών τροχόσπιτων από υπέργηρους Ευρωπαίους που περνάνε το καλοκαίρι τους στην κατεστραμμένη πια παράλια νοτιανατολική Ισπανία, ούτε στο χειρότερό μου εχθρό, καλύτερα να πάτε Μαδρίτη αν είναι έτσι...

Τώρα αν είναι το παιδί σου να γίνει πατροκτόνος αν δε δει το Μπερναμπέου, εγώ με αμαξι θα περνούσα εκτός ΜΑδρίτης τον περισσότερο χρόνο με το φανταστικό Τολέδο και τις πανέμορφες Σεκγόβια και Άβιλα (με διανυκτέρευση είναι άλλη φάση, εξαιρετικός φωτισμός σε πανέμορφες ιστορικές πόλεις).
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ονειρεμένο Ταξίδι
γύρος του κόσμου
Η άλλη επιλογή αν αποφασίσετε να αερίσετε (κλάσετε) τη Μαδρίτη είναι να πάτε κατευθείαν προς Βαλένθια και να ανακαλύψετε τις εκεί περιοχές αλλά και η φύση είναι υποδε΄στερη και οι πόλεις λιγότερο όμορφες και -κυρίως- θα πέσετε καλοκαιριάτικα σε ορδές ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων, τουριστικών λεωφορείων και ολλανδικών τροχόσπιτων από υπέργηρους Ευρωπαίους που περνάνε το καλοκαίρι τους στην κατεστραμμένη πια παράλια νοτιανατολική Ισπανία, ούτε στο χειρότερό μου εχθρό, καλύτερα να πάτε Μαδρίτη αν είναι έτσι...
Όπως λέει κι ο Γιώργος, στη διαδρομή μεταξύ Βαρκελώνης και Βαλένθια, πράγματι δεν έχει τίποτα ενδιαφέρον για να δείτε, οπότε μην το ψάξετε καν.

Αν επιλέξετε αυτό το σενάριο, παίρνετε τη συντομότερη και αναγκαστικά ακριβότερη λόγω διοδίων διαδρομή για Βαλένθια. Και ο μοναδικός λόγος για να επιλέξετε αυτό το σενάριο είναι το ωκεανογραφικό το οποίο είναι τρομερό όχι μόνο για τα παιδιά, αλλά και για τους μεγάλους.
Πάντως και η ίδια η πόλη είναι όμορφη για μια δυο μέρες.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.628
Likes
50.315
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ναι, αυτό εννοούσα, η ένσταση δεν ήταν για τη Βαλένθια αλλά για την ευρύτερη περιοχή και διαδρομή που δεν προσφέρει κάτι.
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ονειρεμένο Ταξίδι
γύρος του κόσμου
Πράγματι όλα τα παραλιακά παραθεριστικά μέρη είναι κατεστραμμένα και θλιβερά.
Θυμίζουν περασμένες δεκαετίες, κάτι σαν τα μπάνια ηλικιωμένων και συνταξιούχων στα Καμμένα Βούρλα και άλλα παρόμοια.
 
Μηνύματα
76
Likes
67
Επόμενο Ταξίδι
Ισπανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Η.Π.Α-ΚΑΝΑΔΑΣ
Μην περιμένεις μόνο προτάσεις και συμβουλές στο παρόν θέμα, υπάρχουν αρκετές ταξιδιωτικές ιστορίες με πολλές λεπτομέρειες, πληροφορίες και προτάσεις για αυτά που ρωτάς, οπότε ξεκίνα εντατικό διάβασμα.
Ηδη έχω διαβάσει τα μισά και παραπάνω.....και συνεχίζω να ψάχνω....να σημειώνω και να επεξεργάζομαι προτάσεις.....Απλά εδώ έτσι όπως τα έγραψα είναι πιο συγκεκριμένα πάνω στο δικό μου ταξίδι και οι προτάσεις σας είναι επίσης συγκεκριμένες......όπως αυτές παραπάνω που μου δώσατε και ήδη μου είναι πολύτιμες και ήδη έγιναν κάποιες αλλαγές.....διότι όντως πολύ αισιόδοξος είμαι ότι θα γυρίσω και κάποια χωριά όπως λέω γύρω από Μαδρίτη.....χαχα(με τίποτα-δεν βγαίνει).

Με μόνο 7 μέρες δε θα πήγαινα στη Μαδρίτη, είναι μια μάλλον βαρετή πρωτεύουσα, ειδικά αν δεν είστε και της πινακοθήκης, χώρια που σε τόσο λίγες μέρες εγώ στη θέση σας θα είχα άλλες προτεραιότητες.
Αυτό το σενάριο δεν παίζει με τίποτα.....Είναι αδύνατον να πάμε Ισπανία και να μην πάω τον γιο μου στο γήπεδο της Ρεάλ....Είναι όνειρο ζωής....Καταλαβαίνετε.....Στο φινάλε μου λέει ας μην πάμε Βαρκελώνη.Δεν με ενδιαφέρει αν δεν την δω......(Βλέπετε δεν έχουμε μόνο στην Ελλάδα το Παοκ Ολυμπιακός.....κόντρα Αθήνα - Θεσ/νικη)......Την μεταφέρουμε και στην Ισπανία την κόντρα Ρεάλ -Μπαρτσελώνα.)
 
Μηνύματα
10
Likes
6
Παιδιά το Σάββατο 5 Μαρτίου φτανω μαδριτη και θέλω να δω αγώνα της ρεαλ που παιζει την Κυριακή. Μπαινω στο σαιτ της ρεαλ και δεν βγαζω ακρη. Μια λυση, οσο γινεται πιο αναλυτικα μπορω να εχω;
 

theoargy

Member
Μηνύματα
6
Likes
0
Παιδιά το Σάββατο 5 Μαρτίου φτανω μαδριτη και θέλω να δω αγώνα της ρεαλ που παιζει την Κυριακή. Μπαινω στο σαιτ της ρεαλ και δεν βγαζω ακρη. Μια λυση, οσο γινεται πιο αναλυτικα μπορω να εχω;
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΩΝ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΒΡΟΥΝ

http://www.footballticketnet.com/20...ga-real-madrid-vs-celta-vigo-football-tickets ΚΑΙ ΕΔΩ Η ΤΙΜΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΗ ΚΑΛΗ 60Ε
 
Last edited by a moderator:

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.554
Likes
12.363
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ν. Αμερική
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΩΝ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΒΡΟΥΝ

http://www.footballticketnet.com/20...ga-real-madrid-vs-celta-vigo-football-tickets ΚΑΙ ΕΔΩ Η ΤΙΜΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΗ ΚΑΛΗ 60Ε
Σύμφωνα με τους όρους του φόρουμ:
Απαγορεύονται τα ΚΕΦΑΛΑΙΑ και τα greeklish, στον τίτλο του μηνύματος αλλά και στο περιεχόμενό του.
Παρακαλώ διόρθωσε το μήνυμά σου.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.820
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom