Αυστρία Ιταλία Τσεχική Δημοκρατία Ιταλία - Αυστρία - Τσεχία.... καλοκαίρι 2003

astral

Member
Μηνύματα
776
Likes
139
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Αργεντινή

Την επόμενη ημέρα ξεκινάμε για Τσεχία. Είχαμε σχεδιάσει να μείνουμε 4 ημέρες στην Πράγα και μετά άλλες 3 στο Brno. Η πρώτη επαφή με την Τσεχία μετά τα σύνορα… εντελώς ανατολικό μπλοκ! Ερημιά και ξερά χωράφια… μετά από το τόσο πράσινο της Αυστρίας, ήταν πολύ μεγάλη η αλλαγή του τοπίου. Παρόλα αυτά η μαγεία του ταξιδιού είναι εκεί, αμετακίνητη!!

Η Πράγα… τι να πω γι’ αυτή την πόλη! Πρέπει να είναι ίσως η ομορφότερη όλης της Ευρώπης! Είχαμε κλείσει από Ελλάδα και θα μέναμε σε ένα botel= ποταμόπλοιο που το είχαν μετατρέψει σε ξενοδοχείο. Τίποτε ιδιαίτερο, απλό και καθαρό και κυρίως πολύ βολικό με τις συγκοινωνίες. Η μηχανή έμεινε στο πάρκινγκ του botel μέχρι που φύγαμε από την Πράγα. Οι συγκοινωνίες σε αυτή την πόλη είναι πάρα πολύ καλές, από το μετρό μέχρι τα τραμ. Αυτά και τα ποδαράκια μας ήταν τα μόνα μεταφορικά μέσα που χρησιμοποιήσαμε τις 4 αυτές ημέρες.
Η πόλη πανέμορφη και πεντακάθαρη. Δεν καταλάβαινες τίποτα από τις πλημμύρες που είχαν πλήξει αυτή την πόλη μόλις ένα χρόνο πριν (παρά μόνο από τα αντιπλημμυρικά έργα που έβλεπες σε κάποια σημεία).











Ονειρεμένη πόλη πραγματικά! Κάθε ημέρα ξυπνούσαμε κατά τις 7, παίρναμε ένα χορταστικό πρωινό (ποιοι, εμείς, που στην Ελλάδα την βγάζαμε, το πολύ, με έναν καφέ το πρωί!!) και στη συνέχεια περπατούσαμε… και περπατούσαμε… και περπατούσαμε… μέχρι αργά το βράδυ..

Μετά από 4 υπέροχες ημέρες στην Πράγα λοιπόν, με υπέροχο φαγητό (τα κοτόπουλά τους είναι εκπληκτικά σε όλες τις συνταγές), με τόνους μπύρας (αααχχχ… starobrno), με απίστευτες εικόνες, μυρωδιές, μουσικές, φύγαμε για Brno. Κι εκεί είχαμε κλείσει από Ελλάδα (πακέτο, που περιελάμβανε το ξενοδοχείο και τα εισιτήρια του motogp και για τις 3 ημέρες) οπότε δεν είχαμε το άγχος του να ψάξουμε για δωμάτιο.

Μπαίνοντας στο Brno, μπήκαμε κι εμείς σε άλλο mood…σε mood αγώνων. Το έβλεπες σε όλη την πόλη. Μοτοσυκλετιστές από όλες τις γύρω χώρες (πάρα πολλοί από Γερμανία, Αυστρία και Ιταλία), παρέες μεγάλες και μικρές, με γέλια, φωνές, μια πραγματική γιορτή! Πρώτη μου φορά θα έβλεπα αγώνες από κοντά και ήμουν κατενθουσιασμένη!! (από τότε, έχω πάει άλλες δύο φορές)

Το ξενοδοχείο πάρα πάρα πάρα πολύ καλό! Η πόλη του Brno πολύ βιομηχανική μου φάνηκε, αλλά είχε και τις ομορφιές της.





Η είσοδος του ξενοδοχείου μας.




Και φτάνουμε στο Σάββατο 16 Αυγούστου, ημέρα των δοκιμαστικών. Και είμαστε στην πίστα του Brno από νωρίς το πρωί. Εμείς και χιλιάδες κόσμου!! Μικροί, μεγάλοι, οικογένειες με τα παιδιά τους…κανονική γιορτή! Είχαμε θέσεις απέναντι από τα pits.






Και η ημέρα των αγώνων. Κυριακή 17 Αυγούστου 2003.





Το 2003 τραβήξαμε φωτογραφίες μόνο πριν και μετά τους αγώνες, όχι κατά τη διάρκεια. Ήταν η πρώτη μας φορά και θέλαμε μόνο να το ευχαριστηθούμε!! :D
Και το καταευχαριστηθήκαμε!!! Ο ήχος των μηχανών από κοντά απλά δεν περιγράφεται! Πιστεύω ότι είναι μια εμπειρία που αξίζει να τη ζήσει κανείς έστω και για μια φορά στη ζωή του (αν του αρέσει το άθλημα, φυσικά).

 

Attachments

αθηνα123

Member
Μηνύματα
283
Likes
22
Επόμενο Ταξίδι
?????????????????
Ταξίδι-Όνειρο
νησια μαρκισας
μπραβο μπραβο και για την ιστορια και για τις φωτο.περιμενω γρηγορα την συνεχεια.
 

Rosa

Member
Μηνύματα
1.635
Likes
1.964
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Ααααχχχ....αυτά είναι........κακά τα ψέματα, καλό και το αυτοκίνητο, αλλά η αίσθηση ελευθερίας που σου δίνει η μηχανή δεν παίζεται με τίποτα..............
 

miranta

Member
Μηνύματα
319
Likes
58
Επόμενο Ταξίδι
ΣΑΜΟΣ
Ταξίδι-Όνειρο
ΡΩΣΙΑ
Σε ευχαριστουμε πολύ ωραία ταξιδιωτική ιστορία !Πάντα τέτοια
 

tai

Member
Μηνύματα
290
Likes
87
Ταξίδι-Όνειρο
το τελος του δρομου
ΜΠΡΑΒΟ
αντε και στο επόμενο :clap:
 

LOOK4711

Member
Μηνύματα
12
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
ΑΥΣΤΡΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΑΙΛΑΝΔΗ
Η ιστορία σου ήταν φανταστική! Μου θύμισε κάτι ανάλογο που έχω κάνει και από τότε πάω πολύ συχνά στην Αυστρία. Εκείνο που με έκανε να χαρώ ακόμα περισσότερο είναι οι περιγραφές σου για την χώρα, τους ανθρώπους γιατί όταν έρχομαι πίσω στην Ελλάδα και περιγράφω τα διάφορα που είδα στης διακοπές μου σε αυτήν την χώρα δεν με πιστεύει κανείς. Επίσης χαίρομαι με αυτά που περιέγραψες γιατί βγαίνει το συμπέρασμα ότι είμαι καλά, αυτά που έχω δει είναι αλήθεια και τώρα θα λέω ότι τα είδαν και άλλοι αυτά που λέω.
Είμαι ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΙΣΤΗΣ πολλά χρόνια.Έχω κάνει πολλά ταξίδια στην Ελλάδα και σε πολλές χώρες στην Ευρώπη. Στην Αυστρία έχω πάει πάνω από 8 φορές και φέτος εκεί πάω μετά από 2 χρόνια .
Για μένα η χώρα είναι σχολείο πολιτισμού και καλό θα ήταν να πάμε όλοι να βγάλουμε καμία τάξη .
Σε ευχάριστω που ξύπνησες τις πρώτες μου μοτοσικλετιστικές αναμνήσεις.
Αν τα καταφέρω κάποια στιγμή θα γράψω για αυτό το πρώτο μου ταξίδι που είχε περίπου το ίδιο σενάριο με το δικό σου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
 

astral

Member
Μηνύματα
776
Likes
139
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Αργεντινή
Κι αφού ευχαρίστησα τον καθένα σας ξεχωριστά για τα καλά σας λόγια, σας ευχαριστώ και πάλι όλους μαζί ;)
Φίλε LOOK4711 έχεις απόλυτο δίκιο! Η Αυστρία είναι όντως σχολείο πολιτισμού. Οι άνθρωποί της είναι απλά απίστευτοι!! :)
 

Xoxonis

Member
Μηνύματα
29
Likes
14
Επόμενο Ταξίδι
Geneva
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ
Καλησπέρα! Μένω στη Βιέννη, εάν κάποιος χρειάζεται πληροφορίες (εκτός Ιούλιο που θα πλέω στο Αιγαίο) γράψτε μου...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.221
Μηνύματα
884.150
Μέλη
38.912
Νεότερο μέλος
Aza

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom