Αυστρία Ιταλία Τσεχική Δημοκρατία Ιταλία - Αυστρία - Τσεχία.... καλοκαίρι 2003

astral

Member
Μηνύματα
776
Likes
139
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Αργεντινή

Την επόμενη των gp ξεκινήσαμε για την επιστροφή. Αυτή τη φορά θέλαμε να διασχίσουμε την Αυστρία, να περάσουμε το Grossglockner στις Άλπεις και να διανυκτερεύσουμε κάπου στην περιοχή αυτή.

Ξύπνημα λοιπόν πολύ πρωί, ώστε να μη μας πιάσει το βράδυ στις Άλπεις. Μεσημεράκι ήμασταν στους πρόποδες του Grossglockner και φάγαμε την πρώτη βροχή όλου του ταξιδιού. Στάση για αδιάβροχα και συνέχεια. Ο δρόμος για το Grossglockner φιδίσιος, με υπέροχες στροφές, πολύ καλή άσφαλτο (όπως και παντού σε όλο το ταξίδι), μέσα στο πράσινο!!





(Περισσότερες φωτό από Grossglockner στην gallery)


Στα 2571 μέτρα υψόμετρο και για πρώτη φορά σε όλο το ταξίδι καταλάβαμε κρύο… και πολύ μας άρεσε :D




Καταλήξαμε για διανυκτέρευση στο Heiligenblut ένα χωριουδάκι λίγο πιο κάτω από τα πιο κουκλίστικα που έχω δει ποτέ! Εκπληκτικό! Φανταστείτε ότι λέγαμε να μείνουμε 1 ημέρα και καταλήξαμε να μείνουμε 3! Στο μεταξύ επισκεφτήκαμε και τον παγετώνα…μπρρρ..επιτέλους κάναμε χρήση των ισοθερμικών που κουβαλούσαμε σε όλο το ταξίδι!






Μετά από 3 ημέρες φύγαμε από το Heiligenblut με βαριά καρδιά και προορισμό τη Βενετία. Μετά το κρύο στις Άλπεις είχαμε αρχίσει να αποζητούμε λίγη ζεστούλα. Φύγαμε νωρίς το πρωί, οπότε μπορείτε να φανταστείτε το κρύο που έκανε (το οποίο βέβαια μας έλειψε όταν ξαναβρεθήκαμε στον καύσωνα… ναι, το ξέρω, δεν τρωγόμαστε με τίποτα! :D)

Φτάσαμε Βενετία μεσημεράκι και καταλήξαμε σε ένα camping στο Mestre (όπου το έτερο ήμισυ είχε ξαναπάει) το οποίο νοίκιαζε και δωματιάκια (δεν είχαμε μαζί μας σκηνή). Αφήσαμε τα μπογαλάκια μας και βουρ για Βενετία (με λεωφορείο φυσικά, σιγά μην παίρναμε τη μηχανή μας!)

Όμορφη ρε παιδιά η Βενετία, αλλά πολύς κόσμος!! Πάρα πολύς κόσμος!!! Και το φαγητό, πανάκριβο. Θα προτιμούσα να ξαναπάω κάποια εποχή που να μην έχει ΤΟΣΟΥΣ τουρίστες!








Δύο ημέρες μετά φύγαμε για Φλωρεντία. Οι ιταλικοί δρόμοι φοβεροί, πολύ καλύτεροι από τους αυστριακούς, τα τοπία για ακόμα μία φορά πανέμορφα!! Οι Ιταλοί οδηγοί…απλά ΤΡΕΛΛΟΙ!! :D

Ψάχνοντας βρήκαμε ένα ξενοδοχείο στην περιοχή της Τοσκάνης κοντά στο Barberino di Mugello (θέλαμε να δούμε και την πίστα του Mugello, η οποία τελικά ήταν κλειστή για το κοινό), δε θυμάμαι ακριβώς το όνομα του χωριού. Ένα ξενοδοχείο με κάτι τρελο-Ιταλούς ιδιοκτήτες, ακριβώς όπως τους βλέπουμε στις ταινίες. Εκεί ήταν το ορμητήριό μας για τις επόμενες δύο ημέρες.




Απέναντι από το ξενοδοχείο μας υπήρχε ένα κάμπινγκ όπου κάθε βράδυ είχαν πάρτυ με μουσική (live παρακαλώ) δεκαετιών 70-80, φωνές, γέλια, τραγούδια (τα περισσότερα ιταλικά) και γενικά ένα ατέλειωτο πανηγύρι (που το πρώτο βράδυ μας κακοφάνηκε λίγο είναι η αλήθεια, αλλά το επόμενο βράδυ το είδαμε αλλιώς και μόνο που δεν πήγαμε κι εμείς να συμμετέχουμε :D)

Όπως σας είπα από εκεί ήταν το ορμητήριό μας για τις εξορμήσεις μας στην περιοχή της Τοσκάνης αλλά και τη Φλωρεντία.



Να σημειώσω εδώ ότι η Φλωρεντία μου άρεσε πολύ περισσότερο από τη Βενετία.



Ελπίζω να μη σας κούρασα μέχρι εδώ. Η ιστορία είχε γραφτεί πριν πολύ-πολύ καιρό και δεν την είχα τελειώσει. Ελπίζω κάποια στιγμή να καταφέρω να την τελειώσω...:rolleyes:
 

Attachments

αθηνα123

Member
Μηνύματα
283
Likes
22
Επόμενο Ταξίδι
?????????????????
Ταξίδι-Όνειρο
νησια μαρκισας
μπραβο μπραβο και για την ιστορια και για τις φωτο.περιμενω γρηγορα την συνεχεια.
 

Rosa

Member
Μηνύματα
1.635
Likes
1.964
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Ααααχχχ....αυτά είναι........κακά τα ψέματα, καλό και το αυτοκίνητο, αλλά η αίσθηση ελευθερίας που σου δίνει η μηχανή δεν παίζεται με τίποτα..............
 

miranta

Member
Μηνύματα
319
Likes
58
Επόμενο Ταξίδι
ΣΑΜΟΣ
Ταξίδι-Όνειρο
ΡΩΣΙΑ
Σε ευχαριστουμε πολύ ωραία ταξιδιωτική ιστορία !Πάντα τέτοια
 

tai

Member
Μηνύματα
290
Likes
87
Ταξίδι-Όνειρο
το τελος του δρομου
ΜΠΡΑΒΟ
αντε και στο επόμενο :clap:
 

LOOK4711

Member
Μηνύματα
12
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
ΑΥΣΤΡΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΑΙΛΑΝΔΗ
Η ιστορία σου ήταν φανταστική! Μου θύμισε κάτι ανάλογο που έχω κάνει και από τότε πάω πολύ συχνά στην Αυστρία. Εκείνο που με έκανε να χαρώ ακόμα περισσότερο είναι οι περιγραφές σου για την χώρα, τους ανθρώπους γιατί όταν έρχομαι πίσω στην Ελλάδα και περιγράφω τα διάφορα που είδα στης διακοπές μου σε αυτήν την χώρα δεν με πιστεύει κανείς. Επίσης χαίρομαι με αυτά που περιέγραψες γιατί βγαίνει το συμπέρασμα ότι είμαι καλά, αυτά που έχω δει είναι αλήθεια και τώρα θα λέω ότι τα είδαν και άλλοι αυτά που λέω.
Είμαι ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΙΣΤΗΣ πολλά χρόνια.Έχω κάνει πολλά ταξίδια στην Ελλάδα και σε πολλές χώρες στην Ευρώπη. Στην Αυστρία έχω πάει πάνω από 8 φορές και φέτος εκεί πάω μετά από 2 χρόνια .
Για μένα η χώρα είναι σχολείο πολιτισμού και καλό θα ήταν να πάμε όλοι να βγάλουμε καμία τάξη .
Σε ευχάριστω που ξύπνησες τις πρώτες μου μοτοσικλετιστικές αναμνήσεις.
Αν τα καταφέρω κάποια στιγμή θα γράψω για αυτό το πρώτο μου ταξίδι που είχε περίπου το ίδιο σενάριο με το δικό σου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
 

astral

Member
Μηνύματα
776
Likes
139
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Αργεντινή
Κι αφού ευχαρίστησα τον καθένα σας ξεχωριστά για τα καλά σας λόγια, σας ευχαριστώ και πάλι όλους μαζί ;)
Φίλε LOOK4711 έχεις απόλυτο δίκιο! Η Αυστρία είναι όντως σχολείο πολιτισμού. Οι άνθρωποί της είναι απλά απίστευτοι!! :)
 

Xoxonis

Member
Μηνύματα
29
Likes
14
Επόμενο Ταξίδι
Geneva
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ
Καλησπέρα! Μένω στη Βιέννη, εάν κάποιος χρειάζεται πληροφορίες (εκτός Ιούλιο που θα πλέω στο Αιγαίο) γράψτε μου...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.223
Μηνύματα
884.119
Μέλη
38.912
Νεότερο μέλος
Aza

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom