ΚΥΨΕΛΗ η γειτονιά των Εθνών

XRISTOS71

Member
Μηνύματα
3.388
Likes
1.498
Σε πιάνω αδιάβαστο για τα τρόλευ
το 11 δεν έρχεται Κυψέλη ,μόνο το 2 απο Παγκράτι και το 4 απο Αγιο Αρτέμιο ;):D
 

XRISTOS71

Member
Μηνύματα
3.388
Likes
1.498
Η πόλη ξυπνάει. Oσο και αν η κρίση κόβει τα φτερά στους περισσότερους, τους κάνει διστακτικούς απέναντι στα καινούργια ανοίγματα.

Στην καρδιά της Κυψέλης, στη γωνία των οδών Κύπρου και Σικίνου, σε ένα χώρο όπου τη δεκαετία του ’70 επισκεύαζαν και συναρμολογούσαν ασπρόμαυρες τηλεοράσεις, ετοιμάζεται ένα καινούργιο θέατρο. Το εγχείρημα ξεκίνησε από τη Φωτεινή Πάνου και τον Δημήτρη Αλεξάκη. Η πρώτη είναι ηθοποιός και ο δεύτερος συγγραφέας και μεταφραστής, γιος του Βασίλη Αλεξάκη. Ο χώρος ανήκε στον παππού της Φωτεινής, φημισμένο καταστηματάρχη στην Κυψέλη της δεκαετίας του ’60 που είχε και το κέντρο «Παπαγάλος», στο οποίο εμφανιζόταν η Ρένα Βλαχοπούλου.

Στον πολυχώρο ΚΕΤ («Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων»), οι δύο ιδιοκτήτες του μοιράζονται τα όνειρά τους με τη Ζέτα Αποστολάκη (θεατρολόγο που δουλεύει χρόνια στον τομέα της παραγωγής) και τον Αρη Ασπρούλη (κοινωνιολόγο με εμπειρία στην επικοινωνία θεατρικών παραγωγών).

Στην ουσία είναι μια ενιαία διώροφη αίθουσα με ιδιαιτερότητες, η οποία θα ανοίγει από τις 12 το μεσημέρι ως καφέ και χώρος εκθέσεων, θα ’ναι κατάλληλη ακόμη και για μίτινγκ ομάδων, ενώ τα βράδια μετά τις 8 μ. μ. θα μεταμορφώνεται για τα events: έξι θεατρικές παραστάσεις συν μία παιδική σκηνή καθώς και λάιβ ποικίλου περιεχομένου.

Από ρεσιτάλ μπαρόκ έως τζαζ βραδιές και ρεμπέτικα αφιερώματα, μελωδικές υποσχέσεις από τη Λατινική Αμερική του 20ού αι., ηχόχρωμα από τη Μ. Ασία, γαλλικά τραγούδια έως εβραϊκές μουσικές της Kεντρικής Ευρώπης και των Bαλκανίων είναι κάποιες από τις μουσικές της προτάσεις.

«Μας ενδιαφέρει να γίνει ένας χώρος συνάντησης όπου θα βρει το κοινό του και το κοινό τον χώρο», λέει ο Αρης Ασπρούλης. Σε μια περιοχή για την οποία υπάρχει προκατάληψη, δεν το αρνείται «αλλά από την άλλη είναι θεατρομάνα που αναβαθμίζεται σταδιακά». «Η Κυψέλη γίνεται ένα πολυπολιτισμικό κέντρο με τα χρόνια, αντίστοιχο ευρωπαϊκών προαστίων στις πρωτεύουσες του κόσμου. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με αυτοθυσία σε κάτι που πιστεύουμε. Ειδικά σε τόσο δύσκολες εποχές πρέπει να είμαστε ενεργοί».

Στόχος τους; Οι νέες τάσεις, τα νέα πρόσωπα, οι καινούργιες φόρμες.

Το πλήρες πρόγραμμα απο αρχές Νοεμβρίου μεχρι και το καλοκαίρι του 2013 θα το βρείτε εδώ :
Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων: νέο στέκι πολιτισμού στην Κυψέλη


πηγη:kathimerini.gr
 

XRISTOS71

Member
Μηνύματα
3.388
Likes
1.498
Η Πατησίων πριν από έναν αιώνα

awww.koutipandoras.gr_wp_content_uploads_2013_01_31_400x216.jpg

Με φωτογραφικό υλικό από τη Συλλογή Πέτρου Πουλίδη, που βρίσκεται στο Αρχείο της ΕΡΤ, η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση συμμετέχει στην πολιτιστική δράση «Μια φωτογραφία για την Πατησίων».
Η έκθεση διοργανώνεται μέχρι και τις 19 Φεβρουαρίου από το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών.
Πρόκειται για μια ανοιχτή έκθεση φωτογραφίας σε βιτρίνες άδειων καταστημάτων του ιστορικού δρόμου της Αθήνας, στη διαδρομή από την Λεωφόρο Αλεξάνδρας έως την πλατεία Αμερικής.

awww.koutipandoras.gr_wp_content_uploads_2013_01_12_400x216.jpg
awww.koutipandoras.gr_wp_content_uploads_2013_01_41_400x219.jpg
awww.koutipandoras.gr_wp_content_uploads_2013_01_21_400x234.jpg
Στο φωτογραφικό υλικό του Αρχείου της ΕΡΤ, που εκτίθεται στις βιτρίνες κτιρίου επί της Πατησίων 214, αποτυπώνονται εικόνες της περιοχής από την καθημερινή ζωή των Αθηναίων στις τρεις πρώτες δεκαετίες του 20 αιώνα.
Στη φωτογραφική έκθεση συμμετέχουν με αρχειακό υλικό εκτός από την ΕΡΤ το ΕΛΙΑ ΜΙΕΤ (Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης), το μουσείο Μπενάκη, το τμήμα Συλλογής Έργων Τέχνης της Alpha Bank, το μουσείο Σπύρου Βασιλείου και ο φωτογράφος Διονύσης Πετρουτσόπουλος, ενώ 30 φωτογράφοι και η ομάδα «Φωτογραφικοί παράλληλοι» εκθέτουν σύγχρονες φωτογραφίες.

πηγη: Η Πατησίων πριν από έναν αιώνα
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.798
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom