Κέρκυρα Κέρκυρα εντυπώσεις

LIDA

Member
Μηνύματα
449
Likes
229
Μόλςι γύρισα από Κέρκυρα!
Φάγαμε στο La cucina, απόλυτα ικανοποιημένοι, ιδιαίτερα η μακαρονάδα με τη μελιτζάνα τέλεια!!!
Πήγαμε για μπάνιο στο piedra del mar,ωραίος χώρος αλλά εννοείται οτι υπάρχουν καλύτερες παραλίες και νερά..απλά δεν είχαμε χρόνο και δεν θέλαμε να απομακρυνθούμε πολύ..
και τέλος φάγαμε τα παραδοσιακά της κέρκυρας στα μουράγια, πιο πάνω από εκεί που έζησε ο σολωμός.μας άρεσε επίσης πολύ.
Για άλλη μια φορά έφυγα από την Κέρκυρα με την επιθυμία να ξαναγυρίσω!!!!
 

meli

Member
Μηνύματα
1.261
Likes
365
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Χαιρομαι που περασες καλα!!!:clap::clap::clap:
Σε ξαναπεριμενουμε!!!!!!:D
 

thessaris

Member
Μηνύματα
599
Likes
871
Καλησπέρα σε όλους από Παλαιοκαστρίτσα!!! Είμαι εδώ για το τριήμερο και ουσιαστικά έχω μόνο δύο πλήρεις μέρες στο νησί. Διαβάζοντας τις εντυπώσεις σας ακόμη δεν έχω κατασταλάξει στο θέμα παραλία. Τη μία μέρα σίγουρα θα την περάσουμε Κερασιά διότι εκεί υπάρχει ομοφωνία απόψεων για το πόσο όμορφη είναι. Για την άλλη μέρα τι λέτε; (πάντα για Βόρεια Κέρκυρα μιλάμε)
 
Μηνύματα
773
Likes
616
Επόμενο Ταξίδι
Κάπου μακριά
Ταξίδι-Όνειρο
Λος Ρόκες
Καλά είσαι στην παλαιοκαστριτσα και ψάχνεις παραλία? νοικιασε ένα βαρκακι απο την προβλήτα και φυγε προς τα αριστερά ή δεξιά σου. Θα βρεις πολλές και υπέροχες.
 

sapienza

Member
Μηνύματα
1.245
Likes
426
Επόμενο Ταξίδι
Roma
Ταξίδι-Όνειρο
Costiera Amalfitana
χαχα!!!Τripdreamer,μήπως είναι ωρέ μάτια κρύα τα νερά κι ανέβασε θέρμη??
Σοβαρά τώρα,για τις παραλίες της Β.Κέρκυρας,η αγαπημένες μου,Κανόνι και Μπαταρία πίσω απ το λιμανάκι της Κασσιώπης..Νομίζω οτι πλέον για μένα είναι πιο πάνω στις προτιμήσεις απ την Κερασιά!!


afarm7.static.flickr.com_6061_6040749897_5f66118861_b.jpg
 

GEOARIS

Member
Μηνύματα
43
Likes
120
Καλησπέρα.

Σκεφτόμαστε να επισκεφθούμε την Κέρκυρα - για πρώτη φορά - το διάστημα 02-06.01.2012. Δεδομένου ότι το ξενοδοχείο Βella Venezia που προτείνεται στο αρχικό μήνυμα αυτής της συζήτησης είναι fully-booked μήπως μπορείτε να μου υποδείξετε ξενοδοχείο μέσα στην πόλη ή κάποιο σε κοντινή απόσταση αν λειτουργεί τη χειμερινή περίοδο καθώς και μέρη για φαγητό και ποτό. Επειδή θα είμαστε εκεί την περίοδο των Φώτων γνωρίζετε αν οι περίφημες φιλαρμονικές του νησιού έχουν κάποιες εκδηλώσεις για τότε.

Σας ευχαριστώ.
 
Μηνύματα
773
Likes
616
Επόμενο Ταξίδι
Κάπου μακριά
Ταξίδι-Όνειρο
Λος Ρόκες
Ξενοδοχεία μέσα στην πόλη για εκείνη την περίοδο κοίταξε τα εξής: Cavalieri, Corfu Palace, Κωνσταντινούπολις, Ατλαντίς. Ελάχιστα εκτός πόλης (Κανόνι) τα Corfu Holiday Palace και Αρήτη.
Εστιατόρια εντός πόλης εν τάχει: Del Sole, Mike's, La famiglia, Χρυσομάλλης, Da Giovanni και πολλά άλλα που έχουν αναφερθεί ήδη εδώ (ψάξε λίγο στα σχετικά thread).
Μπάντες θα έχει σίγουρα στην τελετή των Θεοφανείων. Επίσης, αναλόγως με το άν θα έίναι περίοδος καρναβαλιού (δεν το ξέρω σίγουρα) θα υπάρχουν συναυλίες στο θέατρο.
 

Phoebos

New Member
Μηνύματα
2
Likes
1
Aυγουστος 2012 εντυπωσεις :

1. ΠΑΡΑΛΙΕΣ

ΚΕΝΤΡΟ-ΠΡΟΣ ΒΟΡΡΑ

Απο την πολη μεχρι την Δασια ουτε λογος μαπες. Εγω εμενα στα Γουβια και πηγα να μπω στην παραλια και ειδε τον λασπωδη βουρκο και δεν ξαναπλησιασα. Αρα απο ΔΑσια και πανω.

ΔΑΣΙΑ, στην βορεια πλευρα της μεγαλης παραλιας, διαφανα νερα, βεβαια σχετικος συνωστισμος, μετα ειναι το Υψος (θολα) δεν μου αρεσε αν εχετε μωρα ομως καλη, Μπαρμπατι πολυ καλη παραλια, ζεστα και αρκετα διαφανα νερα η καλυτερη επιλογη κοντα σχετικα στην πολη. Πιο βορεια ΝΗΣΑΚΙ, διαφανος κολπισκος μικρος, θελει τυχη στο παρκαρισμα αλλοιως τον Αυγουστο... . Πιο βορεια, ΚΟΥΛΟΥΡΑ ΚΑΛΑΜΙ τιποτα μαπες. Πιο βορεια ΚΕΡΑΣΙΑ , υπερτιμημενη, καλα νερα αλλα συσταδες απο φυκια απο κατω την χαλανε. Μετανοιωσα που πηγα γιατι διαβαζα εδω περα. Σου βγαινει η ψυχη για να πας, δεν αξιζει τοσος δρομος μενεις και Μπαρμπατι η αντε Νησακι. Οι δυο παραλιες μετα την Κασσιωπη ΚΑΝΟΝΙ ΜΠΑΤΑΡΙΑ καλες αν δεν εχει αερα γιατι βλεπουν βορεια. Αξιζουν αν μενεις εκει κοντα αλοιως πολυ ταξιδι .

ΔΥΤΙΚΑ ΒΟΡΕΙΑ

ΑΡΡΙΛΑΣ Πετυχα μερα χωρις αερα (λαχειο) η καλυτερη με πληρη διαφανεια (πισινα)

ΔΥΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ.

ΓΛΥΦΑΔΑ καλη αν δεν φυσαει , φυσαγε αλλα εχει καβατζα στην ακρη της που κοβει και ειναι πολυ καλη. Ομοιως ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΓΟΡΔΙΟΣ Πηγαμε μερα και ειχε κυματα σαν την Χαβαη, δεν εκανε κανεις μπανιο και πηραμε δρομο.

ΙΣΣΟΣ , ΜΑΡΑΘΙΑΣ ΚΛΠ Αν δεν εχει αερα οκ αν εχει ( ως συνηθως) ΔΡΟΜΟ.

ΝΟΤΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ

Απο Μπενιτσες και κατω τιποτα σουπερ αλλα ενα μπανιο αξιοπρεπες θα βρεις να κανεις ενω στην Δυση πολυ καλυτερες αν δεν φυσαει και δεν σε φαει το κυμα η δεν εισαι σερφερ.

2. ΦΑΓΗΤΟ

Εχουν γραφτει διαφορα για αρκετα μαγαζια εγω θα σταχυολογισω τα εξης

ΠΟΛΗ To Il Vesuvio που πολλες φορες εχει αναφερθει σαν σουπερ Ιταλικο ειναι τριχες κατσαρες. Εχει φυγει απο τον Ποταμο και εχει παει στην Πολη, αλλα τιποτα ιδιαιτερο ασε που τα πηρα που εφερε μια σαλατα με σκετο μαρουλι και κατι ιχνη τυριου και ειχε 7 ευρω! Και οι μακαροναδες ασε. Πηρα μια με γαριδες και ειχει μεσα μια μετρια μεριδα μακαρονια με 2 (!) γαριδες , οχι τιποτα μεγαλες. 14 ευρω παρακαλω. Που πας ρεεε!

Επειδη την πατησα περασα και απο το διαφημισμενο εδω La famiglia ειδα κατι μεριδες που ο μεγαλος μου γιος θελει τρεις (μπορει να ηταν καλες στην γευση δεν ξερω αλλα θελαμε να φαμε οχι να δοκιμασουμε). Δρομο.

Στα Κοκκορια καπως ακριβα αλλα καλη παστιτσαδα και καποια αλλα πιατα, αξιοπρεπες.

Στου Μπαρμπα εκει Πορτα Ρεμουντα καλες γευσεις ακριβα επισης. Στο Πικαντικο ουρα για να παρεις ενα σουβλακι που επαιρνε με το ζορι την βαση.

Προχειρο φαγητο σουπερ (ειδα ντοπιους να κραταν στο χερι και ρωτησα) στου Panini- Moυρμουρης παιρνεις με 3-4 ευρω ενα σαντουιτς με ψημενη πιτσοζυμη, καλη με ενα σωρο πραγματα μεσα και την κανεις ταρατσα αν δεν θελεις να καθησεις καπου η να ξοδεψεις. Ειναι σε στενο ανηφοριτσα πηγαινοντας προς τον κεντρικο δρομο της νεας πολης προς Χοντος, νομιζω απεναντι απο την Εθνικη Τραπεζα. 5 λεπτα απο την μεγαλη πλατεια μεσω Δημαρχειου. Στο ιδιο το μεγαλο μαγαζι του Μουρμουρη που εφαγα στο λιμανι απογοητευτηκα , μαπα , η πιτσα κολυμπαγε στο τυρι, μακαροναδες καλουτσικες, μετριες μεριδες αλλα ακριβα εντελως! Μια κανονικη πιτσα εχει κοντα 17-18 ευρω, οι μεριδες με τα μακαρονια 12-13 σιγα ρε πιτσαρια ειστε οχι τιποτα γκουρμε.

Καλυτερο μαγαζι ο Παξινος στις Μπενιτσες απαιχτος στα παραδοσιακα , ακριβος μεν αλλα εξαιρετικο φαγητο. Μαλλον και η Κληματαρια για ψαρι ειναι επισης σουπερ εκει 20 μετρα πιο κατω αλλα δεν ειχε τραπεζι. Ειδα τα πιατα πολυ ωραια , τιμες δεν ξερω.

Στην Γαριτσα εφαγα στου Θεοτοκη και επαθα πλακα απο τις μεριδες. Η σαλατα κουβας. Οι πατατες 3 ευρω τριπλη μεριδα λοφος. Οχι καμια εξαιρετικη κουζινα (μαζικη παραγωγη κοσμος και κοσμακης) αλλα αξιοπρεπης , ειδικα που με 10 ευρω/ατομο σκας. Τα μακαρονια στην παστιτσαδα πολυ καλα το κρεας μετριο. Τελος παντως απο κατι περιωνυμες μπουρδες που πληρωνεις τα κερατα σου και μενεις νηστικος πολυ καλυτερα.
Μου ειπαν οτι εκει κοντα καλο ειναι το Αυλη αλλα δεν ετυχε.

Στο Μαντουκι στου Μπεκιου, (γειτονια διπλα στο λιμανι στην παραλιακη, ψησταρια με εξαιρετικο καλαμακι (καμια σχεση με των σουβλατζιδικων) , και οτι αλλο στα καρβουνα. Τρως καλα γι αυτο και μαζευει κοσμο ,ντοπιους και Ιταλους που τα ανακαλυπτουν ολα.

Στην Κερκυρα οτι εχουν, το εχουν κι αλλου και καλυτερο και φτηνοτερο. Παραλιες, φαγητο κλπ. Ειναι ομως υπεροχα πρασινη, με ωραια υπαιθρο, ωραια χωρια, και κυριως εχει αυτην την ΥΠΕΡΟΧΗ ΠΟΛΗ, την ωραιοτερη στην Ελλαδα για μενα.;)
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.968
Likes
9.382
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Πιο βορεια ΚΕΡΑΣΙΑ , υπερτιμημενη, καλα νερα αλλα συσταδες απο φυκια απο κατω την χαλανε. Μετανοιωσα που πηγα γιατι διαβαζα εδω περα. Σου βγαινει η ψυχη για να πας, δεν αξιζει τοσος δρομος μενεις και Μπαρμπατι η αντε Νησακι.
Θα συμφωνήσω μαζί σου για την Κερασιά. Όντως τα νερά είναι όμορφα και διαυγή όπως φαίνεται και στη φωτο , αλλά πολύ κοντά στην ακτή (γυρω στα 5 μέτρα) είναι γεμάτο μαλλιαρές πέτρες που δυστυχώς απεχθάνομαι :roll: Χίλιες φορές Μπαρμπάτι!
 

Attachments

George13

Member
Μηνύματα
40
Likes
9
Επόμενο Ταξίδι
ΛΙΒΑΝΟΣ
Ταξίδι-Όνειρο
ΠΕΡΟΥ
Επισκέφτηκα και εγώ την Κέρκυρα πριν 2 βδομάδες....

Θα συμφωνήσω με όλους ότι η Κερασιά ήταν μία υπέροχη παραλία.

Πάντως εντυπωσιάστηκα από τη παραλία στους Λιαπάδες.. Πολύ όμορφα νερά και εντυπωσιακό τοπίο.
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
Θα συμφωνήσω μαζί σου για την Κερασιά. Όντως τα νερά είναι όμορφα και διαυγή όπως φαίνεται και στη φωτο , αλλά πολύ κοντά στην ακτή (γυρω στα 5 μέτρα) είναι γεμάτο μαλλιαρές πέτρες που δυστυχώς απεχθάνομαι :roll: Χίλιες φορές Μπαρμπάτι!
:shock: μαλλιαρες πετρες?δεν ειδα κατι τετοιο.ολες ηταν λειες και πραγματι τα νερα ηταν κατι παραπανω απο διαυγη.Ισως η καθαροτερη θαλασσα που εχω δει.
astatic.panoramio.com_photos_medium_77935883.jpg


Η πιο παγωμενη ηταν στην Μυρτιωτισσα που απορω πως μπορεσα να μπω και στη Ροβινια κοντα στην Παλαιοκαστριτσα.

Οσο για το πιο εντυπωσιακο τοπιο για μενα ηταν στο Δραστη.
Απ τις πιο αγαπημενες μου φωτογραφιες.
http://mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/60509941.jpg
amw2.google.com_mw_panoramio_photos_medium_60509941.jpg
 

Sailor Moon

Member
Μηνύματα
106
Likes
44
Γυρισα και εγω απο Κερκυρα και την ερωτευτηκα!!Εχει πραγματικα καταπληκτικη πολη!
Οσον αφορα για τις παραλιες της,φυσικα σε οσες προλαβα να παω δηλ καμια δεκαρια,δεν μπορω να πω οτι με εντυπωσιασε καμια αλλα επιφυλλασομαι να παω και σε αλλες του χρονου.
Φαγητο: αλλου εφαγα μετρια αλλου εφαγα πολυ καλα.Χαλια δε μπορω να πω οτι εφαγα πουθενα.Μου αρεσε πολυ ο Παξινος στις Μπενιτσες και παρα πολυ το pane e souvlaki στην Πλατεια Δημαρχειου οπου ειχε καταπληκτικα σουβλακια και φτηνες τιμες.
Ο καφες σε καλες τιμες και μου αρεσαν πολυ οι μπυρες της Κερκυρας ειδικα η μαυρη.
Παγωτο καθε βραδυ στον Παπαγιωργη.Πολυ μας αρεσε.
Εντυπωση μου εκανε τα ποσα κυπαρισσια εχει αυτο το νησι και οι ελιες που ειναι θερια (καλα πως της κουμανταρουν;!)
Ορεινα χωρια σουπερ και το καλυτερο τα φαναρια που περιμενες για να περνανε οι αλλοι απο το αντιθετο ρευμα:haha:!!Ειδικα στους Λακωνες περιμεναμε 7λεπτα(χρονομετρημενα).
Εγω μαγευτηκα απο την ομορφια της Κερκυρας,τους Κερκυραιους με αυτην την υπεροχη προφορα που μου ξυπνησε αναμνησεις (εχω καταγωγη απο Κερκυρα και μου θυμισε συγγενεις του μπαμπα!),τα πουλια στα μπαλκονια που δεν σταματανε να κελαηδανε το βραδυ(αληθεια τι πουλια ειναι αυτα;)και την μουσικη παιδεια της Κερκυρας.Πετυχα την φιλαρμονικη ενα βραδυ στο Παλκο να παιζει και μαγευτηκα,ακομα και νεαροι καθοταν και ακουγαν!Θυμηθηκα τον πατερα μου που μου ελεγε οτι καθονται και ακουνε τις φιλαρμονικες με τις ωρες και ξερουν ολα τα κομματια!
Α ξεχασα να ανφερω οτι μας αρεσε παρα πολυ το μουσειο χαρτονομισματων στην Ιονικη Τραπεζα.Ειδαμε ακομα και χαρτονομισμα 100 δις που εκδοθηκε στην κατοχη και επαιρνες ενα ψωμι,απότι μας ειπε η υπευθυνη.Επισης,το Μουσειο Ασιατικης Τεχνης πολυ ωραιο και φυσικα το Αχιλλειο.
Ειπα πολλα αλλα πραγματικα νομιζω πως δεν εφυγα ακομα απο Κερκυρα!
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.204
Μηνύματα
883.751
Μέλη
38.902
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom