Καλοκαιρινές διακοπές 2025

fts

New Member
Καλησπέρα και απο μένα. Σκεφτόμουν να πάω τέλη ιουλίου για 4 μέρες σκόπελο. Πριν κλείσω δωμάτια κτλ. ήθελα να ρωτήσω αν αξίζει γιατί για Σποράδες έχω ακούσει απο άποψη τιμών τα χειρότερα. Αξίζει ή να ψάξω για κάπου αλλού?

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Καλησπέρα και απο μένα. Σκεφτόμουν να πάω τέλη ιουλίου για 4 μέρες σκόπελο. Πριν κλείσω δωμάτια κτλ. ήθελα να ρωτήσω αν αξίζει γιατί για Σποράδες έχω ακούσει απο άποψη τιμών τα χειρότερα. Αξίζει ή να ψάξω για κάπου αλλού?
Βεβαίως και αξίζει, ωστόσο προτείνεται σαν περίπτωση που δε βολεύει κάτι άλλο. Έχει ομορφιά σα νησί και μια συμπαθέστατη χώρα, αλλά μη περιμένεις τόση γραφικότητα, φαντάσου μια προέκταση της Χαλκιδικής αν έχεις ιδέα.
Μια που το ανέφερα και το ρωτάς είναι σίγουρα προέκταση και από πλευράς τιμών. Με πολύ απλά λόγια θέλουν να βγάλουν σε ενάμιση μήνα όσα άλλοι σε πέντε-έξι, έχοντας πολλές φορές ως αποτέλεσμα να μη δικαιολογείται σε καμία περίπτωση αυτό που πληρώνεις για την υπηρεσία που λαμβάνεις, είτε αυτό αφορά εστίαση, είτε κατάλυμα, ή ακόμα και ακτοπλοϊκό εισιτήριο.
Πήγα πρόπερσι και μου είχε κακοφανεί πολύ, πλην ορισμένων εξαιρέσεων.

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
Καλημέρα σε όλη την παρέα! Ωρα να ξεκινήσω την οργάνωση των καλοκαιρινών μας διακοπών λοιπόν... Μετά από αρκετό διάβασμα και προσπαθώντας να βγάλω κάποια ασφαλή συμπεράσματα :cool: θέτω κι εγώ το δίλημμά μου. 1ο δεκαήμερο Σεπτεμβρίου. Κέα-Κύθνος ή Κάρπαθος? Εχοντας διαβάσει ότι και στα τρία νησιά οι παραλίες και το φαγητό είναι μια χαρά, το κριτήριό μου είναι η βραδινή έξοδος. Δηλαδή θα ήθελα το βράδυ να βγαίνω τη βόλτα μου, να έχω επιλογές για ποτό, να υπάρχει κίνηση γενικά. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένη και ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ τονίζω ΠΑΝΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ να μην είναι π.χ στο στυλ της Ανδρου ή της Ικαρίας. Να έχει λίγο πιο ζωντάνια. Λήμνος ας πούμε... Ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων για τις συγκρίσεις. Γίνονται στην προσπάθειά μου να περιγράψω αυτό που ψάχνω μόνο εγώ και μόνο για φέτος. Ευχαριστώ.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Εχοντας διαβάσει ότι και στα τρία νησιά οι παραλίες και το φαγητό είναι μια χαρά
Οι παραλίες σίγουρα, καλά δε συζητάμε για την Κάρπαθο που είναι ανάμεσα στα κορυφαία νησιά από θέμα παραλιών στον Ελλαδικό χώρο, όσο για τα άλλα δύο που έχουν ανέλπιστα καλές παραλίες για νησιά τόσο κοντά στην Αττική.
Για το φαγητό δεν έχω την ίδια άποψη, τουλάχιστον δε μπορώ να δικαιολογήσω σε καμία περίπτωση όσα κατά καιρούς έχουν γραφτεί και ειπωθεί εδώ, προσωπικά το βρήκα πολύ μέτριο.
1ο δεκαήμερο Σεπτεμβρίου
Έχοντας επιφύλαξη γι' αυτό γιατί έχω πάει μόνο Αύγουστο και στα τρία, αν και ο Σεπτέμβριος πλέον είναι πολύ διαφορετικός προς το καλύτερο, θα έκλινα προς Κάρπαθο μεριά με διαμονή στα Πηγάδια για όσα ζητάς. Η σύγκριση με τη Λήμνο που αναφέρεις είναι βοηθητική για να καταλάβω τι ψάχνεις, προφανώς και δε θα έχει το χαμό του Αυγούστου αλλά αυτό ίσως είναι και καλύτερο. ;)

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
Οι παραλίες σίγουρα, καλά δε συζητάμε για την Κάρπαθο που είναι ανάμεσα στα κορυφαία νησιά από θέμα παραλιών στον Ελλαδικό χώρο, όσο για τα άλλα δύο που έχουν ανέλπιστα καλές παραλίες για νησιά τόσο κοντά στην Αττική.
Για το φαγητό δεν έχω την ίδια άποψη, τουλάχιστον δε μπορώ να δικαιολογήσω σε καμία περίπτωση όσα κατά καιρούς έχουν γραφτεί και ειπωθεί εδώ, προσωπικά το βρήκα πολύ μέτριο.

Έχοντας επιφύλαξη γι' αυτό γιατί έχω πάει μόνο Αύγουστο και στα τρία, αν και ο Σεπτέμβριος πλέον είναι πολύ διαφορετικός προς το καλύτερο, θα έκλινα προς Κάρπαθο μεριά με διαμονή στα Πηγάδια για όσα ζητάς. Η σύγκριση με τη Λήμνο που αναφέρεις είναι βοηθητική για να καταλάβω τι ψάχνεις, προφανώς και δε θα έχει το χαμό του Αυγούστου αλλά αυτό ίσως είναι και καλύτερο. ;)
Πόσο σε ευχαριστώ για τη βοήθεια!... Και ναι έχεις δίκιο. Ο Αύγουστος προσωπικά έχει βγει από τα πλάνα των καλοκαιρινών μου διακοπών σε ελληνικό νησί. Μη σου πω και ο Ιούλιος.;)

Έχει κανείς εμπειρία από island hopping Σκόπελο - Αλόννησο - Σκύρο; Και επίσης έχει πάει κανείς στη Β. Εύβοια μετά τις πυρκαγιές;

fts

New Member
Βεβαίως και αξίζει, ωστόσο προτείνεται σαν περίπτωση που δε βολεύει κάτι άλλο. Έχει ομορφιά σα νησί και μια συμπαθέστατη χώρα, αλλά μη περιμένεις τόση γραφικότητα, φαντάσου μια προέκταση της Χαλκιδικής αν έχεις ιδέα.
Μια που το ανέφερα και το ρωτάς είναι σίγουρα προέκταση και από πλευράς τιμών. Με πολύ απλά λόγια θέλουν να βγάλουν σε ενάμιση μήνα όσα άλλοι σε πέντε-έξι, έχοντας πολλές φορές ως αποτέλεσμα να μη δικαιολογείται σε καμία περίπτωση αυτό που πληρώνεις για την υπηρεσία που λαμβάνεις, είτε αυτό αφορά εστίαση, είτε κατάλυμα, ή ακόμα και ακτοπλοϊκό εισιτήριο.
Πήγα πρόπερσι και μου είχε κακοφανεί πολύ, πλην ορισμένων εξαιρέσεων.
Ωραία σε ευχαριστώ για την απάντηση. Επίσης μήπως έχεις άποψη και για τα λεωφορεία στο νησί επειδή δεν θα πάρω αμάξι? Βλέποντας σε άλλα ποστ παλιότερα για το νησί λέγανε ότι έχει κάποια προβλήματα σε αυτό. Αλλιώς σκεφτόμουνα να νοικιάσω αυτοκίνητο τουλάχιστον για μια μέρα.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Επίσης μήπως έχεις άποψη και για τα λεωφορεία στο νησί επειδή δεν θα πάρω αμάξι? Βλέποντας σε άλλα ποστ παλιότερα για το νησί λέγανε ότι έχει κάποια προβλήματα σε αυτό.
Όχι δική μου γιατί είχα όχημα όταν πήγα, ωστόσο φίλοι που ήταν στο νησί το περασμένο καλοκαίρι χρησιμοποίησαν αρκετά ταξί. Βέβαια δε συνίσταται γιατί είναι μεγάλο κι έχει αποστάσεις, καλύτερα να δεις κάτι προς ενοικίαση, όσο γίνεται.

Έχει κανείς εμπειρία από island hopping Σκόπελο - Αλόννησο - Σκύρο;
Σκόπελο-Αλόννησο εύκολο και πολύ σύνηθες, νομίζω οι περισσότεροι αυτό κάνουν. Για Σκύρο ήταν πιο λίγα τα δρομολόγια ωστόσο υπήρχε σύνδεση με τα υπόλοιπα νησιά, αν και προσωπικά την έχω για ξεχωριστή εκδρομή, έχει και το αεροδρόμιο που βολεύει για κάτι τέτοιο.

linaki

Member
καλησπέρα για 4 μέρες αξίζει! έχει ωραία νερά, ωραίο φαγητό, όσο για τις τιμές, εγώ που πήγα πριν 2 χρονιά τις βρήκα νορμάλ, τώρα δεν ξέρω, βέβαια παντού έχουν ανέβει!

• Like
Reactions: fts
Όχι δική μου γιατί είχα όχημα όταν πήγα, ωστόσο φίλοι που ήταν στο νησί το περασμένο καλοκαίρι χρησιμοποίησαν αρκετά ταξί. Βέβαια δε συνίσταται γιατί είναι μεγάλο κι έχει αποστάσεις, καλύτερα να δεις κάτι προς ενοικίαση, όσο γίνεται.

Σκόπελο-Αλόννησο εύκολο και πολύ σύνηθες, νομίζω οι περισσότεροι αυτό κάνουν. Για Σκύρο ήταν πιο λίγα τα δρομολόγια ωστόσο υπήρχε σύνδεση με τα υπόλοιπα νησιά, αν και προσωπικά την έχω για ξεχωριστή εκδρομή, έχει και το αεροδρόμιο που βολεύει για κάτι τέτοιο.
Εναλλακτικά λέμε μήπως περάσουμε Εύβοια καθώς θα είμαστε στην περιοχή της Φθιώτιδας και πάμε σκυρο από Κύμη

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Εναλλακτικά λέμε μήπως περάσουμε Εύβοια καθώς θα είμαστε στην περιοχή της Φθιώτιδας και πάμε σκυρο από Κύμη
Είναι σίγουρα πολύ πιο κοντά έτσι, ίσως αξίζει τον κόπο να οδηγήσετε ως εκεί.

όσο για τις τιμές, εγώ που πήγα πριν 2 χρονιά τις βρήκα νορμάλ
Πριν δύο χρόνια κι εγώ, το μόνο νορμάλ ήταν κάποια ελάχιστα μαγαζιά στη Χώρα που κρατούσαν, πιστεύω πλέον ούτε αυτά δε θα έχουν μείνει. Η απόλυτη εκμετάλλευση.
26 ευρώ τέσσερις καφέδες και τέσσερις τυρόπιτες πακέτο, ακόμα με τσούζει!

fts

New Member
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά. Έκλεισα 4 μέρες για τέλη Ιουλίου σκόπελο. Τώρα για τις τιμές κτλ βλέποντας και κάνοντας.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.063
Μέλη
39.794
Νεότερο μέλος
nirou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom