Ηνωμένο Βασίλειο Καλοκαιρινό Λονδίνο.Οικογενιακη υπόθεση Νο5

Witchrena

Member
Μηνύματα
27
Likes
149

1η μέρα
Άφιξη Gatwick, Premier Inn Farringdon και βόλτα από City σε Covert Garden.


Νέο εγγεγραμμένο μέλος, που όμως διαβάζει τις ιστορίες σας χρόνια αρκετά ως επισκέπτης. Είπα να κάνω μια προσπάθεια να μοιραστώ και εγώ εντυπώσεις και πληροφορίες από το τελευταίο μου ταξίδι στο Λονδίνο.
Η Έκθεση ποτέ δεν ήταν το αγαπημένο μου μάθημα. Μαθηματικά και αριθμοί είναι το αντικείμενό μου. Παρακαλώ λοιπόν την επιείκεια σας.

Και ναι, αφού ωριμάσαμε ως ταξιδιώτες solo και οι εκδρομές χωρίς γκρουπ μας άρεσαν περισσότερο, ήρθε και η ώρα για ταξίδι στο μοναδικό Λονδίνο. Αν με ρωτούσατε πριν κάποια χρόνια δεν θα σκεφτόμουν με τίποτα να πάω Λονδίνο χωρίς γκρούπ. Το ψάξιμο και το διάβασμα που έπεσε βέβαια πολύ. Η βοήθεια από τους travelstories ακόμα περισσότερη. Ταξίδια κάνουμε πάντα οικογενειακώς. Οικογένεια με δύο έφηβες 13 και 15 χρόνων έτοιμη λοιπόν για να γνωρίσει το Λονδίνο.
Κλείσαμε αεροπορικά με easyJet για 10-17 Αυγούστου αρκετά ακριβά μιας και είχαμε συγκεκριμένες μέρες μέσα στον Αύγουστο που θεωρείται full season. Αν και το Λονδίνο πάντα έχει κόσμο. Διάρκεια πτήσης περίπου 3:20 λεπτά. Δυστυχώς με την easyJet είχαμε και όταν πηγαίναμε αλλά και όταν γυρνούσαμε περίπου δύο ώρες καθυστέρηση. Το καλό ήταν ότι φτάναμε νωρίς το μεσημέρι και παρόλο την δίωρη καθυστερήση ήμασταν στο ξενοδοχείο νωρίς το απόγευμα. Γρήγορο check in στο ξενοδοχείο και κατευθείαν έξω για πρώτη γνωριμία με το Λονδίνο.

Η διαμονή μας ήταν στο Premier Inn Farringdon. στην περιοχή City.Κλείστηκε αρκετούς μήνες πριν με δωρεάν ακύρωση. Μάλιστα κάποια στιγμή έβγαλε πιο φτηνή προσφορά. Ξανακλείσαμε το δωμάτιο με νέες τιμές και ακυρώσαμε την παλιά κράτηση . Άρα να έχετε πάντα το νου σας για κάτι τέτοιο.Η διαφορά ήταν περίπου 150ευρω. Καινούργιο, καθαρό, σε όροφο ψηλά, χωρίς φασαρία και με στάση λεωφορείου απέξω. Την αλυσίδα αυτών των ξενοδοχείων την συστήνω για οικογένειες μιας και τα παιδιά μέχρι 15 μένουν και τρώνε δωρεάν. Ίσως να μπορούσε να βρεθεί και κάτι πιο κεντρικά αλλά για αρχάριους ήταν μια καλή επιλογή σε πολύ καλή τιμή. Κόστος 1450€ με πρωινό για 7 νύχτες.

Για τις μετακινήσεις από αεροδρόμιο Gatwick σε ξενοδοχείο και πίσω προτιμήσαμε το τρένο το απλό με τιμή 9,50£ σε ώρα μη αιχμής. Είχε κοντά στο ξενοδοχείο μας σταθμό. Στην επιστροφή την πατήσαμε και για λίγα λεπτά πληρώσαμε 17,50£ τιμή ώρα αιχμής. Θεωρείται ώρα αιχμής μέχρι της 9:30πμ. Όταν φτάσαμε Λονδίνο μας μετέφερε δωρεάν λεωφορείο από το τέρμιναλ μέχρι τον σταθμό των τρένων. Στον γυρισμό δεν χρειάστηκε γιατί μας άφησε στο τέρμιναλ που φεύγαμε.

Μόλις φτάσαμε έπρεπε να περάσουμε και από έλεγχο διαβατηρίων. Ουρές τεράστιες. Η αναμονή προβλέπονταν πολύ μεγάλη. Και ξαφνικά η ανακάλυψη του αυτόματου ελέγχου διαβατηρίων.(με προϋπόθεση τα παιδιά να είναι πάνω από 10 ή 11 δεν θυμάμαι σίγουρα) Το πρόβλημα ήταν ότι μερικές φορές τα αυτόματα μηχανήματα κολλούσαν και δεν δέχονταν το διαβατήριο και την αυτόματη ταυτοπροσωπία. Τον άντρα μου δεν τον άφησε να περάσει και μετά από δύο προσπάθειες ένας υπάλληλος τον έστειλε σε μια ουρά που πήγαιναν όσοι τους απέρριπτε το μηχάνημα . Καλύτερη, αλλά πάλι ουρά. Κρίμα μάλιστα όταν οι τρεις από τους τέσσερις είχαμε περάσει εύκολα και καθυστερούσαμε χωρίς λόγο. Έτσι βγήκε από την ουρά και ξαναπήγε στα αυτόματα, ξαναπροσπάθησε και πέρασε τελικά και αυτός.

Για τις μετακινήσεις μας μέσα στο Λονδίνο επιλέξαμε να κινούμαστε οι ενήλικες με revolut. Κάθε άτομο θα πρέπει να έχει την δικιά του κάρτα. Για τα παιδιά, βγάλαμε λίγες βδομάδες πριν visitor oyster card με 5€ κόστος την μια. Το κόστος είναι για την αποστολή τους στο σπίτι, ώστε να τις έχετε πριν το ταξίδι και να μην ψάχνετε κατά την αφιξή σας. Χρειάζεται όμως από έναν υπάλληλο συγκοινωνιών σε μέτρο να μετατραπούν σε young visitor, ώστε να έχουν την έκπτωση ως παιδιά. Μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε και σε επόμενο ταξίδι ή να τις δώσουμε σε άλλον. Τις γεμίσαμε με 15£ κάτι που ήταν λίγο. Και χρειάστηκαν τελικά άλλες 20£ για το σύνολο των ημερών με τα δύο τρένα, το καράβι και λεωφορείο για 6 μέρες. Για τα λεωφορεία το cap το ημερήσιο για ενήλικες είναι 5,25£. Η μία διαδρομή 1,75£ με διάρκεια 1 ώρας από το πρώτο χτύπημα μέχρι το τελευταίο. Μπορείς δηλαδή να αλλάξεις 2 και 3 λεωφορεία για να πας κάπου αρκεί να είναι μέσα σε μια ώρα τα χτυπήματα της κάρτας.

Το μέτρο δεν το προτιμήσαμε. Ο πολύς κόσμος καλοκαιριάτικα, τα σκαλάκια ,όχι κυλιόμενες και το πιο υψηλό κόστος ηταν αρκετά για να επιλέξουμε τα λεωφορεία ως τρόπος μετακίνησης.Τα λεωφορεία, διώροφα ως επί το πλείστον, θεωρώ για τουρίστες που δεν βιάζονται είναι ότι καλύτερο. Επάνω απολαμβάναμε την θέα και ο χρόνος δεν ήταν ιδιαίτερα μεγαλύτερος από την πρόταση του μέτρου που μας έδειχνε η εφαρμογή citymaper. Κόσμος νορμάλ και πολλές φορές και αρκετά χαλαρά επάνω. Πάντα βρίσκαμε να κάτσουμε. Επίσης είναι η πιο οικονομική επιλογή. Πιάναμε φυσικά κάθε μέρα το cap Οι ενήλικες πληρώναμε δηλαδή κάθε μέρα 5,25£ για τις μετακινήσεις μας.. Τα παιδιά 11-15 στα λεωφορεία με την χρήση της young oyster visitor πληρώνουν μισή τιμή.

Το ξενοδοχείο μας ήταν στην περιοχή City. Ακριβώς απέναντι από το νοσοκομείο του Αγ Βαρθολομαίου. Η στάση του λεωφορείου ήταν το τέρμα της γραμμής Αγ Βαρθολομαίου για τα λεωφορεία 59,56,46( ίσως και κάποια ακόμα που δεν θυμάμαι). Για το κέντρο βόλευε το 59 ή το 26 κάποιες Φορές από μια στάση παρακάτω.

Πρωινό είχαμε σε ξενοδοχείο. Εάν τρώγαναι οι ενήλικοι, τρώγανε και τα παιδιά δωρεάν. Τιμή μέσα στο κόστος του ξενοδοχείου. Περίπου 22£ τα δύο άτομα την ημέρα. Μπορούσαν εάν τρώγαν γεύμα οι ενήλικες γα φάνε γεύμα και τα παιδιά με 1£. Δεν το προτιμήσαμε γιατί θέλαμε να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό έξω. Σε pub , κινέζικα κλπ.

Ο καιρός ήταν πολύ καλός, χωρίς βροχές. Θερμοκρασία περίπου 20-25. Για αυτό αποφασίσαμε σε αυτό το πρώτο μας ταξίδι στο Λονδίνο (μια φορά δεν αρκεί στο Λονδίνο) να μην ξοδέψουμε χρόνο σε κλειστούς χώρους και μουσεία που θέλανε έξτρα χρέωση. Έτσι κρατήσαμε το budget χαμηλά πηγαίνοντας σε ότι ήταν δωρεάν μόνο και αφιερώσαμε χρόνο στο να γνωρίσουμε την πόλη περπατώντας την. Λατρεύω την φωτογράφιση και δεν ήξερα τι να πρώτο αποθανατίσω.

Και ξεκινάει η πρώτη μας βόλτα στο Λονδίνο. Είδαμε ότι από το ξενοδοχείο με τα πόδια για Covert Garden που είχαμε ως επιλογή για πρώτη μέρα ήταν περίπου μισή ώρα και αποφασίσαμε να το πάρουμε με τα πόδια. Ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσεις ένα μέρος δεν είναι άλλος από το περπάτημα . Η διαδρομή πολύ όμορφη, οι πρώτες εικόνες επιβεβαίωναν τις προσδοκίες μας. Δεν ξέραμε που να πρωτοκοιτάξουμε και ήταν μόλις η αρχή. Έρωτας από την πρώτη ματιά. Υπέροχα κτίρια που σε ταξίδευαν σε μια άλλη εποχή. Κόσμος που είχε αράξει για μπύρα μετά την δουλειά του στις ιστορικές παμπ του Λονδίνου και στο τέλος η τρέλα της Leicester Square και του Covert Garden με διάφορους καλλιτέχνες να παρουσιάζουν τις δεξιότητές τους.

Για φαγητό αράξαμε σε ένα ιταλικό στην Leicester μιας και η πείνα των παιδιών και ο χαμός που επικρατούσε δεν άφηναν πολλές επιλογές. Το να βρεις θέση να κάτσεις έξω σε μαγαζί για φαγητό ήταν το μεγάλο μας πρόβλημα τις επόμενες μέρες. Δυστυχώς ο προγραμματισμός φαγητού με παιδιά είναι αρκετα δύσκολος. Το πρόγραμμα μας επέλεξα να είναι αρκετά χαλαρό καθώς ήθελα όπου μας αρέσει κάτι απλά να αφιερώνουμε χρόνο χωρίς να πιεζόμασταν. Το ιταλικό ήταν το little Italy όπου για πρώτη φορά δοκίμασα την μπύρα Ciber και ξετρελάθηκα. Δύο μακαρονάδες, μια πίτσα, δύο μπύρες και δυο ice tea δώσαμε 79.43£.(kids penne9.90, Carbonara 19.00, Pizza18.90 2ice tea11.00 και 2ciber 11.80 και service 12.5% 8.43) Η εξυπηρέτηση πολύ καλή, τα φαγητά ικανοποιητικά. Μετά από λίγη βόλτα ακόμα , χαζεύοντας τους διάφορους performance στην Governt Garden πήραμε το λεωφορείο για το ξενοδοχείο. Έτσι έκλεισε η πρώτη μέρα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1η μέρα από κινητό. ΧΙΑOMI redmi note 11.
Σε λεπτομέρειες για βασικά αξιοθέατα που τα έχουν καλύψει άλλα μέλη της ομάδας , δεν θα αναφερθώ εκτός εάν φυσικά μου ζητηθεί.


IMG_20230810_180302.jpg

Το νοσοκομείο του Αγ Βαρθολομαίου που βρίσκονταν απέναντι ακριβώς από το ξενοδοχείο μας Premier Inn Farringdon.
IMG_20230810_180348.jpg

Γεμάτες pub από κόσμο που πήγαινε να πιει μια μπύρα ,ίσως και παραπάνω μετά την δουλειά τους. Κάτι που μαζί με τον πολύ τουρισμό αυτή την εποχή, μας δυσκόλεψε στο να βρούμε μια pub να αράξουμε και να φάμε. (το όρθιο μετά από τόσο ποδαρόδρομο όλη μέρα δεν το συζητούσαμε) Η λύση ήταν μάλλον μια , κράτηση αλλά και αυτό με παιδιά είναι ένα δύσκολο θέμα.
IMG_20230810_180421.jpg
IMG_20230810_180501.jpg
IMG_20230810_180542.jpg
IMG_20230810_180709.jpg
IMG_20230810_181244.jpg
IMG_20230810_181141.jpg
IMG_20230810_181252.jpg

IMG_20230810_181339.jpg
IMG_20230810_181348.jpg

Η διαδρομή που ακολουθήσαμε από το ξενοδοχείο προς το κέντρο. Εντυπωσιακά κτίρια και από τις δύο μεριές.
IMG_20230810_181642.jpg
IMG_20230810_181856.jpg
IMG_20230810_181950.jpg

Οι δράκοντες του Λονδίνου .
Αγάλματα δρακόντων βρίσκονται σε βασικές αρχαίες πύλες, από τις 7 του City του Λονδίνου όπως η Aldersgate, η Bishopsgate , η Bridge Gate και η Moorgate, γεγονός που βεβαίως υποδηλώνει ότι τα θρυλικά όντα προστάτευαν με την παρουσία τους το Λονδίνο και τους κατοίκους του. Το City άλλωστε ήταν η αρχαία καρδιά του Londinum των Ρωμαίων οι οποίοι ίδρυσαν την πόλη το 55 π.Χ. Τα δυο πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα βρίσκονται στην είσοδο του παλιού χρηματιστηρίου κάρβουνου, το οποίο είχε καθοριστικό ρόλο κατά τη βιομηχανική επανάσταση. Το κτήριο κατεδαφίστηκε όμως οι δράκοντες σώθηκαν αν και μεταφέρθηκαν σε λίγο διαφορετική θέση από την αρχική. Τα δυο αυτά σιδερένια αγάλματα δρακόντων βαμμένα με ασημί χρώμα και με έντονα τονισμένες τις λεπτομέρειες όπως τα φτερά και η πύρινη γλώσσα τους, που στέκονται πάνω στις πλίνθινες βάσεις τους οριοθετούν την παλιά πόλη το City του Λονδίνου κρατώντας τη χαρακτηριστική ασπίδα με το θυρεό της πόλης.

Τον ίδιο ρόλο έχει ο δράκοντας του Temple Bar ο οποίος βρίσκεται στο άλλο όριο που χωρίζει την πόλη του Λονδίνου από εκείνη του Ουεστμίνστερ. Αν βρεθείτε στο Λονδίνο προσέξτε το σημείο που κοιτάζουν οι δράκοντες. Μια που είναι οι προστάτες της πόλης, αν σας αντικρύζουν κατάματα σημαίνει ότι είστε έξω από τα όρια της.
Πληροφορίες από την σελίδα του Σταυρού Μαντουφαρη.
IMG_20230810_182154.jpg
IMG_20230810_182310.jpg
IMG_20230810_182233.jpg
IMG_20230810_182352.jpg
IMG_20230810_182415.jpg
IMG_20230810_182550.jpg
IMG_20230810_182642.jpg
IMG_20230810_182953.jpg
IMG_20230810_183037.jpg
IMG_20230810_183233.jpg
IMG_20230810_183424.jpg
IMG_20230810_183551.jpg
IMG_20230810_183628.jpg
IMG_20230810_183614.jpg
IMG_20230810_183708.jpg

Covert Garden

IMG_20230810_183836.jpg
IMG_20230810_183835.jpg
IMG_20230810_183846.jpg
IMG_20230810_183936.jpg
IMG_20230810_183954.jpg
IMG_20230810_184334.jpg
IMG_20230810_184515.jpg
IMG_20230810_190802.jpg
IMG_20230810_191218.jpg
IMG_20230810_201622.jpg
IMG_20230810_201717.jpg
IMG_20230810_201946.jpg
IMG_20230810_204319.jpg
IMG_20230810_204732.jpg

Η θέα από την γέφυρα Waterloo από όπου θα περνάμε το λεωφορείο που μας πήγαινε έξω ακριβώς από το ξενοδοχείο.

IMG_20230810_205000.jpg
IMG_20230810_205505.jpg
IMG_20230810_205807.jpg
IMG_20230810_204944.jpg


 
Last edited:

Witchrena

Member
Μηνύματα
27
Likes
149
2η μέρα
Βρετανικό Μουσείο, China Town, και απογευματινή βόλτα σε Big Ben.


Παρασκευή και το πρόγραμμα είχε Βρετανικό Μουσείο για αρχή. Ευτυχώς καλή επιλογή μιας και θεωρώ ότι ήταν μαζί με το Βικτώρια και Άλμπερτ μουσείο ότι καλύτερο είδαμε και ως πρώτη μέρα οι αντοχές μας ήταν στο μέγιστο.

Το λεωφορείο μας άφησε μπροστά από το πάρκο Kensington και το μνημείο του Αλβέρτου. Κάναμε μια γύρα ,βγήκαμε φωτογραφίες και προχωρήσαμε προς το Μουσείο. Το μουσείο είναι δωρεάν αλλά είχαμε βγάλει δωρεάν εισητηριο από ίντερνετ τουλάχιστον ένα μήνα πριν. Έτσι γλιτώσαμε χρόνο γιατί όσοι είχαν δωρεάν εισητηριο από Ίντερνετ μπαίνανε από άλλη ουρά. Για τα εκθέματα μέσα δεν θα αναφερθώ μιας και έχουν ειπωθεί από προηγούμενους travelers.

Μόνο ένα θα αναφέρω γιατί δεν είμαι σίγουρη αν έχει γραφτεί κάπου. Είναι το σκάκι που εμφανίζεται στην ταινία του Harry Potter.
4. Σκάκι στο Νησί του Λιούις
Το σκάκι Lewis είναι το παλαιότερο παιχνίδι κομμάτι σκακιού που βρέθηκε ποτέ και άλλο ένα από τα τα καλύτερα έργα για να δείτε στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο. Αυτά τα 78 κομμάτια σκακιού του 12ου αιώνα, καλά διατηρημένα και τέλεια σκαλισμένα στο ελεφαντόδοντο των μαρτίνων, μαζί με δεκατέσσερις σανίδες και μια πόρπη τσάντα, βρέθηκαν σε μια παραλία στο νησί Lewis, που ανήκε στη Σκωτία, το 1831. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι έχουν σκανδιναβική προέλευση και ότι ήρθαν σε αυτό το απομακρυσμένο νησί εξαιτίας του αποικισμού των Σκανδιναβών ή Βίκινγκς. Τοποθεσία: Δωμάτιο 40 της περιοχής της Ευρώπης.








IMG_20230811_101611.jpg


Βγαίνοντας το μεσημέρι από το μουσείο ,μην έχοντας άλλες αντοχές τα παιδιά,πήγαμε κατευθείαν για καφέ και γλυκο σε ένα μαγαζάκι εκεί κοντά. Μέσα σε ενα αδιέξοδο, σε δροσερό, ήσυχο μέρος και ξαναπήραμε δυνάμεις. Το καφέ ζαχαροπλαστείο είναι το Le Cordon Bleu London. Δύο καφέδες, ένα smoothie 7.20 και 3γλυκά πληρώσαμε 25£. Εάν εξερεσεις το smoothie οι τιμές ήταν πολύ καλές. Americano 2.30 , cappuccino 3.45 και γλυκά στα 3.00. Εάν θέλετε ηρεμία αξίζει. (Στα ταξίδια μου αποφεύγω πάντα κλειστούς χώρους και θορυβώδεις. Είμαι ημικρανική και κάτι τέτοιο μπορεί να μου καταστρέψει την εκδρομή. Το αναφέρω για να έχουν νόημα κάποιες επιλογές μου. )

IMG_20230811_123438.jpg


IMG_20230811_133522.jpg
IMG_20230811_133813.jpg
IMG_20230811_134208.jpg
IMG_20230811_134155_1.jpg
IMG_20230811_135248.jpg
IMG_20230811_135505.jpg


Κλειστή αγορά με πολλές επιλογές. Γινόταν πανικός και η μουσική τέρμα! Ωραία επιλογή για τα νιάτα και όσοι νιώθουν νιάτα αλλά όχι για μια ημικρανική.
IMG_20230811_135527.jpg
IMG_20230811_135609.jpg
IMG_20230811_135647.jpg
IMG_20230811_135850.jpg
IMG_20230811_140234.jpg
IMG_20230811_140317.jpg
IMG_20230811_140248.jpg


Στην συνέχεια αποφασίσαμε να περπατήσουμε προς China Town και να κάτσουμε να φάμε σε κινέζικο. San Chiu Dim 74£ Δεν ρισκάραμε και πήραμε σταθερή αξία, 4μερίδες νιοντλς και ο άντρας μου έξτρα κρέας πάπιας και χοιρινό. 3 αναψυκτικά και μπυρα. Συμπαθητικά. Μετά από μια μικρή βόλτα τριγύρω η μόνη επιλογή που έμενε λόγω κουράζεις ήταν επιστροφή σε ξενοδοχείο και ξανά βόλτα το απόγευμα.

IMG_20230811_140753.jpg
IMG_20230811_140951.jpg
IMG_20230811_141008.jpg
IMG_20230811_143943.jpg
IMG_20230811_144347.jpg
IMG_20230811_151708.jpg
IMG_20230811_191349.jpg


Το απόγευμα κατεβήκαμε με λεωφορείο κέντρο και αρχίσαμε την βόλτα μας με μια επίσκεψη στο παλάτι Buckingham. Αφού βγήκαμε τις απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες, τόσο στο παλάτι όσο και στο μνημείο της βασίλισσας Βικτωρίας, προχωρήσαμε μέσα από το πάρκο St James Park παρέα με τα λατρεμένα σκιουράκια. Απολαμβάνοντας την βόλτα μας μέσα στο πάρκο προχωρήσαμε προς το το Westminster Abbey, το Parliament house και το σήμα κατατεθέν του Λονδίνου τον Big Ben.

Συνεχίσαμε την πορεία μας προς την γέφυρα Westminster καθώς είχε αρχίσει να δύει ο ήλιος και η απόχρωση του ουρανού ήταν απερίγραπτη, μοναδική και ήμασταν σε ένα από τα καλύτερα σημεία που θα μπορούσαμε να είμαστε αυτή την ώρα.Πάνω στο ποταμό με το φωτισμένο λόγω της ώρας London Eye. από την μια μεριά και τον Big Ben από την άλλη.

Αφού γεμίσαμε από εικόνες και χρώματα , άρχισε να παραπονιέται το στομάχι μας και κατεβήκαμε κάτω από την γέφυρα και περπατήσαμε δίπλα στο ποτάμι για να βρούμε κάπου να κάτσουμε να φάμε.

Είδαμε μια πινακίδα με steak house και προσφορά στα 15£. Το μαγαζί πολύ ωραίο, η θέα ακόμα καλύτερη αλλά οι τιμές όχι για την δικιά μας τσέπη. Η προσφορά ήταν μόνο για συγκεκριμένες ώρες. Κάτι που δεν το προσέξαμε και το διαπιστώσαμε αφού κάτσαμε ,μας σερβιραν νερό και είδαμε κατάλογο. Πήραμε 2-3 πράγματα στην κυριολεξίαν να κόψουμε την πείνα μας, πληρώσαμε 97£ και περπάτησαμε για αναζήτηση στάσης για επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Μας έκατσε βαρύς ο λογαριασμός και προσπαθώντας να τον χωνέψουμε δεν ψάξαμε για κάτι άλλο. Τα παιδιά είχαν σνακς πατατάκια και άλλα στο δωμάτιο και έτσι έκλεισε και η δεύτερη μέρα μας.

Φωτογραφίες από κινητό RetmiNote11.
Οι καλές φωτογραφίες είναι σε υπολογιστή.
Λόγω δουλειάς όλη μέρα σε υπολογιστή αποφεύγω έξτρα ώρα σε υπολογιστή εργάσιμες μέρες. Αν δεν γράψω όμως τώρα την ιστορία όλα είναι ακόμα τόσο έντονα , μπορεί μετά ναην γραφτεί ποτέ. Υπόσχομαι πριν το κλείσιμο της ιστορίας να βάλω έξτρα φωτογραφίες από την φωτογραφική.
 

Attachments

Witchrena

Member
Μηνύματα
27
Likes
149
3η μέρα
Science museum, Victoria & Albert Museum,
Notting Hill και ξεροί στο κρεβάτι.

Ημέρα Σάββατο το πρόγραμμα είχε το Science Μuseum και βόλτα στο Notting Hill. Φυσικά είχαμε κλείσει εισητηρία από ίντερνετ δωρεάν για την είσοδο στο μουσείο. Κλείσαμε επίσης είσοδο πληρώνονταν 32£ για 4 άτομα, σε μια έξτρα έκθεση που γινόταν και αφορούσε τις παιχνιδομηχανές από την πρώτη έως σήμερα. Ο άντρας μου έχει τρέλα με όλα αυτά τα αρχαία μηχανήματα και δεν ήταν δυνατόν όταν είδαμε ότι υπήρχε τέτοια έκθεση να μην την επισκεφτούμε.

Είχες δυνατότητα να παίξεις παιχνίδια στις διάφορες παιχνιδομηχανές που υπήρχαν και αφού σύζυγος και παιδιά δοκιμάσαμε διαφορά, εγώ αρκέστηκα στην φωτογράφηση, μετά από περίπου 1,5 ώρα ξεκινήσαμε για μια γρήγορη ματιά του υπόλοιπου μουσείου καθώς δεν είμαστε και πολύ φαν του είδους.

.
IMG_20230812_104812.jpg
IMG_20230812_105240.jpg
IMG_20230812_110635.jpg
IMG_20230812_110913.jpg
IMG_20230812_104812.jpg
IMG_20230812_105240.jpg
IMG_20230812_110635.jpg
IMG_20230812_110913.jpg
IMG_20230812_111039.jpg
IMG_20230812_105421.jpg


Φυσικά μας εντυπωσίασαν κάποια εκθέματα, βγάλαμε τις φωτογραφίες μας, ταίσαμε στο καφέ του μουσείο την μικρή μου κόρη (είχε kids box με ένα σαντουιτακι, μήλο, χυμό και σνακ πατατάκια) είπια έναν καφέ εγώ να συνέλθω κόστος 9,60£ και έτοιμη για Notting hill.

IMG_20230812_120054.jpg


Δυστυχώς διαπιστώσαμε ότι έξω είχε αρχίσει να βρέχει και στο Notting Hill θέλαμε να πάμε για βόλτες. Αποφάσισαμε λοιπόν να πεταχτούμε απεναντι στο μουσείο Victoria and Albert όπου είχα σημειωμένο να δούμε κάποια εκθέματα με Ναίτες την Δευτέρα μετά το μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Αν δεν σταματούσε η βροχή και δεν μπορούσαμε να πάμε Notting Hill σήμερα θα μπορούσαμε να πάμε την Δευτέρα.

Το μουσείο Victoria s and Albert είναι πραγματικά υπέροχο και αξίζει οπωσδήποτε μια βόλτα σε αυτο. Και είναι και αυτό δωρεάν. Δεν είχαμε εισητηριο, αλλά μπήκαμε από την πλαϊνή; πίσω; πόρτα; (θα σας γελάσω και δεν το θέλω ). Δεν είχε ουρά . Ίσως φταίει ότι έβρεχε εκείνη την ώρα, αλλά μην φανταστείτε κάτι σπουδαίο. Ένα ψιλόβροχο. Ίσως ότι ήταν περασμένη η ώρα. Είχε μεσημεριάσει. Αφού είδαμε όσα μπορέσαμε περισσότερα (άνετα θα καθόμουν και άλλο) αλλά δυστυχώς τα εφηβα παιδιά της παρέας δεν είχαν την ίδια άποψη και η βροχή είχε σταματήσει, αποφασίσαμε να πάμε με λεωφορείο στο Notting Hill για φαί και βόλτα.


Πωωω αυτό το τεράστιο κρουασάν!!! Με την όρεξη έμεινα. Δεν βόλεψε ούτε την Δευτέρα. Κάτι τέτοια όμως είναι λόγος για να κανονίσεις ένα ακόμα ταξίδι στο Λονδίνο.
IMG_20230812_134155.jpg


Να αναφέρω ότι η περιοχή του Kensington που βρίσκονται τα μουσεία ήταν πολύ όμορφη και καθώς τρεις μέρες χρειάστηκε να την επισκεφτούμε θεωρώ ότι ίσως είναι μια καλή επιλογή για διαμονή. Θα ήθελα να είχα χρόνο για ένα καφέ ή φαγητό εκεί. Δυστυχώς όμως δεν βόλεψε. Φυσικά και στο City που μέναμε με τα λεωφορεία που κινούμασταν δεν είχαμε κανένα θέμα. Το βλέπαμε ως βόλτα και ευκαιρία να γνωρίσουμε την πόλη. Πολύ συχνά είχαμε θέση επάνω και μπροστά.


Περιμένοντας στην στάση του σώματος να φύγουμε από Kensington.
IMG_20230812_134314.jpg


Notting Hill λοιπόν. Δεν μπορώ να πω ότι το Notting Hill με ενθουσίασε. Δεν ήμουν και διαβασμένη γιατί το είχα στο προεραιτικά. Δεν ξέρω ποια ήταν η διάσημη πόρτα ...όχι ότι με ένοιαζε και ιδιαίτερα. Οκ. Σπίτια με πολύχρωμες πόρτες και ....τι ...Νομίζω πολύ ντόρος για το τίποτα. Πολύ φασαρία, πολύς κόσμος, πάγκοι με πράγματα που δεν με ενδιέφεραν προσωπικά. Ίσως τελικά μια άλλη μέρα, εκτός Σαββάτου που υπάρχει το έξτρα παζάρι να ήταν πιο ωραία.

IMG_20230812_152236.jpg
IMG_20230812_152252.jpg
IMG_20230812_152350.jpg
IMG_20230812_152420.jpg
IMG_20230812_152827.jpg
IMG_20230812_153057.jpg
IMG_20230812_153123.jpg


Φάγαμε στο Honest Burgers με 57£ . Καλή εξυπηρέτηση και καλό το φαγητό.Φυσικα Burgers, πατάτες και αναψυκτικά για 4 άτομα. Μια τελευταία βόλτα στο Notting Hill και αναζήτηση στάσης για επιστροφή σε ξενοδοχείο μιας και τα παιδιά άρχισαν να διαμαρτύρονται. Λέγαμε να βγούμε και για μια βραδινή βόλτα αλλά φτάσαμε αρκετά αργά το απόγευμα στο δωμάτιο και η βραδινή έξοδος ακυρώθηκε. Αναπλήρωση ενέργειας για αυριανή μέρα η οποία θα ήταν από τις πιο δύσκολες προσπαθώντας να αντιγράψουμε τα βήματα του Giannismith από την ιστορία του στο Λονδίνο. Στα ταξίδια ζητάμε το ίδιο πράγμα κατά κύριο λόγο, βόλτες και φωτογράφιση και οι ιστορίες του είναι ο καλύτερος ταξιδιωτικός οδηγός για μένα

IMG_20230812_145823.jpg


Φωτογραφίες μέσα από το λεωφορείο κατά την επιστροφή. Καθόμασταν επάνω και μπροστά, απολαμβάνοντας την διαδρομή.
Ειλικρινά δεν ξέρω γιατί οι τουρίστες προτιμάνε το μέτρο από τα λεωφορεία όταν υπάρχει τόσο καλό δίκτυο.
IMG_20230812_153421.jpg
IMG_20230812_155723.jpg
IMG_20230812_160115.jpg
IMG_20230812_160337.jpg
IMG_20230812_160115.jpg
IMG_20230812_161208.jpg
IMG_20230812_161628.jpg
IMG_20230812_161721.jpg
IMG_20230812_162315.jpg
IMG_20230812_162507.jpg
IMG_20230812_162545.jpg


Φωτογραφίες από RetmiNote11 κινητό.
Οι υπόλοιπες από την μηχανή στο τέλος της ιστορίας.
Ελπίζω πραγματικά να βοηθήσω έστω και λίγο τους μελλοντικούς ταξιδιώτες, όπως τόσα χρόνια έχω βοηθηθεί και εγώ από τις ιστορίες των υπολοίπων μελών της ομάδας.
 
Last edited:

Smaragda53

Member
Μηνύματα
988
Likes
2.082
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ταξίδι-Όνειρο
Πολυνησία
βλέπω στη φωτογραφία "fully airconditioned" και γελάω! Τη δεκαετία του1970 που σπούδαζα εκεί, δεν έβρισκες ούτε ανεμιστήρα στην αγορά! Και είχε κάνει κάτι καλοκαιριάτικους καύσωνες άλλο πράγμα! ´Οσο για τα τραπεζάκια έξω, ήταν άγνωστο είδος! Πολύ ενδιαφέρουσα η ιστορία σου
 

Witchrena

Member
Μηνύματα
27
Likes
149
βλέπω στη φωτογραφία "fully airconditioned" και γελάω! Τη δεκαετία του1970 που σπούδαζα εκεί, δεν έβρισκες ούτε ανεμιστήρα στην αγορά! Και είχε κάνει κάτι καλοκαιριάτικους καύσωνες άλλο πράγμα! ´Οσο για τα τραπεζάκια έξω, ήταν άγνωστο είδος! Πολύ ενδιαφέρουσα η ιστορία σου
Ευχαριστώ πολύ! Είχαμε πολύ καλές μέρες, με την θερμοκρασία να φτάνει και 26 βαθμούς το μεσημέρι .Την ζέστη δεν την μπορώ καθόλου πια για αυτό κανονιζω τα τελευταία χρόνια εκδρομές προς τα βόρεια στην καλοκαιρινή μας άδεια.
 

Witchrena

Member
Μηνύματα
27
Likes
149
4η μέρα
From City to Greenwich and back


Το πρόγραμμα σήμερα έλεγε Greenwich by foot.Και το ερώτημα ήταν από πού να ξεκινήσουμε; Η διαδρομή που έκανε ο Giannismits δεν πίστευα ότι θα την καταφέρναμε όλη. Έτσι λόγω της τοποθεσίας του ξενοδοχείου μας, αποφάσισα να βάλω την εκδρομή προς το Greenwich Κυριακή και να το συνδυάσω με τον καθεδρικό ναό του Αγ Παύλου που βρίσκονταν πολύ κοντά στο ξενοδοχείο μας. Το πρώτο κομμάτι με το αββαείο, το κοινοβούλιο, το Big Ben και London Eye τα είχαμε ήδη περπατήσει.

Κυριακή την ώρα της λειτουργίας, επιτρέπεται η είσοδος στον ναό για προσευχή χωρίς εισητήριο, αλλά δεν επιτρέπεται η φωτογράφιση και η βιντεολήψη. Η είσοδος στο ναό διαφορετικά κοστίζει 18 λίρες το άτομο. Έτσι μπορέσαμε και είδαμε την εκκλησία από μέσα χωρίς να τραβήξουμε όμως φωτογραφίες ή βίντεο.

Συνεχίσαμε προς την millennium bridge, την οποία διασχίσαμε και αρχίσαμε να περπατάμε παράλληλα με τον ποταμό Τάμεση. Το μουσείο Tate Modern δυστυχώς έπρεπε να το παραλείψουμε. Δεν το έχουμε και καθόλου με το θέμα πίνακες!!! Έναν Van Gogh με ηλιοτρόπια είχα στο νου μου μόνο και την καφετέρια του στο τελευταίο όροφο για να απολαύσουμε την θέα. Αυτόν τον καφέ θα τον ήθελα πολύ αλλά μόλις είχαμε ξεκινήσει.

Δεν θα μπω σε πολλές λεπτομέρειες γιατί ακολουθήσαμε τα βήματα του Giannismits και η ιστορία του περιλαμβάνει τα πάντα. Περάσαμε από την πανέμορφη Anchor Bankside μπυραρία. Μια μπύρα εδώ κατά το σούρουπο θα είναι ένα όνειρο! Εκρεμμότητες για το επόμενο ταξίδι! Φυσικά αυτή την πρωινή ώρα ήταν άδεια.

Προχωρόντας φτάσαμε στo Clink Prison Museum, στο αντίγραφο της γαλέρα Golden Hinde και στον καθεδρικό του Southwark. Τόσο όμορφες εικόνες, τόσο υπέροχη διαδρομή. Ο καιρός καθαρός, με το μέρος μας και συνεχίσαμε προς Borough Market που δυστυχώς κάναμε μια πολύ γρήγορη βόλτα και φύγαμε. Οι έντονες μυρωδιές ενοχλούσαν την μικρή μου κόρη. Είπαμε, να μένουν εκρεμμότητες για να ξανά έρθουμε.

Στην συνέχεια κατευθύνθηκαμε προς τον μοναχικό ουρανοξύστη Shard που σχίζει τον ουρανό και κατόπιν ξαναπήραμε τον δρόμο προς το ποτάμι.
Περάσαμε μέσα από την επιβλητική αγορά Hays Galleria και φτάσαμε στο σημείο με το μοναδικό Belfast. Μια ακόμα στάση για τις απαραίτητες φωτογραφίες και για να χορτάσουμε ακόμα περισσότερες εικόνες.

Συνεχίσαμε προς το City Hall και ένα ακόμα σημα κατατεθέν του Λονδίνου την Tower Bridge. Διασχίσαμε την επιβλητική αυτή γέφυρα και περάσαμε απέναντι στο St Katharine Docks όπου γινόταν ένας μικρός χαμός γιατί είχε γυρίσματα ενός video clip τραγουδιού. Μην με ρωτήσετε ποια ήταν; Δεν έχω ιδέα. Είχε φάση όμως η όλη υπόθεση όπως ήταν ντυμένοι. Spoiler δεν θα κάνω....να δείτε τις φωτογραφίες από την φωτογραφική όταν ανεβάσω στο τέλος της ιστορίας!😁😁

IMG_20230813_115133.jpg
IMG_20230813_122835.jpg
IMG_20230813_122840.jpg
IMG_20230813_122905.jpg
IMG_20230813_122949.jpg
IMG_20230813_123044.jpg
IMG_20230813_123057.jpg


Το μέρος υπέροχο. Κάναμε μια βόλτα στην μαρίνα, είδαμε το ηλιακό ρολόι και το κορίτσι που χορεύει με το δελφίνι. Ένα άγαλμα σε συντριβάνι εκεί μπροστά στην προβλήτα του Katherine docks και δίπλα από την Tower Bridge. Καθίσαμε και κάναμε ένα μικρό διάλειμμα στο Costa cafe για αναπλήρωση δυνάμεων και για να απολαύσουμε το μέρος. Όμως ο δρόμος για το Greenwich ακόμα πολύς και έπρεπε να συνεχίσουμε.

Προχωρήσαμε προς τον Πύργο του Λονδίνου. Ήθελα πολύ να μπω μέσα, αλλά και αυτό δυστυχώς έμεινε για την επόμενη φορά. Ο κόσμος αρκετός. Γεμίσαμε εικόνες τώρα με άλλη οπτική γωνία της γέφυρας, του belfast του City Hall κλπ

IMG_20230813_123108.jpg
IMG_20230813_124101.jpg
IMG_20230813_124114.jpg
IMG_20230813_124158.jpg
IMG_20230813_124212.jpg
IMG_20230813_124314.jpg
IMG_20230813_124416.jpg
IMG_20230813_124333.jpg


Ξαναπεράσαμε την γέφυρα για να συνεχίσουμε την διαδρομή μας μέσα από τα ιστορικό παραποτάμιο δρόμο Shad Thames. Νομίζαμε ότι είχαμε ταξιδέψει σε μια άλλη εποχή. Νόμιζα ότι σε λίγο θα συναντούσαμε τον Jack Sparrow και το υπόλοιπο πληρωμά του . Ήταν Κυριακή και τα καταστήματά τα μοντέρνα ήταν κλειστά. Ίσως έπαιξε και αυτό τον ρόλο του για αυτή την μοναδική αίσθηση που μας έβγαζε η περιοχή.
IMG_20230813_124702.jpg
IMG_20230813_124502.jpg

Και ήρθε η ώρα για λίγη ξεκούραση. Και ναι η ώρα για λεωφορείο. Ψάξαμε για την πιο κοντινή στάση και πήραμε το λεωφορείο για το Greenwich.
IMG_20230813_144627.jpg


Είχε μεσημεριάση όταν φτάσαμε και το στομάχι είχε αρχίσει να παραπονιέται. Μόλις κατεβήκαμε από το λεωφορείο είδαμε ένα μεξικάνικο με TAKOS και BOURITO. Εδώ είμαστε είπα και μπήκαμε να δοκιμάσουμε. Είναι γεύσεις που στην επαρχιακή πόλη μας δεν τις έχουμε και μου αρέσουν πολύ. Ένα μέλος της οικογένειας όμως, η μικρή μου , δεν ήθελε με τίποτα να δοκιμάσει. Ευτυχώς λίγο πιο κάτω υπήρχε Mc Donalds που έδωσε την λύση. Και όσο ο σύζυγός με την μικρή κόρη ψωνιζανε από Mc Donalds, εγώ με την μεγάλη μου μοιραστικαμε και ένα τσουρεκοειδες γλυκάκι. Συμπαθητικό, χωρίς να ξετρελαθούμε.

IMG_20230813_145243.jpg
IMG_20230813_145355.jpg


Προχωρήσαμε παρακάτω και εμφανίστηκε μπροστά μας το επιβλητικό Cutty Sark. Εδώ υπήρχαν και πολλές καντίνες με φαγητό. Αράξαμε σε κάτι σκαλάκια που κάθονταν και άλλοι και χαζεύαμε το επιβλητικό αυτό πλοίο μέχρι να φάει και το τέταρτο μέλος της οικογένειας.

IMG_20230813_145517.jpg


IMG_20230813_145531.jpg
IMG_20230813_145555.jpg

Ξεκινήσαμε για το τελευταίο μέρος της σημερινής εκδρομής μας, την ανάβαση προς το Greenwich. Περάσαμε μέσα από το Royal Park, θαυμάσαμε το Old Royal Naval College με τους δίδυμους τρουλους, είδαμε το Queen house και δίπλα το National Maritine Museum. Ευχήθηκα να είχαμε χρόνο και αντοχές για να μπορέσουμε να αφιερώσουμε καμία ωρίτσα τουλάχιστον και σε αυτό το μουσείο. Τσεκ στην λίστα με τα αυτά που θα κάνω την επόμενη φορά .

Και το πάρκο του Greenwich ξεκινούσε μπροστά μας. Κόσμος αρακτός στο γρασίδι να απολαμβάνει την όμορφη μέρα. Γονείς να περνάνε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά τους τρέχοντας και παίζοντας σε αυτό το καταπράσινο πάρκο. Και ξαφνικά εκεί που οι δυνάμεις ήδη έχουν στραγγίσει ( βασικά οι δικιές μου) ξεκινάει η ανάβαση για τον λόφο του Greenwich όπου βρίσκεται το Αστεροσκοπείο και το Πλανητάριο ( Ένα θέμα που έχω με το γόνατο μου , με ταλαιπωρεί πολύ σε σκαλιά και ανηφόρες.)

Μετά κόπο και βασάνων (είπαμε εγώ βασικά, τα παιδιά το διασκεδάζανε με το να με κοροϊδεύουν) φτάσαμε επάνω. Η θέα πραγματικά υπέροχη αλλά αφού ανεβήκαμε θυμήθηκα ότι θέλει ένα σκασμό λεφτά για να μπούμε οικογενειακώς να πατήσουμε την περιβόητη γραμμή του Greenwich. Αρκεστήκαμε στην θέα, πήραμε μια ανάσα και αρχίσαμε το κατέβασμα.

Έτσι ξεκίνησε η διαδρομή για την επιστροφή μας πίσω στο ξενοδοχείο . Εξάλλου τα παιδιά το δήλωσαν. Τέλος για σήμερα, ώρα για λίγο άραγμα στο ξενοδοχείο για να ξαναβγούμε το βραδάκι.

Εγώ είχα όμως ακόμα εκρεμμότητες. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην διασχίσω το υπόγειο τούνελ . Έτσι κανόνισα να περάσουμε το Greenwich Foot tunnel και να πάρουμε τον υπέργειο σιδηρόδρομο μετά την εξοδό μας από το τούνελ. Αρκετός κόσμος πηγαινοέρχονταν. Η αίσθηση μοναδική να ξέρεις ότι περπατάς κάτω από το νερό. Η δροσιά που νιώθαμε ότι καλύτερο μετά από το περπάτημα στον ήλιο. Και ευτυχώς στο τέλος του τούνελ υπήρχε ένα αρκετά μεγάλο ανσασέρ για το ανέβασμα στην επιφάνεια και γλιτώσαμε τις σκάλες.

Και εδώ βάλαμε τελεία. Δυστυχώς το τελεφερίκ θα έμενε για την επόμενη φορά. Από τις επιλογές που είχανε για να επιστρέψουμε πίσω, τελικά διαλέξαμε να πάρουμε τον υπέργειο σιδηρόδρομο ως ένα σημείο και μετά το δημόσιο καραβάκι ώστε να δούμε τα βασικά αξιοθέατα και μέσα από το ποτάμι .

Το κομμάτι της ιστορίας του Giannismits για τα Canary δεν το θυμόμουν, απαράδεκτη, ναι είμαι πράγματι. Όταν άρχισαν να εμφανίζονται οι πρώτες εικόνες με τους τεράστιους ουρανοξύστες και το νερό ανάμεσα τους, μια πλωτή πολιτεία όνειρο μείναμε άφωνοι. Αποφασίσαμε να κατέβουμε και να ρίξουμε έστω μια γρήγορη ματιά. Μέχρι όμως να συνέλθουμε και να συντονιστούμε είχαμε φτάσει σχεδόν στο τέλος αυτού του υπέροχου μέρους. Περπατήσαμε λίγο ανάμεσα στους τελευταίους ουρανοξύστες του Canary και κατευθυνθήκαμε προς την αποβάθρα για να πάρουμε το καραβάκι.

Ο χώρος στο καράβι έξω μικρός αλλά ο καιρός ήταν υπέροχος. Μόνο η μέση και τα πόδια παραπονιόντουσαν και ζητούσαν να αράξουν και αυτά κάπου. Αφήσαμε τα παιδιά μέσα και βγήκαμε να απολαύσουμε το τοπίο και από την οπτική γωνία μέσα από το ποτάμι. Εικόνες μοναδικές, αίσθηση υπέροχη.

IMG_20230813_172105.jpg
IMG_20230813_172111.jpg
IMG_20230813_172342.jpg
IMG_20230813_172331.jpg
IMG_20230813_172434.jpg
IMG_20230813_172624.jpg
IMG_20230813_172759.jpg
IMG_20230813_172802.jpg
IMG_20230813_172949.jpg
IMG_20230813_173003.jpg
IMG_20230813_173009.jpg
IMG_20230813_173020.jpg
IMG_20230813_173033.jpg


Ο καθεδρικός του Αγ Παύλου καθώς γυρίζαμε προς το ξενοδοχείο.
IMG_20230813_175519_BURST1.jpg


Είχαμε σκοπό να κατέβουμε στην στάση Waterloo από όπου θα παίρναμε το λεωφορείο που θα μας άφηνε έξω ακριβώς από το ξενοδοχείο. Και λες η κούρασή μας δεν ήταν αρκετή, κατεβήκαμε από λάθος μια στάση νωρίτερα. Ξανά περπάτημα μέχρι την στάση Waterloo. Το θετικό ήταν ότι θα περπατούσαμε ξανά πλάι στο ποτάμι. Μια διαδρομή την οποία δεν την χόρταινες. Λεωφορείο και ξεροί στα κρεβάτια μας.

Η μέρα όμως δεν είχε τελειώσει ακόμα. Μάλλον η μέρα είχε τελειώσει αλλά όχι και η νύχτα. Αυτή την φορά καταφέραμε μετά από κανένα τρίωρο να σηκωθούμε ξανά. Ας είναι καλά και η πείνα που είχαν τα περισσότερα μέλη της οικογένειας.

Με λεωφορείο κατεβήκαμε προς Leicester Square. Εκεί στην Leicester Square υπήρχε ένας ανοικτός χώρος με φωτορυθμικά και έντονη μουσική. Αφού χαζέψαμε λίγο προχωρήσαμε για αναζήτηση φαγητού.
IMG_20230813_213158.jpg
IMG_20230813_213233.jpg
IMG_20230813_213205.jpg

Η ώρα είχε περάσει και μας περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη. Τα περισσότερα μαγαζιά είχαν κλείσει και κόσμο είχε ελάχιστο. Για να περπατήσουμε και άλλο δεν το συζητούσε κανείς. Αράξαμε σε ένα ιταλικό που τελικά ήταν το ίδιο με την πρώτη μέρα. Όχι ίδιο μαγαζί αλλά ίδιο όνομα. Little Italy. Μάλλον πρόκειται για αλυσίδα.Αφού χορτάσαμε, επιστροφή ξανά στο ξενοδοχείο.

Η πιο κουραστική μέρα, αλλά μια μέρα μοναδική με τόσες πολλές διαφορετικές εικόνες. Ξεκούραση λοιπόν γιατί αύριο η μετά θα είχε επίσης πολύ ενδιαφέρον.
 

Witchrena

Member
Μηνύματα
27
Likes
149
5η μέρα part1
Natural History Museum, Harry Potter, Trafalgar Square


Ξημέρωσε Δευτέρα. Η μέρα είχε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Με το αντίστοιχο της Βιέννης είχαμε κατενθουσιαστοί και το περιμέναμε όλοι με μεγάλες προσδοκίες.
Λεωφορείο προς Kensington νωρίς το πρωί. Κλασικά θέση επάνω στο διώροφο λεωφορείο και απολαύσαμε την διαδρομή.

Είχαμε δωρεάν εισητηριο από Ίντερνετ για την ώρα που άνοιγε το μουσείο ώστε να το ευχαριστηθούμε έστω για ένα διάστημα με όσο γινόταν λιγότερο κόσμο.

Με την είσοδο μας πηγαμε προς την κυλιόμενη σκάλα με την οποία περνας μέσα τον πυρήνα της γης και φτάνεις στον πρώτο και δεύτερο όροφο που περιλαμβάνει εκθέματα σχετικά με σεισμούς και ηφαίστεια και θησαυρούς της γης. Πολύ ωραία η αίσθηση να περνάς από μέσα της. Σε κάποιο σημείο είχε και μια προσομοίωση ενός σεισμού.

Το κτίριο το ίδιο καταπληκτικό. Μοναδικό. Είδαμε την έκθεση με τους δεινόσαυρους αλλά δεν μας ενθουσίασε. Είχαμε την αίσθηση ότι ήταν λίγο....ότι της Βιέννης που είχαμε δει το 2018 ήταν πιο εντυπωσιακό. Ίσως να έφταιγε ότι όλα αυτά τα είχαμε ξαναδεί και δεν ήταν πρωτόγνωρα για εμάς.
Ακόμα και τον δεινόσαυρο που είχαν να βρυχάται και να κουνιέται πολύ λίγος σε σχέση με την προηγούμενη εμπειρία μας.

Ίσως το ότι τα παιδιά πια πιο μεγάλα ,είχε χαθεί η όλη μαγεία. Τα ματάκια τους δεν λάμπανε όπως τότε. Φυσικά είδαμε τον σκελετό της γαλάζιας φάλαινας, βγήκαμε φωτογραφίες με τον Δαρβίνο και μετά αποφασίσαμε να μην χάσουμε άλλο χρόνο μέσα στο μουσείο και να κάνουμε κάτι άλλο.

Πάμε παρακάτω . Βγήκαμε έξω από το πολύβουο πολυκατάστημα ( ότι χειρότερο για μένα ) και η απόφαση ήταν ότι είχε έρθει η ώρα για το Camden. Όνειρο να κάνουμε την μια ώρα περπάτημα στην μικρή Βενετία, αλλά δυστυχώς όνειρο έμεινε....αλλά ας μην βιάζομαι....

IMG_20230814_112837.jpg
IMG_20230814_115033.jpg
IMG_20230814_115037.jpg
IMG_20230814_120809.jpg



Η μεγάλη μου κόρη λατρεύει το ποδόσφαιρο. Ναι η κόρη!! Φυσικά και ο σύζυγός όπως οι περισσότεροι άντρες. Δυστυχώς η προσπάθεια να βρούμε εισητηρία για κάποιον αγώνα όπως είχαμε σε Παρίσι δεν είχε επιτυχία. Έτσι αποφασίσαμε αφού τελειώσαμε νωρίς από το μουσείο να πάμε μια βόλτα προς το γήπεδο της Chelsea.
Λεωφορείο μια βόλτα στο εξωτερικό μέρος της Chelsea , φωτογράφηση και μετά από την μικρή αυτή παράκαμψη για την ευχαρίστηση των δύο μελών της οικογένειας, ξανά λεωφορείο με προορισμό τώρα το διάσημο εμπορικό Harrods.
IMG_20230814_121059.jpg
IMG_20230814_121151_BURST3.jpg
IMG_20230814_121209.jpg
IMG_20230814_121337.jpg
IMG_20230814_121346.jpg
IMG_20230814_121434.jpg
IMG_20230814_121812.jpg
IMG_20230814_122707.jpg
IMG_20230814_121605.jpg
IMG_20230814_122408.jpg

Θέλαμε να δούμε την περιβόητη κυλιόμενη σκάλα με την αιγυπτιακή εμφάνιση. Ένας μικρός χαμός. Όχι , λάθος. Ένας τεράστιος χαμός. Ψάχναμε από δω, ψάχναμε από κει αλλά πραγματικά ήταν λες και ήμασταν σε έναν λαβύρινθο. Και εκεί που λέγαμε τέλος δεν θα χάσουμε άλλο χρόνο, την εντοπίσαμε. Τι έφτιαξε ο άνθρωπος εδώ!!!

Εντυπωσιακό πραγματικά. Εάν διάβασα καλά σε κάτι πινακίδες ψάχνοντας τις περιβόητες αιγυπτιακές σκάλες , πρέπει να υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε άλλη πτέρυγα με ιππότες. Δεν είχαμε όμως άλλο χρονο για χάσιμο και άσκοπο περπάτημα. Η κούραση από τις προηγούμενες μέρες είχε συσσωρευτεί. Και εντάξει, όταν βλέπαμε κάτι εντυπωσιακό είχαμε κίνητρο να συνεχίσουμε αλλά το πήγαινε πέρα δώθε μας είχε κουράσει. Άσε που περάσαμε από ένα τμήμα με σοκολάτες και σοκολατάκια που μας τρέχανε τα σάλια αλλά οι τιμές τους too much για μας.

IMG_20230814_133410.jpg
IMG_20230814_125405.jpg


Στον δρόμο μας από όπου θα περνάμε το λεωφορείο πέσανε πάνω σε ένα μαγαζί με αναμνηστικά από τον Harry Potter, και όχι μόνο, και φυσικά δεν ήταν δυνατόν να μην μπούμε μέσα. Το συγκεκριμένο μαγαζί είχε τις πιο φτηνές τιμές από τα τρία που επισκεφθήκαμε.

IMG_20230814_140136.jpg
IMG_20230814_140317.jpg
IMG_20230814_140407.jpg
IMG_20230814_140437.jpg
IMG_20230814_140543.jpg
IMG_20230814_140711.jpg
IMG_20230814_140756.jpg
IMG_20230814_140632.jpg
IMG_20230814_141424.jpg


Τα κορίτσια πήραν τα αναμνηστικά τους και προχωρήσαμε προς την Trafalgar Square με το άγαλμα του Αντέρως. Από εκεί ξεκινούσε και ένας καταπληκτικός δρομος που θα ήθελα να τον περπατήσω όλο αλλά η στάση μας ήταν στην αρχή αυτού του δρόμο και το λεωφορείο μόλις είχε φτάσει.

IMG_20230814_143318.jpg
IMG_20230814_143336.jpg
IMG_20230814_143319.jpg
IMG_20230814_143420.jpg
IMG_20230814_143850.jpg


Ο ουρανός σήμερα ήταν όλη μέρα βαρύς αλλά χωρίς να μας δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα. Μόνο κάτι ψιχάλες κατά διαστήματα. Είχε πια μεσημεριάση όταν φτάσαμε στο Camden και μιας που ξεκίνησε ένα ψιλόβροχο, εντοπίσαμε ένα μικρό μαγαζάκι που είχε κίνηση και έφτιαχνε κοτόπουλο σε στυλ KFC και κάτσαμε να φάμε. Το μαγαζί ονομάζονταν WIGZ.



IMG_20230814_154501.jpg

Έτσι χορτάτοι, έχοντας ξεκουραστεί λίγο μέσα σε λεωφορείο και την ώρα που τρώγαμε, η ψιχαλα είχε και αυτή σταματήσει, ξεκινήσαμε για την βόλτα μας στο Camden.

Είχα διαβάσει για μια υπέροχη διαδρομή διάρκειας μιας ώρας προς την μικρή Βενετία αλλά δυστυχώς κανείς δεν ήθελε να ακούσει για αυτήν. Ήμασταν στην 5η μέρα με καθημερινό αρκετό περπάτημα και ειδικά μετά την χθεσινή μέρα στο Greenwich είχαμε φτάσει στα όρια μας.

Ξεκινήσαμε λοιπόν χωρίς συγκεκριμένη διαδρομή , μια χαλαρή βόλτα μέσα στο περιβόητο Camden. Η χαλαρή βόλτα όμως δεν είχε τελειωμό. Όλα γύρω μας υπέροχα, πολύχρωμα, μοναδικά. Μια ομορφιά και μια τρέλα. Μια γλυκιά τρέλα διάχυτη σε όλη την ατμόσφαιρα.

IMG_20230814_174005.jpg

IMG_20230814_173023.jpg
IMG_20230814_173335.jpg


Και πάνω στην ώρα που βρισκόμασταν έξω από το περιβόητο Cyberdog κατάστημα αρχίνησε να βρέχει έντονα. Μπήκαμε μέσα και το όλο θέμα ήταν μια υπερπαραγωγή. Χρώμα και άλλο χρώμα. Μουσική έντονη που σε προδιάθετε να αρχίσεις να κουνιέσαι στον ρυθμό της. Ακόμα και εγώ ως ημικρανική που έχω θέμα με τους δυνατούς ήχους το απολάμβανα. Σίγουρα περάσαμε ένα μισάωρο εκεί μέσα, χαζεύοντας και παίρνοντας για τα κορίτσια από ένα αναμνηστικό φούτερ.
IMG_20230814_170147.jpg
IMG_20230814_170158.jpg
IMG_20230814_170205.jpg
IMG_20230814_170557.jpg
IMG_20230814_171735.jpg


Όταν βγήκαμε η βροχή είχε σταματήσει. Δυο τρεις φορές που ξεκίνησε, σταμάτησε έτσι γρήγορα. Περπατήσαμε και άλλο ανάμεσα σε μαγαζάκια, πάγκους, και καντίνες με διάφορες γεύσεις. Και όλα αυτά να γίνονταν ακόμα πιο φανταστικά με το Regent s Canal να διασχίζει το μέρος και γεφυρούλες να ενώνουν την μια μεριά με την άλλη. Μια ηλιόλουστη μέρα εδώ θα πρέπει να είναι όνειρο.

Περπατώντας πέσαμε πάνω και στο άγαλμα της διάσημης τραγουδίστριας Amy Winehouse που βρίσκεται στην αγορά Stables. Note για τους θαυμαστές της.

Είχε πάει αργά το απόγευμα πια και είχε έρθει η ώρα την επιστροφής. Μπορεί να μην κάναμε την διαδρομή προς μικρή Βενετία αλλά και αυτή η βόλτα που πηγαίναμε όπου μας τραβούσε το μάτι μας, την λάτρεψα.
Ήθελα και άλλο χρόνο σε αυτό το μέρος. Δεν το χόρτασα. Μην το παραλείψετε. Επόμενη φορά....

Επιστροφή σε ξενοδοχείο και ξεροί για ύπνο.
Δεύτερο βράδυ στο Λονδίνο που δεν υπήρχε άλλο κουράγιο για έξοδο βραδινή. Ψώνια από tesco της γειτονιάς και καληνύχτα. Αύριο μας περίμενε η Οξφόρδη.

Φωτογραφίες δεν έχω σε κινητό από το Camden Είναι σε φωτογραφική μηχανή. Στο τέλος της ιστορίας να ανεβάσω έξτρα υλικό από τον υπολογιστή.
 

Witchrena

Member
Μηνύματα
27
Likes
149
6η μέρα
Οξφόρδη.... μια μικρή απογοήτευση


Ημέρα Τρίτη, προτελευταία μέρα και το πρόγραμμα έλεγε Οξφόρδη εφόσον είχαμε καταφέρει να δούμε τα περισσότερα από αυτά που θέλαμε τις προηγούμενες μέρες και ο καιρός ήταν καλός.
Και ακριβώς επειδή δεν την είχαμε σίγουρη, δεν κάναμε κράτηση για τίποτα. Το μέγα λάθος μου, που κατέστρεψε την όλη εκδρομή.

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Με παιδιά στην εφηβεία, φυσικά και κυρίως στόχος της εκδρομής ήταν το πανεπιστήμιο όπου έγιναν τα γυρίσματα του Harry Potter. Το Christ Church.Ψάχνοντας μια μέρα πριν στο ίντερνετ για εισητηρία, δεν υπήρχε κάτι. Όμως η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και κανονίσαμε παρ' αυτά την εκδρομή με σκοπό να κοιτάξουμε για εισητηρία στην είσοδο.

Ξεκινήσαμε νωρίς το πρωί. Με δύο λεωφορεία φτάσαμε στο σημείο όπου ξεκινούσαν τα λεωφορεία της OXFORD TOUR Θέση πάνω στα δυόροφα λεωφορεία και απόλαυση της διαδρομής. Μερικές φωτογραφίες μέσα από το λεωφορείο.

IMG_20230815_084140.jpg
IMG_20230815_084505.jpg
IMG_20230815_084523.jpg
IMG_20230815_084623.jpg
IMG_20230815_085259.jpg
IMG_20230815_085734.jpg
IMG_20230815_085955.jpg
IMG_20230815_090344.jpg


Όπως είπα ανοργάνωτη τελείως. Αν και είχα ψάξει για κάποια προσφορά εισητηρίων στο ίντερνετ, δεν είχα βρει κάτι. Ευτυχώς όμως αυτό δεν μας δημιούργησε πρόβλημα. Εισητήριο μπορέσαμε να βγάλουμε και μέσα στο λεωφορείο με χρήση κάρτας. Με μια revolut πληρώσαμε Family ticket με επιστροφή 50£.
Η διαδρομή είχε διάρκεια 1,5 ώρα.

Για την Οξφόρδη είχα 1-2 πράγματα μόνο κατά νου γιατί δεν ήταν σίγουρη και δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα.
Μόλις κατεβήκαμε πήγαμε προς το κολέγιο Cris Church μήπως καταφέρουμε να βρούμε εισητηρία. Πινακίδα στην είσοδο πληροφορούσε για Sold out. Η απογοήτευση μεγάλη και οι ενοχές μου μεγαλύτερες. Ίσως ένας λόγος που δεν την απόλαυσα να ήταν και αυτός. Ξεκινήσαμε στραβά και έφταιγα εγώ.

Περπατήσαμε γύρω από το κολέγιο και σε κάτι κήπους που μας επιτρέπονταν και στην συνέχεια πήγαμε προς το κέντρο για να εντοπίσουμε ένα σημείο συνάντησης για ένα Free tour που είχα κανονίσει. Πρώτη φορά θα δοκιμάζαμε. Το έκλεισα με ελπίδα ότι θα έδειχνε αρκετά πράγματα σε σχέση με τον Harry Potter ώστε να μετριάσω την απογοήτευση των παιδιών και όχι μόνο. Και την δικιά μου, ως φαν του Harry Potter και λάτρης της μαγείας (δεν είναι τυχαίο το WitchRena).

Στην περιοχή της Οξφόρδης έγιναν και γυρίσματα από την σειρά Discovery of Witch. Η σειρά είναι βασισμένη σε βιβλία. Μια τριλογία που δυστυχώς στα ελληνικά έχει μεταφραστεί μόνο το 1ο. Μέσα από αυτήν την σειρά λάτρεψα και την Οξφόρδη. Εντυπωσιάστηκα από την παλιά βιβλιοθήκη και ήθελα πάρα πολύ να μπω μέσα σε αυτήν.
Εκτός από τα ταξίδια, λατρεύω και το διάβασμα. Τα βιβλία με ταξιδεύουν νοερά τις μέρες που δεν μπορώ να ταξιδέψω στην πραγματικότητα.

Είχαμε ακόμα ώρα μπροστά μας και προχωρήσαμε προς μια μικρή κλειστή αγορά, στην οποία είχα σημειωμένο ένα εκπληκτικό καφέ-μπαρ. Ήταν σε όροφο, άνοιγε στης 12:00 και είχε θέα όλη την Οξφόρδη. Εδώ απολαύσαμε την θέα και τον καφέ μας. Ένας πόντος +
IMG_20230815_123440.jpg



IMG_20230815_130153.jpg


Το free tour ξεκινούσε στης 2:00 το οποία μας έδειξε και ειπε αρκετά πράγματα δεν μπορώ να πω, αλλά και αρκετά για τα πανεπιστήμια της Οξφόρδης τα οποία μας κούρασαν. Δυστυχώς και η παλιά βιβλιοθήκη έμεινε απωθημένο. Μας την έδειξε, μας πήγε στην νέα βιβλιοθήκη αλλά η είσοδος για την παλιά δεν επιτρέπονταν. Δεν γνωρίζω γιατί ή εάν υπήρχε κάποιος τρόπος για να μπεις.

Το Free tour σίγουρα θα το ξαναδοκιμάσουμε ως εμπειρία αλλά να έχω μελετήσει καλύτερα το τι ακριβως θα δούμε. Η ώρα είχε φτάσει 4:00μμ η κούραση μετά από 1:30 ώρα περπάτημα με διαλείμματα φυσικά άρχισε να βγαίνει καθώς και η πείνα επίσης.

Κλασικά είχαμε θέμα για το που θα φάμε. Η μικρή μου αρκετά δύσκολη στο φαγητό, αποφασίσαμε να πάμε να χορτάσουν τα παιδιά στα Wendy s και εμείς απλά να τσιμπήσουμε κάτι και να φάμε το βράδυ σε κάποια pub στο Λονδίνο. Στην διαδρομή πέσαμε πάνω σε ένα ακόμα μαγαζακι με αναμνηστικά του Harry Potter. Αυτή την φορά όμως μόνο είδαμε και δεν ψωνίσαμε καθώς οι τιμές του συγκεκριμένου εδώ στην Οξφόρδη ήταν αρκετά τσιμπημένες με το αντίστοιχο που πετύχαμε στο Λονδίνο.

IMG_20230815_160901.jpg
IMG_20230815_161111.jpg
IMG_20230815_161149.jpg
IMG_20230815_161242.jpg


Είχαμε ήδη αρχίσει να σκεφτόμαστε να φύγουμε, δεν μας είχε κάτσει καλά η Οξφόρδη, η κούραση αρκετή, και η βαρκάδα στο ποτάμι που ήταν ένα από τα πράγματα που ήθελα να κάνω στην Οξφόρδη ούτε που μπόρεσα να το συζητήσω με τους υπόλοιπους.

Φάγαμε λοιπόν στα γρήγορορα και κάναμε μια κράτηση στην pub lamp and flag στην Mayfair του Λονδίνου. Έτσι θα βλέπαμε και αυτήν την περιοχή που θεωρείται από τις πιο πλούσιες του Λονδίνου. Υπάρχει μια σειρά Mayfair Witchses όπου τα γυρίσματα έχουν γίνει στην περιοχή. Λεπτομέρειες δεν γνωρίζω για film location.

Έτσι ξεκινήσαμε για να βρούμε το Λεωφορείο για την επιστροφή στο Λονδίνο, με έντονο το συναίσθημα της απογοητευσης.
Προλάβαμε τον 5:00μμ αλλά μας ενημέρωσε ο οδηγός ότι η διαδρομή θα διαρκούσε 2,5 ώρες αντί 1,5 ώρα. Δεν το ψάξαμε πολύ καθώς κουρασμένοι. Μπήκαμε και απλά αράξαμε.

Κατά της 7:15μμ είδαμε ότι το λεωφορείο θα περνούσε από την περιοχή Mayfair που θέλαμε να πάμε. Ότι καλύτερο λοιπόν, κατεβήκαμε και αρχίσαμε την εξερεύνηση και αυτής της συνοικίας του Λονδίνου.
IMG_20230815_190722.jpg
IMG_20230815_190804.jpg
IMG_20230815_191020.jpg
IMG_20230815_191110.jpg
IMG_20230815_191129.jpg
IMG_20230815_192422.jpg
IMG_20230815_192432.jpg


Συναντήσαμε και το δεύτερο μεγαλύτερο εμπορικό μετά το Harrods στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το Selfridge. Μπήκαμε για μια μικρή και γρήγορη βόλτα μέσα καθώς μας εντυπωσίασε η εικόνα από την βιτρίνα.

IMG_20230815_192910.jpg

IMG_20230815_192929.jpg


IMG_20230815_192938.jpg
IMG_20230815_193036.jpg
IMG_20230815_193046.jpg


Είχε φτάσει και η ώρα της κράτησης στην pub. Μέχρι τώρα δεν είχαμε καταφέρει να φάμε σε κάποια pub και αύριο ήταν η τελευταία μας μέρα. Όταν φτάσαμε όμως στο μαγαζί απέξω, η εικόνα που αντικρίσαμε μας απέτρεψε να μπούμε μέσα. Ενα τεράστιο πλήθος, κυρίως άντρες με μια μπύρα στο χέρι, όρθιοι έξω από το μαγαζί.
Με δύο έφηβα κορίτσια και μια ημικρανική αποφασίσαμε να συνεχίσουμε απλά την βόλτα μας και να κάτσουμε κάπου που θα μας άρεσε. Τα παιδιά ήταν χορτάτα και εμείς ακόμα αντέχαμε.

Προχωρούσαμε και απλά χαζεύαμε,χωρίς πρόγραμμα και συγκεκριμένη διαδρομή. Χρειάζεται και αυτό. Να πηγαίνεις όπου σε πηγαίνει το μάτι σού. Και μπροστά μας ένα κατάστημα της Disney που φαίνονταν εντυπωσιακό. Και φυσικά μπήκαμε για να αποθανατήσουμε έστω ένα μέρος του.

IMG_20230815_195713.jpg
IMG_20230815_195743.jpg
IMG_20230815_195759.jpg
IMG_20230815_195823.jpg
IMG_20230815_195843.jpg


Η βραδιά υπέροχη, τα χρώματα στον ουρανό φανταστικά. Το να περπατάς ανάμεσα σε αυτά τα μοναδικά κτίρια, να μην ξέρεις που να πρωτοκοιτάξεις, να ταξιδεύεις σε άλλες εποχές, εμπειρία μοναδική.Το λάτρεψα το Λονδίνο. Τόσο υπέροχο και πολύπλευρο. Τα είχε όλα! Και τρέλα και σαματά και ησυχία. Μια Αρχοντιά μοναδική, πεζόδρομους, πλατείες και πάρκα παντού! Και δεν έλειπε ούτε το υγρό στοιχείο. Δεν αναφέρομαι στην βροχή φυσικά, που την ζήσαμε ελάχιστα τον Αύγουστο μήνα αλλά στο ποτάμι και τα κανάλια του!

IMG_20230815_201028.jpg
IMG_20230815_201251.jpg
IMG_20230815_201458.jpg
IMG_20230815_201748.jpg
IMG_20230815_202441.jpg
IMG_20230815_203824.jpg


Και να το!! Το ζαχαροπλαστείο που έβλεπα ξανά και ξανά μπροστά μου, με το τα υπέροχα γλυκά του και δεν είχε βολέψει να κάτσουμε μέχρι τώρα. Μια αλυσίδα βασικά από ζαχαροπλαστεία. 1 μπύρα, ένας καπουτσίνο, 2 αναψυκτικά και 4 γλυκά στις 75£. Αλλα ήταν υπεροχα. Cafe concerto!!! Τουλάχιστον ένα απωθημένο λιγότερο την σημερινή μέρα.
IMG_20230815_205140.jpg


Κλείνοντας έτσι γλυκά αυτή η βραδιά, πήραμε το λεωφορείο για επιστροφή στο ξενοδοχείο. Αύριο τελευταία μέρα. Μέρα που θα κλείναμε όσες εκκρεμότητες είχαμε αφήσει.

Φωτογραφίες από Redminote11.
Από κάμερα στο τέλος της ιστορίας σε έξτρα κεφάλαιο bonus.
 

Attachments

Witchrena

Member
Μηνύματα
27
Likes
149
7η μέρα
Sky garden, Leadenhall Market, Platform 9και3/4, τελευταίες βόλτες στο Governt Garden


Έφτασε και η τελευταία μας μέρα στο Λονδίνο. Σήμερα το πρόγραμμα είχε θέα από ψηλά. Ναι, είχαμε καταφέρει να κλείσουμε δωρεάν εισητηρία για το Sky Garden στης 10:15. Διαλέξαμε να πάμε νωρίς το πρωί, πιστεύοντας ότι ο κόσμος θα είναι λιγότερος. Η τελευταία είσοδος με τα δωρεάν εισητηρία ήταν 5:30μμ και για το σούρουπο που θα ήταν το ιδανικό ήθελε αρκετή ώρα ακόμα.

Πήραμε λεωφορείο για να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο κοντά στο Sky Garden.Η 7η μέρα μας έβρισκε να έχουμε γράψει χιλιόμετρα πολλά και τα πόδια μας να διαμαρτύρονται.

Φτάσαμε νωρίτερα και εξερευνήσαμε λίγο την περιοχή εκεί γύρω. Είχαμε χρόνο αρκετό ακόμα και προχωρήσαμε προς την Leadenhall Market. Μια αγορά για την οποία είχα δει και διαβάσει τα καλύτερα και ήταν Harry Potter film location. Δυστυχώς νωρίς το πρωί που την έβαλα στο πρόγραμμα ήταν όλα κλειστά, χωρίς κόσμο. Λες και ήμουν σε άλλο μέρος από ότι είχα δει. Μπήκα στο πειρασμό να προσπαθήσουμε να ξαναβρεθούμε το απόγευμα αλλά τελευταίες ώρες ήθελα να τις περάσω στο κέντρο και το Covert Garden.

IMG_20230816_091433.jpg


IMG_20230816_091626.jpg


Πήγαμε και σταθήκαμε στην ουρά με τα εισητηρία κάνα 20' νωρίτερα.
Μπήκαμε κανονικά χωρίς να πουν κάτι για την ώρα. Τα εισητηρία τα κοιτούσαν πάντως.
Πληροφοριακά υπήρχε και δεύτερη ουρά για όσους δεν είχαν εισητηριο. Άρα αν κάποιος δεν προλάβει να βρει εισητηρία και το θέλει πολύ, υπάρχει ελπίδα. Δεν γνωρίζω όμως πόση ώρα μπορεί να χρειαστεί να περιμένεις.

Η θέα από ψηλά μοναδική. Είχε ένα εξωτερικό μικρό μπαλκονάκι που μπορούσες να βγάλεις ωραίες φωτογραφίες και έναν μεγάλο εσωτερικό χώρο με τραπέζια για να κάτσεις εάν το επιθυμούσες να πιεις ή να φας κάτι.
Ο κόσμος αρκετός και μαζεύονταν όλο και περισσότεροι καθώς περνούσε η ώρα.Η ατμόσφαιρα για τα δικά μου δεδομένα αποπνικτική. Είχε αρκετή ζέστη και πολύ βαβούρα από ομιλίες ανθρώπων. Σημείωση. ( η εμπειρία αυτή αφορά άτομο ημικρανικό). Οι υπόλοιποι δεν είχαν κάποιο θέμα.

Βγάλαμε τις φωτογραφίες μας και φύγαμε.
IMG_20230816_103340.jpg
IMG_20230816_104050.jpg

IMG_20230816_103323.jpg


Στην συνέχεια για χάρη των παιδιών είχαμε πει να πάμε στην περιβόητη πλατφόρμα 9 και 3/4. Πήραμε λεωφορείο και φτάσαμε στο σταθμό King s Cross. Η ώρα για να βγει κάποιος μια φωτογραφία τεράστια. Σίγουρα ήθελε ώρες αναμονής. Υπήρχε και άνθρωπος που βοηθούσε να σταθείς για να βγεις φωτογραφία. Επαγγελματική ή όχι. Σου φορούσαν ένα κασκόλ και υπήρχε φωτογράφος από τον οποία αν ήθελες αγόραζες φωτογραφία.

Με έκανε εντύπωση πόσοι Κινέζοι περιμένανε στην ουρά. Εγώ δεν υπήρχε περίπτωση να χάσω την ώρα μου σε κάτι τέτοιο. Ήρθαμε ως εδώ για χάρη των παιδιών, βγήκαμε φωτογραφίες με το καρότσι από το πλάι και επισκεφθήκαμε το μαγαζάκι με τα αναμνηστικά που είχε δίπλα.
Έκπληξη ήταν ότι το μαγαζάκι αυτό είχε τις καλύτερες τιμές από τα τρία που επισκεφθήκαμε.

Από δω πήραμε και μια βουτυρομπύρα να δοκιμάσουμε από περιέργεια. Μαζί μας δυστυχώς δεν θα μπορούσαμε να την πάρουμε. Τουλάχιστον γεμάτη, γιατί άδειο το μπουκάλι το πήρανε μαζί ως αναμνηστικά. Η γεύση της αρκετά γλυκιά. Στο παιδί άρεσε. Το ένα τουλάχιστον που δοκίμασε. Το άλλο είπαμε. Δύσκολο ....δεν δοκίμασε καν.

Τελευταία μέρα είπαμε, δεν χάνουμε άλλο χρόνο και κατεβαίνουμε κέντρο. Ήθελα να μπούμε για μια γρήγορη βόλτα στην Εθνική Πινακοθήκη. Είχα διαβάσει για μια ωραία καφετέρια σε μπαλκόνι με ωραία θέα. Δεν θυμόμουν και πολύ καλά να πω την αλήθεια.

Φτάσαμε μεσημέρι εκεί και είχε απίστευτη ουρά. Κοιτάξαμε στο ίντερνετ μήπως βρίσκαμε εισητηρίο για να μπούμε από την ουρά με τα εισητηρία που ήταν άδεια αλλά ήταν όλα κλεισμένα. Οπωσδήποτε κράτηση όποιος θέλει πολύ να μπει. Εμείς δεν ήταν στα πρέπει αλλά στο αν τύχει και δεν κλείσαμε.Δεν είναι τυχαίο ότι από όλα όσα διάβασα μου έμεινε μόνο η καφετέρια στο μυαλό.

Και ώρα για ένα διάλειμμα. Βρήκαμε εξωτερικό τραπέζι σε μια πολύ όμορφη pub και κάτσαμε για μπύρα και fish and chips.
Οι γκαρσονεε ήταν ντυμένες πειρατίνες.
Δεν μπήκα μέσα αλλά πρέπει να είχε μια ατμόσφαιρα πειρατική.
Το φαγητό νόστιμο αλλά οι μερίδες πολύ μικρές.
IMG_20230816_141856.jpg
IMG_20230816_142446.jpg


Συνεχίσαμε την βόλτα μας στην Covert Garden. Η ζέστη όμως αρκετή. Ο ήλιος έκαιγε και αποφασίσαμε να γυρίσουμε πίσω στο ξενοδοχείο για μια δύωρη ανάπαυλα και να βγούμε πάλι το απογευματάκι με την δροσιά.

IMG_20230816_142521.jpg
IMG_20230816_142540.jpg

IMG_20230816_143058.jpg


Τελευταίο απόγευμα και είπαμε να δοκιμάσουμε στην pub του Sherlock Holmes.
Λάτρεις των μυθιστορημάτων με τον εκκεντρικό αυτόν ήρωα, δεν θα μπορούσαμε να μην περάσουμε μια βόλτα από την ομώνυμη pub.

Τράπεζι ούτε για δείγμα. Τόσο έξω, όσο και μέσα. Από της 4:00 έως της 7:00 περίπου είναι happy hour για τους Λονδρέζους. Πολλές μπυραρίες έχουν προσφορές, όπως η συγκεκριμένη 1+1 μπύρα δώρο .Σ αυτές τις ώρες πολλοί συνηθίζουν να πηγαίνουν κατευθείαν μετά την δουλειά τους. Οι αποστάσεις στο Λονδίνο είναι μεγάλες και αποτρεπτικό να πας σπίτι και να ξαναβγείς το βράδυ.
IMG_20230816_185125.jpg


Πήραμε και εμείς την μπύρα μας και αράξαμε απέναντι από το μαγαζί, σε κάτι σκαλάκια μαζί με άλλους αρκετούς. Πολύ μου άρεσε αυτή η μπύρα από μήλο. Ciber. Θα μου λείψει.

IMG_20230816_185253.jpg


Το σπίτι όπου έζησε ο Benjamin's Franklin.
IMG_20230816_190201.jpg


Και επιτέλους βρήκαμε μαγαζί όπου είχε σε πάνω όροφο έναν έξτρα πολύ όμορφο χώρο για φαγητό. Χώρια από την μπυροκαταστη που επικρατούσε κάθε απόγευμα. Kαι είχε τραπέζι.

Το μαγαζί The White Lion μας άρεσε πολύ. Ωραία ατμόσφαιρα, με χαλαρή μουσική και πολύ ωραίο φαγητό σε νορμάλ τιμές.
Εγώ έφαγα επιτέλους την πίτα του βοσκού με κοτόπουλο και μανιτάρια. Είχε φυσικά και με κρέας.
IMG_20230816_203713.jpg
IMG_20230816_200749.jpg
IMG_20230816_203824.jpg


Τελευταίες ώρες στο Λονδίνο, προχωρήσαμε προς την Covert Garden όπου απολαύσαμε τον Luca's μέχρι που τελείωσε η παράστασή του. Του δώσαμε και ευρώ μιας και για ένα ακόμα ταξίδι μας παντού πληρώναμε με revolut και δεν κάναμε καθόλου λίρες.

IMG_20230816_204349.jpg
IMG_20230816_210430.jpg


Σε άλλο σημείο πιο κάτω μια άλλη τραγουδίστρια.
IMG_20230816_211318.jpg


Και η ώρα της επιστροφής στο ξενοδοχείο έφτασε. Αύριο θα είχε πρωινό ξύπνημα και αναχώρηση αμέσως για αεροδρόμιο.

Φωτογραφίες από το κινητό Redminote11.
Περισσότερες θα ανέβουν σε επόμενα κεφάλαια από την κάμερα ως έξτρα υλικό.

Εύχομαι να σας ταξίδεψα στο αριστοκρατικό Λονδίνο. Στο Λονδίνο που έχει τρέλα , φασαρία και ηρεμία. Που έχει κάτι για όλα τα γούστα. Με τα μουσεία του, τα πάρκα και τους πεζόδρομους για ατελείωτες βόλτες.
Να ταξιδεύετε οσό μπορείτε. Νοερά με ένα καλό βιβλίο αλλά και πραγματικά!!!
Ζήτω και την κατανόησή σας. Καθώς η ιστορία γράφτηκε από ένα κινητό. Θα προσπαθήσω να διορθώσω όσα περισσότερα λάθη έχω κάνει , αν και το φόρτε μου είναι οι αριθμοί.
Μήπως η διαχείριση να σκεφτεί να ορίσει μερικούς επιμελητές κειμένων; όπως τα βιβλία. Διορθώσεις που δεν θα επιρεαζουν την ιστορία αλλά τα ορθογραφικά και έντονα συντακτικά λάθη. Γιατί διάβασα ότι μετά την ολοκλήρωση της ιστορίας δεν υπάρχει δυνατότητα από απλά μέλη για διορθώσεις. Μια σκέψη....
Καλά ταξίδια.
Bonus φωτογραφίες σύντομα σε νέα κεφάλαια
 

Attachments

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.320
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Πολύ ωραια και βοηθητική κυριως ιστορια, ευχαριστούμε. Καλα νέα ταξιδια με υγεια!
 

vangelis69

Member
Μηνύματα
155
Likes
193
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή - Παταγονία
Συγχαρητήρια για την ιστορία και την περιγραφή! Μας έβαλες σε σκέψεις για μια επίσκεψη στο υπέροχο Λονδίνο!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.191
Μηνύματα
883.457
Μέλη
38.897
Νεότερο μέλος
Ρεκομπα

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom