Ηνωμένο Βασίλειο Καλοκαιρινό Λονδίνο! :p

joko

New Member
Μηνύματα
2
Likes
10
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (ελπίζω!)
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός, Κούβα
Καλημέρα σας!! :)
Είμαι νέο μέλος στην ομάδα παρόλο που έχω διαβάσει πολλές χρήσιμες πληροφορίες από όλους σας και σας ευχαριστώ για αυτό!!!
Τον Ιούνιο επισκεφθήκαμε με δύο φίλους μου το Λονδίνο για μία εβδομάδα. Ήμασταν πολύ τυχεροί καθώς είχαμε σπίτι, δεδομένου ότι πρόκειται για ακριβή πόλη. :innocent::clap:
Η εταιρεία που επιλέξαμε ήταν η Ryanair για οικονομικούς λόγους φυσικά, έτσι και αλλιώς το Greater Anglia το παίρνει κανείς από εκεί, δεν αντιμετωπίσαμε οποιαδήποτε δυσκολία για τη μετάβαση μας στο κέντρο από όπου πήραμε γραμμή για το σπίτι (5η ζώνη αν δεν κάνω λάθος αλλα έχουμε αντοχές :xalara:, περίπου....).
Μην πω ψέματα, την πρώτη ημέρα την έχασα καθώς είτε με πείραξε η πτήση, είτε ήμουν πολύ κουρασμένη, είτε έπαθα ηλίαση (ή όλα μαζί :haha:) και κατέληξα να πεταχτώ από ένα βαγόνι του μετρό και να τους κεράσω αν με εννοείτε :)eek::eek:) και μετά αφού μπήκαμε ξανά στο επόμενο, λιποθύμησα μέσα. Δεν πτοήθηκα παρόλα αυτά!:)
Ευτυχώς, ο ένας φίλος μου είναι ιδιαίτερα οργανωτικός και είχε φτιάξει ωραίο πρόγραμμα για όλες τις ημέρες. Δεν έχω καλή μνήμη και δεν μπορώ να είμαι πολύ περιγραφική αλλά θα γράψω όσα έχω σημειώσει και όσα θυμάμαι!
1η ημέρα:
Επισκεφθήκαμε το μουσείο φυσικής ιστορίας! Ό,τι και να πω για αυτό είναι λίγο.! Μας άρεσε πολύ, πιστεύω πως είναι από τα καλύτερα μέρη για να επισκεφθεί κανείς! Υπολογίστε minimum 4 ώρες και χωρίς να τα διαβάζεις όλα.. :( Ύστερα, πήγαμε απέναντι, στο μουσείο Victor & Albert, το οποίο δεν μας άφησε καλές εντυπώσεις να πω την αλήθεια, ήταν μάλλον αδιάφορο. Είχε κάποιες αίθουσες για τις οποίες είχε εισιτήριο αλλά δεν πήγαμε! Ακολούθησε μία βολτίτσα στο Notting Hill, όμορφο μέρος, δυστυχώς τα περισσότερα μαγαζιά με αντίκες κλπ εκείνη την ώρα έκλειναν (καταλήξαμε εκεί γύρω στις 18:00 αααν θυμάμαι καλα)! Αφού περπατήσαμε γύρω γύρω, πήραμε το μετρό και καταλήξαμε στο Westminster όπου θαυμάσαμε το Big Ben, τον τάμεση και τα λοιπά.. (Καλά τα πήγα παρά τον πόνο μου :haha:)
2η ημέρα
Η επόμενη ημέρα είχε μπόλικο περπάτημα σε Camden Town (<3), Angels (όπου ήπιαμε ένα καφεδάκι στο 'Μπρίκι'), Shoreditch. Το βράδυ, επισκεφθήκαμε το Nightjar, ένα όμορφο μπαρ, σαν να έχει ξεμείνει από άλλη εποχή, της ποτοαπαγορεύσης, καθώς κατεβαίνεις μία ξύλινη σκάλα για να φτάσεις μέσα. Είχε live jazz εκείνη την ημέρα και ήταν πολύ ωραια!!! Η φάση ήταν λίγο κυριλέ και σκεφτήκαμε μη φάμε πόρτα είτε επειδή θα ήταν γεμάτο ήδη έιτε επειδή ήμασταν σαν γυφτάκια όλη την ημέρα έξω. Ωραία κοκτέιλς, περίπου 10-14 λίρες.
3η ημέρα
Η τρίτη ημέρα ξεκινά με Picadilly, και συνεχίζει με Trafalgar, National Gallery, London eye, London Bridge, tower of London, covent garden.
4η ημέρα
St James Park, Backingham palace (μόνο απ' έξω προφανώς), Oxford street :)icon_evil: χαμός για το τίποτα αλλά αν πάτε για μέρες οκ μπορείτε να χάσετε κάποιες ώρες εκεί), τέλος βόλτα και ποτό στο Soho.
5η ημέρα
Εγώ πήγα στο βρετανικό μουσείο μιάς και ήταν η πρώτη μου φορά στο Λονδίνο, οι άλλοι δύο επισκέφθηκαν πάλι το camden town το οποίο όπως καταλάβατε και από την καρδούλα μου παραπάνω μας άρεσε πολύ! :clap:
Το μεσημέρι λοιπόν η ομάδα συναντήθηκε πάλι και καταλήξαμε στο Tate modern! Πολύ όμορφο μουσείο, ωραία έργα! Αξίζει να ανέβει κανείς στον τελευταίο όροφο και να απολαύσει τη θέα από εκεί!
6η ημέρα - αποχώρησης
Δεν κάναμε κάποια βόλτα γιατί πετούσαμε νωρίς το μεσημέρι. Μία πρόταση, αντί όλης αυτής της ταλαιπωρίας που περνά κανείς με μετρό και τρένα, είπαμε να δοκιμάσουμε την τύχη μας με εταιρείες τύπου uber, αυτή τη στιγμή δε θυμάμαι που τηλεφωνήσαμε, αλλά θα φροντίσω να το μάθω..! Ήρθε ο κύριος κάτω από το σπίτι, φορτώσαμε και έγινε παράδοση deluxe στο αεροδρόμιο με λιγότερα χρήματα από αυτά που θα δίναμε για εισιτήρια. :) Για 3 άτομα και πάνω συμφέρει!

Έξτρα Σχόλια:
1.
Το καλοκαιρινό Λονδίνο δεν είναι υπερβολή, παρακαλούσαμε να συννεφιάσει :O Άντε να έριξε λίγη βροχούλα μία ημέρα από όλη την εβδομάδα. Η κατάσταση στο μετρό ήταν άθλια, ασφυκτική μπορώ να πω.
2. Όλα τα μέρη όπως τα έχω καταγράψει μας βόλεψαν στη σειρά, είναι κοντά το ένα με το άλλο, ή έστω δε χρειάζονται πολλές αλλαγές μετρό. Η φόρτιση της oyster είναι ακριβό σπορ.. Μας έφυγαν σίγουρα 60-70 λίρες αυτές τις μέρες.
3. Δε σας προτείνω μαγαζιά για φαγητό καθώς δεν πήγαμε, οι προκομμένοι μαγείρευαν και είχαμε μαζί τα τάπερ μας, κατά τα άλλα παίρναμε σνακς από τις διάφορες αλυσίδες που είναι σε κάθε γωνία.
4. Τη μία ημέρα, χρησιμοποιήσαμε τα ποδήλατα για να χαζέψουμε το κέντρο. Είναι πολύ βολικά, σε καλή κατάσταση, το μεγαλύτερο μέρος είναι με ποδηλατόδρομους. Ανά μισή ώρα περίπου πρέπει να το αφήνεις σε κάποια επόμενη στάση και να παίρνεις άλλο, ώστε να μην υπάρχει έξτρα χρέωση. Κανένα πρόβλημα αφού έχει ένα σωρό πράγματα να δεις στη διαδρομή :)
5. Θα προσπαθήσω να ανεβάσω και φωτογραφίες που έχω τραβήξει από όλα τα παραπάνω μέρη σύντομα.:rolleyes:
 

joko

New Member
Μηνύματα
2
Likes
10
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (ελπίζω!)
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός, Κούβα
Μουσείο φυσικής ιστορίας:
1ts.JPG 2ts.JPG
Victor & Albert:
3ts.JPG 4ts.JPG
Κέντρο:
5ts.JPG 6ts.JPG 7ts.JPG
20ts.JPG


Camden Town:
8ts.JPG 9ts.JPG 10ts.JPG 11ts.JPG 12ts.JPG 13ts.JPG

Angels, Notting Hill:
14ts.JPG ts5.JPG

Μπαγκινχαμ:

21ts.JPG

Covent Garden:

18ts.JPG

19ts.JPG

Βρετανικό:

22ts.JPG 23ts.JPG 24ts.JPG 25ts.JPG 26ts.JPG 27ts.JPG

Tate:
28ts.JPG 29ts.JPG 30ts.JPG
 

Attachments


Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.334
Μέλη
38.894
Νεότερο μέλος
mikesf

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom