Ισπανία Κανάρια νησιά, η πρώτη μου αγάπη

skiouros82

Member
Μηνύματα
727
Likes
53
Επόμενο Ταξίδι
μας τσάκισε ο covid
Ταξίδι-Όνειρο
japan me cherry blossom

Είναι η πρώτη μου ταξιδιωτική ιστορία και ελπίζω με την απειρία μου να μην σας κουράσω.
Ημερομηνία:Αύγουστος 2007 Προορισμός: Κανάρια Νησιά Διάρκεια:2 εβδομάδες
Πρώτο μου ταξίδι στο εξωτερικό και μάλιστα σε δυο νησιά που πραγματικά δεν μπορεις να φανταστείς πως θα είναι.Οι πτήσεις αρκετές, Θεσ/νικη-Μόναχο-Μαδρίτη και τέλος αεροδρόμιο reina sofia tenerife. Μετά απο μια μέρα ταξίδι φτάσαμε ξημερώματα στο νότιο αεροδρόμιο του νησιού.Είχαμε νοικιάσει ήδη αμάξι και ξεκινήσαμε για το βόρειο puerto de la cruz. Η διαδρομή αρκετή ,ιδίως αν ταξιδεύεις ξημέρωμα,αλλά μας διευκόλυνε το γεγονός οτι οδηγούσαμε στην λεγόμενη autopista. 'Oταν φτάσαμε στον προορισμό μας δεν μπορούσα να καταλάβω ακόμη την ομορφιά του νησιού . Με 4 ώρες ύπνο όμως, σηκώθηκα το πρωί έτοιμη να τρέξω σε μαραθώνιο. Αυτό οφείλεται στο τέλειο κλίμα που επικρατεί στο νησί χωρίς υγρασία και με σταθερή περίπου θερμοκρασία όλο τον χρόνο.Πρώτη μέρα και πανέτοιμη για την γνωριμία μας με το puerto de la cruz. Το τοπίο απίστευτα σαγηνευτικό. Πίσω απο την πόλη και απο κάθε πόλη δεσπόζει επιβλητικό το όρος και ηφαίστειο teide,βλάστηση στους πρόποδες, πράσινη από μπανανιές και φοινικιές, πολυόροφα κτίρια ξενοδοχείων και χιλίαδες ευρωπαίοι τουρίστες. Περιμετρικά της πόλης υπάρχει πεζόδρομος οπου μπορείς άνετα να περπατήσεις και να χαζεύεις αυτον τον φυσικό πλούτο.Το πιο απίστευτο είναι ότι έχουν φτιάξει μια τρελλή κατασκευή από θαλάσσια πάρκα με συντριβανια,καφετέριες και άμμο για να μπορεί ο οποιοσδήποτε να κάνει μπάνιο στο puerto cruz. Καθώς περπατήσαμε όλο τον πεζόδρομο φτάσαμε στην playa jardin,μια παραλία με μαύρη άμμο ,λουλούδια και ξαπλώστρες κάτω από τους φοίνικες. Αυτή η παραλία μοιάζει πραγματικά με κήπο. Να επισημάνω ότι στο νησί εκτός από μια παραλία,όλες οι άλλες είναι πιο άγριες για τα δικά μας δεδομένα.Μετά την έκρηξη του ηφαιστείου , το νησί είχε καεί από την λάβα και εξ' ου οι μαύρες παραλίες με τα μαύρα βράχια.Στις παραλίες προσέχεις πάντα το χρώμα της σημαίας, πάει πράσινο-κίτρινο-κόκκινο και αναλόγως μπαίνεις ή όχι,εξαρτάται απο τα κύματα. Ο ήλιος πάντως με 26 βαθμούς καίει και τσουρουφλάει ! Αφού περιηγηθήκαμε μέσα στα στενά δρομάκια ,τα οποία είναι γεμάτα μικρούς θησαυρούς, καταλήξαμε σένα εστιατόριο που ήταν πάνω στα βράχια και τα κύματα έσκαγαν ακριβώς από κάτω.Υπεροχο να ακους τον παφλασμό τον κυμάτων. Επισκεφθήκαμε και τους βοτανικούς κήπους , μια όαση μέσα στην πόλη όπου εχει προβλημα parking, ειναι λίγο αμφιθεατρική και πραγματικά αξίζει να την περπατήσεις. Καθώς σουρουπώνει ένα αεράκι βγαίνει να μας δροσίσει και έτσι τελειώνει η πρώτη μας μέρα.
 

Attachments

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
362
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Καλώς τον
Κι εγώ λατρεύω τα κανάρια
Δώσε μου ένα φως, στο έμπα του χειμώνα....
 

skiouros82

Member
Μηνύματα
727
Likes
53
Επόμενο Ταξίδι
μας τσάκισε ο covid
Ταξίδι-Όνειρο
japan me cherry blossom
Καναρια νησια,η πρωτη μου αγάπη

Δεύτερη μέρα
Ξημερώνει και ακόμη δεν μπορείς να πιστέψεις ότι βρίσκεσαι εκεί,κοιτάς τον ουρανό , τα σύννεφα γύρω απο το βουνό,παιρνεις μια βαθιά ανάσα και ναι ειναι αλήθεια! Οι άνθρωποι πολύ φιλικοί και απόλυτα επαγγελματίες, έτοιμοι να σου προσφέρουν τα πάντα .'Επιασα κουβέντα με έναν ψιλικατζή, ο οποίος με πέρασε για ισπανίδα. Η αλήθεια είναι ότι γενικά η γλώσσα μας τους φαινόταν περίεργη και ήταν πολλοί που δεν ήξεραν προς τα που πέφτει η Ελλάδα.Εχουν συνηθίσει σε γερμανους,άγγλους και σκανδιναβούς. Η ατραξιον του puerto cruz είναι το loro park,οργανώνονται ημερήσιες εκδρομές και απο τα άλλα νησιά για αυτό το πάρκο. Ένα τεράστιο ,περιποιημένο ζωολογικό πάρκο με κάθε είδος που υπάρχει στον πλανήτη, να το επισκέπτονται καθημερινά χιλιάδες τουρίστες και με εκατοντάδες ανθρώπους που φροντίζουν να διατηρούν αυτό και τα ζώα σε άριστες συνθήκες.Είχε και show με θαλάσσιους ελέφαντες,πολύ γέλιο, αλλά και με όρκες. Όποιος κάτσει σε πρώτες θέσεις θα πρέπει να έχει αδιάβροχο μαζί του γιατί είναι παιχνιδιάρες οι άτιμες. Το πάρκο μας πήρε μια ολόκληρη μέρα για να το γυρίσουμε,ξαναγιναμε παιδιά! Φαγητό και πίσω στο ξενοδοχείο.
 

zaniko

Member
Μηνύματα
117
Likes
26
Επόμενο Ταξίδι
Ντουμπρόβνικ
Ταξίδι-Όνειρο
Νοτια Αμερικη-Ανδεις
Κι εγώ λατρεύω τα κανάρια
Δώσε μου ένα φως, στο έμπα του χειμώνα....
Σοβαρά λατρεύεις τα κανάρια; Δεν είναι απωθητικά τουριστικά;
Για άνοιξέ μου τα μάτια Skiourάκι με τη συνέχειά σου, γιατί αφού το λέει και η StellAnna, κάνω στροφή 180 μοιρών στη γνώμη που είχα!..:shock:
 

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
362
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Πήγα στην Τενερίφη πριν 2 χρόνια και έμεινα 8 ημέρες. Την γύρισα ολόκληρη με αυτοκίνητο
Βεβαίως είναι τουριστική η πλευρά της Λας Αμέρικας
΄Ομως όλο το νησί ειναι μία κούκλα
΄Οποτε θέλεις πληροφορίες, εδώ είμαστε
Ας γράψει το σκιουράκι μας πρώτα και τα λέμε μετά
 

skiouros82

Member
Μηνύματα
727
Likes
53
Επόμενο Ταξίδι
μας τσάκισε ο covid
Ταξίδι-Όνειρο
japan me cherry blossom
Καναρια νησια,η πρωτη μου αγάπη

Τρίτη μέρα

Αυτή η μέρα ήταν μια πραγματική εμπειρία. Ξεκινήσαμε για μια εκδρομή εκτός πόλης. Θα κάναμε την διαδρομή puerto cruz ως το teide,για να δουμε την πορεία της λάβας στο βόρειο τμήμα του νησιού.Παρόλο που το νησί είχε καταστραφεί ολοσκερώς ,αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι καταπράσινο. Απλά το βουνό βρίσκεται στη μεση του νησιού και όσο πλσιάζεις εκεί τα πράγματα είναι τόσο διαφορετικά! Βλέπεις πετρώματα με διαφορετικά χρώματα και σχήματα, φαγωμένα κόκκινα και μαυρα βράχια και στην κορυφή μαζί με τον κρατήρα δεσπόζει εκεί στο υψηλότερο σημείο της Ισπανίας ,στα 3718m. Σου προσφέρεται η ευκαιρία να πας με τελεφερικ μεχρι τα 3500m. Η ουρά ήταν ατελείωτη, κάναμε 2 ώρες μέχρι να ανεβούμε αλλά πραγματικά αξίζει. Ο ήλιος καυτός,κάτι που δεν το καταλάβαινες γιατί υπήρχε ενα δυνατό αεράκι. Με το φανελάκι που φορούσα άρπαξαν λίγο οι ώμοι μου,πράγμα που συνειδητοποίησα πολύ αργότερα. Μέσα στην καμπίνα ήμασταν 40 άτομα , η διαδρομη κανονικά κρατάει 8 λεπτα,για τα 2482m που διανύονται, αλλά έιχε πολύ αέρα και πηγαίναμε πολύ σιγα και περα δωθε. Εκεί ομολογώ ότι τα είδαμε όλα! Είχαμε γαντζωθει ο καθένας από όπου έβρισκε. Αφού φτάσαμε στην κορυφή , η θέα σου έκοβε την ανάσα. Πολύ κρύο και πολύ αέρας ομως. Περιπλανηθήκαμε λίγο σε διάφορα μονοπάτια από όπου είχε τρέξει η λάβα,με δυσκολία βέβαια γιατί το πέτρωμα είναι δύσβατο λόγω ανωμαλότητας,ώσπου να έρθει να μας πάρει το επόμενο τελεφερίκ. Η θερμοκρασία δεν ξεπερνούσε τους 8 βαθμούς.Το να βρίσκεσαι όμως σε τόσο υψόμετρο δεν είναι εύκολο.Η καρδιά σου αρχίζει να χτυπά όλο και πιο δυνατά και το κεφάλι σου το αισθάνεσαι πιο βαρύ. Παρ'όλα αυτά ,δεν θες να φύγεις πριν κρατήσεις καλά στο μυαλό σου αυτήν την εικόνα. Η κορυφή, το βουνό ,οι πλαγιές με τις παράξενες αποχρώσεις ,τα σύννεφα και απο κάτω το πέλαγος. Η επιστροφή ήταν και αυτή δύσκολη αλλά ήμασταν τόσο γεμάτοι, που μας τρόμαξε λιγότερο. Συνεχίσαμε την διαδρομή νοτιότερα προς την πόλη los gigantes. Αυτό το μέρος είναι από τα πρώτα που κάηκαν,οπότε είναι λίγο πιο άγριο, αυτό όμως του δίνει κάτι το ιδιαίτερο. Όμορφο και μικρό ,αρκετα τουριστικό ,με μαρίνα και πολλά μικρά μαγαζάκια. Φαγητό και τοπικό και ευρωπαικό.Επιστρέψαμε αργά το βράδυ στην βάση μας.
 

skiouros82

Member
Μηνύματα
727
Likes
53
Επόμενο Ταξίδι
μας τσάκισε ο covid
Ταξίδι-Όνειρο
japan me cherry blossom
Καναρια νησια,η πρωτη μου αγάπη

τέταρτη μέρα

Ο καιρός σύμμαχός μας και εμεις λίγο κουρασμένοι από τις ολήμερες περιηγήσεις των προηγούμενων ημερών, είπαμε να συνδυάσουμε την επόμενη εκδρομή μας με ένα μπανάκι. Ξεκινήσαμε για το κοντινό santa de la cruz, όπου έχει την μοναδική χρυσαφένια παραλία του νησιού,την las terecitas. Έφεραν άμμο από την Σαχάρα για να την κανουν χρυσαφένια μέσα-έξω ,αυτήν την απέραντη παραλία,ώστε να διαφέρει απο τις υπόλοιπες. Περιττό να πω για το πόσο κόσμο είχε,και οι περισσότεροι ήταν ντόπιοι. Το δύσκολο ήταν οτι οι ομπρέλες ήταν λιγοστες οπότε την αράξαμε κατω απο έναν φοίνικα.Η θάλασσα ήταν αρκετά καλή και ο ήλιος σίγουρα δεν αστειευόταν! Το απόγευμα περιπλανηθήκαμε μέσα στην santa cruz,μια όμορφη πόλη με λιμανι,πλατείες και επώνυμα μαγαζιά. Ευχάριστα βολτάρεις σε αυτά εφόσον όλα βρίσκονται σε εναν μεγάλο πεζόδρομο.Επιστροφη για φαγητό σε ενα μαγαζακι που είχαμε σταμπάρει στο puerto cruz και μετα για ποτάκι σε ένα μαγαζί πάνω στην θάλασσα.
 

skiouros82

Member
Μηνύματα
727
Likes
53
Επόμενο Ταξίδι
μας τσάκισε ο covid
Ταξίδι-Όνειρο
japan me cherry blossom
Καναρια νησια,η πρωτη μου αγάπη

πέμπτη μέρα

Είχαμε κανονίσει κατι ιδιαίτερο για το απόγευμα ,οπότε περάσαμε το πρωινό μας στην playa jardin στο puerto cruz. Ξαπλώνεις στην μαύρο άμμο κάτω απ' τον φοίνικα ,πίνεις το coctail σου, και κοιτάς τα κύματα να σκάνε στην ακτή. Δεν μπορέσαμε να κάνουμε μπάνιο γιατί υπήρχε κίτρινη σημαία εκείνη την ημέρα,μπαίνεις αλλά με προσοχή. Όταν όμως είσαι σε ένα τέτοιο μέρος σου αρκεί απλά το ότι βρίσκεσαι εκεί. Το απόγευμα είχαμε κάνει κράτηση για το κάστρο του san miguele.Πρόκειται για ένα μεσαιωνικό κάστρο στο χωριο san miguele ,όπου το εκμεταλλεύονται τουριστικα. Το εισητήριο έκανε 50? και περιελαμβανε την μεταφορά μας στο κάστρο(πρόκειται για απόσταση 1,5 ώρας απο το puerto cruz) φαγητό και ποτό. Οταν φτάσαμε στο κάστρο δεν είχαμε καταλάβει ακομη για το τι εμελλε να γινει.Είδαμε τους ιππότες παραταγμένους πάνω στα άλογά τους και παρα πολύ κόσμο.Μας μοίρασαν μπλούζες και καπέλα με τα αντίστοιχα χρώματα των ιπποτών και ετσι χωριστήκαμε σε ομάδες. Οι ομάδες άρχισαν σιγα σιγα να μπαινουν στο κάστρο,το οποιο ήταν πολύ εντυπωσιακο απο μεσα ,και να μαζεύονται στις εξεδρες,γύρω απο την αρένα.Οι εξέδρες γρήγορα γέμισαν με όλα τα χρωματα.Καθώς σερβιριζόμασταν το δείπνο, παρουσιάστηκαν βασιλιάς και βασιλισσα και το θέαμα άρχισε. Η παράσταση ήταν κατι το διαφορετικο,είχε μονομαχίες ,ξιφομαχίες ,ανταρσίες, απαγωγη της βασιλισσας και τον τελικο νικητη.Φυσικα σε όλα αυτά ο κοσμος συμμετειχε ενεργα και το κάστρο θύμιζε πραγματική αρενα.Το διασκεδάσαμε παρα πολυ! Πριν αναχωρήσουμε ,μεταφερθήκαμε σεναν αλλο χωρο για να δούμε ενα βραζιλιανικο γκρουπ να χορευει καποεϊρα.Αρκετά καλοί θα έλεγα, οι αγγλιδες πάντως με το ζόρι κρατιοντουσαν να μην ορμήσουν.Επιστρεψαμε ξημερώματα στο ξενοδοχειο.:clap:
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Πολυ καλη περιγραφη Σκιουρινα 82.
Μου αρεσει που την πας βημα-βημα.
Μπραβο!!!:clap:
 

skiouros82

Member
Μηνύματα
727
Likes
53
Επόμενο Ταξίδι
μας τσάκισε ο covid
Ταξίδι-Όνειρο
japan me cherry blossom
Καναρια νησια,η πρωτη μου αγάπη

έκτη ημέρα

Ξεκινήσαμε για την τελευταία εκδρομή μας στο νησί. Είπαμε να διανύσουμε το υπόλοιπο του νησιού,πρώτον γιατί απλά δεν το χορταίναμε και δεύτερον για να έχουμε μια ολοκληρωμένη άποψη.Είδαμε διαφορετικές εικόνες,γιατι το σκηνικό εναλλασσόταν συχνά,απο ήλιο και καθαρό ουρανό περάσαμε σε ομίχλη και ψιλόβροχο,από την τουριστική πλευρά στα παραδοσιακά χωριά.Μπανανοφυτείες καταλάμβαναν ολόκληρες πλαγιές και λίγο πριν την ακτή το σπίτι του ιδιοκτήτη κάτασπρο μέσα στο πράσινο. Μα και τώρα που το σκέφτομαι αυτή η διαδρομη ταξιδευει ακομη μέσα μου και με ηρεμεί. Τον καφέ μας τον ήπιαμε στην masqua,ενα χωριο πραγματικό στολίδι.Ηταν καρφιτσωμένο ανάμεσα στα βράχια και με δυσκολία φαινόταν απο την θάλασσα.Γι αυτό τον λόγο το χρησιμοπιούσαν ως κρυσφήγετο οι πειρατές.Οι πλαγιές του είναι αντικρυστές και σχεδόν τείνουν να ενωθούν.Η θάλασσα εισέρχεται από ένα στενό πέρασμα.Τοποθεσία που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σε ανάλογη ταινία.Αφήσαμε πίσω μας την ορεινή τενερίφη και συνέχίσαμε για το los cristianos και την playa de las americas. Aρκετά τουριστικά μέρη μπορώ να πω,τοσο ώστε να μην υπάρχουν τοπικά εστιατόρια.Είχαν όμως ωραίες παραλίες για serfing και κατι το ιδιαίτερο σαν ομορφιά.Επιστρέψαμε στο puerto cruz,αρκετα αργά γιατί στην autopista πέσαμε σε μποτιλιάρισμα!!
 

skiouros82

Member
Μηνύματα
727
Likes
53
Επόμενο Ταξίδι
μας τσάκισε ο covid
Ταξίδι-Όνειρο
japan me cherry blossom
Καναρια νησια,η πρωτη μου αγάπη

Έβδομη μέρα

Έτοιμοι να αποχαιρετήσουμε το νησί που τόσα μας έδωσε και να πάμε σε κάτι καινούργιο.Το αεροδρόμιο αρκετά μικρό όπως και το ..αεροπλάνο να το πω,μπα πιο πολύ έμοιαζε με ιπτάμενο λεωφορειάκι.Για είκοσι λεπτά διαδρομη,ήταν πάντως πολύ τρομακτική.Πετούσε αρκετά χαμηλά και είχε πολύ δυνατό αέρα,οπότε ήμασταν σαν φτερό στον άνεμο.Όταν πατησαμε όμως έδαφος το χρώμα μας επανήλθε.Νοικίασαμε αμάξι και ξάνα πάλι στον δρόμο!
Το σκηνικό εδώ στα gran canaria είναι τελείως διαφορετικό και αυτό μας εξέπληξε.Οι πρώτες εντυπώσεις από το νησί είναι φτωχές ,πάντα σε σύγκριση με την Τενερίφη.Θα μέναμε σ'ενα ψαροχώρι ονόματι arguineguin, το οποιο ήταν αρκετά ήσυχο αλλά είχε πολύ καλό φαγητό κάτι που το ανακαλύψαμε λείαν συντόμως.Η μεγάλη εκπληξη ηταν το ξενοδοχείο.Ή καλύτερα το ξενοδοχειακό συγκρότημα με την ιδιωτική μαρίνα ,τις 4 πισίνες, τα γήπεδα τένις και golf το ιδιωτικό νησάκι και φυσικά την παραλία.Η ξενοδοχειακή υποδομή στα gran canaria είναι πάρα πολύ καλή,για αυτο και βλέπεις να ξετρυπώνουν μέσα απο τους βράχους κάτι τεραστια ξενοδοχειακα συγκροτηματα.Βλάστηση ιδιαίτερη όμως δεν υπάρχει.Αφου χαζέψαμε αρκετα στο ξενοδοχειο(η βεράντα μου έβλεπε στην μαρίνα και στο νησακι)είπαμε να περιηγηθουμε και στην πρωτεύουσα ,las palmas. Mε ιδαίτερο χαρακτήρα,έχοντας κρατήσει πολλά στενα σοκάκια με το αρχιτεκτονικό στυλ των Καναρίων,με πλατείες και πεζόδρομους, σε εναλλαγη με τα πολυκαταστήματα και την πλούσια αγορά της που την φέρνουν σε πλήρη αντίθεση.Κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστει ως ποικιλόμορφη.Η επιστροφη στο ξενοδοχείο συνοδεύτηκε και με κανα δυο coctail στο μπαρακι που υπήρχε στο νησάκι του ξενοδοχείου, έτσι για το καλωσόρισμα!
 

skiouros82

Member
Μηνύματα
727
Likes
53
Επόμενο Ταξίδι
μας τσάκισε ο covid
Ταξίδι-Όνειρο
japan me cherry blossom
Καναρια νησια,η πρωτη μου αγάπη

GRAN CANARIA:Η συνέχεια:cool: και το ..τελος:(

Οι επόμενες μέρες κύλησαν ήρεμα και γρήγορα,χρειαζομασταν και λίγη ξεκούραση ή έστω ένα άλλοθι για να αφεθούμε και να απολαύσουμε και λίγο ήλιο και θάλασσα!Η παραλία του ξενοδοχείου ήταν αυτό που ζητούσαμε ,γαλαζοπράσινα νερά φοίνικες θαλάσσια σπορ και πολύ κόσμο(ερχόντουσαν και ντόπιοι απο το χωριό με καραβάκι).Απασχολημένοι ήμασταν διαρκώς γιατί το ξενοδοχείο οργάνωνε διαφορα ενδιαφέροντα happenings,παρ'ολα αυτα περιπλανηθήκαμε και στο υπόλοιπο νησί για να καταλάβουμε οτι ειχε το δικό του στυλ και χαρακτήρα.Και τα διπλανα χωριά puerto rico και puerto de mogan ήταν πολύ γραφικά με το λιμανάκι τους και τα μπαλκονια των σπιτιων πολύχρωμα απο τα ανθη της βουκαμβηλιας που υπήρχε αθφονη .Δοκιμάσαμε νέες γεύσεις,όπως τις μικρές πατάτες που τις ψήνουν στα κάρβουνα και τις τρως με την φλούδα γιατι ειναι μια μπουκια ,αφου βέβαια τις βουτήξεις πρώτα στις διάφορες πικάντικες σάλτσες που σου προσφέρουν,εξαιρετικα κρασιά,και οιδίποτα.Επίσης εχουν μια εμμονή με το σκόρδο,δεν προκειται να το αποφυγεις!Είχαμε την τύχη να καθήσουμε ένα βράδυ σε ένα ταβερνακι ,και εκτος απο το φρεσκότατο και νοστιμοτατο ψαρι που φαγαμε, ο ιδιοκτήτης να πάρει την κιθάρα του και να μας τραγουδησει ισπανικα ερωτικα τραγουδια υπο το φως των κεριων.Η φωνη του ηταν απιστευτα μελωδικη και ο ρομαντισμος διάχυτος.Ηταν μια πολυ ομορφη βραδια.Πριν εγκαταλειψουμε το νησι ,επισκεφθήκαμε και την γνωστη παραλία του νησιου,maspalomas ,γνωστη για τους αμμολοφους της. Η αίσθηση που σου δίνεται όταν περπατας σαυτην είναι οτι βρίσκεσαι στην ερημο, και στο βάθος της παραλιας μια μικρη λιμνη ,σαν όαση.
Οι μέρες περασαν γρήγορα και χωρίς να το καταλάβουμε η ώρα της επιστροφής είχε φτάσει.Με δυσκολία μαζέψαμε τα πράγματα μας και αναχωρήσαμε για το αεροδρόμιο.Ένα ταξίδι είχε φτάσει στο τέλος του,αν και αυτό το τέλος ήταν διαρκείας, γιατι είχαμε και τις ανάλογες περιπέτειες με τις πτήσεις μέχρι να γυρίσουμε στην Ελλαδα.

Τα κανάρια είναι ενας προορισμός που τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.Οι τιμές είναι λογικές και η παροχή υπηρεσιών πολύ καλή. Δεν ειναι ενας εξωτικός προορισμος,είναι όμως ενας τόπος που εχει την δυνατότητα να σου προσφέρει πολλά.Επισης εχεις να επιλεξεις αναμεσα σε επτα διαφορετικα νησια,το καθένα τοσο ιδιαιτερο και φιλοξενο.Αξιζει να το δοκιμάσεις!;)

ευχαριστω για την υπομονη σας!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.195
Μηνύματα
883.532
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom