ΗΠΑ Καρδιοχτύπια στην Death Valley ή αλλιώς περιμένοντας την οδική βοήθεια στην μέση του πουθενά

toumpiotis

Member
Μηνύματα
892
Likes
640
Ονειρεμένο Ταξίδι
LENSOIS MARAHENSES

Κάθε μία ώρα από τις 19:30 έπαιρνα τηλέφωνο την Alamo για να δώ που βρίσκεται το αυτοκίνητο που θα ερχόταν. Η απάντηση ήταν πάντα η ίδια :είναι στον δρόμο θα αργήσει λιγάκι.
Το τελευταίο τηλεφώνημα έγινε στις 23:00 όπου μου είπαν ότι δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με τον οδηγό και μάλλον δεν έχει δίκτυο πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να έχει περάσει τον Ubehebe Crater.To δίλλημα ήταν απλό να πάρω τον Ρέιντζερ ή να περιμένω ?Η γυναίκα μου επέμενε στο πρώτο κα έτσι πήρα τηλέφωνο στο τηλέφωνο του σταθμού .Μάταια ,κανένας δεν απάντησε (ίσως να είχε βγει για άλλη περιπολία μιας και δεν τον πήρα στις 23:00 όπως μου είχε πει αλλά στις 23:20).
23:45 Τα φώτα μακρυά στο βουνό αναπτέρωσαν το ηθικό μου.Βγήκα έξω και άρχισα να κάνω σήματα με τον φακό (το αυτοκίνητο ήταν γυρισμένο προς την άλλη κατεύθυνση και δεν ήξερα θα μπορούσε να δεί τα πίσω φώτα).Η απόσταση του από εμάς πρέπει να ήταν κοντά στα 15 χιλ.Τα φώτα του οχήματος που ερχόταν κάπου κάπου χανόταν (μάλλον στε κάποιες στροφές).
12:30 ΠΜ Από κανένα δεκάλεπτο είχα διαπιστώσει ότι επρόκειτο για μεγάλο όχημα και τώρα με χαρά έβλεπα ότι είχε φορτωμένο και ένα Chevrolet Suburban επάνω.Ο οδηγός (Marvin ) με το που κατέβηκε μας έριξε μια ματιά εξετάζοντας μας από επάνω μέχρι κάτω και μας λέει:
-Μεγάλη διαδρομή. Αν ήξερα ότι ήταν έτσι δεν θα ερχόμουν.
- Δεν μίλησα (χαζός είμαι ?να κάνει καμιά αναστροφή και να συνεχιστεί το κακό.)
- Όταν μπήκα στον χωματόδρομο (κατσικόδρομο ήθελε να πει) σκέφτηκα σε κάποια στιγμή να γυρίσω πίσω. Μετά όμως σκέφτηκα και εσάς και δεν θα μπορούσα να σας αφήσω εδώ στην ερημιά.
Πρέπει να του είπαμε και οι δύο μας καμιά εικοσαριά ευχαριστώ (έπιασε πάντως τον κατάλαβα πως αισθάνθηκε σαν σωτήρας και ήταν άλλωστε).
Η διαδικασία να κατεβάσει το καινούργιο αυτοκίνητο και να ανεβάσει το παλιό δεν του πήρε πάνω από 20 λεπτά.
Αφού του έδωσα και το σχετικό φιλοδώρημα τον ρώτησα τι γίνεται αν στην επιστροφή πάθουμε λάστιχο (διόλου απίθανο με την γκαντεμια της ημέρας).
Πήγαινε πρώτος μου λέει και εγώ θα ακολουθώ.Αν πάθεις λάστιχο έχεις τώρα ρεζέρβα αν σε συναντήσω στο δρόμο θα σου δώσω ένα επιπλέον από τα λάστιχα του προηγούμενου.
Χαιρετηθήκαμε τον ξαναευχαριστήσαμε και πήραμε τον δρόμο της επιστροφής.
Η ώρα πρέπει να ήταν μία με μιάμιση την νύχτα και είχαμε εκτός από τον κατσικόδρομο και άλλα 280 χιλιόμετρα μέχρι το Las Vegas.
Όταν φθάσαμε στον ασφαλτοστρωμένο δρόμο ήμασταν αρκετά πιο ήρεμοι.Οι στροφές από το Scotty Castle μου φάνηκαν παιχνιδάκι. Παίρνοντας τον Veteran memorial hwy άρχισαν να κάνουν σποραδικά την εμφάνιση τους και άλλα οχήματα (νταλίκες ως επί το πλείστον).

Είχα υπολογίσει (πριν τις ατυχίες )να δώ κάποια μέρη στον δρόμο μας αλλά φυσικά δεν είδα τίποτα. Να αναφέρω ενδεικτικά :Rhyolite ghost town ,Nevada state prison και εργοστάσιο Sandiaστο Mercure .Το δωδεκάωρο που έχασα καθηλωμένος μου άλλαξε τα σχέδια. Στον δρόμο για Λας Βέγκας ήπια 3 φραπέδες για να κρατηθώ ξύπνιος (η γυναίκα μου μετά Beatty κοιμήθηκε).Μερικά χιλιόμετρα πριν το Λας Βέγκας ήπια το τελευταίο φραπέ κάνοντας και 3 τσιγάρα. Μπροστά μου η αμαρτωλή πόλη με όλα τα φώτα της αναμμένα μου υπενθύμισε πως αύριο είναι μια καινούργια μέρα.
06:30 ΠΜ Έχω κάνει check in είμαι στο δωμάτιο και λαμβάνω το μήνυμα από τον αδερφό μου: «Βαγγέλη δεν επικοινώνησες μαζί μας και ανησυχούμε ,βρες τρόπο να επικοινωνήσεις» ,(υποτίθεται αν δεν τον έπαιρνα τηλέφωνο μέχρι τις 22:00 ώρα Αμερικής /06:00 ώρα Ελλάδας θα έπρεπε να ανησυχήσει και να ειδοποιήσει τον σταθμό των Ρέιντζερ και να τους έδινε την διαδρομή μου). Χαμογέλασα …..τέλος καλό όλα καλά!
Κάνοντας τον απολογισμό μετά και βλέποντας τα θετικά και αρνητικά μπορώ να πω πως αυτή η ιστορία που μας έτυχε με έκανε να χάσουμε κάποια μέρη που θέλαμε να δούμε επιπλέον στην περιοχή αλλά μας έκανε να κερδίσουμε έναν πολύ καλό φίλο .
JORDAN νάσαι καλά όπου και αν βρίσκεσαι……..

 

Attachments

fenia42

Member
Μηνύματα
3.273
Likes
8.134
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Βαγγέληηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη !!
Είχα την ευτυχία να απολαύσω την περιγραφή της ιστορίας μια ωραία βραδιά με συνοδεία κρασιού. Σε ευχαριστούμε που τη μοιράζεσαι και γραπτώς !
 

Aria_C

Member
Μηνύματα
318
Likes
110
Επόμενο Ταξίδι
Στ' αυγά μου :(
Ονειρεμένο Ταξίδι
Υποσαχάρια Αφρική
Εμείς δε που δεν είχαμε την ευτυχία της Φένιας σε ευχαριστούμε ακόμη περισσότερο!!!
 

toumpiotis

Member
Μηνύματα
892
Likes
640
Ονειρεμένο Ταξίδι
LENSOIS MARAHENSES
Έχω περάσει το Shoshone όπου το ταχυδρομείο δεν έχει ανοίξει ακόμη (άσε που δεν ξέρω αν ανοίγει και Κυριακάτικα)και μιας και δεν βλέπω κανένα εύκαιρο περαστικό να το ρωτήσω συνεχίζω στρίβοντας για Badwater.
08:00 ΠΜ Το πάρκινγκ στο Badwater έχει δύο αυτοκίνητα.Το αυτόματο σύστημα για τα εισιτήρια εισόδου στο πάρκο της Death Valley πολύ εύχρηστο .Κόβω ένα ημερήσιο και κατεβαίνω προς την αποξηραμένη λίμνη.Βρίσκομαι στο χαμηλότερο σημείο της Αμερικής 85.5 μέτρα κάτω απο το επίπεδο της θάλασσας.Γύρω μου απλώνεται μια λίμνη από αλάτι ,περπατάω πάνω και είναι σαν περπατάω πάνω σε φρέσκο χιόνι.
 

Attachments

toumpiotis

Member
Μηνύματα
892
Likes
640
Ονειρεμένο Ταξίδι
LENSOIS MARAHENSES
Στο Βadwater σκόπευα να βγάλω μερικές φωτογραφίες και με τον τρίποδα του συμφορουμίτη Stamatara αλλά λόγω πίεσης χρόνου (μιας και ο απώτερος σκοπός ήταν η RACETRACK PLAYA) αφιέρωσα γύρω στα 40 λεπτά εκεί και συνέχισα προος Βορρά.
09:15 ΠΜ Είμαι ήδη στο FURNACE CREEK απο ότι φαίνεται το χρονοδιάγραμμα πηγαίνει καλά.Βλέπω το Visitor Center αλλά δεν θα πάρω (εξάλου η προηγούμενών μηνών διευρεύνηση της περιοχής μου έδωσε αρκετες πληροφορίες).
10:15 ΠΜ (έχει νόημα που βάζω την ώρα καθότι οι ατυχίες ξεκινανε στις 11:30 ΠΜ αλλά γιαυτές θα γράψω αύριο).Σταματάω στο Stovepipe Wells όπου και βάζω την ακριβότερη βενζίνη που υπάρχει στις ΗΠΑ (πάλι όμως είναι φθηνότερη κατα πολύ απο την Ελλάδα).Αγοράζω και μερικά σουβενίρ απο το μαγαζάκι που υπάρχει απέναντι και ξαναγυρνάω προς τα πίσω για να βρώ το Scotty castlle road.Πορεία μέχρι τον Ubehebe Crater όπου και τελειώνει ο ασφαλτοστρωμένος δρόμος.Απο εδώ και πέρα μπαίνουμε στα δύσκολα .
Συνεχίζεται .....
 

Attachments

_antonis_

Member
Μηνύματα
3.357
Likes
1.231
Πραγματικά, περιμένω πώς και πώς!!! (μη με ρωτήσετε τι περιμένω πως και πώς, να διαβάσω ή να πάω, ούτε εγώ δεν ξέρω! )
Να'σαι καλά!
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.861
Likes
2.169
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ειρηνικος ..παντου
Γεια σου Βαγγελη με τα ωραια σου!!!
Γεια σου Καλιφορνια με την ωραια κ απιστευτη πολυποικιλοτητα τοπιων σου!!!
 

taver

Member
Μηνύματα
10.967
Likes
19.008
Ονειρεμένο Ταξίδι
Iles Kerguelen
Το αυτόματο σύστημα για τα εισιτήρια εισόδου στο πάρκο της Death Valley πολύ εύχρηστο
Εκεί δεν είναι που σε παρακαλούν να μη χρησιμοποιήσεις μετρητά αλλά πιστωτική κάρτα? (πράγμα ελαφρώς σουρρεαλιστικό, βρισκόμενος στο μέσο της Ερήμου)...
 

manelaki

Member
Μηνύματα
1.284
Likes
387
Αντε και στα δικα μου που το'χω και ονειρο ενα τετοιο road trip!
"California uber alles", που λεει κι ο taver!
Ανυπομονω για τη συνεχεια..........
 

toumpiotis

Member
Μηνύματα
892
Likes
640
Ονειρεμένο Ταξίδι
LENSOIS MARAHENSES
Εκεί δεν είναι που σε παρακαλούν να μη χρησιμοποιήσεις μετρητά αλλά πιστωτική κάρτα? (πράγμα ελαφρώς σουρρεαλιστικό, βρισκόμενος στο μέσο της Ερήμου)...
Ακριβώς !για να αποφευχθούν οι βανδαλισμοί (λόγω της ερημιάς είναι εύκολο να ξυλώσουν επιτήδειοι το μηχάνημα και να πάρουν τα μετρητά).
 

toumpiotis

Member
Μηνύματα
892
Likes
640
Ονειρεμένο Ταξίδι
LENSOIS MARAHENSES
Ο χωματόδρομος απο την αρχή δεν φαινόταν ιδιαίτερα δύσκολος,κάποιες πέτρες στην μέση του δρόμου (αλλά με αρκετες μυτερές προεξοχές) με ανάγκαζαν να κάνω συνεχόμενα ζικ ζακ για να τις αποφύγω.Το σκηνικό σχετικά μονότονο .Μερικές συστάδες κάκτων δεξιά και αριστερά (μέτρησα 6 διαφορετικά είδη ) διασπούσαν το ποώδες τοπίο.Σε κάποια στιγμή αμφότερα του δρόμου υπήρχαν εκατοντάδες Joshua (είδος κάκτου της Καλιφόρνιας ,στην Mojave υπάρχει ολόκληρο πάρκο απο αυτούς ) που αλλάξαν την εικόνα.Η οδήγηση σε ρυθμούς λαμπάντα και εκεί που φαινόταν ότι όλα κυλούσαν φυσιολογικά αρχίζω και νιώθω το αυτοκίνητο να τραβάει αριστερά.Με ύφος καθυσηχαστικό (για να μην μεταφέρω άγχος στην γυναίκα μου) λέω :
-μάλλον πάθαμε λάστιχο.
Σημειωση :για την ποιότητα του δρόμου είχα προειδοποιηθεί .Οι συμβουλές περελάμβαβαν να έχω δεύτερη ρεζέρβα καθώς και πλήρες κιτ επισκευής ελαστικών.Ακόμη οι οδηγίες λέγαν για 4 λίτρα νερό/άτομο/ημέρα ,τροφή για μία ημέρα καθώς και οδηγίες για το χρονοδιάγραμμα και την πορεία σε "δικό "σου άτομο ώστε αν δεν επικοινωνήσεις μαζί του στο τέλος της πορείας να ειδοποιήσει το πάρκο (τους Rangers δηλαδή)για να σε βρούν(εγώ είχα δώσει οδηγίες στον αδερφό μου)επίσης προτεινοταν να γίνεται η διαδομή απο δύο αυτοκίνητα.Σημεωτέον επίσης ότι μετά τον Ubehebe Crater κινητό δεν πιάνει.
Αλλά :Ενώ είχα κάνει κράτηση αρχικά ένα Chevrolet Tahoe με δεύτερη ρεζέρβα και κιτ επισκευής ελαστικών (και σύστημα για πίεση ελαστικών) η Alamo (ο υπάλληλος δηλαδή)είxε την φαεινή ιδέα να μου προτείνει αναβάθμιση αυτοκινήτου σε Chevrolet Suburban sthn στην ίδια τιμή.Κάτι το τζετ λανγκ απο το ταξίδι κάτι η λαχτάρα για το Suburban συν το γεγονός οτι με διαβεβαίωσε στα λεγόμενα μου για τις δυσκολίες του Racetrack ότι πρόκεται για υπερβολές με οδήγησαν στο να δεθώ την αναβάθμιση.Ευτυχώς όμως επέμενα στο να κάνω φούλ ασφάλεια η οποία με κάλυπτε και για χωματόδρομους (κατα τα λεγόμενα του πάντα)
11:30 ΠΜ Πρέπει να μου πήρε κανένα δεκάλεπτο για να βρώ πως να κατεβάσω την ρεζέρβα που κρέμονταν στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου.
Ένα τζιπάκι που κατέβαινε το δρόμο σταμάτησε.
Καναδόι ο οδηγός και η γυναίκα του.Προσφέρθηκαν για βοήθεια οι άνθρωποι αλλά μιας και ήδη είχα βρει το "κολάι" αρκεστηκαν απλώς να παρακολουθούν.Η διαδικασία μου πήρε κανένα 40λεπτο,και συνέχισα την πορεία.Ένα συναίσθημα ανυσηχίας το είχα μην τυχόν και πάθω και αλλο λάστιχο αλλά δεν με πτόησε .
Στον δρόμο περνάω το Teakettle Junction όπου οι διάφοροι που επικσέπτονται την περιοχή αφήνουν και μία τσαγιέρα ως σήμα της επίσκεψης τους.Σε ένα ξύλινο σταυρό υπήρχαν καμιά 25αριά τσαγιέρες.Αν και είχα την δικιά μου έτοιμη (40 ετών παλιά ζωγραφισμένη και πολύ ιδιαίτερη-πραγματικό κειμήλιο)αποφάσισα να την αφήσω στην επιστροφή .
RACETRACK PLAYA η αποξηραμ΄νη λίμνη έχει μήκος περιπου 5 χιλιόμετρα και βάθος 1χιλ.Λόγω του ότι είναι απόλυτα επίπεδη και με αρκετά σκληρό υπόστρωμα, στο παρελθον (δεκαετία 60'-70') χρησιμοποιούνταν απο λαθρέμπορους ναρκωτικών που προσγείωναν τα μικρά αεροπλάνα τους στην λίμνη και αντάλασσαν τα ναρκωτικά.Με το που εντάχθηκε η περιοχή στο εθνικό σύστημα πάρκων των ΗΠΑ και ανέλαβαν οι Ranger οι λαθρέμποροι έφυγαν και πλέον η περιοχή θεωρείτε ελέυθερη απο αυτούς.
12:20 ΜΜ Είμαι ακριβώς στο άνοιγμα του δρόμου στην ευθεία του Grand stand, ένα σύμπλεγμα απο πέτρες στην βορεια πλευρά της Racetrack playa. Κάμερες ,τρίποδες επόμμου και ξεκινάω για να πάω πιο κοντά.Στα 100 μέτρα αποφασίζω να γυρίσω για να πάρω κανένα μπουκάλι νερό μιας και η διαδρομή ξεγελάει το μάτι (θα πρέπει να απέχει 400-500 μέτρα απο το άνοιγμα και δεν ξέρω πόσο χρόνο θα αφιερώσω εκεί).Επιστρέφοντας στο αυτοκίνητο τι να δω κιάλλο λάστιχο!!!Γ@μ@ γκαντεμιά μου....Χωρίς δεύτερη ρεζέρβα μόνοι στην μεση του πουθενά και χωρίς δίκτυο η μόνη ελπίδα ήταν οι Καναδοί οι οποίοι μάλλον είχαν πάει στο τέρμα της λίμνης.
Η γυναίκα μου άρχισε να μου κάνει νοήματα απο μακρυά για να πάω εκεί .Από την απόσταση που είχαμε τι να της φωνάξω και τι να πώ......
Πήγα με τον τρίποδα παραμάσχαλα και με μισή καρδιά.
-Βρε τι έχεις ?-Τι έπαθες ?τσιμουδιά εγώ.
-Άντε κορίτσι μου να βγάλουμε καμιά φωτογραφία και πάμε να περιμένουμε τους Καναδούς.
12:45 MΜ Η σκόνη απο μακρυά δεν με άφηνε να διακρίνω ποιος ερχόταν.
Σε λίγο διέκρινα δυο μηχανές εντουρο.Με το που πλησιάζουν κάνω σήμα και οι οδηγοί σταματούν.Δύο παιδιά στη ηλικία των 22-23 ετών.Ο ένας με το που με βλέπει με ρωτάει κατευθείαν :
-από Νορβηγία ?
Μπα σε καλό σου πώς σούρθε αυτό ?(με έχουν περάσει για Ιταλό ,Ισπανό Πορτογάλο άλλά Νορβηγό ποτέ !!!).Νορβηγοί είστε ?
-Μα μου λέει η σημαία στο καπέλο σου. ..Νορβηγική δεν είναι ?ξέρεις....οι γονείς μου είναι από Νορβηγία ,εγώ εδώ γενήθηκα είμαι Αμερικανός .
-Ά... το καπέλο το βγάζω και το κοιτάω με απορία (μήπως και κάνω εγώ λάθος) αλλά ναι είναι αυτό που αγόρασα πέρισυ από την Ισλανδία,μάλλον το παιδί δεν το κατέχει το άθλημα αλλά ώρα που είναι ας μην δώσω σημασία.Ξέρεις είνα ιαπό Ισλανδία ,βέβαια μοιάζουν οι δύο σημαίες .... αλλά αστα αφήσουμε αυτά ,μήπως μπορείς να μας βοηθείσεις ?έχουμε πάθει λάστιχο και δεν έχουμε ρεζέρβα.
-Α και εσείς (γιατί ποιος άλλος ? σκέφτομαι)....και το δικό μου το λάστιχο χάνει αέρα και δεν ξέρω αν με βγάλει μέχρι πάνω.
Την συζήτηση διακόπτει ο θόρυβος αυτοκινήτου απο μακρυά.Εν τέλει ήταν δύο αυτοκίνητα τζιπάκια απροσδιορίστου μάρκας.
Κατεβαίνουν 5 άτομα ,ένα ζευγάρι Αμερικανών ζευγάρι Νοτιοαφρικανών και ένας Σκοπιανός.Με το που τους εξηγούμε την κατάσταση μα καθυσηχάζουν διότι είναι πλήρως εξοπλισμένοι με όλα τα απαραίτητα για την περίπτωση.
Άντε να χαμογελάσει λίγο και το χειλάκι μας .:D:D:D
........
 

Attachments

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
31.803
Μηνύματα
783.263
Μέλη
36.347
Νεότερο μέλος
Masou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom