Alex Loco
Member
- Επόμενο Ταξίδι
-
- Ταξίδι-Όνειρο
- Pamir highway
Περιεχόμενα
Αν και πέσαμε για ύπνο στις 4 το πρωί , ξυπνήσαμε κατά τις 9 λόγο check out . Δεν μπορώ να πω ότι ήμασταν χώμα. Ίσως επειδή δε βγαίνουμε ποτέ για ποτό και ήμασταν ενθουσιασμένοι γιατί περάσαμε αρκετά καλά ! Σήμερα ήταν η τελευταία και πιο κουραστική μας μέρα , εφόσον θα κουβαλούσαμε και τις τσάντες μας μαζί . Επίσης θα κοιμόμασταν στο αεροδρόμιο καθώς η πτήση μας ήταν αρκετά πρωινή και δεν θέλαμε να ξυπνάμε τόσο νωρίς και να παίρνουμε λεωφορεία . Σίγουρα είναι μεγάλη ταλαιπωρία αλλά λες θα είμαι δίπλα θα φύγω μπαμ μπαμ και κοιμάμαι στο σπίτι ξεκούραστα. Αποχαιρετήσαμε το ξενοδοχείο και αρχίσαμε να πηγαίνουμε προς το νησί Djurgarden . Το αφήσαμε για την τελευταία μέρα. Κακώς !! Είχαμε να κουβαλάμε τις τσάντες μας κάτι που μας χάλασε στην πορεία. Αρχικά μέχρι να φτάσουμε εκεί είχαμε ήδη κουραστεί . Είχε μαζευτεί η κούραση όλων των ημερών όπως γίνεται πολλές φορές την τελευταία μέρα. Το νησάκι Djurgarden λοιπόν . Τι ήξερα για το συγκεκριμένο νησί ? Αρχικά υπάρχει ομάδα ποδοσφαιρική με το όνομα Djurgarden. Ξέρω ότι εκεί βρισκόταν το μουσείο των βίκινγκ και το μουσείο των Abba. Σίγουρα και αλλα πράγματα που δεν είχα δώσει πολύ βάση . Περπατούσαμε ήδη το νησάκι . Είχε ωραίο καιρό. Μου έκανε εντύπωση οτι μπορούσε να έρθει κόσμος από απέναντι με καραβι !! Επίσης είχε 'ενα λούνα παρκ που τραβούσε αρκετό κόσμο . Δε θα πω ότι ενθουσιάστηκα 'ωστε να μείνω και πολύ ώρα στο νησί. Δεν το γυρίσαμε και όλο με τις τσάντες που είχαμε . Πήγαμε να φάμε καθώς ήδη κόντευε απόγευμα. Το μόνο πράγμα που μας ένοιαζε πλέον ήταν να πάμε στο σταθμό των τρένων για να πάρουμε το λεωφορείο να πάμε αεροδρόμιο να ξεκουραστούμε. ( που λέει ο λόγος ) . Στα τρένα είχε ζέστη. Υπήρχε καλή θέρμανση. Γύρισα όλο το σταθμό να βρω μπρίζες να φορτίσω το κινητό μου. Δεν είχε πουθενά !! Ευτυχώς το μαγικό λεωφορείο είχε βάση να φορτίσεις . Βλέπαμε και το Αεκ - Αρης διαδικτυακά ( σφαγή της Αριανάρας ) Φτάσαμε στο αεροδρόμιο. Δεν είχαμε πολλά προφανώς να κάνουμε την τελευταία μέρα. Ψάχναμε την κλασική σκοτεινή γωνία που θα την πέφταμε για ύπνο όπως έχουμε κάνει σε τόσα άλλα αεροδρόμια ( Βερολίνο , Μοντλίν ( Πολωνία) , Λισαβόνα , Φρανκφούρτη , Δουβλίνο , Σαρλερουά και Στοκχόλμη ) . Έλα που δεν υπήρχε καμία σκοτεινή γωνία !! Παντού φώτα !! Το στέκι το βρήκα , ήταν λουκούμι αλλά ήταν με φως πάνω από το κεφάλι ακριβώς .. Ξενέρα. Ψάχναμε διακόπτη μήπως σβήνει xD
Τελικά άδιασα όλη τη βαλίτσα για να βάλω από κάτω μας στο παγωμένο μάρμαρο ότι ρούχα είχα. Σκεπάστηκα με το δερμάτινό μου , έβαλα και την τσάντα για μαξιλάρι και τέλος. Πάγωσα αλλά κοιμήθηκα αν και μιλάμε για τρελή ταλαιπωρία . Ο άλλος παίζει να μην κοιμήθηκε καθόλου. Φυσικά το πιάσιμο ήταν τρομερό . Αν και σηκωθήκαμε νωρίς , αράξαμε να πιουμε ενα καφέ και αράξαμε τοσο πολύ που δεν προσέξαμε την ώρα !! Ξαφνικά εκεί που ήταν άδειο το αεροδρόμιο , δημιουργήθηκε μια τεράστια ουρά στο σημείο που πρέπει να δείξεις το εισιτήριο για να περάσεις στον έλεγχο των αποσκευών !!! Η πύλη έκλεινε και 25 και ήμασταν στην ουρά αρκετά πίσω στις και 5 !!!!! Έγιναν όλα τόσο απότομα !!! Μάλλον ήταν η μοναδική πύλη και έφευγαν όλοι από εκεί και μάλιστα πρωινές ώρες θα έφευγαν αρκετές πτήσεις !! Είχα αγχωθεί απίστευτα καθώς έχω χάσει το αεροπλάνο στο Βερολίνο ... Ο άλλος λέει δεν αγχώνομαι. Δεν κατάλαβε ότι μάλλον θα κολυμπήσει μέχρι την Πολωνία και μετά βλέπουμε
Έρχεται η στιγμή να περάσουμε την είσοδο εκεί που δείχνεις το εισιτήριο . Το χτυπάω στο μηχανημα και δίνω το κινητό στο Λαζ ( είχαμε τα εισιτήρια στο δικό μου κινητό ) . Του το δίνω βιαστικά δεν το πιάνει καλά και μας πέφτει πλάγια από τη μπάρα σε μια χαραμάδα που δε χωράει ούτε δάχτυλο μωρού !! ΣΟΚ . Σε 5 λεπτά έκλεινε η πύλη. Ακολουθεί ακριβώς λέξη προς λέξη ο διάλογος μπροστά σε ένα σαστισμένο πλήθος που είχε μέσα και Έλληνες :
- Tι κάνεις ρε μ@@@α ???
- Εγώ τι κάνω ρε μ@@@α ?? Σκατά είναι και μου το δίνεις έτσι ??
- Τι λες ρε ηλίθιε με το κουλό το χέρι . 'Εχεις καταλάβει μ@@@α ότι φέυγει το αεροπλάνο κι εσύ είσαι κλάιν ?
- Εγω φταίω ρε μ@@@@α ???

Μετά το show και αφού γελούσαν όλοι μαζί μας γιατί φωνάζαμε κιόλας ήρθε ο υπέυθυνος με ένα πλακάτ το έβαλε στη χαραμάδα και έπιασε το κινητό !! Μας έλεγξε και προχωρήσαμε . Φυσικά στις βαλίτσες είχε καμιά 120 άτομα μπροστά μας. Βρήκαμε κι ένα τυπά Έλληνα μας λεει : μ@@@α και μ@@@α λέω δικοί μας είναι αυτοί !! Θα προλάβουμε ρε μ@@@@ες ?? xDDD
Δόξα το Θεό με κόβει και δείχνω σε έναν την ώρα που κλείνει η πύλη και σχεδόν έκλαιγα για να τον πέισω !!!
Ευτυχώς μας πέρασε κάτω από τα σκοινιά και περάσαμε τους πάντες για να μας κάνουν έλεγχο τα πράγματα. Το παιδί φορούσε και ζώνη είχε και μπουκάλι με νερό . Τον σταματάνε του πιάνουν κουβέντα. Παίρνω την τσάντα του και φεύγω καρφί του λέω πάμε να τους προλάβουμε . Λέει ναι μαγκες σφαίρα πάτε κι έρχομαι !! Έχοντας χάσει αεροπλάνο με τον ίδιο τρόπο , που ενώ ήταν ακόμα εκεί , είχαν κλείσει την πύλη και δεν με άφησαν ποτέ να περάσω , είχα μέσα μου τόσο άγχος καθώς προφανώς είχε περάσει ένα δεκάλεπτο από την ώρα που κλείνει η πύλη. Πραγματικά ευτυχώς που δεν ήταν Γερμανία εκεί και η πτήση είχε μικρή καθυστέρηση !! Βρήκαμε κανονικά τον κόσμο να περιμένει .. Χάσαμε δύο χρόνια από τη ζωή μας βέβαια .. Αυτό λοιπόν ήταν το φινάλε από την ιστορία. Μου πήρε καιρό να την τελειώσω . Ίσως δεν είχα τα ψυχικά αποθέματα μετά τον χωρισμό που είχα. Περίεργη η ζωή. Τελευταία φορά που έγραψα , μιλούσα πιο πάνω για το τι δώρα έφερα στην κοπέλα μου και τώρα μετά από μήνες κλείνω μια ιστορία και ένα κεφάλαιο στη ζωή μου έκλεισε.. Βέβαια θα πω ότι είναι συμβολικό , ότι βγαίνω με μια κοπέλα που είναι μισή Σουηδέζα οπότε με βλέπω να ξαναπηγαίνω ταξιδάκι στη Σκανδιναβία
!!! The end !!!
Τελικά άδιασα όλη τη βαλίτσα για να βάλω από κάτω μας στο παγωμένο μάρμαρο ότι ρούχα είχα. Σκεπάστηκα με το δερμάτινό μου , έβαλα και την τσάντα για μαξιλάρι και τέλος. Πάγωσα αλλά κοιμήθηκα αν και μιλάμε για τρελή ταλαιπωρία . Ο άλλος παίζει να μην κοιμήθηκε καθόλου. Φυσικά το πιάσιμο ήταν τρομερό . Αν και σηκωθήκαμε νωρίς , αράξαμε να πιουμε ενα καφέ και αράξαμε τοσο πολύ που δεν προσέξαμε την ώρα !! Ξαφνικά εκεί που ήταν άδειο το αεροδρόμιο , δημιουργήθηκε μια τεράστια ουρά στο σημείο που πρέπει να δείξεις το εισιτήριο για να περάσεις στον έλεγχο των αποσκευών !!! Η πύλη έκλεινε και 25 και ήμασταν στην ουρά αρκετά πίσω στις και 5 !!!!! Έγιναν όλα τόσο απότομα !!! Μάλλον ήταν η μοναδική πύλη και έφευγαν όλοι από εκεί και μάλιστα πρωινές ώρες θα έφευγαν αρκετές πτήσεις !! Είχα αγχωθεί απίστευτα καθώς έχω χάσει το αεροπλάνο στο Βερολίνο ... Ο άλλος λέει δεν αγχώνομαι. Δεν κατάλαβε ότι μάλλον θα κολυμπήσει μέχρι την Πολωνία και μετά βλέπουμε
- Tι κάνεις ρε μ@@@α ???
- Εγώ τι κάνω ρε μ@@@α ?? Σκατά είναι και μου το δίνεις έτσι ??
- Τι λες ρε ηλίθιε με το κουλό το χέρι . 'Εχεις καταλάβει μ@@@α ότι φέυγει το αεροπλάνο κι εσύ είσαι κλάιν ?
- Εγω φταίω ρε μ@@@@α ???

Μετά το show και αφού γελούσαν όλοι μαζί μας γιατί φωνάζαμε κιόλας ήρθε ο υπέυθυνος με ένα πλακάτ το έβαλε στη χαραμάδα και έπιασε το κινητό !! Μας έλεγξε και προχωρήσαμε . Φυσικά στις βαλίτσες είχε καμιά 120 άτομα μπροστά μας. Βρήκαμε κι ένα τυπά Έλληνα μας λεει : μ@@@α και μ@@@α λέω δικοί μας είναι αυτοί !! Θα προλάβουμε ρε μ@@@@ες ?? xDDD

Last edited: