Alex Loco
Member
- Επόμενο Ταξίδι
-
- Ταξίδι-Όνειρο
- Pamir highway
Περιεχόμενα
Σάββατο λοιπόν στην κρύα Στοκχόλμη. Νωρίς νωρίς η βόλτα μας. Σήμερα περιμέναμε πως και πως να βγούμε για ποταρες . Το σημερινό πρωινό τουρ ξεκίνησε με βόλτα στην κεντρική πλατεία την Stortorget . Κλασικό σημείο φωτογραφίας με τα πολύχρωμα κτήρια. Εμείς έτσι ένα κλειστό μέρος μια πλατεία με πέτρα κάτω δεν έχουμε. Ούτε τα στενάκια αυτά τα ωραία. Πας άγαλμα Βενιζέλου , Θεσσαλονίκη και κατηφορίζεις αυτό το σάπιο δρόμο μέχρι την πλατεία Αριστοτέλους. Χάλι μαύρο , ειδικά με την ποιότητα του κόσμου που διαθέτει εδώ και καιρό αυτός ο δρόμος. Καμία ομορφιά κατά τα άλλα όμορφη Θεσσαλονίκη !!! Μετά βίας βρήκαμε το πιο στενό δρομάκι της Στοκχόλμης την οδό Marten Trotzigs Grand ,καθώς περάσαμε από δίπλα 2-3 φορές αλλά πράγματι ήταν τόσο στενό που δεν το έβλεπες !! Εκεί κάποτε ένας Γερμανός που έμενε εκεί για να σε αφήσει να περάσεις σε έβαζε και έκοβες εισιτήριο !! Περπατούσαμε το στενό και γελούσαμε καθώς λέγαμε ότι μαζεύτηκαν τα αλάνια της Στοκχόλμης και τον έκαναν μπαούλο στο ξύλο και καλά γιαυτό περνάς πλέον τζάμπα
Στόχος όπως σε κάθε ταξίδι ήταν να πάμε στα τοπικά γήπεδα να τα δούμε .Έτσι βάλαμε πλώρη για την γειτονιά της Solna εκεί που ήταν το Friends Arena , γήπεδο της εθνικής Σουηδίας αλλά και της ΑΙΚ Στοκχόλμης. Θα πηγαίναμε μίνι τουρ με το μετρό. Τι εννοώ . Κάποιες στάσεις του μετρό εκεί ήταν τρομερά διακοσμημένες , με χρώματα σχέδια και λοιπα και λοιπά. Οπότε όσο πηγαίναμε για τη Σόλνα κατεβαίναμε σε στάσεις που κρίναμε ότι φαίνονται πανέμορφες. Κι έτσι και έγινε. Κατεβήκαμε αρχικά στον Centralen , έπειτα στον Kungstragarden , μετά στον Radhuset μία ακόμα και τέλος στη Solna. Νόμιζα ότι το γήπεδο ήταν ακριβώς δίπλα αλλά ήθελε κανά δύο χιλιόμετρα περπάτημα στο περίπου. Το ωραίο ήταν ότι βγήκαμε από το κέντρο και έβλεπες σπιτάκια , μονοκατοικίες με κήπους , καθαρούς δρόμους και ανά λίγα μέτρα ταμπέλες που σου έλεγαν πόσο ακόμα μένει για το γήπεδο. Ούτε στενό δε σε άφηναν να μπερδέψεις !! Άμμεση ενημέρωση. Πολύ μου άρεσε αυτό το κομμάτι της διαδρομής . Φτάσαμε στο γήπεδο λοιπόν , που η εθνική μας κάτι βδομάδες πιο πριν ηττήθηκε από τους Σουηδούς. Φυσικά ήταν αμπαρωμένο από παντού και κλειστό. Ακόμα και το μαγαζί που πουλάει αναμνηστικά της ομάδας. Φαινόταν ελαφρώς τα καθίσματα αλλά δυστυχώς δεν πήραμε μυρωδιά από γκαζόν.
Και τώρα ήταν το μεγάλο ερώτημα. Δεν είχα μαζί μου την κάρτα.Και η αλήθεια είναι ότι μας είχε ψήσει πολύ , να γυρίσουμε με πατίνι στο σπίτι. Εν τέλη λέμε πάμε με τα πόδια . Ας ανακατευθούμε στις γειτονιές όχι μόνο κέντρο περπάτημα !! Σιγά κιόλας επειδή ήταν 8 χιλιόμετρα ??? Μία ώρα και 40 λεπτά μόνο

Και ναι αφού κάναμε μια στάση και φάγαμε το περπατήσαμε. Στο φινάλε πήγαινε το σώμα από μόνο του !! Η καρδιά με πηγαίνει εμένα που λέει και το αγαπημένο άσμα !!Πριν το σπίτι κάναμε μια στάση στα σουβενιράδικα για να πάρω κανά δωράκι το μπείμπι που βρισκόταν στην Ελλάδα. Δε βρήκα κάτι σπουδαίο , αλλά κάτι κάλτσες μεγάλες στα χρώματα της Σουηδίας και κάτι καραμέλες , σοκολάτες και λοιπά τα τσάκισε μια χαρά. Όσο για τις κάλτσες δεν τις βγάζει !! Καλή επιλογή !! Φυσικά ένα ακόμα χαιλαιτ ήταν όταν κάτσαμε σε ένα παγκάκι να ξεκουραστούμε. Βλέπω στο βάθος ένα τύπο , με περούκα , κολάν και βάψιμο αλλά θα έλεγα κακής ποιότητας τραβεστί
. Πιο πολύ θα έλεγα ότι μοιάζει με ένα τύπο που έχασε ένα στοίχημα με τους φίλους του και βγήκε έτσι έξω για πλάκα. Λέω το Λαζ : Αυτός ρε μ@@@α είναι άντρας η γυναίκα τι φάση ? Ε φυσικά από τους εκατοντάδες ανθρώπους γύρω μας έρχεται κατά πάνω μας και με μια σαγηνευτική θηλυκή χροιά μας ρωτάει: hi guys do you speak english ?? Δε του απαντάμε στραβώνει και φεύγει . Ειλικρινά πρέπει να έχουμε τέρμα ανθυγιεινές φάτσες για να τραβάμε όλες τις μορφάρες 

Έπειτα και από αυτή τη φοβερή σκηνή , φτάσαμε στο σπίτι. Αράξαμε και ψαχτήκαμε για τη βραδινή μας έξοδο . Καταλήξαμε σε δύο επιλογές σε μια γειτονιά που είχαμε σκοπό να πάμε την άλλη μέρα οπότε μας έκατσε καλά . Θα πηγαίναμε η στο νυχτερινό κλαμπ Colosseum η λίγο πιο πέρα στο Slakthuset που σημαίνει σφαγείο αν δεν κάνω λάθος . Αυτά ήταν δίπλα στη Globe Arena ένα γήπεδο χόκει που έχει σφαιρικό σχήμα και αν δεν κάνω λάθος είχε γίνει η Eurovision. Το Colosseum που τελικά διαλέξαμε να βγούμε βρισκόταν ουσιαστικά μέσα στο γήπεδο Tele 2 Arena που χρησιμοποιούν η Hammarby και η Djurgardens οι άλλες δύο ποδοσφαιρικές ομάδες της πόλης. Έτσι λοιπόν ντυθήκαμε φτιαχτήκαμε και πήραμε το μετρό για τη στάση Globen . Χαμός από κόσμο , φουλ νεολαία και όλοι ντυμένοι για το Halloween. Νομίζω ήρθαμε την κατάλληλη εποχή !! Φτάσαμε και ακολουθούσαμε τις παρέες που πήγαιναν όλοι στα club. Επιλέξαμε το Colosseum γιατί είδαμε ότι οι περισσότεροι πήγαιναν εκεί. Είχε μια ουρά από εδώ μέχρι τη Στοκχόλμη !! Σιγά μην μπούμε θα φάμε μια πόρτα εύκολα . Βλέπουμε κόσμο και παρακάτω . Ας πάμε να δούμε . ΧΑΧΑΧΑΧ Έπος. Ήταν ένα γκει κλαμπ που το λέγανε Backdoor !!!Μου λέει ο Λαζ : πιο επιθετικό μάρκετινγκ δεν έχω ξανά ακούσει με τέτοιο όνομα 

Πάμε στην ουρά να περιμένουμε κι αν φάμε άκυρο πάμε στο σφαγείο εκεί μέσα εγώ δεν μπαίνω λέει . Α ρε ΄Λαζζζ ταξίδι είσαι κλάιν. Αλλά ήταν ξεκάθαρος. Εντωμεταξύ αν η ουρά είχε γυναίκες , ερχόταν ένας τύπος και τις έπαιρνε να τις βάλει μέσα. ΑΑΑ ρεε ρατσισμός παντού τα ίδια να πούμε. Ήμασταν στην ουρά μόνο μαντράχαλοι λες και περίμενα να περάσω την πύλη για φαντάρος !! Εν τέλη και μπήκαμε , και πόρτα δεν φάγαμε και μόνο με κάρτα πλήρωνες ( ευτυχώς την πήρα μαζί μου ) . 18 ευρώ το άτομο είσοδο, 13,50 ευρώ ένα ποτήρι βότκα με red bull !! Ήπια δύο η μία βότκα σκέτη μήπως μεθύσουμε αλλά τίποτα. Έφυγε ένα πενηντάρικο και τη βγάλαμε στεγνοί 

Πάντως έμεινα εντυπωσιασμένος. Δεν είμαι τύπος που βγαίνει στην Ελλάδα. Πολύ σπάνια. 'Ολη τη νύχτα οι Σουηδοί μου έδειξαν ότι ξέρουν να διασκεδάζουν . Δεν είδα άνθρωπο σχεδόν καθόλου με το κινητό στο χέρι , δεν είδα άντρες με δέκα τατουάζ στο λαιμό , χρυσή αλυσίδα Τερλέγκα και ύφος τράπερ , wanna be δολοφόνου , ούτε τύπισσες με γουνικό , τσιγάρο σνομπ φρύδι όρθιο και στυλάκι ` αυτό που φοράω μωρή είναι πιο ακριβό από το δικό σου `. Τρομερός κόσμος άνετος , χαρούμενος . Χόρευαν όλοι με όλους κυριολεκτικά !! Είδα τύπισσες να μην θέλουν να τις μιλήσουν κάποιοι και σε δέκα δευτερόλεπτα να φιλιούνται μαζί τους !!! Είδα μοναχικούς ΄τυπους που στην Ελλάδα θα τρώγανε σφαλιάρα , να προσπαθούν να χορέψουν με μεγάλες παρέες γυναικών και εν τέλη να τους δέχονται και να φευγουν μαζί σε γωνίες να χορεύουν να μιλάνε και λοιπά !! Είδαν πολλά τα ματάκια μας . Του φώναζα του Λαζ στο αυτί όλη νύχτα ` που ήρθαμε ρε μαλάκααααα `` ΄ Είχε ένα τύπο με μάσκα και στολή . Δεν είδε κανένας τη φάτσα του όλη νύχτα. Ε και όμως μπορεί να έτριψε και να χούφτωσε όλες τις γυναίκες του μαγαζιού με τις ευχές τους φυσικά !!! Μια μεγάλη παρέα όλο το μαγαζί . Κι εκεί που προχωράμε μέσα στο μπούγιο , μου κόβει το δρόμο επίτηδες και αρχίζει να μου τρίβεται μια γαζέλα με πλεξούδες , ντυμένη ας πούμε όχι πολύ σεμνά !! Ναόμι Κάμπελ σε λέω !! Παίρνει το χέρι μου και το βάζει στο στήθος της !! Ξεκάθαρα !! Και τραβάει τη φίλη της πάνω μας και τις έχω και τις δύο αγκαλιά και χαμός . Α ρε Μπουγά τα έχεις πει εσύ
Μισέλ τη λέγανε , κάναμε εκεί δυο σβούρες και έφυγα. Κάτσε λέω ηρέμησε στην Ελλάδα υπάρχει πρόσωπο. Πέθανε ο άλλος να γελάει . Μου λέει σου μιλάω , δεν μου απαντάς και γυρνάω σε βλέπω στο μπούγιο με τη γκόμενα . Λέω πότε πρόλαβε xDD Και σαν να μην έφτανε αυτό , εκεί που κάθομαι ο Χριστιανός μου τραβάει από πίσω το γιακά για να δει το τατουάζ μου στην πλάτη ένα διαγαλαξιακό κοράσιο , τρομερό Σουηδεζάκι , ξανθό ανοιχτομάτικο , λίγο πιο ντυμένο από την Έλενα Γιούσεφ. Μου λέει κάτι σουηδικό στο αυτί και φεύγει στα vip να πιει τις σαμπάνιες της . Δεν έχω ιδέα τι μου είπε αλλά δεν έδωσε και δικαίωμα να την ακολουθήσω. Και ξαναλέω που ήρθαμε ρε μ@@@@ς !!! Τρομερή νύχτα με μουσικάρες , δυνατό beat ,ωραίο κόσμο και αληθινή διασκέδαση. Φύγαμε 3 το πρωί χορτασμένοι !! Φυσικά σαν ανώμαλοι που είμαστε περπατήσαμε κάτι γέφυρες , κάτι ερημιές μέσα στο ψοφόκρυο και αφού φάγαμε ένα πιτόγυρο σε ένα ελληνικό μαγαζί , πήγαμε για ύπνο πριν ξημερώσει η τελευταία μας μέρα !!

Στόχος όπως σε κάθε ταξίδι ήταν να πάμε στα τοπικά γήπεδα να τα δούμε .Έτσι βάλαμε πλώρη για την γειτονιά της Solna εκεί που ήταν το Friends Arena , γήπεδο της εθνικής Σουηδίας αλλά και της ΑΙΚ Στοκχόλμης. Θα πηγαίναμε μίνι τουρ με το μετρό. Τι εννοώ . Κάποιες στάσεις του μετρό εκεί ήταν τρομερά διακοσμημένες , με χρώματα σχέδια και λοιπα και λοιπά. Οπότε όσο πηγαίναμε για τη Σόλνα κατεβαίναμε σε στάσεις που κρίναμε ότι φαίνονται πανέμορφες. Κι έτσι και έγινε. Κατεβήκαμε αρχικά στον Centralen , έπειτα στον Kungstragarden , μετά στον Radhuset μία ακόμα και τέλος στη Solna. Νόμιζα ότι το γήπεδο ήταν ακριβώς δίπλα αλλά ήθελε κανά δύο χιλιόμετρα περπάτημα στο περίπου. Το ωραίο ήταν ότι βγήκαμε από το κέντρο και έβλεπες σπιτάκια , μονοκατοικίες με κήπους , καθαρούς δρόμους και ανά λίγα μέτρα ταμπέλες που σου έλεγαν πόσο ακόμα μένει για το γήπεδο. Ούτε στενό δε σε άφηναν να μπερδέψεις !! Άμμεση ενημέρωση. Πολύ μου άρεσε αυτό το κομμάτι της διαδρομής . Φτάσαμε στο γήπεδο λοιπόν , που η εθνική μας κάτι βδομάδες πιο πριν ηττήθηκε από τους Σουηδούς. Φυσικά ήταν αμπαρωμένο από παντού και κλειστό. Ακόμα και το μαγαζί που πουλάει αναμνηστικά της ομάδας. Φαινόταν ελαφρώς τα καθίσματα αλλά δυστυχώς δεν πήραμε μυρωδιά από γκαζόν.

Και τώρα ήταν το μεγάλο ερώτημα. Δεν είχα μαζί μου την κάρτα.Και η αλήθεια είναι ότι μας είχε ψήσει πολύ , να γυρίσουμε με πατίνι στο σπίτι. Εν τέλη λέμε πάμε με τα πόδια . Ας ανακατευθούμε στις γειτονιές όχι μόνο κέντρο περπάτημα !! Σιγά κιόλας επειδή ήταν 8 χιλιόμετρα ??? Μία ώρα και 40 λεπτά μόνο

Πάντως έμεινα εντυπωσιασμένος. Δεν είμαι τύπος που βγαίνει στην Ελλάδα. Πολύ σπάνια. 'Ολη τη νύχτα οι Σουηδοί μου έδειξαν ότι ξέρουν να διασκεδάζουν . Δεν είδα άνθρωπο σχεδόν καθόλου με το κινητό στο χέρι , δεν είδα άντρες με δέκα τατουάζ στο λαιμό , χρυσή αλυσίδα Τερλέγκα και ύφος τράπερ , wanna be δολοφόνου , ούτε τύπισσες με γουνικό , τσιγάρο σνομπ φρύδι όρθιο και στυλάκι ` αυτό που φοράω μωρή είναι πιο ακριβό από το δικό σου `. Τρομερός κόσμος άνετος , χαρούμενος . Χόρευαν όλοι με όλους κυριολεκτικά !! Είδα τύπισσες να μην θέλουν να τις μιλήσουν κάποιοι και σε δέκα δευτερόλεπτα να φιλιούνται μαζί τους !!! Είδα μοναχικούς ΄τυπους που στην Ελλάδα θα τρώγανε σφαλιάρα , να προσπαθούν να χορέψουν με μεγάλες παρέες γυναικών και εν τέλη να τους δέχονται και να φευγουν μαζί σε γωνίες να χορεύουν να μιλάνε και λοιπά !! Είδαν πολλά τα ματάκια μας . Του φώναζα του Λαζ στο αυτί όλη νύχτα ` που ήρθαμε ρε μαλάκααααα `` ΄ Είχε ένα τύπο με μάσκα και στολή . Δεν είδε κανένας τη φάτσα του όλη νύχτα. Ε και όμως μπορεί να έτριψε και να χούφτωσε όλες τις γυναίκες του μαγαζιού με τις ευχές τους φυσικά !!! Μια μεγάλη παρέα όλο το μαγαζί . Κι εκεί που προχωράμε μέσα στο μπούγιο , μου κόβει το δρόμο επίτηδες και αρχίζει να μου τρίβεται μια γαζέλα με πλεξούδες , ντυμένη ας πούμε όχι πολύ σεμνά !! Ναόμι Κάμπελ σε λέω !! Παίρνει το χέρι μου και το βάζει στο στήθος της !! Ξεκάθαρα !! Και τραβάει τη φίλη της πάνω μας και τις έχω και τις δύο αγκαλιά και χαμός . Α ρε Μπουγά τα έχεις πει εσύ

Last edited: