Καταργείται η Αμερικάνικη Visa

Μηνύματα
266
Likes
119
Οι οδηγίες για το visa-waiver όπως δημοσιεύθηκαν στο federal register δεν επιτρέπουν καμία ευελιξία στον υπάλληλο για το πόσο διάστημα θα σου επιτρέψει να μείνεις στις ΗΠΑ - ο υπάλληλος μπορεί είτε να σου αρνηθεί την είσοδο ή να σε αφήσει να έρθεις για 90 μέρες (ή μέχρι να λήξει το διαβατήριο σου αν λήγει νωρίτερα.)

Αντίθετα, αν έρχεσαι στις ΗΠΑ με βίζα, ο υπάλληλος έχει την δυνατότητα να σου επιτρέψει να μείνεις για έξι μήνες ή λιγότερο - στην πράξη όμως αυτό σπάνια εφαρμόζεται.

Στην πραγματικότητα, όποιος χρησιμοποιεί τουριστική βίζα ή το visa-waiver με διαδοχικά ταξίδια αντιμετωπίζει την πιθανότητα να του αρνηθούν την είσοδο στις ΗΠΑ αν κρίνουν ότι οι επισκέψεις του δεν είναι για τουρισμό, αλλά για διαμονή.

Τέλος, αρμόδια για την είσοδο στις ΗΠΑ δεν είναι η υπηρεσία μετανάστευσης (USCIS) αλλά τα τελωνεία (CBP) - ο φίλος του φίλου ασχολείται με αιτήσεις που γίνονται για immigration benefits στις ΗΠΑ και όχι με την είσοδο αλλοδαπών στις ΗΠΑ.


Kαλημέρα.

Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει γι'αυτό και το μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη. Μιλούσα πρόσφατα με γνωστό μου Αμερικανό του οποίου ο αδελφός δουλεύει στην υπηρεσία μετανάστευσης των ΗΠΑ, όπως μου είπε υπάρχει εντολή στην περίπτωση που κάποιος εξαντλήσει ακριβώς το όριο παραμονής που του δίνεται κατά την εισοδό του στις ΗΠΑ (δηλαδή οι 6 μήνες για VISA και οι 3 για ΕSTA, πχ φτάνει κάποιος 25 Ιουλίου του 2011 οπότε του δίνεται ως τις 24 Ιανουαρίου του 2012 για VISA/24 Οκτωβρίου για ΕSTA). Αν λοιπόν αυτός φύγει 24 Ιανουαρίου ή 24 Οκτωβρίου από τις ΗΠΑ, ανάλογα με το τι έχει, την επόμενη φορά θα του δωθεί 1 μήνας λιγότερος για ΕSTA και 2 μήνες για VISA.

Επαναλαμβάνω δεν ξέρω αν όντως ισχύει γι'αυτό και το μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη.
 

pantsos

Member
Μηνύματα
30
Likes
0
Καλησπέρα.

Σε 1 μήνα ετοιμάζομαι για New York και απλά επειδή δεν τα πάω και τόσο καλά με τα αγγλικά μπορείτε να με καθοδηγήσετε στο ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω για να συμπληρώσω το έντυπο που χρειάζεται και τι χρειάζεται?

Ευχαριστώ πολύ
 

LinaBee

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Καλησπέρα,με συγχωρείτε που ξαναρωτάω πράγματα που ενδεχομένως έχουν απαντηθεί στην συγκεκριμένη ενότητα απλά δεν έχω βγάλει άκρη.Σχεδιάζω να πάω Βοστόνη τέλη Δεκέμβρη,σε πολύ λίγο καιρό δηλαδή και δεν έχω ιδέα τι χαρτιά πρέπει να βγάλω.Θα επισκεφτώ μία φίλη μου για 15-20 μέρες.Λοιπόν,διαβατήριο ΔΕΝ έχω ούτε κάποιου είδους βιζα.Πέραν απ'το διαβατήριο πρέπει να έχω και την Visa Waiver έτσι;Αν βγάλω αυτά τα δύο είμαι καλυμμένη; Σας παρακαλώ απαντήστε μου,πρέπει να ξεκινήσω τις αιτήσεις από αύριο κιόλας.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.:roll:
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.404
Likes
17.235
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Προφανέστατα και χρειάζεσαι διαβατήριο. Αλλά πλέον δε χρειάζεσαι visa υποχρεωτικά, μπορείς να πας με το ESTA, δες ακριβώς παραπάνω για σχετικό link.
 

LinaBee

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Ευχαριστώ πολύ,ήθελα να επιβεβαιώσω ότι πέραν του διαβατηρίου ήθελα και την esta.
 

LinaBee

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
και μια δεύτερη ερώτηση,την ελληνική ταυτότητα θα την χρειαστώ όσο είμαι στις ΗΠΑ?η εκεί κοιτάνε μόνο το διαβατήριο?
 

ANNA-PANOS

Member
Μηνύματα
2.001
Likes
2.094
Επόμενο Ταξίδι
........................
Ταξίδι-Όνειρο
Τώρα, απλά ένα ταξίδι...
Μονο διαβατηριο.
 

aroutis

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Καλησπέρα,
Εχω προγραμματίσει ένα ταξίδι στην Αμερική για τις 2/1/2012. Το διαβατήριο μου είναι έκδοσης Οκτ/2008, έχει το σύμβολο των βιομετρικών στοιχείων μπροστά αλλά δεν ειναι ηλεκτρονικού τυπου όπως ζητάται από το Waivers program. Η ημ/νία λήξης του ειναι το 2013, και έχοντας κάνει αίτηση στο Waivers πήρα κανονικά έγκριση. Ρώτησα στην υπηρεσία έκδοσης διαβατηρίων αν έχω κάποιο πρόβλημα για το γεγονός ότι δεν είναι ηλ/νικό και μου είπαν ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Εχετε κάποια πείρα με αντίστοιχα θέματα; Να ανησυχώ;

Ευχαριστώ.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

No members online now.

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.901
Μέλη
38.906
Νεότερο μέλος
Makarena

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom