Καταστροφη βαλιτσας Alitalia

athina_tgh

Member
Μηνύματα
44
Likes
4
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελωνη
Ταξίδι-Όνειρο
Κραμπι-Ταυλανδη
Πόσο θα χαιρόμουν να μην χρειαζόταν να ανοίξω αυτό το θέμα ποτέ!!
Η αλήθεια είναι πως έκανα μια έρευνα στο forum αλλά σύντομη οπότε αν υπάρχει ήδη κάποιο θέμα που δεν μπόρεσα να εντοπίσω ζητώ ειλικρινά συγγνώμη!
Ξέρω εννοείται την άσχημη φήμη που έχει η εν λόγω εταιρία σε αυτόν τον τομέα αλλά φοιτήτρια και οικονομική κρίση την καθορίζουν ως μονόδρομο!!
Δεν φτάνει λοιπόν που μου την καθυστέρησαν 2 μέρες (ευτυχώς στην επιστροφή) μου την έφεραν και δεμένη από πάνω ως κάτω με χαρτοταινία και σπασμένο ροδάκι (δλδ άχρηστη)!Κι ενώ είναι τεραστίων διαστάσεων και σκληρού τύπου μου δίνουν μόνο 75€!!Πλάκα μου κάνουν ούτε από Κινέζους δεν την βρίσκω τόσο!!!!Τι μπορώ να κάνω γιατί να δεχτώ αποκλείεται!!!:mad:
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.546
Likes
8.036
Ξέρω εννοείται την άσχημη φήμη που έχει η εν λόγω εταιρία σε αυτόν τον τομέα
Εχει τετοια φημη?
Γιατι δεν ζητας αντικατασταση βαλιτσας?Ειναι καποια μαρκα γνωστη?μπορουν να σου φερουν την ιδια....αν δεν ειναι γνωστη μαρκα,να σου φερουν μια ιδια...
 

athina_tgh

Member
Μηνύματα
44
Likes
4
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελωνη
Ταξίδι-Όνειρο
Κραμπι-Ταυλανδη
Για αρχη δεν ζητησα κατι μιας και μου ζητησαν απλα επιστολη απο επαγγελματια οτι δεν επισκευαζεται και πιθανο κοστος.Κι ενω μια βαλιτσα αντιστοιχων διαστασεων και τυπου (και απλης μαρκας, Οπως και η δικη μου, οχi τρελα πραγματα) εχει γυρω στα 130€ αυτοι μου προσεφεραν 75!Δεν το ηξερα οτι μπορουσα να ζητησω αντικατασταση, το σημαντικο για μενα ειναι να μπορεσω να αγορασω η να μου δωσουν μια μεγαλη ιδιου τυπου για να μπορω να μετακινουμαι.Μιας και με πηραν μια φορα τηλεφωνο και δεν το προλαβα τους εστειλα email οτι δεν προκειται να δεχτω γιατι με αυτο το ποσο δεν μπορω να βρω αντιστοιχη βαλιτσα και περιμενω....θα το εχω στα υποψην μου βεβαια για την επομενη επικοινωνια μας μιασ και κατι τετοιο θα με εβγαζε και απο τον κοπο να ψαχνω!!
 

athina_tgh

Member
Μηνύματα
44
Likes
4
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελωνη
Ταξίδι-Όνειρο
Κραμπι-Ταυλανδη
Επρεπε να το ξερω???Μπορει...Γενικα ξερω αρκετα απο τα δικαιωματα των επιβατων απλα οσον αφορα τις αποσκευες παντα διαβαζα το κλασσικο οτι για καθυστερηση-καταστροφη δικαιουσαι περιπου μεχρι 400€ και δεν το ειχα ψαξει περαιτερω.Για την αντικατασταση εχω ακουσει πως μπορεισ να την ζητησεις οταν παραλαβεις τη βαλιτσα σου κατεστραμμενη στο αεροδρομιο οποτε μπορεις επιτοπου να αγορσασεις μια αλλη και να σου δωσουν το ποσο αλλα επειδη εμενα μου την εστειλαν κατεστραμμενη 2 μερες μετα απλα ακολουθησα τη διαδικασια που μου ειπαν. Αυτο!
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.546
Likes
8.036
Σιγουρα,το χειροτερο ειναι,να χαθει η βαλιτσα!Ουτε και γω ειμαι ενημερωμενη,τι γινεται,οταν χαλαει η βαλιτσα.Σε 3 περιπτωσεις,που γνωριζω,εγινε το εξης..1.χαλασε η βαλιτσα της κορης μου στην Πολωνια και την εφερε αθηνα και εδω της την αντικαταστησαν με μια ιδια καινουρια και ιδια μαρκα.2.στην Μαλτα,οταν εφτασα,την πηρα σπασμενη και με στειλανε σε ενα μαγαζι και την αντικατεστησα 2.στην Νεα Υορκη εφτασε σκισμενη και με στειλαν σε ενα ειδικο γραφειο που μου δωσαν μια παρομοια.
Οποτε,πιστευω,οτι αν την ψαξεις,ολες οι περιπτωσεις υπαρχουν.
 

osfialgia

Member
Μηνύματα
757
Likes
253
Αν καταστραφει η βαλίτσα σου, πού πρέπει να απευθυνθείς? Στα γκισε της εταιρείας στο αεροδρόμιο? Ή μπορεις να επικοινωνήσεις και πιο μετά? Οταν φτασεις σπιτι πχ?
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.546
Likes
8.036
Αν παραλαβεις,την βαλιτσα απο τον ιμαντα σπασμενη,πρεπει να απευθυνθεις,αμεσως,στο ειδικο γραφειο για τις αποσκευες.Στην δικη μου περιπτωση,ηταν το ιδιο γραφειο που μπορουσες να δηλωσεις και την μη αφιξη της αποσκευης.
Απο την σελιδα της Alitalia
http://www.alitalia.com/GR_EL/contact_assistance/baggage_assistance/baggage.aspx
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.262
Μηνύματα
885.552
Μέλη
38.944
Νεότερο μέλος
ΑγγελοςΑθ.

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom