Κινηματογραφική κουβέντα....

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Παράκληση να γράφουμε πού βρήκαμε τις ταινίες.
Αυτές που ανέφερα εγώ πάντως παίζονται όλες επί της παρούσης στους κινηματογράφους.

varioAthens

Member
"Ένα απλό ατύχημα": η τελευταία και βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες ταινία του μεγάλου Jafar Panahi. Εξαιρετική ταινία, ένα κοινωνικοπολιτικο δράμα με στοιχεία θρίλερ και κωμωδίας. Εξαιρετική σκηνοθεσία, δυνατό σενάριο, πολύ καλές ερμηνείες. Ταινία που ασκεί σκληρή κριτική στο ιρανικό καθεστώς και με έμμεσα αυτοβιογραφικά στοιχεία από τη θητεία του Panahi στις ιρανικές φυλακές (γυρίστηκε κρυφά/χωρίς άδεια στην Τεχεράνη και τα περίχωρά της). Στο τέλος έτρεμα. Την προτείνω ανεπιφύλακτα.
Αχ μπραβο… Κι ηθελα να την δω αλλα δεν εχω προλαβει… Θα σπευσω

τη Δευτέρα 2/11 στις 7.30μμ στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας μια εξαιρετική ταινία: "Με αξιοπρέπεια" του Δημ. Κατσιμίρη Dimitris Katsimiris. Είσοδος ελεύθερη στο δημοτικό θέατρο Κρεμου και Φιλαρέτου πολύ κοντά στον Ηλεκτρικό. Η ταινία πήρε το βραβείο κοινού στο 63ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και εντυπωσίασε όπου προβλήθηκε.
Θα είναι μαζί και η Φωτεινή Τσαλίκογλου, ομ. καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πάντειο Παν/μιο και συγγραφέας και ο σκηνοθέτης της ταινίας Δ. Κατσιμίρης. Στο τέλος θα είναι μια ενδιαφέρουσα και διαφωτιστική συζήτηση (που λείπει στις μέρες μας... για το θέμα της ταινίας σχετ. για την Τρίτη ηλικία και την ζωή με αξιοπρέπεια που δικαιούνται.
Περισσότερες λεπτομέρειες σε όσους ενδιαφέρονται στο FB Καλλιθέα Λέσχη Κινηματογράφου και Πολιτισμού

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΜΠΟΥΛ!!

Ξεκίνησε απο χθες η προβολή αυτής της Γαλλοβελγικής ταινίας στους κινηματογράφους,βασισμένη σε αληθινή ιστορία!!
Πολιτική-πολεμική ταινία που αναφέρεται στην προσπάθεια ομάδας στρατιωτικών -μελών της γαλλικής πρεσβείας στο Αφγανιστάν να προστατεύσουν και να φυγαδεύσουν απο την Καμπούλ και Γάλλους και Αφγανούς που κατέφυγαν στην πρεσβεία
όταν η πόλη κατελήφθη από τους εισβολείς Ταλιμπάν ,τον Αύγουστο του 2021.

Πολύ ενδιαφέρουσα ταινία με την ένταση και την αγωνία να... ξεκινούν ήδη από τα πρώτα λεπτά και να συνεχίζονται καθ όλη την διάρκεια με εξαιρετική σκηνοθεσία -απόδοση των γεγονότων σαν να βλέπεις ντοκυμαντερ!!!

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Το bugonia μου άρεσε πάρα πολύ. Δύσκολο να περιγράψεις την ταινία χωρίς spoilers. Φαίνεται ότι η πρωτότυπη ιδέα είναι ασιατική, έχει αυτή την τρέλα αλλά ταιριάζει στο στυλ του Λάνθιμου με ταν ατμόσφαιρα που έχουν οι ταινίες του, τις χαρακτηριστικες μουσικές κλπ. Υπέροχη η τελευταία σκηνή και η σκηνή με τους υπαλλήλους/γλειφτες που βαραγαν παλαμάκια. Έχει ωραίες ατάκες κοινωνικού σχολιασμού μέσα. Με έκανε να θέλω να δω και την κορεάτικη ταινία.

Μεγάλη μαγκιά του που με αυτό το παράξενο στυλ πουλάνε πολύ οι ταινίες του. Δεν φαίνεται να κάνει εκπτώσεις ή να τικαρει κουτάκια. Τρόμαξα να βρω προβολή στο Άμστερνταμ που να μην είναι sold out.

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
"Μια Μαχη μετα την Αλλη"... για αλλη μια φορα που διαφωνω με τις κριτικες των "επαγγελματιων" κριτικων κινηματογραφου. Μετα τις διθυραμβικες τους κριτικες εσπευσα να δω την ταινια και αν εξαιρεσεις την πραγματικα ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ερμηνεια του Σον Πεν, ειλικρινα δεν μου εχει μεινει τιποτα αλλο. Ειχε μεν ο δημιουργος καλο σκοπο με αφυπνιστικα μηνυματα αλλα προσωπικα δεν καταφερε να μου τα περασει.
Πόσο συμφωνώ μαζι σου!!!!
Ο Άντερσον είχε την καλή πρόθεση να φτιάξει μια αντιρατσιστική ταινία με ...ανάλαφρο τρόπο ,με χιούμορ...έκανε ουσιαστικά μια παρωδία,αποτυχημένη κατά τη γνώμη μου,εφ όσο δεν κατάφερε να μου βγάλει γέλιο.
Έχω δει παρωδίες και αυτό που πάντα επισημαίνω για την επιτυχία τους είναι ότι ακροβατούν μεταξύ σοβαρού και αστείου ,βγάζουν έξυπνο χιούμορ,χωρίς να γίνονται γελοίες...
Στην προκειμένη ξεπέρασε τα όρια...;τι να πω ..δεν μουβγαλε κανένα συναίσθημα,βαρετή,παρά λίγο να φύγω στο διωρο(μεγάλη η διάρκεια της σχεδόν 3 ώρες)
...πάλι καλά που έκατσα γιατι το ΤΟ ΜΟΝΟ... Που άξιζε ήταν το τελευταίο δεκαπεντάλεπτο...Το φινάλε δηλαδή .
Από ερμηνείες όντως ξεχωρίζει ο Σον Πεν είναι εκπληκτικός!!,όσο για τον ... αγαπημένο μου Ντι Κάπριο που έχω δει οοολες του τις ταινίες και τον θαυμάζω!!!!,θα πω ότι δεν του ταίριαξε η συγκεκριμένη ταινία,μονο στο φινάλε είδα αυτόν που θαυμάζω...,
και μην παρεξηγηθω δεν μιλώ για το ότι τον είδα σε ...κόντρα ρόλο και δεν μου άρεσε,είναι εξαιρετικός ηθοποιός και έχει κάνει ,έχει δώσει πολλούς κόντρα ρόλους σε πολλές ταινίες.,
Γι αυτήν εδώ θα πω ..κρίμα..

Υ.Γ Οι κριτικές που έχει πάρει η ταινία είναι διθυραμβικές και απ ότι διαβάζω είναι στα φαβορί για οσκαρ:oops:

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.251
Μέλη
39.951
Νεότερο μέλος
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΡΤΟ

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα