Κινηματογραφική κουβέντα....

Μηνύματα
4.099
Likes
1.797
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Άντε πήγαινε ! Αυτός ο Σκορτσεζε τίποτα ! Τίποτα ο γρουσουζης !
Έπρεπε να παίξω στοίχημα γμτ ! Μονο το foreign language έχασα
 

DRAKFIREMAN

Member
Μηνύματα
272
Likes
243
Επόμενο Ταξίδι
θα δούμε
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη-Ιαπωνία
Άξια πήρε το όσκαρ ο Τζάρεντ Λέτο για την ταινία Dallas Buyers Club αλλά για όσκαρ πρώτου αντρικού ρόλου θα προτιμούσα το Λεονάρντο ντι Κάπριο!
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.194
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Επίσης σε μια προσπάθεια τις μέρες των γιορτών να σταματήσω να τρώω σα κτήνος είδα το ''La grande bellezza''
( Η τέλεια ομορφιά) του Πάολο Σορεντίνο.
Εντάξει η ταινία έχει κάποια κλισέ, κοσμικός μεγαλώνει, συνειδητοποιεί την επίπλαστη ευτυχία του κοινωνικού φαίνεσθαι, αναζητά τις αυθεντικές μνήμες και συγκινήσεις της νιότης του κτλ κτλ...αλλά παρόλα αυτά η ταινία είναι μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Αυτό οφείλεται στην εξαιρετική φωτογραφία, κάποια πλάνα είναι πραγματικά απίστευτα, στον απίστευτο συνδιασμό ανόμοιων μουσικών ακουσμάτων π.χ Ραφαέλα Καρά και εκκλησιαστικοί ύμνοι και βεβαίως στο πως παρουσιάζεται η Ρώμη μέσα από την ταινία, εγώ δλδ που δεν είμαι και τρελή φαν της παίζει και να άλλαζα την ψήφο μου στο αντίστοιχο travel war μας...:D
Συμφωνώ απολύτως!και για μένα ήταν μιά πολύ ευχάριστη έκπληξη!
Μεγάλης διάρκειας βέβαια η ταινία παραήταν μεγάλη και οκ ίσως γίνεται λίγο κουραστική αλλά πολύ καλή σκηνοθεσία,φωτογραφία,μουσική!και το θέμα ενδιαφέρον...η "ενδοσκόπηση"που κάνει ο πρωταγωνιστής, τα αλληγορικά αλλά και τα πραγματικά μηνύματα μέσα από τους διαλόγους ,το "πάντρεμα"του ιερού με βέβηλο,του"φαίνεσθαι"με το "είναι",ένα στοχαστικό ταξίδι ζωής με πολύ ωραίες εικόνες της Ρώμης.
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.696
Likes
6.674
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
επιτελους μπόρεσα και πήγα σινεμά ( ας όψεται η επαρχία που ζω )

ειδα το "Φιλουμενα" και μου αρεσε πολύ , αγαπημενος Φριαρς .
το " hotel Grande Budapest" ,που μου άρεσε παρα πολύ

και δυστυχώς το "12 χρόνια σκλαβος" , που δεν μου άρεσε καθόλου , αλλά επειδή ειμαι μαζοχιστρια καθησα και το ειδα όλο . Πως καταφερε ο σκηνοθετης εχοντας μια καταπληκτική ιστορία στα χέρια του, να την κανει τόσο κακοφτειαγμενη και δευτερη μόνο αυτος το ξερει , καλιτερα μου αρεσε " η καλύβα του μπαρμπα Θωμα " που εβλεπα οταν ημουν παιδάκι .
οσο για το οσκαρ καλιτερης ταινιας , τι να πω ; Αβυσσος τα γούστα της ακαδημίας .....
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.696
Likes
6.674
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
βρε τι κάνει η αυπνία ! Εκτος το να κριτικαρεις ταινιες τα αγρια χαράματα , βρισκεις και διαμαντακια στο τόπικ . Διαβασα επιτελους τα σχόλια του Γιωργου απο το φεστιβάλ της Αβάνας . Τι ωραίο ρεπορταζ , μπραβο του.
Αυτές τις μέρες βλέπω συνεχεια κουβανεζικες ταινιες και οι περισσοτερες ειναι πολυ καλές ,κρίμα που λόγω καταστασης δεν βγαίνουν παραέξω .Για όποιον μιλάει ισπανικα και αντεχει να ειναι κακή η εικόνα στις περισσότερες ( ειναι τραβηγμενες με καμερα απο φανατικούς και τις ανεβαζουν στο Youtube ) αξίζει το κόπο .
 

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.197
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Κι εγώ μετά από καιρό στο σινεμά για το πολυδιαφημισμένο Gravity. Δεν έχω δει άλλη τόσο ρεαλιστική διαστημική ταινία. Στο τέλος βγαίνεις από το σινεμά και εκτιμάς την η εμπειρία του να περπατάς αντί να αιωρήσαι. Βέβαια υπήρχαν κάποια μικρολαθάκια, και ο απαραίτητος "κλασικός αμερικάνος" κλούνει, παρ' ότι σε άλλους τομείς δεν είναι τόσο αμερικάνικη (παραγωγή). Είχα ξεχάσει ότι η Σάντρα Μπούλοκ μπορεί να είναι και καλή ηθοποιός.

Για το 12 χρόνια σκλαβος έχω κι εγώ μερικές επιφυλάξεις αν θα παω να το δω. Τι είναι αυτό που δεν σου άρεσε συγκεκριμένα KIKI, αν μπορείς να μας δώσεις λίγα παραπάνω στοιχεία;
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.194
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Κι εγώ το είδα το Gravity δεν μ ενθουσίασε αλλά δεν το βρήκα και αδιάφορο...
Δεν βαρέθηκα,θεωρώ όπως είπε και ό interted ότι ήταν αρκετά ρεαλιστική και με κράτησε η πολύ καλή ερμηνεία της Σαντρα Μπούλοκ.
Αντίθετα απογοητεύτηκα κάπως από την Φιλομένα που ίσως επειδή είχα προετοιμαστεί για ό,τι καλύτερο τελικά η ταινία που είδα ήταν μάλλον"χλιαρή",ωραίο και ενδιαφέρον το θέμα και οι νύξεις και οι αιχμές για τα τρωτά των θρησκειών και δη του καθολικισμού αλλά δεν με συνεπήρε.
Μετά από πολύ καιρό από τότε που βγήκε στους κινηματογράφους είδα και το "Τhe great Gatsby"!Πολύ ωραία ταινία!!Αν και την παράσταση κλέβει ο εκπληκτικός!Τόμπι Μαγκουάιρ θαύμασα για μιά ακόμα φορά τον Λεονάρντο που σε όλους τους τόσο διαφορετικούς και κόντρα ρόλους που υποδύεται είναι άξιος θαυμασμού με αποκορύφωση την ερμηνεία του στο Λύκο φυσικά αλλά χωρίς ...αγαλματάκι να πάρει ευχή να πάρει..
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Κάπως καθυστερημένα είδαμε κι εμείς το Λύκο της Wall Street.
Αν και μεγάλη η ταινία δεν με κούρασε. Βέβαια την είδα στον άνετο καναπέ μου. Αν την έβλεπα στον κινηματογράφο, μπορεί να μην είχα την ίδια άποψη.

Το σενάριο και η σκηνοθεσία ήταν μεν υπερβολικά, αλλά νομίζω πως δικαιολογείται, γιατί έτσι πετυχαίνει το σκοπό του να μεταφέρει σωστά στο θεατή τους χαρακτήρες, τον αμοραλισμό, τον εκφυλισμό και γενικά τον τρόπο ζωής της συγκεκριμένης ομάδας χρηματιστών.

Γενικά τη βρήκα διασκεδαστική. Αρκετές σκηνές μέσα στην υπερβολή τους (και όχι μόνο), ήταν άκρως χιουμοριστικές.
Ο δε Λεονάρντο γενικά μου είναι συμπαθής, αλλά δεν τρελλάθηκα κιόλας.
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Και δε γίνεται να μην κάνω και το ταξιδιωτικό σχόλιο για το Λύκο της Wall street.:D
Σε κάποια από τις σκηνές που εκτυλίσσεται στο σκάφος του Λεονάρντο, βλέπουμε πίσω εικόνες από Ιταλία. Στο ένα πλάνο είναι το Portofino και στα υπόλοιπα η Vernazza και το Riomaggiore (δύο από τα Cinque Terre). Στην περίπτωση της Vernazza το φόντο είναι τοποθετημένο ανάποδα σε σχέση με την πραγματικότητα και στην περίπτωση του Riomaggiore, η αριστερή πλευρά του λιμανιού έχει τοποθετηθεί δύο φορές ως μια εικόνα.
Προφανώς του Σκορτσέζε του ταίριαζε καλύτερα έτσι στο πλάνο. :rolleyes-80:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.788
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom