Κινηματογραφική κουβέντα....

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Δεν ανοίγει το λινκ. Κρίμα γιατί πρέπει να ήταν πολλά υποσχόμενες οι κριτικές...:lol:
Μπες εδώ: http://www.athinorama.gr/cinema/movie/nima-10058610.html και πάτα περιπου στη μέση της σελίδας εκεί που γραφει "αναλυτικά οι κριτικές του κοινού" σε μπλε πλαίσιο.

Νομίζω ότι έχει γεννηθεί για να τρώει θάψιμο. Τα ίδια και με τους Mary and The Boy. Άκουσα κομμάτια τους μετά την αυτοκτονία της Mary και μπορώ να πάω ότι δεν ήταν καθόλου φρικτά. Για τις ταινίες του όμως νομίζω ότι καλά τα λένε οι κριτικές.
Δεν τους ξέρω καθόλου σαν γκρουπάκι κι ούτε έχω διαβάσει κριτικές για τη μουσική τους. Για το The Boy θυμάμαι ότι μου άρεσε η μουσική που έγραψε στο "Τελευταίο σημείωμα". Βλέποντας την ταινία έμαθα το όνομά του και το ότι είναι γιος του Βούλγαρη.
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.195
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Μη χάσετε την "Δουνκέρκη"του Κρίστοφερ Νόλαν"!!!!
Πολεμικό δράμα,ταινία ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ σε όλα τα επίπεδα!!απ όλες τις ταινίες της φετινής χρονιάς που είδα είναι μακράν η καλύτερη ολων...σκηνοθεσία,φωτογραφία,χαρακτήρες,ηθοποιοί,μουσική τα πάντα...Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό σε καθηλώνει και σε κρατάει σε μιά διαρκή αγωνία και συγκίνηση.Πολλά πολλά τα μηνύματα και τα συναισθήματα...Αγάπη για την πατρίδα,ηρωισμός,αυτοθυσία ,τρέλλα..παραφροσύνη...φόβος,αγωνία ...που συναντά κανείς όχι μόνο στους ήρωες μάχιμους που εγκαλούνται να πράξουν το καθήκον τους αλλά και στους απλούς πολίτες που προσπαθούν κι αυτοί να συνεισφέρουν με τον τρόπο τους για την πατρίδα και για τους συνανθρώπους τους!!
Ενας φόρος τιμής για όσους δίνουν τη ζωή τους για τα ιδανικά τους!!
 
Last edited by a moderator:

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.700
Μη χάσετε την "Δουνκέρκη"του Κρίστοφερ Νόλαν"!!!!
Πολεμικό δράμα,ταινία ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ σε όλα τα επίπεδα!!απ όλες τις ταινίες της φετινής χρονιάς που είδα είναι μακράν η καλύτερη ολων...σκηνοθεσία,φωτογραφία,χαρακτήρες,ηθοποιοί,μουσική τα πάντα...Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό σε καθηλώνει και σε κρατάει σε μιά διαρκή αγωνία και συγκίνηση.Πολλά πολλά τα μηνύματα και τα συναισθήματα...Αγάπη για την πατρίδα,ηρωισμός,αυτοθυσία ,τρέλλα..παραφροσύνη...φόβος,αγωνία ...που συναντά κανείς όχι μόνο στους ήρωες μάχιμους που εγκαλούνται να πράξουν το καθήκον τους αλλά και στους απλούς πολίτους που προσπαθούν κι αυτοί να συνεισφέρουν με τον τρόπο τους για την πατρίδα και για τους συνανθρώπους τους!!
Ενας φόρος τιμής για όσους δίνουν τη ζωή τους για τα ιδανικά τους!!
Αντίθετα, αν και θεωρώ το Νόλαν ευφυή, δεν καταλαβαίνω πως την πάτησε και ασχολήθηκε με ένα "ιστορικό'' θέμα. Μου φάνηκε τόσο προβλέψιμο, τόσο ψεύτικο και στημένο που θέλω να το ξεχάσω για να θυμάμαι μόνο το ινσέπτιον και τον ιππότη.
 

thanos75

Member
Μηνύματα
1.369
Likes
3.418
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Νομίζω την καλύτερη από τις αρνητικές κριτικές την έχει γράψει το αγαπημένο μου http://freecinema.gr/movies/kazantzakis/
και εγώ λατρεύω το freecinema και συμφωνώ με τις περισσότερες από τις κριτικές του Ηλία. Και πέρα από τον Καζαντζάκη, έχει θάψει άπειρες ελληνικές ταινίες (δες το τί έχει γράψει για το "The Park" ή το "Γιο της Σοφίας", τα οποία διάφοροι είχαν εκθειάσει λόγω κάποιων βραβείων)
 
Last edited by a moderator:

nineta

Member
Μηνύματα
19
Likes
69
Επόμενο Ταξίδι
ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
μάλι
Υπάρχει ελληνική ταινία στα κινηματογραφικά χρονικά με χειρότερες κριτικές; Στα σοβαρά ρωτάω.
Ο θεός αγαπάει το χαδιάρη.....εεε, το χαβιάρι ήθελα να πω... έτερη ταινία του Σμαραγδή.
(δεν ξέρω τι κριτικές είχε, αλλά μιλάμε για σούπερ βαρετή και αδιάφορη ταινία..)
ααα..! και η ταινία 'Νικητής' που γυρίστηκε απ'το ΓΕΣ (χαχαχα!)

Προσωπικά πάντως, το νήμα δε μου φαίνεται (απ'το τρέιλερ) απαράδεκτη.
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.195
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Δε ξέρω αν το έχει αναφέρει κάποιος, είδα χτες -και άργησα- το The Killing of a sacred deer, του Λάνθιμου.
Μου άρεσε πολύ,με καθήλωσε θα έλεγα, παρότι πήγα σε βραδινή προβολή που τελείωσε στη μία.
Η δράση κλιμακώνεται σταθερά,τα στοιχεία ελληνικής τραγωδίας είναι έντονα, οι κλασσικοί πλέον υπαινιγμοί για την ελληνική οικογένεια δε λείπουν αλλά είναι πιο διακριτικοί από το τρανταχτό θέμα του Αστακού λχ που δε μου άρεσε. Ο κεντρικός ήρωας αντιμέτωπος με την αλαζονεία του καλείται στο τέλος να δώσει την πιο "συμφέρουσα" λύση.Νομίζω πως ο Λάνθιμος βρίσκει σιγά σιγά τη βάση του,δοκιμάζοντας παράλληλα και νέα στοιχεία,με επιτυχία.
Την είδα κι εγώ την ταινία και μου άρεσε πολύ(απλά ο Αστακός μ εντυπωσίασε περισσότερο),ο Λάνθιμος -όπως μας έχει συνηθίσει άλλωστε -ευρηματικός,αινιγματικός,αλληγορικός,εστιάζει σε θέματα σχέσεων και κυρίως μέσα στην οικογένεια και με τον δικό του μοναδικό τρόπο μας μλάει για το σκληρό τίμημα των πράξεων μας και τις θυσίες που καλούμαστε κάποιες φορές να κάνουμε στη ζωή μας...Πολύ καλή σκηνοθεσία,φωτογραφία και μουσική!!.Ο Κόλιν Φάρελ και η Νικόλ Κίντμαν στα καλύτερα τους όπως και οι 3 νεαροί ηθοποιοί(τα παιδιά)δίνουν εκπληκτικές ερμηνείες.
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.370
Likes
6.857
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.662
Likes
50.501
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
https://www.travelstories.gr/community/threads/Κινηματογραφική-κουβέντα.434/page-151#post-681732

Ο σκηνοθέτης της ταινίας απάντησε στις κριτικές των κριτικών για την ταινία γύρω από τον Κρητικό λογοτέχνη...
http://www.cretalive.gr/culture/sth-dikaiosynh-to-g-smaragdhs-enantion-ton-kritikon-kinhmatografoy
Οι πιθανότητες να κερδίσει είναι όσες νόμιζε και ο Αλέξης ότι ήταν να μας πει η Μέρκελ όχι, δηλαδή"ούτε μία στο εκατομμύριο". Θα πάει στα δικαστήρια και θα πει τι; Τους κάνω μήνυση επειδή με είπαν κακόγουστο, άσχετο η χωρίς αισθητική; Ζητάω χρήματα ως αποζημίωση επειδή τους φάνηκε μπούρδα η ταινία μου; Παντελής έλλειψη σοβαρότητας.
 

yllos

Member
Μηνύματα
451
Likes
2.961
Επόμενο Ταξίδι
Σλοβενία-Τσεχία-Ουγγαρία
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Αν δεν είχαν πλακωθεί προς το τέλος της ταινίας ένα ζευγάρι 2-3 σειρές πιο μπροστά να έχουμε λίγο σόου θα τα έκλαιγα τα ευρώ μου με το αριστούργημα του Σμαραγδή.
 
Last edited:

maraki86

Member
Μηνύματα
168
Likes
102
Χθες βραδυ είδα το "Ετερος Εγώ" και με εξέπληξε ευχάριστα. Δεν βλέπω συχνα σύγχρονο Ελληνικό κινηματογράφο αλλά η συγκεκριμένη με καθηλωσε από το πρώτο λεπτό. Η ερμηνεία του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη ήταν εκπληκτική. Το σενάριο ηταν εξαιρετικό αν και σε κάποια σημεία ήταν ωμή. Προτείνω να την δείτε! Είναι διαθέσιμη στο youtube.
 

apodrasi

Member
Μηνύματα
546
Likes
1.010
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτική
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Μη μου πείτε πως η οικογένεια με τα 13 παιδιά στην Καλιφόρνια δε σας θυμίζει Κυνόδοντα και Miss Violence.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.186
Μηνύματα
883.274
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom