Κινηματογραφική κουβέντα....

manolism

Member
Μηνύματα
387
Likes
1.772
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Stronger, ένα θύμα του βομβαρδισμού του Μαραθωνίου της Βοστόνης το 2013, βοηθά την αστυνομία να εντοπίσει τους δολοφόνους ενώ αγωνίζεται να ανακάμψει από καταστροφικό τραύμα.
Πολύ ωραία ταινία, βασισμένη σε αληθινά γεγονότα!!! Αξίζει να την δείτε καθώς τα νοήματα που περνάει είναι αρκετά...μόνος του κανένας δεν μπορεί να τα καταφέρει σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις...όταν όμως υπάρχει στήριξη από την οικογένεια, τους φίλους, σύντροφο, τότε όλα μπορούν να συμβούν με παράλληλη στήριξη της κοινωνίας και κατ' επέκταση του κράτους.
 

manolism

Member
Μηνύματα
387
Likes
1.772
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
The Gentlemen, το φιλμ ακολουθεί την ιστορία ενός αμερικανού εμπόρου ναρκωτικών στην απέναντι όχθη του ατλαντικού που θέλει να παραδώσει τα σκήπτρα της αυτοκρατορίας του και να επιστρέψει πίσω στην πατρίδα του. Τα νέα της «συνταξιοδότησής του» θα πυροδοτήσουν μια σειρά από συνωμοσίες, σχέδια και απόπειρες από όλους εκείνους που εποφθαλμιούσαν την θέση του και που τώρα βρίσκουν την ευκαιρία να αρπάξουν ένα μερίδιο της πίτας για τον εαυτό τους.
Καλή ταινία με το βρετανικό στυλ του Guy Ritchie όπως έχουμε δει στο Δυο Καπνισμένες Κάννες κλπ...
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.194
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Σήμερα επανέρχομαι με ιταλικό κινηματογράφο. Σύγχρονο αυτή τη φορά για να μη με κράξει ο @Yorgos. La grande bellezza (έτους 2013). Από τις αγαπημένες μου των τελευταίων ετών.
Τη συστήνω ανεπιφύλακτα.
Την είχα δεί τότε..στον καιρό της και μου άρεσε πολύ!αν και μεγάλης διάρκειας και θυμάμαι την είδα σε 2 δόσεις...μου άρεσε...στοχαστική,διερευνητική...με πυκνό λόγο ,πολύ συναίσθημα,ένα υπέροχο ταξίδι ζωής,αναμνήσεων,αισθήσεων με πολύ ωραίες εικόνες απο την αιώνια πόλη!
 

Earth Citizen

Member
Μηνύματα
2.859
Likes
7.077
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Είδα το The occupant, δεν τρελάθηκα. Δε βρήκα σασπένς κι επίσης κάποια στοιχεία του τα θεωρώ λίγο άκυρα.

Με αφορμή αυτήν την ταινία ωστόσο, θυμήθηκα μια άλλη Ισπανική, "10.000 χιλιόμετρα".

Απλή μεν ιστορία αλλά τέρμα ρεαλιστική, κάτι που μου άρεσε. Ωραίες ερμηνείες και χημεία μεταξύ των δύο-μοναδικών- ηθοποιών που παίζουν. Όποιος έχει ζήσει σχέση από απόσταση δε γίνεται να μην ταυτιστεί με αρκετές από τις καταστάσεις που διαδραματίζονται.
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.194
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Σήμερα επανέρχομαι με ιταλικό κινηματογράφο. Σύγχρονο αυτή τη φορά για να μη με κράξει ο @Yorgos. La grande bellezza (έτους 2013). Από τις αγαπημένες μου των τελευταίων ετών.
Τη συστήνω ανεπιφύλακτα.
Μια που ανέφερες την Τελεια ομορφιά!!!

μου θυμισες και προτείνω και την ΝΙΟΤΗ!!

Πάρα πάρα πολύ καλή!
του ιδιου σκηνοθέτη του Σορεντίνο(μεταγενέστερη),πάλι μεγάλη σε διάρκεια αλλά μικρότερη απο την Τέλεια ομορφιά,πιό ...γρήγορη ταινία,πιό βατή,κυλάει πιό εύκολα, (σε σχέση με την προηγούμενη όπου ο πρωταγωνιστής κάνει ένα φλας μπακ δικό του ουσιαστικά και όλες οι ιστορίες περιστρέφονται γύρω απ αυτόν) μ έναν εξαιρετικό Μάικλ Κειν στο ρόλο του ενός εκ των δύο πρωταγωνιστών...που υποδύονται 2 ανθρώπους στο απογειο της ζωής τους ,με διαφορετική κοσμοθεωρία..ο ένας κουρασμένος μάλλον παραιτημένος από τη ζωή ό άλλος έχοντας ακόμα όνειρα και ζωντάνια...και γύρω τους οι νέοι,νέα όμορφα κορμιά!!προκλήσεις ...επιθυμίες...νοσταλγίες...κλπ
Εξαιρετική!
 
Last edited:

gelf

Member
Μηνύματα
659
Likes
12.737
Συμφωνώ απόλυτα ότι και η "Νιότη" είναι εξαιρετική ταινία. Έγραψα πρώτα για την ταινία "La grande Bellezza" για τους παρακάτω λόγους:
1. Μου θύμιζε κάτι από Φελίνι.
2. Μου θύμιζε τη Ρώμη, άδεια όπως είναι όταν περπατώ στην πόλη αρκετά μετά τα μεσάνυχτα.
3. Προηγείται χρονικά από τη "Νιότη" (αυτός πιθανώς δεν είναι σοβαρός λόγος).
 

gelf

Member
Μηνύματα
659
Likes
12.737
Σήμερα Σάββατο. Αρκετός χρόνος για τριλογία. Και τι τριλογία! Τα τρία χρώματα της δοκιμαζόμενης αυτή την εποχή Γαλλίας. Και ποιος σκηνοθέτης! Ο μεγάλος Kieslowski. Αγαπάω τριλογίες και μου αρέσει πολύ το έργο του Kieslowski.
1. Μπλε ταινία.
2. Λευκή ταινία.
3. Κόκκινη ταινία.
Θα ξαναδώ και τις τρεις με την παραπάνω χρονική σειρά, σύμφωνα με το δημιουργό.
Και θα κληθώ να απαντήσω ακόμα μια φορά στο ερώτημα το ποια ταινία μου αρέσει περισσότερο.
Μέχρι τώρα η κατάταξή μου είναι:
1. Κόκκινη ταινία.
2. Μπλε ταινία.
3. Λευκή ταινία.
Ελπίζω να συμφωνείτε.

017.jpg
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.877
Likes
14.380
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Μην αφήσεις απ' έξω τον Ταρκόφσκι όμως, αν και δε ταιριάζει τόσο με τον ανοιξιάτικο καιρό.
Αφού σου αρέσουν τα ιταλικά έργα να σου προτείνω/θυμίσω το επικό "Amici miei". All time classic!
Πολύ μεταγενέστερη ταινία αλλά κορυφαία ιταλική είναι το "Io non ho paura" με τη σικελική μαφία. Εγώ δε φοβάμαι είναι η μετάφραση.
-Μια καλή δραματική κομεντί είναι το "La pazza gioia" , η τρελή χαρά. Κλαυσίγελος.
- Οσον αφορά το "La grande bellezza" έχω να σου πω ότι η καθηγήτρια που μας δίδασκε ιστορία της τέχνης στο μεταπτυχιακό μιλούσε διαρκώς γι' αυτή την ταινία και την ανέφερε συχνά σαν παράδειγμα. Κορυφαία!
 

manolism

Member
Μηνύματα
387
Likes
1.772
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Brian Banks, η ταινία καταπιάνεται με την αληθινή ιστορία ενός ταλαντούχου αθλητή του αμερικάνικου football, που στα 16 του χρόνια κατηγορήθηκε για βιασμό από μια συμμαθήτριά του. Παρότι ο ίδιος επέμενε για την αθωότητά του, καταδικάστηκε βλέποντας την πολλά υποσχόμενη καριέρα του να καταστρέφεται μαζί με την ζωή του. Μετά από έξι χρόνια φυλάκισης και άλλα 4 με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, η αλήθεια επιτέλους ήρθε στο φως.
Πολύ δυνατή ταινία με καλή ροή και ενδιαφέρον, καθώς πόσοι αθώοι βρίσκονται άδικα στις φυλακές και πόσοι από αυτούς καταφέρνουν να αποδείξουν τελικά την αθωότητά τους!! Το μήνυμα που περνάει η ταινία είναι ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και δεν πρέπει να εγκαταλείπουμε τον στόχο μας, όταν κάτι θέλουμε πολύ να γίνει τότε το σύμπαν συνωμοτεί, ο τολμών νικά, στα δύσκολα καλό είναι να τα θυμόμαστε αυτά.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.784
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom