Κινηματογραφική κουβέντα....

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.698
Μπορεί και να μην υπάρχει το πεζοδρόμιο αυτό. Να είναι φτιαγμένο.
Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι φτιαγμένο, χαρακτηριστική εργολαβική τσιμεντόπλακα 50χ50 που φύεται μόνο στην Ελλάδα από άκρη σε άκρη. Εμφανίζεται και σε πολλές άλλες χώρες αλλά σε καμία δεν κατάφερε να αναδειχτεί ως σύμβολο του εργολαβισμού.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.607
Likes
50.231
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Είδα τον Άσπρο Πάτο. Καλό ήταν, ολίγον καταθλιπτικό, αλλά τα περιμένεις αυτά από δανεζικη ταινία.
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.542
Likes
12.340
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ν. Αμερική
Νέος ελληνικός κινηματογράφος στο ertflix.
Νέος Ελληνικός Κινηματογράφος - ERT.GR
6 από τις σημαντικότερες ταινίες του λεγόμενου weird wave από Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη, Γιάννη Οικονομίδη, Πάνο Κούτρα, Αλέξανδρο Αβρανά και Νίκο Παναγιωτόπουλο.
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.844
Likes
14.004
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
"The digger" η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους του Τζώρτζη Γρηγοράκη που δυστυχώς αποδείχτηκε προφητική. Πρόκειται για την ιστορία ενός άντρα που ζει και δουλεύει μόνος σε ένα κτήμα στη μέση ενός ορεινού δάσους. Τα τελευταία χρόνια παλεύει με έναν εχθρό που διαταράσσει την πλούσια άγρια φύση στο βουνό, επεκτείνεται επιθετικά και απειλεί τον ίδιο και την περιουσία του. Η μεγαλύτερη απειλή όμως έρχεται με την ξαφνική επιστροφή του γιου του μετά από 20 χρόνια. Με φόντο μια κοινωνία σε ατμόσφαιρα εμφυλίου, οι δύο άνδρες συγκρούονται μετωπικά, με τη φύση γύρω τους ως τον μόνο παρατηρητή, που τελικά δίνει την πιο απρόσμενη λύση. Ένα σύγχρονο γουέστερν που θίγει παράλληλα το προαιώνιο ζήτημα στις ανθρώπινες σχέσεις, πόσο μάλλον δε στη σχέση πατέρα- γιου, αλλά και το θέμα της ανθρώπινης παρέμβασης και της εκμετάλλευσης της γης και της φύσης, της ασυδοσίας του ανθρώπου και του κεφαλαίου και της άνισης μάχης με την απαλλοτρίωση. .
 

panpan

Member
Μηνύματα
6.861
Likes
26.605
Υπήρχε μια ταινία πριν χρόνια που μια παρέα από μεσήλικες αποφάσισαν να κάνουν
στριπτίζ, νομίζω γιατί είχαν μείνει άνεργοι, ή για κάποιο φιλανθρωπικό σκοπό. (δεν θυμάμαι) Θυμάται κανείς τον τίτλο αυτής της κωμωδίας;
άκυρο το βρήκα
The Full Monty
 
Μηνύματα
614
Likes
2.813
Επόμενο Ταξίδι
Νότια Κορέα
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νεπάλ
Μόλις είδα την καινούργια ταινία του Netflix, Beckett.

Δεν θα πω ότι ξετρελαθηκα. Κυρίως την είδα επειδή ήταν γυρισμένη στην Ελλάδα. Πράγματα που μου έκαναν εντύπωση ήταν ο αρχαιολογικός χώρος των Δελφών, το παρουσίασαν λες και ήταν στο Μάτσου Πίτσου. Έχω πάει 3 φορές αλλά ποτέ δεν το έχω δει όπως ήταν στην ταινία. Επίσης με εντυπωσίασε πόσο ρεαλιστικικη ταινία ήταν.. Τα σπίτια στην επαρχία, οι επαρχιακοί δρόμοι, η συμπεριφορά και η ομιλία στα αγγλικά των Ελλήνων. Θα περίμενα από τέτοια ταινία να έχουν βάλει τα πιο ωραία πλάνα και αψεγαδιαστους διαλόγους αλλά παραδόξως ήταν πολύ ρεαλιστικά. Ήταν ακριβώς όπως είναι όταν πάμε στο χωριό μας κτλ.

Τα πλάνα στην Αθήνα ήταν ρεαλιστικά και απογοητευτικα. Σκεφτόμουν ότι βλέποντας την ταινία δεν θα ήθελα για κανένα λόγο να ταξιδέψω στην Ελλάδα. Από την μια είναι σωστό για την υπόθεση της ταινίας αλλά και πάλι.

Αξίζει μια προβολή αλλά μέχρι εκεί.
 

ludovica

Member
Μηνύματα
215
Likes
1.743
Τα πλάνα στην Αθήνα ήταν ρεαλιστικά και απογοητευτικα. Σκεφτόμουν ότι βλέποντας την ταινία δεν θα ήθελα για κανένα λόγο να ταξιδέψω στην Ελλάδα. Από την μια είναι σωστό για την υπόθεση της ταινίας αλλά και πάλι.
Λίγο off topic αλλά θα αναφερθώ σε μια μεξικάνικη τηλενουβέλα τη La Doña. Εκεί κάθε τρεις και λίγο αναφέρονταν στις δολοφονίες γυναικών και τους βιασμούς στην πόλη του Μεξικού. Σα να σου λένε "φίλε μην πας που να σε πληρώνουν". Μπράβο για την τόλμη τους, τη σειρά δεν την παρακολούθησα τελικά γιατί ήταν σκληρή για μένα, απλώς το βρήκα λίγο αστείο μια μεξικάνικη σειρά που πωλήθηκε σε πολλές χώρες στο εξωτερικό να αποτελεί τόσο μεγάλη δυσφήμιση για τη χώρα.

Λάθος, η παραγωγή ήταν ενός αμερικάνικου δικτύου, αλλά και πάλι σχεδόν μεξικάνικη ήταν θα έλεγα.
 

Smaragda53

Member
Μηνύματα
982
Likes
2.063
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Πολυνησία
Ας μιλήσουμε για το "Μπέκετ" λίγο γιατί για πρώτη φορά γυρίστηκε ξένη ταινία εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα. Νομίζω ότι αυτό ακριβώς αποτελούσε το ενδιαφέρον για μας.
Η υπόθεση άρχιζε καλά, αλλά συνέχιζε αρκετά αλλοπρόσαλλα μ΄έναν άνθρωπο που είχε χτυπημένα και τα δύο χέρια να τα βάζει με όλους και να τους νικάει, οπότε σα σενάριο δεν μου έλεγε πολλά πράγματα.
Μ΄άρεσε όμως από την άποψη ότι έδειχνε μια Ελλάδα πραγματική κι όχι τουριστική. Τους Δελφούς τους είχα δει ακριβώς έτσι μια χειμωνιάτικη μέρα με ομίχλη και τα εσωτερικά στο Τσεπέλοβο ήταν όπως πράγματι είναι. Ιδιαίτερα όμως με καθήλωσαν τα γυρίσματα στην Αθήνα, η γωνία Καλλιδρομίου με Εμμανουήλ Μπενάκη, η Στοά Αριστείδου, η τοιχογραφία στην Ομόνοια, μπράβο σ΄αυτόν που έκανε το ρεπεράζ. Να και κάποιος που δεν έδειξε την Ακρόπολη και την Πλάκα, αλλά τη νεότερη Αθήνα, την πόλη που δεν βλέπουν οι τουρίστες, αλλά τη ζουν οι κάτοικοί της.
Σημειωτέον όλοι οι ΄Ελληνες ηθοποιοί τα "σπάγανε"!
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.191
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΑΠΩΝΙΑ
Μου κινήσατε την περιέργεια και είδα κι εγώ το
BECKETT
και μάλλον συμφωνώ με τα όσα είπατε

Πολύ μέτρια την βρήκα την ταινία,πολύ κουραστική και αργή (σχεδόν 2 ωρες)σε σχέση μ αυτο που θέλει να μας πεί όσον αφορά την σεναριακή ιδέα....Ενας αμερικανός που άθελα του βρίσκεται στο επίκεντρο μιάς "πολιτικής"πλεκτάνης και καταζητείται σ ένα ανελέητο κυνηγητό.

Το μόνο που σώζει την ταινία είναι η πολύ καλή σκηνοθεσία και φωτογραφία!τα πλάνα ειδικά μετά το πρώτο μισάωρο στα ..όρη στ άγρια βουνά κορφοβούνια,φαράγγια ...Ζαγοροχώρια,Μέτσοβο,Καλαμπάκα, η όλη κινηματογράφηση εκεί πραγματικά σε καθηλώνει(εννοείται και οι Δελφοί !που αναφέρθηκαν και από τους συμφορουμίτες)
καθώς και τα χωριά αυτών των περιοχών με την αυθεντικότητα τους χωρίς κάτι το επιτηδευμένο...

όπως και η κινηματογράφηση (που επίσης προαναφέρθηκε)στις γειτονιές και τα σοκκάκια της Αθήνας ,μιάς αθήνας διαφορετικής απ αυτήν που έχουν στο νού τους όταν ακούν τη λέξη οι τουρίστες και όχι μόνο(Παρθενώνας ,Πλάκα,στημένα όμορφα μαγαζιά),λαικές αυθεντικές φτωχογειτονιές και πολυκατοικίες ,εγκαταλελειμμένα μαγαζιά κλπ

Υπερβολική τραβηγμένη από τα μαλλιά....που λένε
ο πρωταγωνιστής ούτε Τζέιμς Μπόντ να ήτανε ,καθόλου μα καθόλου αληθοφανής η όοολη του πορεία το όλο του..ταξίδι ,με όλα αυτά που του συνέβαιναν να συνεχίσει μεχρι τέλους να ...παλεύει και να σώζει καταστάσεις!!

Και βέβαια άφησα για το τέλος το όοολο απογοητευτικό σκηνικό(για τη χώρα μας στα μάτια των έξω) που προβάλλει ο Ιταλός σκηνοθέτης(όχι ότι δεν συμβαίνουν κάποιες φορές,αλλά οκ γιατί τόσο πιά να το φτάσει μέχρι εκεί...)με τα έκτροπα που γίνονται σε διαδηλώσεις,
που κάποια "αναρχικά"άτομα ρημάζουν τα πάντα,αμάξια,σφυροκοπάν και ξηλώνουν πεζοδρόμια!!καλά αυτό κι αν ήταν!!οι έντονες συγκρούσεις με τους αστυνομικούς κλπ κλπ
αχ μιά "ωραία "ατμόσφαιρα....

Βαρέθηκα και έλεγα άντε πότε θα τελειωσει
 
Last edited:

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.607
Likes
50.231
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Mε το που άκουσα ότι παίζεται ταινία με το Σερβετάλη, αποφάσισα να πάω να τη δω, δε χάνεται τέτοιο γέλιο, ο άνθρωπας είναι ο χειρότερος ηθοποιός της γενιάς του. Μόλις τώρα διάβασα αυτή την κριτική και αποφάσισα ότι θα πάω με μεγάλη παρέα:
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.073
Μηνύματα
879.675
Μέλη
38.807
Νεότερο μέλος
elendim7576

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom