Κινηματογραφική κουβέντα....

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.674
Likes
16.382
"Οι εκκεντρικοι" που προτείνατε πραγματι πολύ καλή .. δραμα, μαυρη κωμωδία, ειχε καλο γέλιο σε καποια σημεια ... κάποιες στιγμές σκέφτηκα Monty Python σε πιο λάιτ..
 

EviTan

Member
Μηνύματα
424
Likes
2.885
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κούβα
Μπορεί να μου πει κάποιος υπεύθυνα γιατί μέχρι χθες το βράδυ δεν είχα δει την Λίστα του Σίντλερ;;
Εχω χάσει πάσα ιδέα για τον εαυτό μου...
Αν και την ιστορία του Οσκαρ Σιντλερ την είχα διαβάσει, δεν θα μείνω μόνο στην σημαντικότητα της όσο αφορά το τρόπο που αγγίζει το θέμα του Ολοκαυτώματος, γενικά δεν εχω λόγια για την ταινία...
Τη φωτογραφία της, τη μουσική της, τους συμβολισμούς, τα μάτια του Νίσον και του Φαινς, το σπαραχτικό τέλος...
 

Nikos86

Member
Μηνύματα
546
Likes
4.000
Ονειρεμένο Ταξίδι
Στον χρονο!
Λοιπον ειδα αλλα δυο ντοκιμαντερ.

Το ενα ειχε να κανει με ενα περιστατικο με πρωταγωνιστες τρεις παικτες των Ιντιανα (Ρον Αρτεστ, Ζερμειν Ο' Νιλ και Στεφεν Τζακσον) με οπαδους των Ντιτροιτ Πιστονς το 2004 στη εδρα των Ντιτροιτ. Εχει συνεντευξεις απο τους πρωταγωνιστες, κυριως αυτους τους τρεις παικτες και αμονταριστα πλανα που δεν ειχαν δοθει στην δημοσιοτητα. Εχει ενδιαφερον πως αντιμετωπιζουν και χειριζονται το θεμα του χουλιγκανισμου (που δεν ειναι τοσο συχνο φαινομενο οσο στην Ευρωπη) οι Αμερικανοι. Μια ωριτσα ειναι, ευχαριστα βλεπεται, ειδικα για μενα που δεν το θυμομουν το περιστατικο μια χαρα περασε η ωρα! Περισσοτερο βεβαια επικεντρωνεται στους τρεις παικτες και ποσο τους επηρεασε... Λεγεται αγνωστες πτυχες καβγας στο Παλατι και το εχει το Νετφλιξ.

Το αλλο λεγεται αγνωστες πτυχες Εγκλημα και πεναλτι. Εχει να κανει με μια ομαδα χοκει που αγοραζει ενας τυπος που εχει επαφες με την μαφια και κανει τον 17χρονο γιο του προεδρο της. Φτιαχνουν μια ομαδα τυπου τα κακα παιδια, βιαιη αλλα καλη ομαδα, οχι στο NHL αλλα στο UHL. Καμενια τυπου tiger king μου θυμισε. Εμενα αυτο μου αρεσε πιο πολυ. Μιαμισι ωριτσα, βλεπεται αρκετα ευχαριστα. Νετφλιξ και αυτο!
 
Last edited:

psilos3

Member
Μηνύματα
6.089
Likes
44.957
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Το ενα ειχε να κανει με ενα περιστατικο με πρωταγωνιστες τρεις παικτες των Ιντιανα (Ρον Αρτεστ, Ζερμειν Ο' Νιλ και Στεφεν Τζακσον) με οπαδους των Ντιτροιτ Πιστονς το 2004 στη εδρα των Ντιτροιτ.
Πρόσφατα έβλεπα γι' αυτό το περιστατικό χωρίς να θυμάμαι την αφορμή.
Ελληνικές εικόνες, εντελώς παράταιρες με το ΝΒΑ, βέβαια σε μια έδρα που δε φημίζεται για τη καλοσύνη της και με «δύσκολα» παιδιά εκατέρωθεν.


Ωραία ιδέα!
 

Nikos86

Member
Μηνύματα
546
Likes
4.000
Ονειρεμένο Ταξίδι
Στον χρονο!
Ειδα αλλα δυο ντοκιμαντερ, και τα δυο στο νετφλιξ..

Το ενα ειναι το the phantom που καταπιανεται με την καταδικη σε θανατο του Καρλος Ντε Λουνα πα'ολο που δηλωνε αθωος. Εχω δει και καλυτερα με εγκληματα αλλα ενταξει βλεπεται ευχαριστα.

Το αλλο ειναι το Σουμαχερ. Ε ενταξει δεν ηταν και τοσο ενδιαφερον οσο αυτο του Καπαντια που ειχα δει για τον Αιρτον Σενα που ηταν φοβερο. Το περιμενα πολυ καλυτερο. Μετριο θα το ελεγα... Αλλα και μονο λογω Σουμαχερ θα το εβλεπα αν δεν το ειχα δει και ας ηξερα οτι δεν θα ειναι καλο.
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.089
Likes
44.957
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Δε ξέρω αν έχει αναφερθεί στις προηγούμενες σελίδες.

Είδα το Trash (2014) βραζιλιάνικο/αγγλογερμανικό.
Πολύ ωραίο και συγκινητικό, δίνοντας άμεσα τη σκληρή πραγματικότητα στη Βραζιλία και το Ρίο μέσα από τα μάτια 14χρονων παιδιών που δε το βάζουν κάτω.
Να το τσεκάρετε.
 

Nikos86

Member
Μηνύματα
546
Likes
4.000
Ονειρεμένο Ταξίδι
Στον χρονο!
Ask Dr. Ruth (Ντοκιμαντερ) Cosmote cinema 2 για οσους εχουν

Αφορα μια ενενηνταχονη sex therapist Γερμανοεβραια που γραφει βιβλια κανει ραδιοφωνικες και τηλεοπτικες εκπομπες που μιλα για το σεξ και γινεται διασημη σταρ στις ΗΠΑ. Συμβαλλει στην προοδευτικοποιηση της αμερικανικης κοινωνιας. μιλα ανοιχτα για θεματα που δεν πολυσυζητιοντουσαν δημοσια τοτε και συμβαλλει στην βελτιωση της σεξουαλικης ζωης των αμερικανων ακροατων της. Επισης ανακαλει στη μνημη της τα επωδυνα βιωματα απο το Ολοκαυτωμα. Πολυ ωραιο γλυκοπικρο. Ειδικα εκει που αναφερεται στα βιωματα της κατα τη διαρκεια του Ολοκαυτωματος ειναι αρκετα συγκινητικο χωρις να ειναι βαρυ ή να το εκβιαζει. Το προτεινω.
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.356
Likes
6.701
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Happy Slam, AO
Εψές είδα το ντοκιμαντέρ του BBC με τίτλο Untouchable.
Αναφέρεται στο μεγάλο σκανδαλο του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουάνστιν, το πασίγνωστο και πολυβραβευμένο παραγωγό της κινηματογραφικης βιομηχανίας και την αισχρή του συμπεριφορά απέναντι σε γυναίκες ηθοποιούς και συνεργάτιδες.
Πολύ δυνατό, με μαρτυρίες και περιγραφές που συγκλονίζουν.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι πλην της Ροζάνα Αρκετ, κανείς άλλος σταρ του κινηματογραφικού "σύστηματος" δεν κατέθεσε την άποψη του για τον "σερίφη στη πόλη" όπως δήλωνε το καταδικασμένο καθίκι

Untouchable
 
Last edited:

ludovica

Member
Μηνύματα
215
Likes
1.743
Γιατί και στις κακοποιήσεις στο δικό μας καλλιτεχνικό χώρο δε βγήκαν ηθοποιοί στην τηλεόραση που η όλη τους συμπεριφορά πρόδιδε ότι το μόνο που τους ένοιαζε ήταν να μη ζημιωθούν οι ίδιοι οικονομικά από την όλη ιστορία;
Ρε παιδιά είστε ό,τι είστε, ας έχετε τουλάχιστον την εξυπνάδα να μην το δείχνετε.
 

Nikos86

Member
Μηνύματα
546
Likes
4.000
Ονειρεμένο Ταξίδι
Στον χρονο!
Ειδα το Lords of scam στο Νετφλιξ. Ντοκιμαντερ κι αυτο. Εχει να κανει με μια απατη δισεκατομυριων ευρω και πως καρπωνοντουσαν το Φ.Π.Α. απο εικονικες αγοραπωλησιες δικαιωματων ανθρακα που ηταν κατι σαν οικολογικος φορος μετα τη διασκεψη στο Κυοτο. Οι πρωταγωνιστες ειναι τρεις, βασικα ενας ειναι ο κυριοτερος που αφηγειται και την ιστορια. Αυτοι οι τρεις εφαγαν 283 εκ. ευρω. Πολλη ιντριγκα, πολλα αναπαντητα ερωτηματα και αφηγηση μιας περιπετειωδους ζωης ενος Τυνησιου μεταναστη που μεγαλωσε στη Μπελβιλ στο Παρισι. Ξεκινησε σαν φτωχοπαιδο κανοντας μικροαπατες και εφτασε να κοροιδεψει ολο το συστημα. Την προτεινω, μου αρεσε πολυ εμενα!

Ειδα και το ντοκιμαντερ για την Θατσερ στο νετφλιξ. Εεεεε ενταξει τιποτα το σπουδαιο μια αφηγηση των πεπραγμενων της, καποια πλανα απο δηλωσεις της και καποιες ψευτοαναλυσεις απο καποιους δημοσιογραφους και πολιτικους αναλυτες.

Ειδα και ενα docudrama. Νετφλιξ και αυτο. Για την απαγωγη και δολοφονια του Αλντο Μορο απο τις Ερυθρες Ταξιαρχιες. Αυτο μου φανηκε πιο ενδιαφερον γιατι ηξερα μεν την υποθεση αλλα λογω της μιξης ντοκιμαντερ και δραμα που δεν ηταν και κακη, Και επειδη ανεφερε και ονοματα που δεν ηξερα μου γεννηθηκαν αποριες και καθομουν και εψαχνα στο wiki και εμαθα αρκετα που δεν ηξερα οχι μονο για την υποθεση αλλα και για τα ατομα των ερυθρων ταξιαρχιων και για το πως ισως διαπλεκεται και το οργανωμενο εγκλημα. Ενταξει λογικο θα μου πειτε αλλα εμαθα και πιο πολλες λεπτομερειες. Παντως αυτοι απο τις ερυθρες ταξιαρχιες πιο φαιδροι και αμορφωτοι και απο τους δικους μας της 17Ν.

Το πρωτο παντως το προτεινω πιο ανεπιφυλακτα απο τα τρια.
 

manolism

Member
Μηνύματα
387
Likes
1.770
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
Zero to Hero, αυτή η ταινία εξιστορεί τη σχέση του παραολυμπιονίκη ρέκορντμαν Σο Γουά Γουάι με τη μητέρα του, καθώς ξεπερνούν τα εμπόδια στη ζωή τους.
Πολύ ωραία ταινία, βασίζεται σε αληθινή ιστορία και πραγματικά αξίζει να την δείτε!!!!
Θα την βρείτε στο Netflix.
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.674
Likes
16.382
Come and See Ταινία του 1985 .. Ενα αγόρι γνωρίζει την φρίκη του ΒΠΠ και των Ναζί στη Λευκορωσία ..
Γύρω στα 700 χωριά κάηκαν μαζί με τους κατοίκους..
Δεν ξέρω σε ποια πλατφόρμα όμως θα μπορέσετε να το δείτε..
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.678
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom