Κινηματογραφική κουβέντα....

ludovica

Member
Μηνύματα
216
Likes
1.746
Καλά γελάω μόνο με την τελευταία φράση του σχολίου. Δεν κάθισα να το διαβάσω, μόνο ψυχραιμο δε φαίνεται έτσι κι αλλιώς.
 

kokobloko

Member
Μηνύματα
12
Likes
121
Ταξίδι-Όνειρο
Argentina
Last edited by a moderator:

fenia42

Member
Μηνύματα
3.880
Likes
14.426
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Οταν το ιρανικό σινεμά έδειξε την ιστορία της Μαχσά Αμινί (και κανείς δεν κοιτούσε)


Οταν το ιρανικό σινεμά έδειξε την ιστορία της Μαχσά Αμινί (και κανείς δεν κοιτούσε)

Γενικοτερα αν ξερει καποιος και αλλα ντοκιμαντερ με την θεση της γυναικας στο ισλαμ ας τα βαλει.
Επειδή σε βλέπω ευαίσθητ@ με το φεμινισμό σου προτείνω να ψάξεις και τη θέση της γυναίκας στην εβραϊκή θρησκεία . Πολύ με συγκινηθούν κάτι πονόψυχα άτομα σαν εσένα βρε.
 
Last edited by a moderator:

tatooine

Member
Μηνύματα
1.444
Likes
5.268
Επειδή σε βλέπω ευαίσθητ@ με το φεμινισμό σου προτείνω να ψάξεις και τη θέση της γυναίκας στην εβραϊκή θρησκεία . Πολύ με συγκινηθούν κάτι πονόψυχα άτομα σαν εσένα βρε.
Και πόσο τυχεροί είμαστε που γεννηθήκαμε στην Ελλάδα, στην Ευρώπη τέλος πάντων και μπορούμε και λέμε τη γνώμη μας ελευθέρα χωρίς φόβο.
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.195
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Occupation 101
Ένα ντοκιμαντέρ του 2006 για την Παλαιστίνη και το Ισραήλ. Δυστυχως επίκαιρο. Αμερικανικής παραγωγής και παρολ’ αυτά αντικειμενικό, κατάλληλο για αρχάριους στο θέμα, θίγει όλα τα ζητήματα και τα βάζει στη θέση τους. Για να μη ξαναγυρίσει κανένας να πει ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Μάλιστα μιλούν και πολλοί Εβραίοι. Γενοκτονία est 1948.
To ..εψαξα και το είδα
οντως πολύ δυνατό ντοκυμαντέρ με ...αλήθειες που συνήθως κρύβονται και στο συγκεκριμένο τις ακούμε και απο τους Εβραίους!διανοούμενους...αυτό νομίζω έχει τη μεγαλύτερη σημασία
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.195
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Επίαης ...επίκαιρη, πολύ καλή,ανθρώπινη,αντιπολεμική ταινία

"ΤEL AVIV/BEIRUT"

Η ταινία παρακολουθεί την ...πορεία των συρράξεων μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου από το 1984(με την εισβολή και ..κατοχή των Ισραηλινών στο Λίβανο)έως και το 2006.
Πάρα πολύ ενδιαφέρουσα καθώς βλέπουμε τις παράπλευρες απώλειες( σε ανθρώπινο γενικό επίπεδο), των πολεμικών συγκρούσεων και πιό ειδικά τον αντίκτυπο και την εξέλιξη της ζωής δύο οικογενειών αξιωματούχων απο τα δυο αντίπαλα στρατόπεδα σ όλα αυτά τα χρόνια.

Μια διαρκής αγωνία,ένας διαρκής πόνος και ένα πολύ συγκλονιστικό τέλος...

Συμπαραγωγή Κύπρου,Γαλλίας ,Γερμανίας{2022)_,ενω τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν αποκλειστικά στην Κύπρο!
 
Last edited:

KIKI

Member
Μηνύματα
2.697
Likes
6.676
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Προσπαθώ να θυμηθώ μια ταινία που είδα πριν πολλά χρόνια και θα ήθελα τη βοήθεια σας .
Μάλλον είναι ασπρόμαυρη άρα πρέπει να παλιά. Θα προσπαθήσω να δώσω στοιχεία από τα ελάχιστα που θυμάμαι.
Οι εύποροι ήρωες είναι διακοπές η ταξίδι ή παραθερίζουν σε μια φτωχή χώρα. Θα μπορούσε να είναι Μεξικό η Νότια Ιταλία .Μένουν σε μια βίλα
Η χαρακτηριστική σκηνή της ταινίας που όλοι τη συζητούσαμε ήταν όταν ο πρωταγωνιστής είναι κάπου , φορώντας λευκό λινό κοστούμι και ίσως καπέλο τυπου Παναμά και τον περιτριγυρίζουν πάρα πολλά φτωχά παιδιά ζητώντας χρήματα η δώρα.Τα παιδιά γίνονται όλο και περισσότερα και πολύ επιθετικά στην απελπισία τους τον κυκλώνουν και ο ήρωας ασφυκτιά και .....
Η λιποθυμάει η παθαίνει καρδιά δεν θυμάμαι.
Σίγουρα την είχα δει πριν το 1990 γιατί σε ταξίδι με φίλη κάποια στιγμή την κύκλωσαν τόσα παιδιά μικροπωλητές στο βόρειο Μπαλί που δεν μπορούσε να ξεφύγει. Τότε είπαμε για την ταινία ότι κάτι τέτοιο έγινε και στον ήρωα.
Πιθανόν να την είδα δεκαετία 80 σε θερινό σινεμά . Τότε έπαιζαν μόνο παλιές ασπρόμαυρες ταινίες.
Όποιος μπορεί να βοηθήσει τον ευχαριστώ προκαταβολικά. Το έχω έντονα στο μυαλό μου αυτές τις ημέρες γιατί ένοιωσα ότι το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί και στη νότια Αιθιοπία που ταξίδεψα πρόσφατα.
 
Last edited:
Μηνύματα
2.487
Likes
3.195
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
" ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΝΘΙΣΜΕΝΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ"

Εξαιρετική ταινία από κάθε άποψη!!!!!
Αλλο ένα διαμαντάκι του Σκορτσέζε!!!Μεγάλης διάρκειας 200 λεπτά!!αλλά ειλικρινά μπορούσα να καθήσω κι άλλο!!

Η ταινία μας μεταφέρει στην Αμερική του 1920...και συγκεκριμένα στην πολιτεία της Οκλαχόμα όπου συνυπάρχουν Ινδιάνοι(που γίνανε πλούσιοι χάρις.. στα κοιτάσματα πετρελαίου)και λευκοί με ό,τι αυτό συνεπάγεται...διακρίσεις,ρατσισμός,λυκοφιλίες.
Μέσα σ αυτό το κλίμα ανατροπές θα φέρει η άφιξη του ανηψιού του "αφέντη"των λευκών και η σχέση του με μια εύπορη Ινδιάνα....

Η ταινία σε απορροφά με τις διαρκείς εξελίξεις και τις τόσο μα τόσο υπέροχες ερμηνείες!!!
Καλά για τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο ΚΑΘΕ φορά σε καθε του ταινία ΔΕΝ μπορώ να μην τον θαυμάσω και να μην τον εκθυάσω,
αναμενόμενη κι εδώ η θαυμάσια τόσο πειστική ερμηνεία του,είναι η πρώτη φορά που παίζει με τον Ντε Νίρο(αγαπημένα παιδιά και οι δυο του Σκορτσέζε)
και είναι τόσο μα τόσο χάρμα οφθαλμών να βλέπεις αυτούς τους δύο μαζί(άλλωστε έχει ειπωθεί για τον Ντι Κάπριο ότι είναι ο Ντε Νίρο της ...πιό συγχρονησ γενιάς) να συνυπάρχουν ...οι στιχομυθίες,οι εκφράσεις των προσώπων,το συναίσθημα που εκπέμπουν,οι δυναμικές τους κλπ

Αλλά η κορυφαία ερμηνεία που σίγουρα θα την οδηγήσει στα Οσκαρ είναι της συμπρωταγωνίστριας τους Λιλι Γκλαντστοουν ,(δεν μου ήταν γνωστή απο άλλη ταινία)η οποία ¨έδεσε"εξαιρετικα΄με τον Ντι Κάπριο.

Και για όποιον βαρεθεί...το φινάλε θα τον αποζημιώσει,..πολύ έξυπνο πολύ ευρηματικό!
 
Last edited:

gioannis13

Member
Μηνύματα
1.279
Likes
7.978
Επόμενο Ταξίδι
Όπου πετάει αεροπλάνο...
Ταξίδι-Όνειρο
Χωρίς ρολόι στο χέρι !!!
Από το ertflix Ο Επιφανής Πολίτης
Κριτικός κινηματογράφου δεν είμαι, αλλά είδα πως μπορείς από βραβευμένος με Νόμπελ και περιζήτητος, να γίνεις απλά ανεπιθύμητος.
 

Spark

Member
Μηνύματα
103
Likes
1.020
Είδα την ταινία Love in Taipei (2023) και μου άρεσε το σενάριο με δόσεις ασιατικής κουλτούρας, οι νεαροί ηθοποιοί και η πρωταγωνίστρια με το όμορφο πρόσωπο και το λαμπερό χαμόγελο.

Το καλοκαίρι της 18χρονης Ever Wong, παίρνει μια απροσδόκητη τροπή όταν οι γονείς της της κάνουν έκπληξη ταξίδι στην Ταϊπέι για ένα μανδαρινικό πρόγραμμα. Η Ever ανακαλύπτει έκπληκτη ότι δεν έχει εγγραφεί σε κανένα μάθημα, αλλά αντίθετα για ένα καλοκαιρινό ελεύθερο πάρτι που οι ντόπιοι και οι άλλοι μαθητές αποκαλούν "Loveboat". Και γρήγορα δικαιώνει το όνομά του, όταν η Ever βρίσκει τον εαυτό της να προσπαθεί να μην ερωτευτεί δύο ελκυστικά αλλά εντελώς διαφορετικά αγόρια που διεκδικούν την προσοχή της, ενώ ταυτόχρονα βρίσκει το κουράγιο να αψηφήσει τις υψηλές προσδοκίες των γονιών της και να ακολουθήσει το πραγματικό της πάθος: τον χορό.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.204
Μηνύματα
883.730
Μέλη
38.901
Νεότερο μέλος
udemeetim036

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom