Σλοβακία Κοσιτσε Σλοβακιας

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Ήμουν σίγουρη οτι θα με κάνεις να κλάψω! :p Σου έχω εμπιστοσύνη σε αυτά, πάντα προτείνεις διαμαντάκια. Ευτυχώς πας πριν απο μένα και μου τα λες! :haha:
Levoca - Spissky hrad ( καστρο Σπις ) - Presov - Bardejov - Svidnik
Έχω βάλει μία μέρα απο Πρεσόφ να ανέβω βορειανατολικά και να καταλήξω στη λίμνη στο Μιχάλοβτσε.
( Aνατολικα εχει ξυλινες εκκλησιες , της Ρουμανιας ειναι καλυτερες)
Αλήθεια;;; 😍 Θυμόμουν οτι έχει η Πολωνία. Για τη Σλοβακία δεν ήξερα... Σαν τη Ρουμανίτσα δεν έχει 😁 Θα τις ψάξω και αν χρειαστώ βοήθεια θα σου πω. Μπράβο μικρούλη!
Dobsinska Ice Cave, εχει πολλα σπηλαια στη περιοχη - Σλοβακικος Παραδεισος , νοτια της Levoca - αλλα ξεχωριζει λογου παγου.
Και να φανταστείς οτι κατεβαίνοντας απο τη Ρουμανία ήθελα να δω μία τέτοια σπηλιά στο Απουσένι. Καλή ιδέα να δούμε εκεί μία. Μας αρέσουν τα σπήλαια και οι σπηλιές γενικώς.
Cerveny Klastor στα συνορα με τη Πολωνια ,κανεις ραφτινκ στο ποταμο η βαρκαδα
Ωραίο, αλλά εγώ ράφτινγκ, μάφτινγκ και τα συναφή δεν κάνω. Για βολτούλα στο φαράγγι όμως πάω άνετα!
Στα κεντρικα : Banska Bystrica - Banska Stiavnica - Cicmany - Bojnicky zamok ( must και τα δυο) - Vlkolinec
Αυτά στο κέντρο τα έχω βρει όλα εκτός απο το Cicmany. Τι ωραία γραφικότητα! 😍 το σημείωσα!
Αν βαλεις και BTS δεν βγαινει... απο Ρουμανια Oradea - Arad - Timisoara
Συνολικά θα έχω 16 μέρες. Δύο στο ανέβασμα και τρεις στο κατέβασμα. Αλλά στο κατέβασμα δεν μου φτάνουν σε χρόνο για να δω τα αξιοθέατα που θέλω. Πρέπει να κάνω παρακάμψεις στα βουνά. Τιμισοάρα δεν πρόκειται να πάω τώρα, ούτε στο Αράντ. Στο Ντέβα θέλω να διανυκτερεύσω. Θα το σκεφτώ και θα δω τι θα κάνω.

Ερώτηση. Πήγες στο εθνικό πάρκο των Μικρών Καρπαθίων; Αξίζει να φτάσω μέχρι το Holic και να κατέβω Τρναβα; Είδα οτι έχει ένα κάρο κάστρα και κάπου χάθηκα... Για πες;

miranta

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΣΑΜΟΣ
Ταξίδι-Όνειρο
ΡΩΣΙΑ
Μιας και απο οτι κατάλαβα γνωρίζετε από Κόσιτσε θα ήθελα κάποιες πληροφορίες καθώς θα πάω για 5 ημέρες με ERASMUS σε σχολείο. Διάβασα οτι έχει πολύ όμορφη παλιά πόλη και ωραία κτίρια. Επίσης είναι αρκετά ακριβά τα σουπερ αλλά και τα εστιατόρια. Σκέφτομαι να πετάξω αεροπορικώς για Κρακοβία από Αθήνα και να έχω εκεί 2 διανυκτερεύσεις για να πάρω μια μικρή γεύση από την πόλη αυτή και να πάω με flixbus στο Κόσιτσε.Στην επιστροφή σκέφτομαι να φύγω από Βουδαπέστη και να έχω άλλες 2 διανυκτερεύσεις εκεί γιατί βρίσκω φτηνές πτήσεις (έχω ξαναπάει Βουδαπέστη). Πόσο κοντά είναι αυτό το χωριό με τον πίδακα άραγε;μπορώ με δημόσιες συγκοινωνίες να πάω; Η Μπρατισλάβα δυστυχώς είναι μακρυά και δεν με εξυπηρετεί να πετάξω για εκεί και μετά να πάω Κόσιτσε.Δεκτές συμβουλές για επισκέψεις σε μουσεία για φαγητό και ότι άλλο

Αν ψάχνεις για προσιτά εστιατόρια, θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις την τοπική κουζίνα σε μικρά καφέ όπως το „Reštaurácia Nostalgia“ ή το „Slovenská Reštaurácia“. Οι τιμές μπορεί να είναι λίγο υψηλότερες από ό,τι στην Πολωνία, αλλά η ατμόσφαιρα και η ποιότητα του φαγητού αξίζουν σίγουρα τον κόπο. Μπορείς να απολαύσεις παραδοσιακά πιάτα και να νιώσεις πραγματικά τη γεύση της Σλοβακίας.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.252
Μέλη
39.951
Νεότερο μέλος
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΡΤΟ

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom