Κουίζ – Πόσο budget ταξιδιώτης είσαι;

KIKI

Member
Μηνύματα
2.693
Likes
6.667
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική Ναμιμπια
Μόνο εγώ και ο @kabamarou δηλαδή είμαστε οι Υπέρτατοι low budget ταξιδευτές;;;
Χαχαχα εως τώρα ναι.
Ακολουθούμε η Depy και εγω ενα σκαλοπατι παραπάνω .
Αν εκανα το κουιζ στη δική σου ηλικια το ίδιο θα βγαίναμε !
 
Μηνύματα
1.990
Likes
6.322
Μόνο εγώ και ο @kabamarou δηλαδή είμαστε οι Υπέρτατοι low budget ταξιδευτές;;;
Είμαστε πολλοί, αλλά σκόρπιοι, που λέει κι ο πατέρας μου. :D
Ας κάνουμε κανένα ταξιδάκι όλοι μαζί, διότι ως γνωστόν δέκα low budget κάνουν έναν κλασάτο ταξιδιώτη.:xalara:

Πέρα από την πλάκα, το περίμενα. Το "ανησυχητικό" αλλά και καλό είναι ότι το τεστ το έκανε και η σύζυγος χωρίς να το ξέρω, κι έδωσε τις ίδιες απαντήσεις. Άμα δεν ταιριάζαμε, δε θα συμπεθεριάζαμε, ε;;

"Είσαι ο Υπέρτατος low budget ταξιδευτής
Είσαι ο ορισμός του ταξιδιώτη με σφιχτό κομπόδεμα! Μπορείς να επιβιώσεις παντού, τίποτα δεν σε πτοεί και είσαι έτοιμος για όλα. Θυσιάζεις τα πάντα στον βωμό της οικονομίας και βιώνεις τα ταξίδια σου κυρίως μέσα από τις εικόνες που σου χαρίζει και τους ανθρώπους που γνωρίζεις στον δρόμο σου. Αν περίμενε από εσένα η τουριστική οικονομία της χώρας που επισκέπτεσαι, θα είχε σίγουρα φαλιρίσει!"

Αν και τα παραλέει λίγο το συμπέρασμα μωρέ, έχω γνωρίσει πάρα πολλούς που είναι ακόμα δέκα σκαλιά πιο low budget από τα δικά μας στάνταρ, παίζει κι άλλη κατηγορία στο κουίζ, αφεντικό;;;; :rolleyes:
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.934
Likes
40.783
Αν και τα παραλέει λίγο το συμπέρασμα μωρέ, έχω γνωρίσει πάρα πολλούς που είναι ακόμα δέκα σκαλιά πιο low budget από τα δικά μας στάνταρ, παίζει κι άλλη κατηγορία στο κουίζ, αφεντικό;;;; :rolleyes:
Περιμενουμε τον @taver να κανει το τεστ για να μαθουμε αν υπαρχει και κατηγορια Υπερτατος Jet Setter και να μαθουμε τα ακρα της κατανομης :haha:
 

dimaq

Member
Μηνύματα
630
Likes
1.908
Επόμενο Ταξίδι
ΜΑΔΡΙΤΗ
Εμενα μου βγαζει το παρακατω αν και η τελευταια ερωτηση ειναι λιγο παγιδα και αφοριστικη.Ολοι πιστευω αγοραζουμε κατι εκει που παμε,δεν χρειαζεται να παρουμε επιλεον βαλιτσα ομως, απλα γεμιζουμε αυτη που εχουμε!

Είσαι ο “Μια ζωή την έχουμε” ταξιδιώτης “Μια φορά ταξιδεύεις” είναι κάτι που λες στον εαυτό σου σε κάθε σου ταξίδι, για αυτό και θέλεις να τα ευχαριστηθείς μέχρι το μεδούλι. Για αυτό η όποια οικονομία – αν υποθέσουμε ότι κάνεις – γίνεται πριν το ταξίδι και όχι κατά την διάρκεια του. Τα όρια που ίσως επιβάλλεις στον εαυτό σου στην καθημερινότητα εδώ δεν έχουν θέση, είσαι εραστής της απόλαυσης και ενίοτε της υπερβολής και δεν σκοπεύεις να στερηθείς τίποτα στο ταξίδι σου, ο κόσμος να χαλάσει.
 

Vasileti

Member
Μηνύματα
478
Likes
1.632
Αυτο το Cheap & Chic φαινεται να είναι ο πιο ελαστικός ορισμός, κάτι σαν τις περιγραφές των ζωδίων, τα άλλα είναι πιο συγκεκριμένα.
Ο taver είναι κατηγορία από μονος του οχι μέλος.
 

marstay

Member
Μηνύματα
143
Likes
223
Επόμενο Ταξίδι
Ακυρώθηκε!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μαδαγασκάρη
“Μια ζωή την έχουμε” ταξιδιώτης. Θεωρώ πως έχει πέσει μέσα πάρα πολύ!
 

taver

Member
Μηνύματα
12.468
Likes
28.827
Ονειρεμένο Ταξίδι
Iles Kerguelen
Γενικώς το quiz είναι ultra κακοφτιαγμένο.

- Στο "Με τι κριτήρια κλείνεις την διαμονή σου online;", η προφανής απάντηση που θα έδιναν οι περισσότεροι, δηλαδή ότι συνυπολογίζουν τιμή, τοποθεσία, κριτικές, όνομα αλυσίδας, παροχές & πιθανώς loyalty program απουσιάζει. Ή πρέπει να απαντήσεις ότι κλείνεις με βάση την τιμή, είτε να επιλέξεις μια άλλη άκυρη απάντηση.

- Στο "Θέλεις να κλείσεις τις εσωτερικές πτήσεις στον προορισμό που πηγαίνεις, αλλά η οικονομική θέση έχει εξαντληθεί. Τι κάνεις;" έχουμε πραγματικά κρίση σουρρεαλισμού. Η ερώτηση ξεκινάει με ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι θες να κλείσεις πτήση. Προφανώς για κάποιο λόγο το θες. Ξέρω γω γιατί η απόσταση είναι μεγάλη ή γιατί δεν έχεις χρόνο ή γιατί θες να αποφύγεις ενα επικίνδυνο πέρασμα. Και οι τρείς από τις πέντε απαντήσεις είναι του στυλ "μπα, δεν θα ήθελα ποτέ να κλείσω πτήση". Έχεις να επιλέξεις "ψάχνω σε τρένα, λεωφορεία και πλοία για εναλλακτικό τρόπο μετάβασης", λες και δεν το είχες κάνει ήδη αυτό πριν καταλήξεις στην επιλογή της εσωτερικής πτήσης. Και μετά έχει και δεύτερη απάντηση πάλι με λεωφορεία, για να μας μπερδέψει υποθέτω. Και η προφανής απάντηση ότι "θα αναδιαμορφώσω το πρόγραμμα αλάζοντας σειρά σε δραστηριότητες και μετακινήσεις για να πετύχω φθηνότερο εισιτήριο, απουσιάζει.

- Στο "Έκλεισες το ταξίδι σου, τι θα ψωνίσεις για να έχεις μαζί στον προορισμό σου;", η απάντηση "θα δω τι μου χρειάζεται και τι έχω και και θα ψωνίσω ότι μου λέιπει" σε ποιά από τις επιλογές αντιστοιχεί; Powerbank ας πούμε δε θα αγοράσω γιατί έχω τρία.

- Στο "Πείνασες, που θα κάτσεις για φαγητό;", η επιλογή "έχω κλείσει τραπέζι σε οικονομικό εστιατόριο με εκπτωτικό κουπόνι", που αντιστοιχεί; Υπάρχει κανείς που δε θα επιλέξει το "επιλέγω μια όμορφη ταβέρνα ή ένα μικρό εστιατόριο με χαρακτήρα;" Κι αν αυτό το μικρό εστιατόριο το επιλέξει μέσω tripadvisor και μετά κάνει και κράτηση (καθώς είναι μικρό και είναι δύσκολο να βρεις τραπέζι), ποιά απάντηση ταιριάζει; Αν κάποιος πάει να μαγειρέψει αλλά όχι στο hostel ή σε σπίτι αλλά σε μεγάλο διαμέρισμα airbnb?

- Στο "Έχεις βγει για νυχτερινή εξόρμηση και ανακαλύπτεις ότι το μετρό έχει κλείσει. Τι κάνεις;" είμαστε λίγο καλύτερα, αλλά κι εδώ η απάντηση "τίποτα γιατί μένω εκεί δίπλα, φροντίζω πάντα να μένω κοντά στη νυκτερινή μου διασκέδαση" απουσιάζει. Όπως και το "Μα έχω αυτοκίνητο καρντιά μου". Ίσως μια καλύτερη διατύπωση του ερωτήματος οδηγούσε σε καλύτερες απαντήσεις...

- Στο "Θα μοιραζόσουνα ποτέ το WC σου για να κάνεις οικονομία;", να ενημερώσω απλώς ότι υπάρχουν και κάποιοι που δέχονται χωρίς πρόβλημα να μείνουν σε shared bathroom χωρίς ούτε να "το κλείνουν συνέχεια", ούτε "εδώ για οικονομία έχουν μείνει χωρίς κατάλλυμα". Το απλό "Ναι" σε ποιά απάντηση ταιριάζει δηλαδή;

- Στο "Η πτήση σου φεύγει νωρίς τα ξημερώματα, τι κάνεις;", η επιλογή "Το τελευταίο βράδυ μένω σε ξενοδοχείο μέσα ή δίπλα στο αεροδρόμιο" που αντιστοιχεί;

- Στο "Βρίσκεσαι σε έναν εξωτικό νησιωτικό παράδεισο, είναι καλοκαιράκι και αποφασίζεις να παρατείνεις την διαμονή σου με αφορμή ένα τριήμερο τοπικό φεστιβάλ. Λόγω όμως του φεστιβάλ, στην περιοχή δεν υπάρχει δωμάτιο ούτε για δείγμα. Τι κάνεις;", να ενημερώσω πως η υπόθεση που διατυπώνεται, ότι δεν υπάρχει δωμάτιο ούτε για δείγμα, περιλαμβάνει και τις σουίτες. Αν θέλατε να πείτε κάτι άλλο, έπρεπε να το διατυπώσετε αλλιώς. Όπως επίσης και η απάντηση "Μένεις σε κοιτώνα ή ψάχνεις για εναλλακτικές, όπως να φιλοξενηθείς από κάποιον ντόπιο προσφέροντας ένα λογικό ποσό" θεωρώ ότι είναι προφανής για όλους είναι αρκετά γενική για να καλύπτει τους πάντες, χωρίς να αποκλείει και τις υπόλοιπες απαντήσεις.

- Στο "Το βιβλίο που έχεις μαζί σου στο ταξίδι είναι:", η απάντηση "αγορασμένο από το φθηνότερο on-line βιβλιοπωλείο" σε ποιά από τις επιλογές αντιστοιχεί;

- Στο "Τι περιέχει η βαλίτσα σου όταν επιστρέψεις;" όποιος απαντήσει ότι δεν περιλαμβάνει (και) άπλυτα απλά ψεύδεται. Γενικώς η βαλίτσα μπορεί να περιλαμβάνει περισσότερες από μια από τις προτεινόμενες κατηγορίες... (Στη δική μου πάντως, τα σουβενίρ και τα εναπομείναντα καθαρά ρούχα μου μπαίνουν στη χειραποσκευή, ειδικά αν πετάω με πολλά connections ή με τίποτα Alitalia...)
 
Last edited:

Elena2508

Member
Μηνύματα
1.083
Likes
3.596
Επόμενο Ταξίδι
??
Ονειρεμένο Ταξίδι
N. Υόρκη
Άλλη μία "Cheap & Chic ταξιδιώτισσα"! :xalara:
Τι και εάν πλήρωσα σουίτα για να παρακολουθήσω το φεστιβάλ, τι και εάν πήρα ταξί για να πάω στο αεροδρόμιο το πρωί.... Η κατάσταση δε σώθηκε!
Πάλι Cheap & Chic με έβγαλε που μάλλον δεν είμαι! :(
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.115
Μηνύματα
880.690
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom