Τουρκία Κωνσταντινούπολη πληροφορίες

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σαουδική Αραβία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Με τι μπορεί να συνεπάγεται?? Δεν το λέω ειρωνικά.. αν πάω ας πούμε 20-25 ?
Ε μάλλον καλύτερα μετά τις εκλογές, εξαρτάται κι από το αποτέλεσμα βέβαια. Λίγο πριν τις εκλογές πάντως αναμένεται να πέσεις σε πασοκικές λαοθάλασσες με το Μπιρσίμ. Μπορεί βέβαια και κάποιους να τους εξιτάρει να δουν την Κωνσταντινούπολη έτσι:
https://www.thestar.com/content/dam...-anti-coup-rally-in-istanbul/turkey-rally.jpg

Εγώ για πρώτη φορά θα προτιμούσα να τη δω... κανονικά. Δε σου κρύβω όμως ότι ειδικά στη Λατινική Αμερική τις εκλογές τις κυνηγάω, αλλά πρώτον μιλάω τη γλώσσα (οπότε έχει ένα ενδιαφέρον, από το να δω το debate με φίλους σε ένα εστιατόριο ή να δω πώς αντιδρούν οι ντόπιοι ή να διαβάζω τις εφημερίδες καθημερινά) και δεύτερον μου φαίνεται πιο φολκόρ στη Λ. Αμερική, αν δεν έχεις ζήσει προέδρους να ραπάρουν επί σκηνήες με 11χρονα, να πετάνε δεσμίδες με χαρτονομίσματα από Ντάτσουν, να αποκαλούν τους αντιπάλους τους "αδερφές με νερωμένο σπέρμα" ή να προσπαθούν να κάνουν ποδήλατο επί πολιτικής σκηνής και να πέφτουν να γκρεμοτσακίζονται, δεν έχεις δει τίποτε. Χώρια τα εθνικιστικά, κάτι πλήθη του μισού εκατομμυρίου να ψέλνουν τον εθνικό ύμνο στη λεωφόρο Μπολίβαρ κλαίγοντας όλοι μαζί και οι κοπέλες (γυναικάρες) να σκίζουν τις μπλούζες τους και να τις πετάνε στον πρόεδρο/υποψήφιο.

Στην Τουρκία που δεν καταλαβαίνω τη γλώσσα δε θα καταλάβαινα και πολλά και δεν έχει το "χρώμα" της Λ.Αμερικής, μη σου πω παίζει να έχει και καμία έκρηξη εθνικισμού και δε θέλω, να μου λείπει.

Last edited:

spyros91

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ντουμπαι
Ε μάλλον καλύτερα μετά τις εκλογές, εξαρτάται κι από το αποτέλεσμα βέβαια. Λίγο πριν τις εκλογές πάντως αναμένεται να πέσεις σε πασοκικές λαοθάλασσες με το Μπιρσίμ. Μπορεί βέβαια και κάποιους να τους εξιτάρει να δουν την Κωνσταντινούπολη έτσι:
https://www.thestar.com/content/dam...-anti-coup-rally-in-istanbul/turkey-rally.jpg

Εγώ για πρώτη φορά θα προτιμούσα να τη δω... κανονικά. Δε σου κρύβω όμως ότι ειδικά στη Λατινική Αμερική τις εκλογές τις κυνηγάω, αλλά πρώτον μιλάω τη γλώσσα (οπότε έχει ένα ενδιαφέρον, από το να δω το debate με φίλους σε ένα εστιατόριο ή να δω πώς αντιδρούν οι ντόπιοι ή να διαβάζω τις εφημερίδες καθημερινά) και δεύτερον μου φαίνεται πιο φολκόρ στη Λ. Αμερική, αν δεν έχεις ζήσει προέδρους να ραπάρουν επί σκηνήες με 11χρονα, να πετάνε δεσμίδες με χαρτονομίσματα από Ντάτσουν, να αποκαλούν τους αντιπάλους τους "αδερφές με νερωμένο σπέρμα" ή να προσπαθούν να κάνουν ποδήλατο επί πολιτικής σκηνής και να πέφτουν να γκρεμοτσακίζονται, δεν έχεις δει τίποτε. Χώρια τα εθνικιστικά, κάτι πλήθη του μισού εκατομμυρίου να ψέλνουν τον εθνικό ύμνο στη λεωφόρο Μπολίβαρ κλαίγοντας όλοι μαζί και οι κοπέλες (γυναικάρες) να σκίζουν τις μπλούζες τους και να τις πετάνε στον πρόεδρο/υποψήφιο.

Στην Τουρκία που δεν καταλαβαίνω τη γλώσσα δε θα καταλάβαινα και πολλά και δεν έχει το "χρώμα" της Λ.Αμερικής, μη σου πω παίζει να έχει και καμία έκρηξη εθνικισμού και δε θέλω, να μου λείπει.
Ααα έχουν τέτοια πωρωση (τι περίμενα και εγώ βέβαια) .. να μου λείπει, υπάρχει περίπτωση να μην βγει ο Ερντογάν και να κάψει την Τουρκία ο τρελός.. τέλος Μάη λοιπόν!!

D

Delmem38110

Guest
Ααα έχουν τέτοια πωρωση (τι περίμενα και εγώ βέβαια) .. να μου λείπει, υπάρχει περίπτωση να μην βγει ο Ερντογάν και να κάψει την Τουρκία ο τρελός.. τέλος Μάη λοιπόν!!
όλα παίζονται, καλύτερα μέσα Ιούνη και το εισιτήριο φλεξ.

D

Delmem38110

Guest

έπεσα πάνω στον κύριο Ορέστη στη Λίμα τον Αύγουστο, όπου και φωτογραφήθηκα μαζί του.
πανηγύρι.
κάτι μου είπε με χαμόγελο, εγώ δεν κατάλαβα και πολλά, μου έσφιξε το χέρι.
και μου έδωσε την κάρτα του. εποχές πασοκ και βάλε.
εκ των υστέρων έψαξα στο ίντερνετ για το ποιόν του.
Daniel Urresti - Wikipedia

IMG_7322.jpg
IMG_7323.jpg
IMG_7324.jpg

taver

Member
Ονειρεμένο Ταξίδι
Iles Kerguelen
Πολυ ωραία όλα όσα μας είπες για την Πόλη. Μία ερώτηση μόνο, νιώσατε κάποια στιγμή περίεργα φοβηθήκατε από κάτι κλπ γιατί σχεδιάζουμε ενα τριήμερο Κωνσταντινούπολη την Κ.Δευτέρα και η παρέα μου έχει κάποιους ενδοιασμούς .
Αν φοβάμαι λέει; Κάθε φορά που πηγαίνω τρέμω. Για το πόσα κιλά παραπάνω θα με δείξει η ζυγαριά στην επιστροφή....

taver

Member
Ονειρεμένο Ταξίδι
Iles Kerguelen
Καλησπέρα ταξιδιάρες ψυχές. Θα περάσω έξι μέρες στην Κωνσταντινούπολη τον Μάρτιο. Λίγες μεν,αλλά...Τι προλαβαίνω/πρέπει να δω στις μέρες αυτές? Προτεινόμενη γειτονιά για διαμονή? (κατά προτίμηση στην τουρκική πλευρά) tips, τι να προσέξω,καλύτερος τρόπος μετακίνησης κτλ. Προτάσεις για καλό φαγητό,γλυκό..πού βρίσκονται οι τουριστικές παγίδες κτλ. Θέλω όσο γίνεται να δω την αυθεντική πόλη.Ευχαριστώ!!
Όλες οι πλευρές της Κωνσταντινούπολης είναι Τουρκικές...

taver

Member
Ονειρεμένο Ταξίδι
Iles Kerguelen
Σύμφωνα με την έρευνα που είχα κάνει ο Μαιος και ο Σεπτέμβριος. Εχω διαβάσει και έχω ακούσει ιστορίες ότι είχε κρύο ακόμη και μέχρι τον Απρίλιο η και από τον Οκτώβριο. Λόγω πολύς υγρασίας όμως και το καλοκαίρι έχει πολύ ζέστη. Σχετικό είναι όμως το ιδανική περίοδος γιατί σε άλλους αρέσει το κρύο και το χιόνι.
Έχω πάει αρκετές φορές Οκτώβριο και Απρίλιο, ποτέ δεν είχα πρόβλημα κρύου. Έτυχε;

retzi

Member
Καλησπέρα στην ομάδα! Θέλω να ρωτήσω αν πήγε κάποιος πρόσφατα και επισκέφτηκε, τοπ καπι πυργο γαλατα κλπ, από που προμηθεύτηκε τα εισιτήρια. Γιατι μπαινω στο google και στο επίσημο site τους γράφει οτι το εισιτηριο κανει 500(!) λίρες για τοπ καπι κ αγία ειρήνη και 650 άμα προσθέσουμε και το χαρέμι, δηλαδη σχεδον 25 και 30 ευρω αντίστοιχα!!! Πάντα τόσο ακριβά ήταν?? Οχι τιποτα αλλο αλλα πλεον σκεφτομαστε το αν πραγματικα αξιζει τα χρηματα η επισκεψη..

gkalla

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κούβα?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού, Ν. Ζηλανδία
Καλησπέρα στην ομάδα! Θέλω να ρωτήσω αν πήγε κάποιος πρόσφατα και επισκέφτηκε, τοπ καπι πυργο γαλατα κλπ, από που προμηθεύτηκε τα εισιτήρια. Γιατι μπαινω στο google και στο επίσημο site τους γράφει οτι το εισιτηριο κανει 500(!) λίρες για τοπ καπι κ αγία ειρήνη και 650 άμα προσθέσουμε και το χαρέμι, δηλαδη σχεδον 25 και 30 ευρω αντίστοιχα!!! Πάντα τόσο ακριβά ήταν?? Οχι τιποτα αλλο αλλα πλεον σκεφτομαστε το αν πραγματικα αξιζει τα χρηματα η επισκεψη..
Τοπ Καπί, Αγία Ειρήνη και χαρέμι 650 λίρες, Πύργος Γαλατά 175 λίρες είχαν όντως πριν 1 μήνα. Μπορείς όμως να πάρεις την Museum Pass Istanbul στις 700 λίρες που τα καλύπτει.
Επίσης καλύπτει και τα εξής:
  1. Istanbul Archaeological Museums
  2. Great Palace Mosaic Museum
  3. Turkish and Islamic Arts Museum
  4. Rumeli Fortress Museum
  5. Istanbul Museum of the History of Science and Technology in Islam
  6. Galata Mevlevi Lodge Museum
  7. Yıldız Palace Museum
  8. Fethiye Museum

kabamarou

Member
Περίπου τόσο ήταν και πέρυσι τον Μάιο. Δεν θυμάμαι τιμή σε λίρες αλλά με την μετατροπή σε ευρώ έβγαινε 28€ για τοπ Καπί, χαρέμι, αγία Ειρήνη.

Το αν αξίζει είναι κάτι υποκειμενικό και έχει να κάνει με τα χρήματα, τα γούστα και τον χρόνο που διαθέτει ο καθένας. Μπορείς να πας πάντως μέχρι την πρώτη αυλή δωρεάν 🙂

Καλησπέρα στην ομάδα,

Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει σχετικά με την Πόλη. Πάμε 3ημερο, 2αδα.
Λέω να μείνω σουλτανχαμέτ, πίσω από το μπλε τζαμι προς τον Βόσπορο.
Αν έχετε να προτείνετε κανα αξιόλογο ξενοδοχείο θα ήταν χρήσιμο.

Σχετικά με τα μουσεία. μεταφορές κλπ. Γενικά εγώ είμαι της άποψης αρχικά να περπατήσεις σε ένα μέρος του εξωτερικού και όχι να χρησιμοποιείς μετρό και τραμ. Δεν ξέρω βέβαια αν περπατιέται γιατί διαβάζω για πολλές ανηφόρες και ότι είναι επικίνδυνα.
Τι μου προτείνετε. Καθώς και με τα μουσεία τι μου προτείνετε.

Σίγουρα ένα βράδυ έχω σκεφτεί να πάω στο NUSR-ET να φάω γιατί είδα ότι οι τιμές είναι φυσιολογικές και θέλω να δω γιατί όλος αυτός ο ντόρος γύρω από το όνομα του. Τι άλλο μου προτείνετε στο κομμάτι αυτό.

Ήθελα να ρωτήσω και για το συνάλλαγμα, μετρητα ή κάρτα, EURO ή TL αλλά το έχω κάνει σε άλλο θέμα του FORUM.

Οποιαδήποτε άλλη πληροφορία θα ήταν χρήσιμη.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο που θα αφιερώσει όποιος απαντήσει.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
32.907
Μέλη
37.891
Νεότερο μέλος
ntou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom