Κόστος ζωής - Στεγαστικό στην Αθήνα

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Είναι μια απάντηση, αλλά δεν γίνεται. Εκτός αν φύγουμε από την ε.ε. Πιστεύεις ότι είναι εφικτό;
Το έχει εφαρμόσει κάποιο ευρωπαικό κράτος; Η το λέμε για να πούμε κάτι;
Αυτό που έγραψα αφορά όλες τις χώρες, όχι μόνο την Ελλάδα. Σε πολλές χώρες είναι δραματική η κατάσταση.

Δεν γίνεται σε κάτι που είναι αναγκαίο για τον κόσμο να υπάρχει τέτοια εκμετάλλευση. Το νομοθετικό πλαίσιο θα έπρεπε να ήταν πολύ αυστηρό και στις τιμές των ενοικίων και στη χρήση Airbnb και στο έχω ένα διαμέρισμα που το αφήνω κλειστό γιατί έτσι γουστάρω. Δεν γίνεται να μην προσφέρεις τίποτα παραγωγικό, ίσα ίσα να υποφέρει μέρος της κοινωνίας εξαιτίας σου και να μην υπάρχουν κάποια σοβαρά μειονέκτηματα για να το κάνεις αυτό.

domino

Member
Αυτό που έγραψα αφορά όλες τις χώρες, όχι μόνο την Ελλάδα. Σε πολλές χώρες είναι δραματική η κατάσταση.

Δεν γίνεται σε κάτι που είναι αναγκαίο για τον κόσμο να υπάρχει τέτοια εκμετάλλευση. Το νομοθετικό πλαίσιο θα έπρεπε να ήταν πολύ αυστηρό και στις τιμές των ενοικίων και στη χρήση Airbnb και στο έχω ένα διαμέρισμα που το αφήνω κλειστό γιατί έτσι γουστάρω. Δεν γίνεται να μην προσφέρεις τίποτα παραγωγικό, ίσα ίσα να υποφέρει μέρος της κοινωνίας εξαιτίας σου και να μην υπάρχουν κάποια σοβαρά μειονέκτηματα για να το κάνεις αυτό.

1762448752688.png

domino

Member
Αν φτάσαμε να θεωρείται σοσιαλισμός να μην θες να είναι τα ενοίκια πιο ακριβά από τους μισθούς ασ'τα να πάνε.
Λεγεται οτι κατα την επίσκεψη του σοβιετικού ηγέτη Νικήτα Χρουστσόφ στη Νέα Υόρκη, όταν – έκπληκτος από την αφθονία στα ράφια – ζήτησε από τον Αμερικανό πρόεδρο να του συστήσει τον υπεύθυνο τροφοδοσίας της αγοράς, για να τον συγχαρεί.

Όταν έμαθε ότι «υπεύθυνος» δεν υπάρχει και πως η αγορά ρυθμίζει τιμές και επάρκεια, δεν μπορούσε να το κατανοήσει.

Η νοοτροπια του κρατους πατερουλη που "ρυθμίζει" τις οικονομικές σχέσεις μεταξυ ιδιωτών ειναι σοσιαλιστικη

paefstra

Member

Δεν γίνεται σε κάτι που είναι αναγκαίο για τον κόσμο να υπάρχει τέτοια εκμετάλλευση.
Φυσικα και γινεται. Ανταγωνιζομαστε πολυ ανισα με πολυ πλουσιους ανθρωπους για μια θεση στον ηλιο με τη στεγαση, ειδικα μετα τον κοβιντ που κοπηκε και μοιραστηκε χρημα για "στηριξη" αλλα κατεληξε σε συγκεκριμενες τσεπες. Κυριολεκτικα δεν ξερουν που να τα φανε, αγοραζουν χρυσο, μετοχες, ολα αυτα ανεβαινουν σαν τρελα. Και τα ενοικια κι οι τιμες των σπιτιων. Εχει τελειωσει το θεμα, παμε για αλλα.
Στα ελληνικα δεδομενα, αν εβγαζες 2-3 εκατομμυρια απο κλεψια στον ΟΠΕΚΕΠΕ, που θα τα ετρωγες? Ποσα να φας σε πολυτελη ζωη, ταξιδια, γλεντια? Σε σπιτια με μαυρα θα κατεληγαν.

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Λεγεται οτι κατα την επίσκεψη του σοβιετικού ηγέτη Νικήτα Χρουστσόφ στη Νέα Υόρκη, όταν – έκπληκτος από την αφθονία στα ράφια – ζήτησε από τον Αμερικανό πρόεδρο να του συστήσει τον υπεύθυνο τροφοδοσίας της αγοράς, για να τον συγχαρεί.

Όταν έμαθε ότι «υπεύθυνος» δεν υπάρχει και πως η αγορά ρυθμίζει τιμές και επάρκεια, δεν μπορούσε να το κατανοήσει.

Η νοοτροπια του κρατους πατερουλη που "ρυθμίζει" τις οικονομικές σχέσεις μεταξυ ιδιωτών ειναι σοσιαλιστικη
Το αφήσαμε αρκετό καιρό στην καλή θέληση των ιδιοκτητών και μας απέδειξαν ότι αν γινόταν θα έπαιρναν κατευθείαν το μισθό μας και θα μας έδιναν τα ρέστα να περάσουμε το μήνα. Άρα ναι θα ήθελα οι κυβερνήσεις να επέμβουν. Παρεμπιπτόντως το πλαφόν δεν είναι μέτρο σοσιαλτιστικων κυβερνήσεων.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Cape Verde
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Τα προτιμουν χωρις ανακαινιση για να φτειάξουν συμφωνα με το γουστο τους οποτε αυτοί κρινουν.
Tα προτιμούν χωτις ανακαίνιση γιατι εκεί ειναι το ζουμί. Παίρνεις διαμέρισμα 100 χιλιάρικα, κανεις μια ανακαίνιση με 30 χιλιάρικα γίνεται ανθρώπινο, το "μεταπωλεις" σε κάποιον ομοεθνη σου με γελοιωδώς φουσκωμένη τιμη λογω της και καλα πανακριβης ανακαίνισης και αυτός δικαιολογεί τα και καλά 250.000 που έδωσε (κι ο δικηγόρος βαζει μια εικοσαρα στην τσέπη μαυρα μετρητά) και το σπιτι ξαφνικά έγινε γκολντενοβιζατο αφού πια "πουληθηκε" για το όριο που απαιτεί η βιζα. Χιλιάδες περιπτώσεις στην Ελλάδα, περισσότερες αλλού.

Οι Κινέζοι δεν ειναι οτι δεν αγοράζουν πια τόσο, ειναι οτι πουλάνε και μαζικά.

panpan

Member
Το αφήσαμε αρκετό καιρό στην καλή θέληση των ιδιοκτητών και μας απέδειξαν ότι αν γινόταν θα έπαιρναν κατευθείαν το μισθό μας και θα μας έδιναν τα ρέστα να περάσουμε το μήνα. Άρα ναι θα ήθελα οι κυβερνήσεις να επέμβουν. Παρεμπιπτόντως το πλαφόν δεν είναι μέτρο σοσιαλτιστικων κυβερνήσεων.
Πάνε στο απέναντι πεζοδρόμιο και πες ότι έχεις ένα διαμέρισμα για ενοικίαση. Τι θα έλεγες; Ας το νοικιάσω μισό τιμής γιατί ο κόσμος έχει ζόρι. Ή που είναι το κράτος να μου βάλει πλαφόν να μην μπορώ να το νοικιάσω όσο θέλω. Θα θελα την απάντηση σου.

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Πάνε στο απέναντι πεζοδρόμιο και πες ότι έχεις ένα διαμέρισμα για ενοικίαση. Τι θα έλεγες; Ας το νοικιάσω μισό τιμής γιατί ο κόσμος έχει ζόρι. Ή που είναι το κράτος να μου βάλει πλαφόν να μην μπορώ να το νοικιάσω όσο θέλω. Θα θελα την απάντηση σου.
Για μένα δεν έχει νόημα η ερώτηση. Μου φαίνεται παράλογο να πάμε με τα θέλω του ιδιοκτήτη.

Μερικές σελίδες πίσω υπάρχει ένα ποστ ότι σχεδόν το 30% των Ελλήνων δίνει πάνω από το 40% του εισοδήματος στη στέγαση. Αυτό το πράγμα είναι φυσιολογικό; Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό από εδώ και πέρα;

Όπως για τα εργασιακά υπάρχει αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο για να μη γίνουμε ζούγκλα έτσι πρέπει να γίνει και με τη στέγαση. Η σοσιαλιστική νέα Υόρκη έδειξε το δρόμο!

martine

Member
Πάντως ευτυχώς ακόμα υπάρχουν ιδιοκτήτες που νοικιάζουν τις ιδιοκτησίες του ανθρώπινα και δεν κοιτάνε πως να πατήσουν κάτω τους ενοικιαστές τους. Έχω διαμέρισμα και το νοικιάζω σε πολύ καλή τιμή γιατί προτιμώ να παίρνω στην ώρα μου το ενοίκιο και το ζευγαράκι που έχω μέσα ξέρω πως το προσέχουν το σπίτι. Ειλικρινά δεν μου πάει καν να τους ζητήσω αύξηση.
Από την άλλη μένω λόγω συνθηκών σε άλλη περιοχή και νοικιάζω. Μέσα σε ένα χρόνο μου έκανε αύξηση 150 ευρώ (ενώ μάλιστα είχαμε κάνει άλλη συμφωνία). Οπότε τα μαζέψαμε και βρήκαμε αλλού. Τώρα μας παρακαλάει να μείνουμε αλλά τώρα πάει...
Θέλω να πω δεν χρειάζεται να δώσεις το σπίτι σου μισό τιμής αλλά όχι και να τον πατάς και τον άλλον κάτω επειδή έχουν τρελαθεί οι τιμές.

panpan

Member
Θέλω να πω δεν χρειάζεται να δώσεις το σπίτι σου μισό τιμής αλλά όχι και να τον πατάς και τον άλλον κάτω επειδή έχουν τρελαθεί οι τιμές.
Αν τύχει και φύγουν αυτοί οι καλοί άνθρωποι θα το νοικιάσεις στον επόμενο στην ίδια τιμή η θα το δώσεις σύμφωνα με τις τιμές της αγοράς; Θα είσαι σίγουρος επειδή θα το έχεις σε χαμηλή τιμή ότι θα είναι το ίδιο καλοί άνθρωποι όπως και τώρα; Η είναι ρίσκο;

paefstra

Member
Μερικές σελίδες πίσω υπάρχει ένα ποστ ότι σχεδόν το 30% των Ελλήνων δίνει πάνω από το 40% του εισοδήματος στη στέγαση. Αυτό το πράγμα είναι φυσιολογικό; Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό από εδώ και πέρα;
40% απο αυτα που φαινονται. Στην Αθηνα πολυ λιγους ξερω που δεν κανουν δευτερη δουλεια μαυρα, να τα λεμε κι αυτα.
Στην ταξη μου εχω ενα παιδι αυτιστικο. Οι γονεις μεγαλοδικηγοροι. Λεγαμε για τους φορους και πεταει την ατακαρα "η μανα μου λεει οτι αν τα περναμε στη Revolout δεν τα ακουμπαει η εφορια". Δεν εχεις ιδεα τι μαυρο χρημα κινειται.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.275
Μέλη
39.959
Νεότερο μέλος
δεσποινα 3

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom