Κόστος ζωής - Στεγαστικό στην Αθήνα

YiannisTS

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ψήνεται...
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Όταν έμαθε ότι «υπεύθυνος» δεν υπάρχει και πως η αγορά ρυθμίζει τιμές και επάρκεια, δεν μπορούσε να το κατανοήσει.
Έχεις δίκιο όταν λες οτι "η αγορά ρυθμίζει τιμές και επάρκεια". Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι προς όφελος ποιανού; Γιατί πρέπει να συμφωνήσουμε οτι η κοινωνία των άνθρωπων αποτελείται από ζωντανά όντα με σχέσεις και ανάγκες και όχι από νούμερα και στατιστικά στοιχεία. Και ίσως να συμφωνήσουμε επίσης στο γεγονός οτι η ακρίβεια που βιώνουμε, "ρυθμίζεται" από τον θεό-αγορά με τέτοιο τρόπο ώστε οι πλούσιοι να γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.

Το σπάσιμο της ΔΕΗ στα τρία και η ιδιωτικοποίηση του ρεύματος έγινε στο όνομα της οικονομικής "ελευθερίας". Η αγορά "ρυθμίζει" τα τιμολόγια του ρεύματος με τέτοιο τρόπο ώστε το ποσοστό του οικογενειακού προϋπολογισμού που πάει εκεί να έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Πως ακριβώς μου είναι χρήσιμη αυτή η "αγορά που ρυθμίζει τιμές και επάρκεια";

Η "απελευθέρωση" των τηλεπικοινωνιών και η ύπαρξη πολλών παρόχων θα βοηθούσε τον "υγιή ανταγωνισμό" και θα έφερνε μειώσεις στα τιμολόγια του τηλεφώνου. Η αγορά για άλλη μια φορά ρύθμισε τις τιμές με αποτέλεσμα να είναι υψηλότατες ενώ θα μπορούσαν να είναι ελάχιστες εάν λάβουμε υπόψιν τη ραγδαία ανάπτυξη των τεχνολογικών δυνατοτήτων. Για άλλη μια φορά πως ακριβώς μου είναι χρήσιμη αυτή η "αγορά που ρυθμίζει τιμές και επάρκεια";

Για τον σιδηρόδρομο είναι περιττό να αναφέρω το που οδήγησε η ιδιωτικοποίηση με πρόσχημα πάντα την "ελευθερία της αγοράς" και την ρύθμιση της. Ίσως στα Τέμπη; Κι εδώ πως ακριβώς μου είναι χρήσιμη αυτή η "αγορά που ρυθμίζει τιμές και επάρκεια";

Η ιδιωτικοποίηση του νερού που έρχεται (εάν δεν αντιδράσουμε) πιστεύει κανείς πραγματικά οτι θα μας προσφέρει φτηνότερο νερό επειδή η "αγορά ρυθμίζει τιμές και επάρκεια".

Πριν πέντε χρόνια το σαμπουάν είχε 1 ευρώ. Σήμερα κάτω από 2,5 ευρώ δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις. Η αγορά λοιπόν πάλι ρύθμισε τις τιμές αλλά είναι αυτή η ρύθμιση χρήσιμη για μένα; Με δεδομένο οτι οι μισθός μου δεν αυξήθηκε κατά 100% τελικά μάλλον άχρηστη και επικίνδυνη είναι αυτή ρύθμιση.

Το ίδιο γίνεται και στη κατοικία. Εάν προσεγγίσουμε την κατοικία ως κοινωνικό δικαίωμα και ανάγκη τότε θα συμφωνήσουμε οτι το δικαίωμα αυτό δεν είναι και πολύ δικαίωμα σήμερα! Εάν προσεγγίσουμε την κατοικία ως ένα ακόμη προϊόν το οποίο ρυθμίζεται από την αγορά, τότε "καλά" κάνει η αγορά και εκτινάσσει τις τιμές. Άλλωστε η αγορά στοχεύει στη μεγιστοποίηση του κέρδους και η όποια ρύθμιση λειτουργεί κάτω από αυτό τον κανόνα. Και πάλι τίθεται το ερώτημα: πως ακριβώς μου είναι χρήσιμη αυτή η "αγορά που ρυθμίζει τιμές και επάρκεια";

Για να πέσουν οι τιμές των ενοικίων σήμερα θα μπορούσε πολύ απλά να παρέμβει το κράτος και να επιβάλει μειώσεις και πλαφόν. Αν όμως το κάνει αυτό τότε θα ξεσηκωθούν οι ιδοκτήτες και θα ισχυριστούν οτι το κράτος συμπεριφέρεται με τρόπο ανελεύθερο και καταπιεστικό. Βέβαια το ίδιο καταπιεστικό και ανελεύθερο είναι το γεγονός να πρέπει να δίνεις το μισό σου μισθό για να βάλεις το κεφάλι σου κάτω από ένα κεραμίδι. Φαύλος κύκλος; Μάλλον όχι. Τότε τι; Μέχρι τα μνημόνια υπήρχε ο "σοσιαλιστικός" Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας ο οποίος κατασκευάζε και παραχωρούσε κατοικίες σε εργαζόμενους χαμηλών εισοδημάτων. Μετά ήρθαν τα μνημόνια και θεοποιήσαμε την αγορά. Σκεφτείτε λοιπόν οτι από αύριο το πρωί το κράτος εξαγγέλει την κατασκευή μαζικών κατασκευών κατοικιών και την παραχώρησή τους. Τι λέτε; Θα "ρυθμιστούν" τα ενοίκια προς τα κάτω; Φυσικά και ναι αφού θα λειτουργήσει ο καπιταλιστικός νόμος της προσφοράς και ζήτησης.

Όχι αγαπητέ μου, δεν φτάνει να λέμε οτι "η αγορά ρυθμίζει τιμές και επάρκεια" αλλά θα πρέπει να συμπληρώνουμε και το "πως ρυθμίζει τις τιμές" και "τι επάρκειες δημιουργεί".

Last edited:

patrizia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπεστη
Ταξίδι-Όνειρο
Κινα
Έχεις δίκιο όταν λες οτι "η αγορά ρυθμίζει τιμές και επάρκεια". Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι προς όφελος ποιανού; Γιατί πρέπει να συμφωνήσουμε οτι η κοινωνία των άνθρωπων αποτελείται από ζωντανά όντα με σχέσεις και ανάγκες και όχι από νούμερα και στατιστικά στοιχεία. Και ίσως να συμφωνήσουμε επίσης στο γεγονός οτι η ακρίβεια που βιώνουμε, "ρυθμίζεται" από τον θεό-αγορά με τέτοιο τρόπο ώστε οι πλούσιοι να γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.

Το σπάσιμο της ΔΕΗ στα τρία και η ιδιωτικοποίηση του ρεύματος έγινε στο όνομα της οικονομικής "ελευθερίας". Η αγορά "ρυθμίζει" τα τιμολόγια του ρεύματος με τέτοιο τρόπο ώστε το ποσοστό του οικογενειακού προϋπολογισμού που πάει εκεί να έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Πως ακριβώς μου είναι χρήσιμη αυτή η "αγορά που ρυθμίζει τιμές και επάρκεια";

Η "απελευθέρωση" των τηλεπικοινωνιών και η ύπαρξη πολλών παρόχων θα βοηθούσε τον "υγιή ανταγωνισμό" και θα έφερνε μειώσεις στα τιμολόγια του τηλεφώνου. Η αγορά για άλλη μια φορά ρύθμισε τις τιμές με αποτέλεσμα να είναι υψηλότατες ενώ θα μπορούσαν να είναι ελάχιστες εάν λάβουμε υπόψιν τη ραγδαία ανάπτυξη των τεχνολογικών δυνατοτήτων. Για άλλη μια φορά πως ακριβώς μου είναι χρήσιμη αυτή η "αγορά που ρυθμίζει τιμές και επάρκεια";

Για τον σιδηρόδρομο είναι περιττό να αναφέρω το που οδήγησε η ιδιωτικοποίηση με πρόσχημα πάντα την "ελευθερία της αγοράς" και την ρύθμιση της. Ίσως στα Τέμπη; Κι εδώ πως ακριβώς μου είναι χρήσιμη αυτή η "αγορά που ρυθμίζει τιμές και επάρκεια";

Η ιδιωτικοποίηση του νερού που έρχεται (εάν δεν αντιδράσουμε) πιστεύει κανείς πραγματικά οτι θα μας προσφέρει φτηνότερο νερό επειδή η "αγορά ρυθμίζει τιμές και επάρκεια".

Πριν πέντε χρόνια το σαμπουάν είχε 1 ευρώ. Σήμερα κάτω από 2,5 ευρώ δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις. Η αγορά λοιπόν πάλι ρύθμισε τις τιμές αλλά είναι αυτή η ρύθμιση χρήσιμη για μένα; Με δεδομένο οτι οι μισθός μου δεν αυξήθηκε κατά 100% τελικά μάλλον άχρηστη και επικίνδυνη είναι αυτή ρύθμιση.

Το ίδιο γίνεται και στη κατοικία. Εάν προσεγγίσουμε την κατοικία ως κοινωνικό δικαίωμα και ανάγκη τότε θα συμφωνήσουμε οτι το δικαίωμα αυτό δεν είναι και πολύ δικαίωμα σήμερα! Εάν προσεγγίσουμε την κατοικία ως ένα ακόμη προϊόν το οποίο ρυθμίζεται από την αγορά, τότε "καλά" κάνει η αγορά και εκτινάσσει τις τιμές. Άλλωστε η αγορά στοχεύει στη μεγιστοποίηση του κέρδους και η όποια ρύθμιση λειτουργεί κάτω από αυτό τον κανόνα. Και πάλι τίθεται το ερώτημα: πως ακριβώς μου είναι χρήσιμη αυτή η "αγορά που ρυθμίζει τιμές και επάρκεια";

Για να πέσουν οι τιμές των ενοικίων σήμερα θα μπορούσε πολύ απλά να παρέμβει το κράτος και να επιβάλει μειώσεις και πλαφόν. Αν όμως το κάνει αυτό τότε θα ξεσηκωθούν οι ιδοκτήτες και θα ισχυριστούν οτι το κράτος συμπεριφέρεται με τρόπο ανελεύθερο και καταπιεστικό. Βέβαια το ίδιο καταπιεστικό και ανελεύθερο είναι το γεγονός να πρέπει να δίνεις το μισό σου μισθό για να βάλεις το κεφάλι σου κάτω από ένα κεραμίδι. Φαύλος κύκλος; Μάλλον όχι. Τότε τι; Μέχρι τα μνημόνια υπήρχε ο "σοσιαλιστικός" Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας ο οποίος κατασκευάζε και παραχωρούσε κατοικίες σε εργαζόμενους χαμηλών εισοδημάτων. Μετά ήρθαν τα μνημόνια και θεοποιήσαμε την αγορά. Σκεφτείτε λοιπόν οτι από αύριο το πρωί το κράτος εξαγγέλει την κατασκευή μαζικών κατασκευών κατοικιών και την παραχώρησή τους. Τι λέτε; Θα "ρυθμιστούν" τα ενοίκια προς τα κάτω; Φυσικά και ναι αφού θα λειτουργήσει ο καπιταλιστικός νόμος της προσφοράς και ζήτησης.

Όχι αγαπητέ μου, δεν φτάνει να λέμε οτι "η αγορά ρυθμίζει τιμές και επάρκεια" αλλά θα πρέπει να συμπληρώνουμε και το "πως ρυθμίζει τις τιμές" και "τι επάρκειες δημιουργεί".
Εξαιρετική ιδέα να χτιστουν κατοικίες από το κράτος και να μοιραστούν θα συμπληρώσω σε Έλληνες που πληρώνουν φόρους μιας και δεν έχουμε δει και πολλά ως ανταπόδοση για όλους αυτούς τους φόρους που πληρώνουμε εμείς και πριν από εμάς οι γονείς μας κλπ.
Μόνο σκάνδαλα υποθαλπουν και παντού υπάρχουν αδικίες και ελλείψεις

αντον

Member
Πάνε στο απέναντι πεζοδρόμιο και πες ότι έχεις ένα διαμέρισμα για ενοικίαση. Τι θα έλεγες; Ας το νοικιάσω μισό τιμής γιατί ο κόσμος έχει ζόρι. Ή που είναι το κράτος να μου βάλει πλαφόν να μην μπορώ να το νοικιάσω όσο θέλω. Θα θελα την απάντηση σου.
Το κράτος μπορεί να παρέμβει με πολλούς τρόπους ,εάν είναι πραγματικό κράτος και όχι μπαχαλο ελλαδισταν και δεν είναι σοσιαλιστικού τύπου οι παρεμβάσεις όπως λένε μερικοί .
1 Από το ταμείο ανάκαμψης επιδότηση για ανέγερση νέων πολυκατοικιών-οικιων και όχι νέων ξενοδοχειακων μονάδων για μια πχ τριετία ,ειδικά σε κορεσμένα μερη
2.Επιδότηση για επισκευή κλειστών διαμερισμάτων με πενταετή υποχρεωτική μίσθωση .
3.Αναστολη αδειών rnb πχ μια τριετία
4.Χορηγηση χρυσής βίζας με πολύ αυστηρούς όρους .
5.Φορολογικες ελαφρύνσεις στους ιδιοκτήτες οικιών που ενοικιάζουν και μεγαλύτερη φορολογία στα βραχυχρόνιας μισθωσης.
Μια νέα μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα θέλει στην γύρω περιοχή της μίνιμουμ δέκα σπίτια ,τα οποία νοικιάζει για τους μάνατζερ,σεφ,ανώτατο προσωπικό το οποίο πχ θα πάει να δουλέψει Χανιά από Αθήνα και δεν τους συμφέρει να παραχωρήσουν δωματιο εντός της μονάδας.
Εάν δεν πάρουν μέτρα θα φτάσουμε σε σημείο και οι έχοντες να έχουν θέμα εύρεσης σπιτιού ή και οι ενοικιαστες να μην μπορούν να εξοφλούν τα ενοίκια.

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Παρόμοιες ιδέες με τον δήμαρχο της Ν.Υ. είχε και η πρώην δήμαρχος της Βαρκελώνης. Το αποτέλεσμα. Μηδέν.
Άρα τι; Δεν βαριέσαι ας ζήσουμε με αυτή την κατάσταση;

Το ενδεχομενο να πηγαινουμε με τα θελω του ιδιοκτητη γιατι δε του εδωσες εσυ τα λεφτα να χτισει ή να ανακαινησει να εχεις αποψη στην περιουσια του αλλα να απαιτησουμε να εχουμε μεγαλυτερους μισθους για να μπορουμε να δινουμε το νοικι κ να μας μενει στην ακρη δε μας περναει απο το μυαλο ε??
Από ποιους θα απαιτήσουμε μεγαλύτερους μισθούς; Ποιοι θα τους επιβάλλουν σε ποιους; Πόση θα είναι η αύξηση και ποιοι θα την πάρουν;

Σε άλλες πόλεις πάντως που οι μισθοί είναι πολύ καλοί συγκριτικά με την Αθήνα τα ενοίκια είναι εξωφρενικά για ποντικοτρυπες.

YiannisTS

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ψήνεται...
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Το κράτος μπορεί να παρέμβει με πολλούς τρόπους ,εάν είναι πραγματικό κράτος και όχι μπαχαλο ελλαδισταν και δεν είναι σοσιαλιστικού τύπου οι παρεμβάσεις όπως λένε μερικοί .
1 Από το ταμείο ανάκαμψης επιδότηση για ανέγερση νέων πολυκατοικιών-οικιων και όχι νέων ξενοδοχειακων μονάδων για μια πχ τριετία ,ειδικά σε κορεσμένα μερη
2.Επιδότηση για επισκευή κλειστών διαμερισμάτων με πενταετή υποχρεωτική μίσθωση .
3.Αναστολη αδειών rnb πχ μια τριετία
4.Χορηγηση χρυσής βίζας με πολύ αυστηρούς όρους .
5.Φορολογικες ελαφρύνσεις στους ιδιοκτήτες οικιών που ενοικιάζουν και μεγαλύτερη φορολογία στα βραχυχρόνιας μισθωσης.
Μια νέα μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα θέλει στην γύρω περιοχή της μίνιμουμ δέκα σπίτια ,τα οποία νοικιάζει για τους μάνατζερ,σεφ,ανώτατο προσωπικό το οποίο πχ θα πάει να δουλέψει Χανιά από Αθήνα και δεν τους συμφέρει να παραχωρήσουν δωματιο εντός της μονάδας.
Εάν δεν πάρουν μέτρα θα φτάσουμε σε σημείο και οι έχοντες να έχουν θέμα εύρεσης σπιτιού ή και οι ενοικιαστες να μην μπορούν να εξοφλούν τα ενοίκια.
Συνειδητοποιείς φαντάζομαι οτι οι προτάσεις σου αποτελούν έναν ιδιότυπο "σοσιαλιστικό καπιταλισμό" μεταφέροντας χρήματα (ως "επιδόματα") από τα κρατικά ταμεία σε "ιδιοκτήτες" για να αυξήσουν το εισόδημά τους. Θες να μας εξηγήσεις πως ακριβώς θα βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος στέγασης; Πως ακριβώς δηλαδή βοηθάει η λεγόμενη χρυσή βίζα στη μείωση των ενοικίων;

Last edited:

maria91

Member
Από ποιους θα απαιτήσουμε μεγαλύτερους μισθούς; Ποιοι θα τους επιβάλλουν σε ποιους; Πόση θα είναι η αύξηση και ποιοι θα την πάρουν;

Σε άλλες πόλεις πάντως που οι μισθοί είναι πολύ καλοί συγκριτικά με την Αθήνα τα ενοίκια είναι εξωφρενικά για ποντικοτρυπες.
Ας τους το επιβαλει το κρατος οπως θες να επιβαλει το κρατος τι θα κανει τη περιουσια του ο αλλος

αντον

Member
Συνειδητοποιείς φαντάζομαι οτι οι προτάσεις σου αποτελούν έναν ιδιότυπο "σοσιαλιστικό καπιταλισμό" οι οποίες μεταφέρουν χρήματα (ως "επιδόματα") από τα κρατικά ταμεία σε "ιδιοκτήτες" για να αυξήσουν το εισόδημά τους. Θες να μας εξηγήσεις πως ακριβώς θα βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος στέγασης; Πως ακριβώς δηλαδή βοηθάει η λεγόμενη χρυσή βίζα στη μείωση των ενοικίων;
Ο νόμος της κυβέρνησης για απαλλαγή φορολογίας στους ιδιοκτήτες για τρία χρόνια σε κλειστά σπίτια είναι ιδιότυπος σοσιαλιστικός καπιταλισμός?
Δεν παίρνει χρήματα από τα κρατικά ταμεία ,που χάνουν μέσω μείωσης φορολογίας και τα δίνει μπόνους στους ιδιοκτήτες?
Η επιδότηση μέσω ταμείου ανάκαμψης η ΕΣΠΑ για ένα χρονικό διάστημα για δημιουργία οικιών αντί επιδότησης rnb γιατί είναι σοσιαλιστικός καπιταλισμός και όχι λύση σε ένα οξύ πρόβλημα?
Φόρο θα παίρνει και από rbn ,φόρο και από ενοίκια.
Όσο για το πώς μετά τη εύκολη χορήγηση χρυσής βίζας άρχισαν να ανεβαίνουν τα ενοίκια ,γιατί έφευγαν σπίτια από την αγορά και γινόταν rbn,από Κινέζους ,Τούρκους, Ισραηλινούς και μάλιστα χωρίς να φορολογουνται στην Ελλάδα η ερώτηση σου συγνώμη δείχνει πλήρη άγνοια απλής οικονομίας.
Ιδιοκτήτης που ενοικιάζει τρία διαμερίσματα σε περιοχή της Κρήτης μακροχρονια

panpan

Member
Άρα τι; Δεν βαριέσαι ας ζήσουμε με αυτή την κατάσταση;
Ίσως είναι καλύτερα από το να χρεώσει την πόλη με τις βλακείες της 500 μύρια.
Μαντεψε ποιος θα τα πληρώσει.
Από ποιους θα απαιτήσουμε μεγαλύτερους μισθούς;
Από τον ίδιο μας τον εαυτό. Τροφοδοτούμε τον εαυτό μας με γνώσεις και ψάχνουμε καλύτερες
απολαβές. Είτε στην χώρα σου είτε εκτός. Είσαι νέος άνθρωπος και ζεις στο εξωτερικό. Μην περιμένεις από ένα γέρο να σου δώσει συμβουλές. Ούτε υπάρχουν κυβερνήσεις που θα σε αγκαλιάσουν στο πρόβλημα σου.

YiannisTS

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ψήνεται...
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Ο νόμος της κυβέρνησης για απαλλαγή φορολογίας στους ιδιοκτήτες για τρία χρόνια σε κλειστά σπίτια είναι ιδιότυπος σοσιαλιστικός καπιταλισμός?
Δεν παίρνει χρήματα από τα κρατικά ταμεία ,που χάνουν μέσω μείωσης φορολογίας και τα δίνει μπόνους στους ιδιοκτήτες?
Η επιδότηση μέσω ταμείου ανάκαμψης η ΕΣΠΑ για ένα χρονικό διάστημα για δημιουργία οικιών αντί επιδότησης rnb γιατί είναι σοσιαλιστικός καπιταλισμός και όχι λύση σε ένα οξύ πρόβλημα?
Φόρο θα παίρνει και από rbn ,φόρο και από ενοίκια.
Όσο για το πώς μετά τη εύκολη χορήγηση χρυσής βίζας άρχισαν να ανεβαίνουν τα ενοίκια ,γιατί έφευγαν σπίτια από την αγορά και γινόταν rbn,από Κινέζους ,Τούρκους, Ισραηλινούς και μάλιστα χωρίς να φορολογουνται στην Ελλάδα η ερώτηση σου συγνώμη δείχνει πλήρη άγνοια απλής οικονομίας.
Ιδιοκτήτης που ενοικιάζει τρία διαμερίσματα σε περιοχή της Κρήτης μακροχρονια
Νομίζω πως η συζήτηση επικεντρώνεται στο ζήτημα της ακρίβειας και μάλιστα της εκτίναξης των ενοικίων σε σημείο που να πρέπει να δαπανήσεις ένα πολύ μεγάλο μέρος από το μισθό σου. Οι περισσότερες απόψεις που εκφράστηκαν εδώ μέσα μετέφεραν την "αγωνία" για το που πάει αυτή η κατάσταση. Έτσι λοιπόν φαίνεται οτι υπάρχει ένα έντονο κοινωνικό πρόβλημα στέγασης και ιδίως σε νέους ανθρώπους που πολλοί μένουν ακόμη στο πατρικό σπίτι (με οτι συνεπάγεται αυτό). Κατά την άποψή μου υπάρχουν δύο βασικές προσεγγίσεις για την "άμεση" επίλυση του προβλήματος (αν και το άμεσο ενίοτε αποτελεί "παγίδα"). Η μία προσέγγιση αντιμετωπίζει το πρόβλημα ως κοινωνικό και η άλλη ως ακόμη ένα θέμα που το ρυθμίζει η αγορά. Αυτά που προτείνεις θα αυξήσουν το εισόδημα των ιδιοκτητών, με ιδιότυπο κρατικό παρεμβατισμό που αποδέχεσαι (σοσιαλιστικό θα έλεγα αλλά σε χαλάει η λέξη) αλλά δεν θα κάνουν τα ενοίκια να μειωθούν σε σχέση με το διαθέσιμο εισόδημα. Η άλλη προσέγγιση είναι να επαναδημιουργηθεί ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας και να φτιάξει μαζικά σπίτια για νέους ανθρώπους. Να δεις για πότε πέφτουν και τα ενοίκια.

paefstra

Member
Από τον ίδιο μας τον εαυτό. Τροφοδοτούμε τον εαυτό μας με γνώσεις και ψάχνουμε καλύτερες
απολαβές.
Συγγνωμη, αλλα αυτο το αφηγημα ειναι ξεπερασμενο απο την πραγματικοτητα. Οι γνωσεις κοστιζουν, δεν ειναι δωρεαν, εκτος αν εννοουμε καμια μαθητεια διπλα σε μαστορα για 5-10 χρονια με φαπες.
Ειδικα στην αγορα σπιτιου κατι 25ρηδες με δικα τους σπιτια δεν τα αγορασαν με σκληρη δουλεια, το καταλαβαινουμε αυτο ολοι. Το λεω για να μη νιωθουν και αχρηστοι στο rat race για προσοντα οσοι δεν βρηκαν διαγενεακο πλουτο που εξασφαλιζει ενοικια και ιδιοκτησια απο την παιδικη ηλικια.
FB_IMG_1740252079838.jpg

panpan

Member
Μέχρι τα μνημόνια υπήρχε ο "σοσιαλιστικός" Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας ο οποίος κατασκευάζε και παραχωρούσε κατοικίες σε εργαζόμενους χαμηλών εισοδημάτων. Μετά ήρθαν τα μνημόνια και θεοποιήσαμε την αγορά.
Φίλε μου, χαίρομαι να διαβάζω την άποψη σου, άσχετα να συμφωνώ ή όχι. Ο ΟΕΚ είναι πονεμένη
ιστορία. Σπίτια που εξαγγέλθηκαν να γίνουν και ξεκίνησαν μετά από μια δεκαετία και τελείωσαν μετά από 15. Σπίτια που ακόμα 12 χρόνια μετά το κλείσιμο του οεκ και δεν έχουν τίτλους,
λαμόγια εργολάβοι με υπερτιμολογίσεις κλπ. Καλό σαν ιδέα αλλά χλωμό.
Σκεφτείτε λοιπόν οτι από αύριο το πρωί το κράτος εξαγγέλει την κατασκευή μαζικών κατασκευών κατοικιών και την παραχώρησή τους.
Ας πούμε στην Αττική. Πόσαδιαμερίσματα; 100, 200, 500, 1000; Πρώτον υπάρχει χώρος; Δεύτερον. Υπάρχουν λεφτά; Τρίτον. 1000 σπίτια θα μειώσουν τις τιμές σε ένα νομό 5 εκατομμυρίων; Και αν το εξαγγείλουν ας πούμε σήμερα, πότε θα τελειώσουν; Θα ζούμε τότε;
Συγγνωμη, αλλα αυτο το αφηγημα ειναι ξεπερασμενο απο την πραγματικοτητα. Οι γνωσεις κοστιζουν, δεν ειναι δωρεαν,
Νόμιζα ότι είσαι νέα με πιο ανοιχτό μυαλό. Μια και θέλεις την πραγματικότητα.
Η κόρη μου δούλευε σε πολυεθνική για 10 χρόνια η οποία αποφάσισε να κλείσει τα γραφεία της
εδώ. Το διάστημα που ήταν άνεργη σπούδασε data analyst (δεν έχω ιδέα τι είναι και τι κάνει) και ταυτόχρονα σπούδαζε κάτι με προγραματισμό - χειρισμό πάνω σε ΑΙ που επίσης δεν έχω ιδέα τι κάνει. Και τα δύο τα βρήκε ψάχνοντας μέσα από προγράμματα τα οποία δεν της στοίχισαν ευρώ. Το αποτέλεσμα βρήκε δουλειά σε γερμανική εταιρεία δουλεύοντας από το σπίτι της.
Υπάρχουν ευκαιρίες εκεί έξω και αφήστε τα παχιά λόγια.

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Ίσως είναι καλύτερα από το να χρεώσει την πόλη με τις βλακείες της 500 μύρια.
Μαντεψε ποιος θα τα πληρώσει
Δεν σκέφτομαι έτσι. Αν μια πολιτικός είπε ψέμματα ή έκανε λαμογιες (δεν το έχω παρακολουθήσει, δεν γνωρίζω) δεν θα σταματήσω να ζητάω αυτό που ήθελα πριν.

απολαβές. Είτε στην χώρα σου είτε εκτός. Είσαι νέος άνθρωπος και ζεις στο εξωτερικό. Μην περιμένεις από ένα γέρο να σου δώσει συμβουλές. Ούτε υπάρχουν κυβερνήσεις που θα σε αγκαλιάσουν στο πρόβλημα σου.
Δεν πήγαινε σε σένα η ερώτηση. Αυτό κάνω εδώ και πάνω από δεκαετία έχω γίνει μπαλάκι από δουλειά σε δουλειά από πόλη σε πόλη. Δεν περιμένω να με αγκαλιάσει καμία κυβέρνηση και για να είμαι ειλικρινής δεν έχω πίστη στο συνάνθρωπο γενικότερα, είμαι μηδενιστης😔 απλά μια στο τόσο εμφανίζεται μια κοινωνική τάση που μου δίνει μια μικρή ελπίδα ότι όντως μπορεί να σπρώξει τους πολιτικούς να κάνουν κάτι που ουσιαστικά θα μου καλυτερέψει τη ζωή. Φυσικά μπορεί να καταλήξει μια πορδή στον άνεμο αλλά αν χάσω κι αυτή τη μικρή ελπίδα καληνύχτα.

Δεν έχω κανένα θέμα με τα εστιατόρια, τα μπαρ ή δεν ξέρω τι άλλο να χρεώνουν ότι τιμές γουστάρουν, αν πιστεύω ότι δεν αξίζει απλά δεν θα πάω. Με το σπίτι δεν μπορώ να πω το ίδιο δυστυχώς.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.299
Μέλη
39.972
Νεότερο μέλος
gariwaly

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom