Κόστος ζωής - Στεγαστικό στην Αθήνα

YiannisTS

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ψήνεται...
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Φίλε μου, χαίρομαι να διαβάζω την άποψη σου, άσχετα να συμφωνώ ή όχι. Ο ΟΕΚ είναι πονεμένη
ιστορία. Σπίτια που εξαγγέλθηκαν να γίνουν και ξεκίνησαν μετά από μια δεκαετία και τελείωσαν μετά από 15. Σπίτια που ακόμα 12 χρόνια μετά το κλείσιμο του οεκ και δεν έχουν τίτλους,
λαμόγια εργολάβοι με υπερτιμολογίσεις κλπ. Καλό σαν ιδέα αλλά χλωμό.
Αυτή ήταν η μία πλευρά της πραγματικότητας. Η άλλη πλευρά ήταν οτι άνθρωποι χαμηλών εισοδημάτων μπόρεσαν να αποκτήσουν κατοικία. Προτιμώ η ζυγαριά να γέρνει προς την δεύτερη πλευρά χωρίς να παραβλέπω αυτό που αναφέρεις. Αλλά εάν υπήρχε η δυνατότητα απόκτησης κατοικίας μέσω ΟΕΚ ακόμη και με αυτά που αναφέρεις σήμερα, δεν είναι καλύτερο από αυτό που γίνεται σήμερα;
Ας πούμε στην Αττική. Πόσαδιαμερίσματα; 100, 200, 500, 1000; Πρώτον υπάρχει χώρος; Δεύτερον. Υπάρχουν λεφτά; Τρίτον. 1000 σπίτια θα μειώσουν τις τιμές σε ένα νομό 5 εκατομμυρίων; Και αν το εξαγγείλουν ας πούμε σήμερα, πότε θα τελειώσουν; Θα ζούμε τότε;
Νομίζω οτι είναι λάθος το δίλημμα. Αν το κράτος σχεδιάσει για να επιλύσει το πρόβλημα τότε θα βρει και τους χώρους αλλά και τα χρήματα. Αλλά αυτό προϋποθέτει να βάλει φρένο στην "αναρχία" της αγοράς.
Νόμιζα ότι είσαι νέα με πιο ανοιχτό μυαλό. Μια και θέλεις την πραγματικότητα.
Η κόρη μου δούλευε σε πολυεθνική για 10 χρόνια η οποία αποφάσισε να κλείσει τα γραφεία της
εδώ. Το διάστημα που ήταν άνεργη σπούδασε data analyst (δεν έχω ιδέα τι είναι και τι κάνει) και ταυτόχρονα σπούδαζε κάτι με προγραματισμό - χειρισμό πάνω σε ΑΙ που επίσης δεν έχω ιδέα τι κάνει. Και τα δύο τα βρήκε ψάχνοντας μέσα από προγράμματα τα οποία δεν της στοίχισαν ευρώ. Το αποτέλεσμα βρήκε δουλειά σε γερμανική εταιρεία δουλεύοντας από το σπίτι της.
Υπάρχουν ευκαιρίες εκεί έξω και αφήστε τα παχιά λόγια.
Το ατομικό αφήγημα δεν μπορεί να γενικευτεί και να οδηγήσει σε συμπεράσματα τύπου "απαιτείται ανοιχτό μυαλό". Η εργασιακή περιπλάνηση και ο έντονος ανταγωνισμός μπορεί να σε οδηγήσουν να μην έχεις πίστη στο συνάνθρωπο και να γίνεις μηδενιστής, όπως γράφτηκε από τον @Señor_Nada . Αυτό θέλουμε; Κατακερματισμένη ψυχολογία και ο θάνατός σου η ζωή μου; Όχι ευχαριστώ.

paefstra

Member
Νόμιζα ότι είσαι νέα με πιο ανοιχτό μυαλό. Μια και θέλεις την πραγματικότητα.
Η κόρη μου δούλευε σε πολυεθνική για 10 χρόνια η οποία αποφάσισε να κλείσει τα γραφεία της
εδώ. Το διάστημα που ήταν άνεργη σπούδασε data analyst (δεν έχω ιδέα τι είναι και τι κάνει) και ταυτόχρονα σπούδαζε κάτι με προγραματισμό - χειρισμό πάνω σε ΑΙ που επίσης δεν έχω ιδέα τι κάνει. Και τα δύο τα βρήκε ψάχνοντας μέσα από προγράμματα τα οποία δεν της στοίχισαν ευρώ. Το αποτέλεσμα βρήκε δουλειά σε γερμανική εταιρεία δουλεύοντας από το σπίτι της.
Εννοειται οτι θα συζητησουμε για την μια μονο περιπτωση που "πετυχε" κι οχι για τις πολλες, οπως εγω που σπουδαζα εργαζομενη ωσπου επαθα υπερκοπωση απο το ξενυχτι. Γιατι οταν λεω "κοστιζουν" εννοω οτι οταν σπουδαζεις εργαζομενος χωρις φιλιππινεζα στο σπιτι να κανει τα βασικα τοτε κοστιζει παρα παρα πολυ. Και στις σπουδες ως ανεργος καποιος πρεπει να σε ταιζει.
Πλακα εχει να μιλαμε για περιπτωσεις με λυμενο το βιοποριστικο και να προτεινεται να εχουν αυτοπεποιθηση και θετικη σκεψη.
Ο,τι πεις δεν θα αντιπαρατεθω. Μπορει να ειναι καλυτερο να μενεις ανεργος για να πετυχεις στη ζωη, οπως λες.

Sam-chal

Member
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία
Επιτρέψτε μου μια παρέμβαση: Το πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη σπιτιών αλλά η συγκέντρωση στα αστικά κέντρα και η ερημοποίηση της υπόλοιπης Ελλάδας.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Cape Verde
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Η Αττική μόνη της εχει 526.000 άδεια σπίτια (τα airbnb για να καταλάβει κανεις ειναι 17.000 ολα κι ολα, 30 φορες λιγότερα). Απο τα άδεια σπιτια γενικώς στη χώρα , το 75% εχουν πολυιδιοκτησια (τρεχα γύρευε δηλαδή εξ αδιαίρετου, κληρονομικα που εκδικάζονται μετα απο 10+ χρονια κλπ), το δε 77% των κλειστών διαμερισματων ειναι άνω των 35 ετών.

Εγώ θα πω και δύο προσωπικά παραδείγματα ετσι για να υπάρχουν:
Το πρώτο διαμέρισμα που νοικιασαμε (στην Ερμού) ήταν εγκαταλελειμμενη αποθήκη προ airbnb (όπως και όλο το κτιριο), αν δεν είχε υπάρξει το airbnb να το αγοράσει η ιδιοκτήτρια και να εχει κέρδος άμεσα, μάλλον δε θα είχε γίνει ποτε διαμέρισμα, θα είχε μείνει εγκαταλελειμμενο όπως καμία εικοσαριά απεναντι μας και 2 στο ιδιο κτιριο. Αφού έγινε airbnb κατόπιν έγινε και μακροχρόνιας μίσθωσης και μπήκαμε κι εμείς.

Το δεύτερο που μένουμε εδω και λίγους μήνες ήταν (υποθετω) το γραφειο/διαμέρισμα κάποιου θυρωρου, κλειστό επι δεκαετίες, το πηρε η ιδιοκτήτρια το έκανε airbnb, "έβγαλε τα λεφτά του μεσα σε 3 χρονια", την κούρασε το airbnb (δεν ειναι καθόλου εύκολη δουλεια, ειδξκα για ναθρωπο που κανει αλλη δουλεια ) και το έβαλε στη μακροχρόνια μίσθωση εκμεταλλευομενη τη διάταξη περι μηδενικής φορολόγησης για την πρώτη τριετία "και ησυχασα", χανοντας μεν 300-400€/μηνα αλλα εχοντας σταθερο εισοδημα χωρις προσωπικη εργασια σε ακινητο που εχει κανει ηδη αποσβεση. Και ησυχάσαμε κι εμείς και μπήκαμε και πάλι σε σπίτι σε προνομιακή περιοχή χωρίς να χρειαστεί να αγοράσουμε πάλι όχι τοστιέρα αλλα ουτε καν σεντόνια, ιδανική συνθήκη για μας που δεν ξέραμε αν θα μείνουμε 3 μήνες ή 3 χρόνια (για 3 χρόνια μας βλεπω).

dammys

Member
Πώς παρεμβαίνει το κράτος;
χίλιοι τρόποι...Γιατί να σε μειώνει τον ΕΝΦΙΑ αν ασφαλίσεις το σπίτι;
Για να κονομήσουν τα συνεταιράκια του οι ασφαλιστές ; Εδώ δεν είναι παρέμβαση;ΟΧΙ?

Κρήτη: Πέφτουν οι υπογραφές για τις νέες φοιτητικές εστίες σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο

κατασκευή 2.000 νέων φοιτητικών κλινών στην Πανεπιστημιούπολη Γάλλου στο Ρέθυμνο και 1.000 νέων φοιτητικών κλινών στο Ηράκλειο, να δούμε μετά θα πέσουν οι τιμές στα ενοίκια;
Γκαρσονιέρα-δυάρι στα 500-550- στην πόλη και 3αρι 800 ευρώ στα 10 χιλ + στην πόλη κανά 1000ρικο...

fotast

Member
Last edited:

Alexandrosx

Member
Έρευνα: Δεν μας χωράει πια η Αθήνα - 6 εκατ. τα αυτοκίνητα, 2 εκατ. αντέχουν οι δρόμοι
Σε δοκιμασία οι υποδομές λόγω ανάπτυξης και τουρισμού - 4,5 εκατ. οι κάτοικοι και 9 εκατ. οι τουρίστες - Χάνουμε 2 ημέρες στο μποτιλιάρισμα κάθε χρόνο, λείπουν 340.000 πάρκινγκ - Διεκδικούμε κάθε νεόκτιστο σπίτι με άλλους 999, λείπουν 30.000 προς ενοικίαση

Έρευνα: Δεν μας χωράει πια η Αθήνα - 6 εκατ. τα αυτοκίνητα, 2 εκατ. αντέχουν οι δρόμοι

Last edited by a moderator:

alma

Member
Δυστυχώς ισχύει όπως και το ότι πια και τα προάστια έχουν προβλήματα με κίνηση,μποτιλιαρισμα εκνευριστικό, ακόμα και αναπνευστικά λόγω μόλυνσης. Μπορεί να είναι λιγότερο από το κέντρο, αλλά υπάρχει.
Κι επειδή ήδη κάποιοι προσπαθούν να φύγουν επαρχία, ήδη ξένα- και όχι μόνο- κεφάλαια το εχουν προβλέψει.
Αγοράζουν παλιές πέτρινες αποθήκες ζωοτροφών, στάβλους κλπ για καμιά δεκαριά χιλιάδες ή και λιγότερο, ρίχνουν και μερικά για ανακαίνιση και τα πουλούν για 150 ή παραπάνω χιλιάρικα είτε για εξοχικά, είτε για μόνιμη κατοικία όσων την κάνουν απο την τσιμεντούπολη.

Ήδη σε...."γκλάμουρους "περιοδικά παρουσιάζουν παλαιά τέτοια κτίσματα, ως θαύματα ανερχόμενων αρχιτεκτονικών γραφείων και απορείς....παλιός στάβλος πωλείται τόσο;Κι όμως πωλείται...

kabamarou

Member
Στην Κυψέλη κάτοικος περιγράφει ότι αναγκάστηκε να κοιμηθεί στο διπλοπαρκαρισμένο αυτοκίνητό του για να μην πάει άυπνος στη δουλειά την επομένη ψάχνοντας πάρκινγκ.
!!!

paefstra

Member
Δυστυχώς ισχύει όπως και το ότι πια και τα προάστια έχουν προβλήματα με κίνηση,μποτιλιαρισμα εκνευριστικό, ακόμα και αναπνευστικά λόγω μόλυνσης. Μπορεί να είναι λιγότερο από το κέντρο, αλλά υπάρχει.
Κι επειδή ήδη κάποιοι προσπαθούν να φύγουν επαρχία, ήδη ξένα- και όχι μόνο- κεφάλαια το εχουν προβλέψει.
Αγοράζουν παλιές πέτρινες αποθήκες ζωοτροφών, στάβλους κλπ για καμιά δεκαριά χιλιάδες ή και λιγότερο, ρίχνουν και μερικά για ανακαίνιση και τα πουλούν για 150 ή παραπάνω χιλιάρικα είτε για εξοχικά, είτε για μόνιμη κατοικία όσων την κάνουν απο την τσιμεντούπολη.

Ήδη σε...."γκλάμουρους "περιοδικά παρουσιάζουν παλαιά τέτοια κτίσματα, ως θαύματα ανερχόμενων αρχιτεκτονικών γραφείων και απορείς....παλιός στάβλος πωλείται τόσο;Κι όμως πωλείται...
Μονο για καφενοβιους και φυσιολατρες ειναι αυτα. Δεν νομιζω οτι αποθηκη/σταβλος μπορει να γινει βιλα των 150.000. Στην επαρχια πωλουνται με 500 ευρω το τμ. Επενδυση ηταν οταν πριν 25 χρονια πουλουσαν ερειπια στη Νισυρο για 5 μισθους και ειχα μονο τον τρεχοντα.

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.299
Μέλη
39.971
Νεότερο μέλος
manolol20

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα