YiannisTS
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Ψήνεται...
- Ταξίδι-Όνειρο
- Κούβα
Αυτή ήταν η μία πλευρά της πραγματικότητας. Η άλλη πλευρά ήταν οτι άνθρωποι χαμηλών εισοδημάτων μπόρεσαν να αποκτήσουν κατοικία. Προτιμώ η ζυγαριά να γέρνει προς την δεύτερη πλευρά χωρίς να παραβλέπω αυτό που αναφέρεις. Αλλά εάν υπήρχε η δυνατότητα απόκτησης κατοικίας μέσω ΟΕΚ ακόμη και με αυτά που αναφέρεις σήμερα, δεν είναι καλύτερο από αυτό που γίνεται σήμερα;Φίλε μου, χαίρομαι να διαβάζω την άποψη σου, άσχετα να συμφωνώ ή όχι. Ο ΟΕΚ είναι πονεμένη
ιστορία. Σπίτια που εξαγγέλθηκαν να γίνουν και ξεκίνησαν μετά από μια δεκαετία και τελείωσαν μετά από 15. Σπίτια που ακόμα 12 χρόνια μετά το κλείσιμο του οεκ και δεν έχουν τίτλους,
λαμόγια εργολάβοι με υπερτιμολογίσεις κλπ. Καλό σαν ιδέα αλλά χλωμό.
Νομίζω οτι είναι λάθος το δίλημμα. Αν το κράτος σχεδιάσει για να επιλύσει το πρόβλημα τότε θα βρει και τους χώρους αλλά και τα χρήματα. Αλλά αυτό προϋποθέτει να βάλει φρένο στην "αναρχία" της αγοράς.Ας πούμε στην Αττική. Πόσαδιαμερίσματα; 100, 200, 500, 1000; Πρώτον υπάρχει χώρος; Δεύτερον. Υπάρχουν λεφτά; Τρίτον. 1000 σπίτια θα μειώσουν τις τιμές σε ένα νομό 5 εκατομμυρίων; Και αν το εξαγγείλουν ας πούμε σήμερα, πότε θα τελειώσουν; Θα ζούμε τότε;
Το ατομικό αφήγημα δεν μπορεί να γενικευτεί και να οδηγήσει σε συμπεράσματα τύπου "απαιτείται ανοιχτό μυαλό". Η εργασιακή περιπλάνηση και ο έντονος ανταγωνισμός μπορεί να σε οδηγήσουν να μην έχεις πίστη στο συνάνθρωπο και να γίνεις μηδενιστής, όπως γράφτηκε από τον @Señor_Nada . Αυτό θέλουμε; Κατακερματισμένη ψυχολογία και ο θάνατός σου η ζωή μου; Όχι ευχαριστώ.Νόμιζα ότι είσαι νέα με πιο ανοιχτό μυαλό. Μια και θέλεις την πραγματικότητα.
Η κόρη μου δούλευε σε πολυεθνική για 10 χρόνια η οποία αποφάσισε να κλείσει τα γραφεία της
εδώ. Το διάστημα που ήταν άνεργη σπούδασε data analyst (δεν έχω ιδέα τι είναι και τι κάνει) και ταυτόχρονα σπούδαζε κάτι με προγραματισμό - χειρισμό πάνω σε ΑΙ που επίσης δεν έχω ιδέα τι κάνει. Και τα δύο τα βρήκε ψάχνοντας μέσα από προγράμματα τα οποία δεν της στοίχισαν ευρώ. Το αποτέλεσμα βρήκε δουλειά σε γερμανική εταιρεία δουλεύοντας από το σπίτι της.
Υπάρχουν ευκαιρίες εκεί έξω και αφήστε τα παχιά λόγια.