Γαλλία Κόστος ταξιδιού στο Παρίσι

Hayate

Member
Μηνύματα
841
Likes
5.114
Επόμενο Ταξίδι
Oπου δεν κανονιζουμε..
Ταξίδι-Όνειρο
Hokkaido χειμωνα
Ηθελα κιεγω να δω το Παρισι πρώτη φορα καποια στιγμη μικρότερος και ναι βολεύτηκα και με fast food και με πιτσαρίες αξιολογες ομορφες και με ενα γεύμα βασικο(αναφέρομαι στο ποσες φορές θα κάτσεις καπου να φας οχι στο να φας μια φορα). Υπαρχουν λύσεις στα ακριβότερα μερη του κόσμου οσον αφορα τη διατροφή..
 

taver

Member
Μηνύματα
12.487
Likes
28.953
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Γενικώς οι Έλληνες στο Παρίσι μπατιροτουρίστες είμαστε - και χαμηλότερα εισοδήματα έχουμε από τους περισσότερους δυτικοευρωπαίους, και έχουμε κακομάθει από τις καλές τιμές στη χώρα μας και στις τριγύρω χώρες. Δυστυχώς το Παρίσι είναι ακριβό για μας (και το Λονδίνο, και το Άμστερνταμ, και .... )
Δεν είναι βέβαια κακό να είσαι μπατιροτουρίστας...
 

Thanos92

Member
Μηνύματα
1.961
Likes
6.417
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτική
(θα συμφωνήσω απόλυτα με @coco_ (chanel? :)) γύρω στα 300 με 400 ευρώ το ζευγάρι τη ημέρα τα έξοδα διατροφής και ποτων ίσως (εξαλου στην Ελλάδα χαλαρά φτάσαμε πια το 50ρικο το άτομο για φαγητό)). αν θέλεις μακ και κρουασάν και σάντουιτς γύρω στ 50 ευρώ τη μέρα ίσως και πιο φτηνά. οι λιτοδίαιτοι δεν έχουν πρόβλημα.)


το κοκό σανελ ήταν χαρούμενο λογοπαίγνιο σαν απάντηση στον στη χρηστη @coco_
Το γνωρίζω ρε συ....Δεν έχω σκοπό να σε θίξω, αλλά μην κόβουμε τα φτερά του αλλού με υπερβολές! Σίγουρα θα είναι όπως λένε οι περισσότεροι ακριβώς προορισμός, αλλά πιστεύω ότι σιγουρα μπορείς να την βγάλεις και οικονομικά, όσο αυτό στο επιτρέπει :)
 
D

Delmem38110

Guest
Το γνωρίζω ρε συ....Δεν έχω σκοπό να σε θίξω, αλλά μην κόβουμε τα φτερά του αλλού με υπερβολές! Σίγουρα θα είναι όπως λένε οι περισσότεροι ακριβώς προορισμός, αλλά πιστεύω ότι σιγουρα μπορείς να την βγάλεις και οικονομικά, όσο αυτό στο επιτρέπει :)
πάντα υπάρχουν λύσεις για όλα τα βαλάντια. αλλά αυτό που είπα δεν είναι υπερβολή.
και καλύτερα να ξέρει ο άλλος πως πάει σε ακριβό μέρος ώστε αν βρει (που θα βρει) φτηνές λύσεις να πει ότι είχα άδικο. το προτιμώ.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.017
Likes
40.988
Εν τω μεταξυ σε ολη τη Γαλλια η εννοια "φουρνος" ειναι γκουρμεδοεμπειρια. Το ιδιο οι τοπικες αγορες για ειδη ντελικατεσεν, τυρια, πατε, κρασια. Αμαρτια να πηγαινει κανεις για μαγειρεμα μακαροναδας πισω στο διαμερισμα η σε πιτσαριες.
Μπορει να ταξιδεψει καποιος και ετσι και να εχει φουλ εμπειρια. Το εστιατοριο σε ολη τη Δυτικη Ευρωπη χρυσοπληρωνεται ως υπηρεσια ειδικα το βραδυ.
 

Señor_Nada

Member
Μηνύματα
1.541
Likes
8.517
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Χοντρικά για τις μέσες τιμές όπως το καταλαβαίνω εγώ, δηλαδή μέρη που πηγαίνει ένας Γάλλος τακτικά. Τα κυρίως στα εστιατόρια έχουν γύρω στα 20ε, οπότε ακόμα και να τα μετράς βγαίνει 30-40 το άτομο. Σε τέτοιες τιμές κι αν είναι καλό, χωρίς κράτηση δύσκολο έως απίθανο να βρεις τραπέζι. Μπύρες 250ml 4-5ε, κοκτέιλ πάνω από 10. Καφέδες-τσαι σε μαγαζί που κάθεσαι 3-4, γλυκά σε μαγαζί 8-10. Γλυκά η κάτι αλμυρό από φούρνο 3-5ε. Τα κρουασάν είναι φθηνά 1-1,5ε αλλά μικρά.

Η διαμονή πονάει.

Από εκεί και πέρα όμως είναι μια πόλη ανοιχτό μουσείο με πάρα πολλά πράγματα να δεις χωρίς να πληρώσεις. Εξαρτάται πάντα τι συγκινεί κάποιον σε ένα ταξίδι. Αν εξαιρέσεις Λούβρο και κατακομβες που πιστεύω ότι δεν χάνονται κάποια άλλα μέρη με πανάκριβη είσοδο μπορούν να αποφευχθουν αν θέλετε να κρατήσετε το μπατζετ χαμηλά.
 

evaT

Member
Μηνύματα
1.570
Likes
12.761
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Εγώ πήγα Παρίσι για πρώτη φορά στη ζωή μου στην καρδιά της κρίσης και με το μισθό μου κατακρεουργημένο....Ούτε συζήτηση για γκουρμεδιές και ντελικατέσεν! Δεν ξέρω τι έχασα ως εμπειρία αλλά προσωπικά είχα κάμποση επαφή με τη γαλλική κουζίνα παλιότερα λόγω δουλειάς αλλά και σε καλά εστιατόρια στην Ελλάδα.
Ωστόσο τις 3 (λίγες) μέρες που έμεινα εκεί , έκανα το καλύτερο δυνατό για το χρόνο και το μπάτζετ μου. Καταρχάς έμεινα σε airbnb σε πολύ λογική τιμή, πήγα Λούβρο φυσικά και σε όσα άλλα από τα τρανταχτά μπόρεσα με αποκορύφωμα τη συναυλία των Muse πρώτη μούρη, που ήταν και ο κύριος λόγος της επίσκεψης-δώρο γενεθλίων για την κόρη μου που έκλεινε τα 21 τότε και ήταν το όνειρό της να δει λάιβ το αγαπημένο της γκρουπ.
Από φαγητό σκάσαμε στη μπαγκέτα με κάτι, μαγειρέψαμε και σπίτι , ενώ πρωινά μας είχε ο καταπληκτικός οικοδεσπότης που τύχαμε και γενικώς τη βγάλαμε περίπου τσάμπα για την πόλη.
Συμφωνώ πως γενικά το φαγητό χαρίζει την εμπειρία ταξίδι αλλά στην προκειμένη περίπτωση χαίρομαι που το έζησα έστω κι έτσι και δε νιώθω πως στερηθήκαμε τίποτα.
 

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.207
Και μπαγκέτα γαλλική να φας φτιαγμένη στην Γαλλία και αυτό ταξιδιωτική εμπειρία είναι. Από το super market να πάρεις Γαλλικά προϊόντα και αυτό επίσης. Το να μείνεις σε διαμέρισμά ακόμη μια εμπειρία. Κάνεις πράγματα που κάνει ένας ντόπιος. Ζεις σε κάποιο βαθμό μια εξομοίωση. Δεν νομίζω όλοι οι Γάλλοι να τρώνε σε εστιατόρια.

Αυτό που λέει η paefstra επίσης πολύ καλή ιδέα. Δεν είναι μόνο άσπρο η μαύρο τα πάντα. Υπάρχουν τοπικές γεύσεις σε κάθε μέρος προσιτές. Στην Γαλλία οι λιχουδιές από τους φούρνους, στην Ιταλία η πίτσα και το gelato στο χέρι και ο εσπρέσο στο όρθιο με 1€ και πάει λέγοντας
 

taver

Member
Μηνύματα
12.487
Likes
28.953
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Υπενθυμίζω στους αποπάνω πως το θέμα μας δεν είναι αν είναι εφικτό ένα budget ταξίδι στο Παρίσι - το ξέρουμε ότι είναι. Εδώ η ερώτηση αφορά το πόσο στοιχίζει ένα ταξίδι "μέση κατάσταση" (προφανώς για να αφαιρέσει ή να προσθέσει καταλλήλως ο ερωτών ανάλογα με τα γούστα του, το budget του κ.λ.π.). Ας κρατήσουμε τις απαντήσεις μας λοιπόν για τη "μέση κατάσταση" κι όχι για το τι κάναμε ή θα θέλαμε να κάνουμε εμείς.

Καλησπέρα σε όλους.Θα ήθελα να μάθω που κυμαίνεται περίπου οικονομικά ένα ταξίδι μίας εβδομάδας στο Παρίσι. Δε μιλάω για πολυτέλειες,μία μέση κατάσταση.Μου χει κάτσει στο μυάλο και σκέφτομαι να κάνω ένα τέτοιο ταξίδι τους επόμενους μήνες.
 

STKF

Member
Μηνύματα
1.147
Likes
5.364
.Θα ήθελα να μάθω που κυμαίνεται περίπου οικονομικά ένα ταξίδι μίας εβδομάδας στο Παρίσι
Πήγαμε τον Οκτώβριο. Εκείνη την περίοδο οι τιμές στα ξενοδοχεία ήταν καλές για τα δεδομένα της πόλης. Συγκεκριμένα, 100 ευρώ το βράδυ, το δίκλινο, σε ξενοδοχείο ,στο 9ο διαμέρισμα. Γιατί θεωρείται καλή τιμή 100 ευρώ το βράδυ? Την περίοδο προ πανδημίας αντίστοιχα ξενοδοχεία στην ίδια περιοχή ξεκινούσαν με προσφορά από 160 ευρώ.
Τα αεροπορικά επίσης μειωμένα. Μιλάμε για 150 ευρώ το άτομο κλεισμένα ένα δίμηνο πριν την πτήση.
Δε μιλάω για πολυτέλειες,μία μέση κατάσταση.`
Αυτό νομίζω μας μπέρδεψε. Το τι σημαίνει για τον καθένα μέση κατάσταση, έχει διαφορετική έννοια.
Σίγουρα όμως είναι μία ακριβή πόλη, για τα δικά μας δεδομένα, όταν ένα κυρίως πιάτο έχει 20 ευρώ και βάλε στην πλειοψηφία των εστιατορίων, ένα burger σε απλό φαγάδικο 15 ευρώ ένας καπουτσίνο 5 ευρώ ,ένα αξιοπρεπές μεγάλο σάντουιτς σε φούρνο, 5 ευρώ, ένα ποτήρι κρασί σε ένα απλό wine bar 9 ευρώ.
Αν θες να πιείς καπουτσίνο στο περίφημο cafe de Flore, κοστίζει 8 ευρώ.
Επίσης το πρωινό στο ξενοδοχείο ήταν αξιοπρεπές αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο για να σε κρατήσει χορτασμένο μέχρι το απόγευμα.
Φυσικά και υπάρχουν και πιο προσιτά μαγαζιά για φαγητό. Το θέμα όμως είναι άλλο. Θα έχεις κοντά σου κάποιο από αυτά όταν ,τριγυρνώντας στο κέντρο, πεινάσεις? Τα περισσότερα δεν είναι συνήθως κοντά στα αξιοθέατα. Άρα θα πρέπει να κάνεις κάποιο προγραμματισμό για να τρως σε αυτά.
Το buillon chartier που ανέφερε προηγουμένως ο φίλος είναι το πιο γνωστό οικονομικό εστιατόριο στην πόλη. Έχει δύο.
Μέναμε δίπλα σε αυτό που βρίσκεται στο 9ο . Τις δημοφιλείς ώρες η ουρά έστριβε στην γωνία.
Θα το πω και αλλιώς. Θέλει προσοχή για να μην ξεφύγει ο προυπολογισμός.
Ως ημερήσια έξοδα, δηλαδή φαγητό δύο φορές την ημέρα συν καφέδες και κάποιο αξιοθέατο με κόστος εισόδου ,περί τα 15 ευρώ, κάποιο ταξί για μεταφορά, δηλαδή να περνάς καλά χωρίς πολυτέλειες, υπολόγισε 100-150 ευρώ το άτομο την ημέρα.
 
Last edited:

jfilip21

Member
Μηνύματα
8
Likes
10
Οπως και να χει σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας….Πραγματικα με βοήθησαν να κανω εναν αρχικό υπολογισμό κυριως οσον αφορα τα εξοδα της ημερας.Οσον αφορα εισιτηρια και διαμονή ειναι ενα κομματι που σιγουρα ταλαντεύεται και πρεπει να κινηθώ αμεσα.
 

paliakos

Member
Μηνύματα
68
Likes
163
Ας πω κι εγώ τη γνώμη μου.Κατ αρχήν το τι θα χαλάσει ο καθένας είναι στο χέρι και τις δυνατότητες του.
Τον Μάιο του 19 ταξίδεψα με τη σύζυγο στο Παρίσι για 8 μέρες,7 βράδια.Αν θες τσεκαρε και την ιστορία μου, μπορεί να σε βοηθήσει,κάνε αναζήτηση τίτλου Παρίσι μου καλό και θα στο βγάλει.
Πέταξα οικονομικά,έμεινα σχετικά οικονομικά,επισκέφτηκα Λούβρο, Βερσαλλίες, Disneyland και τα δύο πάρκα, Πύργο του Άιφελ, κρουαζιέρα,κάρτες εβδομαδιαίες κτλ κτλ κτλ.
Φάγαμε και σε εστιατόρια αλλά και σε φαστ φουντ,ήπιαμε οικονομικά ποτά αλλά και ακριβά,πήραμε σουβενίρ κτλ.
Εννοείται ότι πήγαμε μόνοι μας και όχι με πρακτορείο,όλα σχεδόν τα κλείσαμε διαδικτυακά.
Το κόστος άγγιξε τις 3000 ευρώ και για τους δυο μας.Να ξέρεις ότι γενικά το Παρίσι είναι πολύ ακριβό.
Εύχομαι να πας,το μπάτζετ το ορίζεις εσύ.Το Παρίσι είναι όνειρο,μαγεία...Τσεκαρε λίγο τους περιορισμούς λόγω κοβιντ.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.299
Μέλη
38.894
Νεότερο μέλος
mikesf

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom