Κύθνος Κύθνος basics!

ikarialover

Member
Μηνύματα
678
Likes
850
Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο..Έψαχνα πληροφορίες για φαγητό στην Κύθνο, καθώς θα πάνε οι γονείς μου και καλύφθηκα πλήρως! Μπράβο!
 

Thanasis_v

Member
Μηνύματα
100
Likes
88
Που να σου τύχει στην Κολώνα να ανεβαίνεις με αυτοκίνητο και να κατεβαίνουν δύο...κάνεις ηρωική όπισθεν μέχρι να βρεις λίγο άνοιγμα.
Πάντως εκείνο το Σάββατο στα τέλη Ιουλίου πήγα με τη δεύτερη προσπάθεια και αφού οι τρεις από τους πέντε της παρέας δείλιασαν να ξαναζήσουν μια ακόμα ηρωική όπισθεν.
 

Jazzination

Member
Μηνύματα
10
Likes
10
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγράδι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Ζηλανδία
Να γράψω κι εγώ την εμπειρία μου από Κύθνο! Πήγαμε 4 μέρες πριν τον δεκαπενταύγουστο μαζί με τον φίλο μου. Μείναμε στο κέντρο του Μέριχα αν και τελικά η Χώρα μας άρεσε πολύ περισσότερο και για διαμονή και για διασκέδαση. Μικρό νησί γενικά, δεν νομίζω ότι θες παραπάνω από 4 μέρες για να το γυρίσεις όλο! Οι παραλίες εκπληκτικές, με γαλαζοπράσινα νερά, βότσαλο ή άμμο και αρκετά ερημικές... Στις τοπ βάζω την παραλία του Σκύλου, στα νοτιοανατολικά του νησιού, πρόσβαση εύκολη με αυτοκίνητο και μετά κατεβαίνεις κάτι σκαλοπάτια για κανα 4λεπτο. Πολύ μεγάλη, με χοντρό βοτσαλάκι κάτ, γαλάζια νερά και χωρίς καθόλου κόσμο! (γύρω στις 4-6 παρέες κάθε φορά). Φυσικά η Κολώνα, δεν έχουν άδικο όσοι επιμένουν για την ομορφιά της. Εμείς πήγαμε με θαλάσσιο ταξί οπότε δεν κουραστήκαμε καθόλου! Τεράστια σε έκταση, δυο παραλίες σε μία, με άμμο κάτω... υπέροχη! Γενικά μας άρεσαν οι παραλίες της ανατολικής πλευράς του νησιού κι όχι τόσο της δυτικής. (γούστα είναι αυτά! :p) Το Σιμουσί επίσης, μαγική παραλία με άμμο αλλά δύσκολη πρόσβαση. (απότομη κατηφόρα με χωματόδρομο - μην το επιχειρήσετε με μηχανάκι!) Δυστυχώς δεν καταφέραμε να φτάσουμε στην Πετρούσα και τον Αγ. Νικόλαο γιατί είχε πολλά σταυροδρόμια και καθόλου ταμπέλες.
Από φαγητό τώρα: Φάγαμε το πρώτο βράδυ στον Μώλο στο Μέριχα (το φαγητό όχι ιδιαίτερο, μας άρεσε η τοποθεσία περισσότερο). Δεύτερο βράδυ στο χιλιοειπωμένο στέκι του Ντεντζή όπου αν και οι τιμές είναι λίγο τσιμπημένες, το φαγητό ήταν πολύ καλό! Πιο καλά νομίζω φάγαμε το τρίτο βράδυ στην ταβέρνα "Πελάγρα" στην Δρυοπίδα μέσα στα σοκάκια.
Φανταστικά γλυκά και ολόφρεσκο παγωτό στο ζαχαροπλαστείο "Μέριχας" στο λιμάνι, στην ανηφόρα όπως πάνε τα αυτοκίνητα για Χώρα.
Τέλος για καφεδάκι, αναψυκτικό ή ποτό στη Βεγγέρα, επίσης στο Μέριχα, δίπλα στη θάλασσα.
Συνολικά η Κύθνος ήταν πολύ καλή επιλογή καθώς εμείς αναζητούσαμε ηρεμία, χαλαρότητα και ένα νησί με καλές παραλίες! Αξίζει σίγουρα μια επίσκεψη να θαυμάσετε τις ομορφιές της !
 

maria.p

Member
Μηνύματα
12
Likes
29
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη
Καλημέρα σας,
Πριν από μία εβδομάδα επιστρέψαμε από ένα πολύ χαλαρωτικό και ξεκούραστο τετραήμερο στην Κύθνο.
Το νησί είναι σε κοντινή απόσταση από την Αττική μόλις 1 ώρα και 40 λεπτά από το λιμάνι του Λαυρίου.
Φτάνεις νωρίς κατά τις 10.10 και έχεις όλη την ημέρα μπροστά σου.Τα εισιτήρια κοστίζουν 15€ το άτομο και το αυτοκίνητο(χρειάζεται στο νησί) στα 44€.
Ξεκινώντας από την διαμονή εμείς επιλέξαμε το λιμάνι(Μέριχας) και μείναμε στον ξενώνα Κοντσέτα. Πολύ συμπαθητικό δωμάτιο , με απίστευτη θέα. Το αρνητικό ήταν τα 86 σκαλοπάτια που χρειαζόταν να ανεβαίνεις κάθε φορά για να φθάσεις στο δωμάτιο... Επίσης τα δωμάτια ήταν λίγο παραμελημένα από την άποψη ότι το ψυγειάκι ήθελε απόψυξη και δεν έκλεινε καλά η πόρτα , στο μπάνιο υπήρχαν σκουριές στις βρύσες κλπ. Σε γενικές γραμμές ήταν καλά όμως. Η τιμή του ανά μέρα στα 40€ αν κλείσεις μόνος σου και 50€ μέσω booking.com χωρίς πρωινό.
Από παραλίες το νησί έχει πολλές και πολύ όμορφες.
Εμείς κολυμπήσαμε στο Σχοινάρι (Λουτρά) , στην Απόκρουση , στην Κολώνα(η διασημότερη του νησιού) και στην Επισκοπή. Πεντακάθαρα νερά παντού και φυσική σκιά από τα ρείκια σε όλες τις παραλίες.Πολύ ωραίες παραλίες υπάρχουν και στο νότιο μέρος του νησιού που δεν προλάβαμε να πάμε μιας και σκοπός της απόδρασής μας ήταν η ξεκούραση για αυτό και αρκεστήκαμε στις κοντινές παραλίες.
Το νησί έχει τρεις οικισμούς που κατοικούνται όλο τον χρόνο :Μέριχας , Χώρα , Δρυοπίδα. Το καλοκαίρι τα Λουτρά(Ιαματικές πηγές) και η Παναγιά Κανάλα (πευκόφυτη περιοχή με πανέμορφη θέα στα γύρω νησιά) παίρνουν ζωή από τους παραθεριστές.
Η Χώρα όπου και της αφιερώσαμε δύο εκ των τριών βραδιών είναι μικρή και πανέμορφη. Έχεις λίγες επιλογές για καφέ/ποτό και φαγητό αλλά αν θες ήρεμες διακοπές είναι ό,τι πρέπει.Για φαγητό καθήσαμε στου Ντέτζη όπου φάγαμε πολύ καλά.Οι τιμές σε νορμάλ επίπεδα. Για γλυκό προτιμήσαμε το Μέλι για βάφλα με παγωτό και για ποτό καθίσαμε στην Αποκάλυψη. Ουσιαστικά έχει ένα στενό όπου είναι όλα τα μαγαζάκια μαζεμένα....Είναι πολύ ωραία να πάτε απόγευμα να δείτε τις γειτονιές της Χώρας και τις εκκλησίες της.
Το τρίτο απόγευμα επισκεφθήκαμε την Δρυοπίδα όπου μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Πολύ όμορφο χωριό με ζωή και ευχάριστους κατοίκους. Επιλέξαμε ένα από τα μαγαζάκια για καφέ και γλυκό του κουταλιού.
Στον Μέριχα αφιερώσαμε το τελευταίο βράδυ όπου φάγαμε στο Καντούνι(πάρα πολύ ωραίο φαγητό) και γλυκό στη Βεγγέρα(βάφλα , ακριβή , 7€).
Στα αρνητικά του νησιού θα επέλεγα το γεγονός ότι τα περισσότερα εστιατόρια είναι ανοιχτά μόνο το βράδυ με αποτέλεσμα όσα είναι ανοιχτά το μεσημέρι να είναι κάτω του μετρίου.

Εν κατακλείδι , το νησί είναι πολύ όμορφο για ολιγοήμερες διακοπές , για χαλάρωση και ξεκούραση και μπάνια στις όμορφες παραλίες του.
 

abebabloum

Member
Μηνύματα
15
Likes
10
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Φίτζι
Καλησπέρα παιδιά!!! Σκέφτομαι να πάω με τις φιλές μου στην Κύθνο αρχές Αυγούστου. Σκεφτόμαστε να πάμε για κάμπινγκ... τι έχετε να προτείνετε?? :)
 

Xlapatsas

Member
Μηνύματα
9
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
Κύθηρα
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλάσκα
Ας γράψω κι εγώ την εμπειρία μου από το πρόσφατο ταξίδι μου στη Κύθνο.

Πήγαμε με τη σύζυγο για 5 μέρες μετά τον δεκαπενταύγουστο και σαν τόπο διαμονής επιλέξαμε τον Μέριχα. Μείναμε στα δωμάτια της Ιωάννας δίπλα στο λιμάνι και μείναμε αρκετά ευχαριστημένοι αν εξαιρέσει κανείς την απουσία παραθύρου και εξαερισμού στο μπάνιο.

Ο Μέριχας γενικά δεν μας άρεσε. Ένα μικρό λιμανάκι, νεόκτιστο, με ταβέρνες και καφετέριες που αν δεν ήταν δίπλα στη θάλασσα δεν θα καταλάβαινες ότι είσαι σε νησί. Θα το πρότεινα μόνο γι' αυτούς που θέλουν να έχουν θέα τη θάλασσα από το μπαλκόνι τους. Πάντως έχεις αρκετές επιλογές για φαγητό και καφέ. Εμείς φάγαμε στο Καντούνι και στο Βυζάντιο και μείναμε ευχαριστημένοι και με τα δύο. Το Βυζάντιο είναι ψαροταβέρνα, ζητήστε να σας πουν τι ψάρια έχουν φρέσκα, εγώ τη μέρα που πήγαμε είχαν μπαρμπούνια και ήταν τέλεια!!Για καφέ και βάφλα πήγαμε στη Βεγγέρα, που η σύζυγος είπε ότι ήταν τέλεια, καθώς εγώ δεν πολυτρελαίνομαι. Μια μέρα πήγαμε και στην καφετέρια Κάστρο αλλά δυστυχώς ήταν κλειστό. Ίσως είναι ανοιχτό μόνο το βράδυ, πάντως το απόγευμα που πήγαμε εμείς βγάλαμε ωραίες φωτογραφίες από ψηλά με φόντο το λιμάνι. Αξίζει να πάτε, έχει πολύ ωραία θέα.

Στη Δρυοπίδα πήγαμε δύο μέρες, μία απόγευμα για καφέ και μία βράδυ για φαγητό. Αφήνεις το αυτοκίνητο στην αρχή του χωριού και συνεχίζεις με τα πόδια. Είναι ένα πολύ γραφικό χωριό, με στενά δρομάκια και ζωγραφισμένες πέτρες με διάφορα σχέδια. Τα μαγαζιά πολύ λίγα, σε ένα που καθίσαμε για φαγητό ήταν πολύ καλό και οικονομικό. Αξίζει να περπατήσετε και να χαθείτε μέσα στα αναρίθμητα δρομάκια που έχει και να συναντήσετε τους ντόπιους που κάθονται στις αυλές τους. Δυστυχώς το σπήλαιο Καταφύκι που θέλαμε να επισκεφθούμε ήταν κλειστό και απ'ό,τι φαινόταν θα παραμείνει κλειστό για πολλά χρόνια.

Όταν πήγαμε στη Χώρα κατάλαβα ότι κάναμε λάθος που επιλέξαμε το Μέριχα για διαμονή, όμως οι επιλογές διαμονής στη Χώρα ήταν λίγες και δεν υπήρχε τίποτα διαθέσιμο. Κι εδώ αφήνεις το αυτοκίνητο έξω από το χωριό και συνεχίζεις με τα πόδια σε έναν λαβύρινθο από στενά δρομάκια, που όμως όλα καταλήγουν στο κεντρικό δρόμο και επικοινωνούν μεταξύ τους. Σε κάθε γωνιά θα δείτε και ένα εκκλησάκι όμως δυστυχώς είναι κλειδωμένες και δεν μπορείς να μπεις. Για φαγητό καθήσαμε στο στέκι του Ντέτζη που αν δεν έχεις κάνει κράτηση πρέπει να περιμένεις να αδειάσει τραπέζι για να καθήσεις. Εμείς ευτυχώς δεν περιμέναμε πολύ και φάγαμε πολύ καλά σε ένα υπέροχο περιβάλλον.

Οι παραλίες που πήγαμε ήταν όλες πολύ καθαρές, χωρίς πολύ κόσμο και χωρίς ξαπλώστρες εκτός από την Απόκρουση.Πήγαμε στην Επισκοπή, την Απόκρουση, το Σχοινάρι, την Κολώνα, τη Μεγάλη Άμμο, και τον Άγιο Δημήτριο. Η καλύτερη φυσικά ήταν η Κολώνα, μια απέραντη αμμουδιά που χωρίζει δύο πεντακάθαρες παραλίες. Εμείς πήγαμε με καράβι από το Μέριχα(10 € το άτομο) γιατί λυπήθηκα το αυτοκίνητο που είναι καινούριο. Πάρτε μαζί σας ομπρέλα γιατί έχει λίγα δέντρα για σκια. Υπάρχει και ένα μικρό ταβερνάκι για τα απαραίτητα. Στη Μεγάλη Άμμο αξίζει να επισκεφθείτε το μοναστήρι της Παναγιάς Κανάλας και να θαυμάσετε τη θέα από εκεί. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να πάμε στις πολύ καλές παραλίες του Σκύλου και του Αγιου Σώστη γιατί οι δρόμοι ήταν χάλια και στου Σκύλου ήθελε πολύ περπάτημα.

Γενικά μείναμε πολύ ευχαριστημένοι από το πενθήμερό μας στη Κύθνο και θα την πρότεινα σε όσους ζητάνε ένα νησί χωρίς πολυκοσμία, με καθαρές θάλασσες και καλό φαγητό. Μου έκανε εντύπωση πως είχε ελάχιστο ξένο τουρισμό και το ότι στις παραλίες, παρόλο που το νησί ήταν γεμάτο, δεν έβλεπες πολύ κόσμο. Αυτό οφείλεται στις πολλές επιλογές για παραλίες που έχει κάποιος σε όλες τις κατευθύνσεις του νησιού, με αποτέλεσμα να μοιράζεται ο κόσμος. Το μόνο αρνητικό που ίσως θα μπορούσα να πω ήταν ότι οι λίγοι φούρνοι που υπάρχουν στο νησί είναι ακριβοί και μετά τις 11 το πρωί έχεις λίγες επιλογές για πρωινό.

Γενικά αν θέλετε ένα νησί που δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τον τουρισμό και όλα μοιάζουν να ανήκουν σε μια άλλη εποχή, ψηφίστε Κύθνο!
 

kourtoulouz

New Member
Μηνύματα
1
Likes
4
Καλησπερα κι απο εμενα παιδια..αρτι αφιχθεις και λιοκαμενος απο κυθνο..ειναι η πρωτη φορα που γραφω και για να ειμαι ειλικρινης η αφορμη δεν ειναι ευχαριστη..

Κατ' αρχην το νησι ειναι πανεμορφο..θα συμφωνησω με τους φιλους που λενε οτι οι ανατολικες παραλιες ειναι πιο ομορφες απο τις δυτικες..ανατολικα λοιπον εντυπωσιαστηκα με τις παραλιες Αγιος Σωστης, Σκυλου και Γαιδουρομαντρα ..αρκετα μεγαλες σε μηκος και πλατος, απιστευτα νερα και στην πρωτη εχει ενα εκκλησακι στο οποιο ανεβαινεις απο τα βραχια, αρκετα γραφικο..επισης, οι δυο τελευταιες μοιαζουν παρα πολυ..οπωσδηποτε σε αυτες να ειστε εφοδιασμενοι με νερο και ομπρελα καθως δεν υπαρχει τπτ τριγυρω αν χρειαστειτε κατι..προσβαση με αμαξι 1100 cc ανετη αν και σε ολες η ασφαλτος γινοτανε μετα χωματοδρομος..επισης πηγαμε στον αγ στεφανο δυτικα..οχι κατι το εντυπωσιακο απο παραλια, αλλα ειχε ταβερνες κι αρκετα δεντρακια για σκια και αραγμα..οι δυτικες ωραιες κι αυτες μεν, αλλα νομιζω οτι ακουγονται πιο πολυ για εμπορικους λογους καθως εχουν μπιτς μπαρς, ταβερνες, ξαπλωστρες και ειναι πιο κοντα στον μεριχα..

Η Χωρα και η Δρυοπιδα πανεμορφες..ειδικα η δευτερη, απο τα ωραιοτερα χωρια που εχω δει στις κυκλαδες..αξιζει τον κοπο μια επισκεψη καθως ειναι κοντα στην χωρα και ο δρομος πολυ καλος..φαγητο φαγαμε στο στεκι του ντετζη, μονο, στη χωρα..πολυ πανω του μετριου, αλλα σιγουρα δεν θα φυγετε και απο την καρεκλα..δυστυχως δεν κατσαμε πολλες μερες να δοκιμασουμε τα ντοπια κρεατα καθως σε πολλα χωρια υπαρχουν ταβενρες που εχουν, οπως πχ αγ. στεφανος..

Το γεγονος ομως που με ΕΞΟΡΓΙΣΕ και παρολιγον να μου χαλασει τη διαθεση ειναι το εξης..παιρνω τηλεφωνο για ενοικιαζομενο αυτοκινητο τον (κυριο ( ; ) ) .... δυο εβδομαδες πριν την αφιξη μου..συνεννοουμαστε για την επιλογη αμαξιου..ολα οκ λεω..να σας κανω καταθεση μια προκαταβολη τον ρωταω;..οχι μου λεει δεν χρειαζεται..οκ λεω και αφηνω ονομα και τηλεφωνο..με το που φτανω με περιμενε η ψυχρολουσια..με ενα απεθεσταστο υφος, σχεδον θεωρωντας το φυσιολογικο μου λεει δεν εχω αμαξι..τι εννοειτε του λεω και οπως καταλαβαινετε ο υπολοιπος διαλογος δεν μπορει να μεταφερθει..δεν σκεφτηκε καν να με παρει ενα τηλ να με ενημερωσει, να επαιρνα πχ αμαξι απο λαυριο οπου το ειχα παρκαρει..περνωντας μετα παλι απο το σημειο ειδα να βριζεται με ενα ζευγαρι ξανα..υποθετω για τον ιδιο λογο..απαραδεκτα πραγματα..ευτυχως βολευτηκαμε με ταξι (πανακριβα) την μια μερα και βρηκα για τις επομενες δυο μερες απο αλλη εταιρεια ενοικιαζομενων..

Συγγνωμη για το υφος..το νησι τα σπαει και το γεγονος της αποστασης το κανει ιδιαιτερα ελκυστικο προορισμο για χαλαρες αποδρασεις..
 
Last edited by a moderator:

elina1234

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
καλησπερα και απο μένα! χιλια συγγνώμη αν θα σας κουρασω αλλα χρειάζομαι τα φώτα σας. Η τουλαχιστον τα φώτα όσων επισκεύτηκαν τελευταία το νησί. Η ιστορία μου έχει ως εξης. Αγάπησα , έμεινα έγκυος, παντρεύτηκα πολιτικά, γέννησα τον ντέννη τον τρομερό, πηγαμε να κανουμε την γνωστη σε όλους γαμοβαφτιση περυσι αλλα χάσαμε τον πεθερο μου και ακυρωθηκαν ολα τελευταια στιγμη. οποτε λιγους μηνες μετα μαζευτηκαμε λιγοι και καλοι να κανουμε τη βαφτιση γιατι αν αργουσαμε λιγο ακομα θα γινοταν το αντιθετο.. ο διονύσης θα εβαζε στη κολυμπηθρα τον παπα...
και αφου ολα περασαν ο καλος μου μου εκανε προταση γαμου...
και για να μην αρχισω να λεω ολη την ιστορια της ζωης μου αποφασισαμε να παμε σε ενα νησακι κοντινο και μαζεμενο ( max 100 θα ναι οι καλεσμενοι) και να περασουμε ενα τελειο 3ημερο με τους φιλους μας..
απο την πρωτη στιγμη μου εχει κάτσει η Κύθνος.. Αλλά δεν εχω πάει ποτέ οπότε πριν κάνουμε την πρώτη μας βόλτα θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος οποιαδήποτε πληροφορία που θα μπορούσε να με βοηθήσει... ΤΑ ΠΑΝΤΑ καλοδεχούμενα...
Ευχαριστώ πολυ!!!!!
 

vickokka

Member
Μηνύματα
1.235
Likes
1.931
Ονειρεμένο Ταξίδι
παντου
καλησπερα και απο μένα! χιλια συγγνώμη αν θα σας κουρασω αλλα χρειάζομαι τα φώτα σας. Η τουλαχιστον τα φώτα όσων επισκεύτηκαν τελευταία το νησί. Η ιστορία μου έχει ως εξης. Αγάπησα , έμεινα έγκυος, παντρεύτηκα πολιτικά, γέννησα τον ντέννη τον τρομερό, πηγαμε να κανουμε την γνωστη σε όλους γαμοβαφτιση περυσι αλλα χάσαμε τον πεθερο μου και ακυρωθηκαν ολα τελευταια στιγμη. οποτε λιγους μηνες μετα μαζευτηκαμε λιγοι και καλοι να κανουμε τη βαφτιση γιατι αν αργουσαμε λιγο ακομα θα γινοταν το αντιθετο.. ο διονύσης θα εβαζε στη κολυμπηθρα τον παπα...
και αφου ολα περασαν ο καλος μου μου εκανε προταση γαμου...
και για να μην αρχισω να λεω ολη την ιστορια της ζωης μου αποφασισαμε να παμε σε ενα νησακι κοντινο και μαζεμενο ( max 100 θα ναι οι καλεσμενοι) και να περασουμε ενα τελειο 3ημερο με τους φιλους μας..
απο την πρωτη στιγμη μου εχει κάτσει η Κύθνος.. Αλλά δεν εχω πάει ποτέ οπότε πριν κάνουμε την πρώτη μας βόλτα θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος οποιαδήποτε πληροφορία που θα μπορούσε να με βοηθήσει... ΤΑ ΠΑΝΤΑ καλοδεχούμενα...
Ευχαριστώ πολυ!!!!!
Για εκδηλώσεις ενδυκνειται το beach bar Pountaki στην Επισκοπή, επίσης κανουν εκδηλώσεις σε ταβερνες στην Κανάλα, και στον Άγιο Δημήτριο.
Μπορείς να βρεις πληροφορίες στο internet.
 
Μηνύματα
34
Likes
34
Καλησπερα κι απο εμενα παιδια..αρτι αφιχθεις και λιοκαμενος απο κυθνο..ειναι η πρωτη φορα που γραφω και για να ειμαι ειλικρινης η αφορμη δεν ειναι ευχαριστη..

Κατ' αρχην το νησι ειναι πανεμορφο..θα συμφωνησω με τους φιλους που λενε οτι οι ανατολικες παραλιες ειναι πιο ομορφες απο τις δυτικες..ανατολικα λοιπον εντυπωσιαστηκα με τις παραλιες Αγιος Σωστης, Σκυλου και Γαιδουρομαντρα ..αρκετα μεγαλες σε μηκος και πλατος, απιστευτα νερα και στην πρωτη εχει ενα εκκλησακι στο οποιο ανεβαινεις απο τα βραχια, αρκετα γραφικο..επισης, οι δυο τελευταιες μοιαζουν παρα πολυ..οπωσδηποτε σε αυτες να ειστε εφοδιασμενοι με νερο και ομπρελα καθως δεν υπαρχει τπτ τριγυρω αν χρειαστειτε κατι..προσβαση με αμαξι 1100 cc ανετη αν και σε ολες η ασφαλτος γινοτανε μετα χωματοδρομος..επισης πηγαμε στον αγ στεφανο δυτικα..οχι κατι το εντυπωσιακο απο παραλια, αλλα ειχε ταβερνες κι αρκετα δεντρακια για σκια και αραγμα..οι δυτικες ωραιες κι αυτες μεν, αλλα νομιζω οτι ακουγονται πιο πολυ για εμπορικους λογους καθως εχουν μπιτς μπαρς, ταβερνες, ξαπλωστρες και ειναι πιο κοντα στον μεριχα..

Η Χωρα και η Δρυοπιδα πανεμορφες..ειδικα η δευτερη, απο τα ωραιοτερα χωρια που εχω δει στις κυκλαδες..αξιζει τον κοπο μια επισκεψη καθως ειναι κοντα στην χωρα και ο δρομος πολυ καλος..φαγητο φαγαμε στο στεκι του ντετζη, μονο, στη χωρα..πολυ πανω του μετριου, αλλα σιγουρα δεν θα φυγετε και απο την καρεκλα..δυστυχως δεν κατσαμε πολλες μερες να δοκιμασουμε τα ντοπια κρεατα καθως σε πολλα χωρια υπαρχουν ταβενρες που εχουν, οπως πχ αγ. στεφανος..

Το γεγονος ομως που με ΕΞΟΡΓΙΣΕ και παρολιγον να μου χαλασει τη διαθεση ειναι το εξης..παιρνω τηλεφωνο για ενοικιαζομενο αυτοκινητο τον (κυριο ( ; ) ) .... δυο εβδομαδες πριν την αφιξη μου..συνεννοουμαστε για την επιλογη αμαξιου..ολα οκ λεω..να σας κανω καταθεση μια προκαταβολη τον ρωταω;..οχι μου λεει δεν χρειαζεται..οκ λεω και αφηνω ονομα και τηλεφωνο..με το που φτανω με περιμενε η ψυχρολουσια..με ενα απεθεσταστο υφος, σχεδον θεωρωντας το φυσιολογικο μου λεει δεν εχω αμαξι..τι εννοειτε του λεω και οπως καταλαβαινετε ο υπολοιπος διαλογος δεν μπορει να μεταφερθει..δεν σκεφτηκε καν να με παρει ενα τηλ να με ενημερωσει, να επαιρνα πχ αμαξι απο λαυριο οπου το ειχα παρκαρει..περνωντας μετα παλι απο το σημειο ειδα να βριζεται με ενα ζευγαρι ξανα..υποθετω για τον ιδιο λογο..απαραδεκτα πραγματα..ευτυχως βολευτηκαμε με ταξι (πανακριβα) την μια μερα και βρηκα για τις επομενες δυο μερες απο αλλη εταιρεια ενοικιαζομενων..

Συγγνωμη για το υφος..το νησι τα σπαει και το γεγονος της αποστασης το κανει ιδιαιτερα ελκυστικο προορισμο για χαλαρες αποδρασεις..
Καλησπέρα αγαπητέ kourtoulouz, επειδή το νησί αυτό το έχω σαν μια πιθανή επιλογή για φέτος το καλοκαίρι, θα σε παρακαλούσα να πείς ποιό το όνομα του... "κυρίου" που δεν ήταν έντιμος απέναντι σας ως πρός την ενοικίαση του αυτοκινήτου, μην τυχόν πέσουμε στον ίδιο γιατί κι εμείς χωρίς δικό μας μέσον σκεφτόμαστε να πάμε και να ενοικιάσουμε ένα εκεί για κάποιες απο της μέρες που θα μείνουμε στο νησί και επίσεις, επειδή τελικά ενοικιάσατε απο άλλη εταιρία, πόσο βγήκε περίπου τη μέρα η τιμή; Ευχαριστώ.
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.337
Likes
14.198
Καλησπέρα αγαπητέ kourtoulouz, επειδή το νησί αυτό το έχω σαν μια πιθανή επιλογή για φέτος το καλοκαίρι, θα σε παρακαλούσα να πείς ποιό το όνομα του... "κυρίου" που δεν ήταν έντιμος απέναντι σας ως πρός την ενοικίαση του αυτοκινήτου, μην τυχόν πέσουμε στον ίδιο γιατί κι εμείς χωρίς δικό μας μέσον σκεφτόμαστε να πάμε και να ενοικιάσουμε ένα εκεί για κάποιες απο της μέρες που θα μείνουμε στο νησί και επίσεις, επειδή τελικά ενοικιάσατε απο άλλη εταιρία, πόσο βγήκε περίπου τη μέρα η τιμή; Ευχαριστώ.
Δεν νομίζω να μπορεί να αναφερθεί το όνομα του κυρίου/γραφείου.Απαγορεύεται από τους κανόνες του φόρουμ.
 

Alexia Alexia

Member
Μηνύματα
12
Likes
5
Καλησπερα σκεφτόμαστε μια εξορμιση μετα τις 20 Σεπτέμβρη και λεμε για Κύθνο..
επειδη ομως εχουμε και τα μικρουλια μας 5 και 3 ετων ηθελα να μου πειτε οποις γνωρίζει αν
οι θαλασσες εκει ειναι βαθιές και απότομες....

ευχαριστώ

επισης θα ηθελα οποιος γνωριζει ποιοι ειναι οι καλυτεροι προορισμοι για οικογενειες με παιδια της δικης μας ηλικίας

και πάλι ευχαριστώ
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.656
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom