mpampis1979
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ΤΑΝΖΑΝΙΑ
- Ταξίδι-Όνειρο
- εγινε! ΙΝΔΙΑ 2018
Περιεχόμενα
9/10/16 αφου λοιπον παραταθηκε η παραμονη μου στο Λονδινο,η βολτα συνεχιστηκε κ σημερα.φευγωντας απο το χοτελ εκανα μια σταση στην ορθοδοξη εκκλησια του αγ. Ανδρεα στην camden town για ενα κερακι κ μετα πηγα στο westminister abbey τον ναο στον οποιο γινονται ολες οι σπουδαιες τελετες της βασιλικης οικογενειας.δυστυχως ομως την κυριακη ο ναος παραμενει κλειστος για το κοινο.ετσι,εγω κ μερικες δεκαδες ακομα φυγαμε απραγοι...δεν πειραζει,ανταμοιφθηκα καθως πηγα στον καθεδρικο του αγ.Παυλου οπου στις 11.30 ειχε λειτουργια με χορωδιες κ εκκλησιαστικο οργανο! ντοπιοι κ τουριστες πηραμε θεση κ οταν ξεκινησε ολοι μπορουσαμε να συμμετεχουμε καθως στην εισοδο μας μοιρασαν φυλλαδιο με τα λογια της λειτουργιας.ηταν πολυ ομορφη εμπειρια!
επειτα ακολουθησε βολτα στην chinatown κ φαγητο (εχει πολλα εστιατορια-μπουφε πολυ οικονομικα) κ αργοτερα βολτα στην covent garden κ πιο συγκεκριμενα στην central market που ειναι γεματη μαγαζακια κυριως με αντικες!
. μετα απο λιγη ξεκουραση εκει,σειρα ειχε η national gallery,μια τεραστια πινακοθηκη με εργα των μεγαλυτερων ζωγραφων.αυτο που ξεχωρισα ηταν φυσικα οι πινακες του Ελ γκρεκο με κορυφαιο την εκδιωξη των εμπορων απο το ναο απο τον Χριστο!
μετα την τεχνη ηθελα κ λιγο πρασινο! γι αυτο πηγα σε ενα απο τα πιο καλα συντηρημενα παρκα του λονδινου, το regents park.στο συγκεκριμενο παρκο βρισκεται ο ζωολογικος κηπος της πολης καθως κ το ομωνυμο πανεπιστημιο.σε μια απο τις εισοδους του παρκου,υπαρχει κ το κεντρικο τζαμι του λονδινου london central mosque που ειναι σε πληρη λειτουργια.
10/10/16 η ηλιολουστη μερα μου φερνει την ιδεα να κανω μια βολτα στην πιο μοδατη περιοχη του λονδινου, στο notting hill. ετσι ,διανυοντας την oxford street κ περνωντας την μπροστινη μερια του hyde park βρεθηκα στον προορισμο μου.τις κυριακες εκει λειτουργει η αγορα portobello market με παγκους φρουτων κ λαχανικων αλλα κ μικροκοσμηματα,ρολογια κ αλλα διακοσμητικα μπορει καποιος να αγορασει.
αφου περιπλανηθηκα στην περιοχη,καθισα να απολαυσω ενα full english breakfast συνοδεια με τσαι!!! πολυ ωραιο κ χορταστικο.
περνωντας δυναμεις απο το πρωινο περπατησα ως το hyde park για να δω απεξω το kensigton palace ενα απο τα παλατια που χρησιμοποιει η βασιλικη οικογενεια ως εξοχικες κατοικιες κ μια απο τις τελευταιες κατοικιες της πριγκιπισας Νταιανα.πανεμορφοι κηποι κ χλιδη σε ολο της το μεγαλειο!
.εκει κοντα στην exhibition road βρισκονται κ δυο ακομα μουσεια που επισκευθηκα.το science museum και το victoria and albert museum.το πρωτο,το μουσειο επιστημης ειναι ενα εξαιρετικο μουσειο χωρισμενο σε θεματικες ενοτητες,γεματο διαδραστικα παιχνιδια κ απειρες πληροφοριες σε οτι αφορα την φυση,το διαστημα,τις τεχνολογιες,την εξελιξη της γης κ τον ανθρωπο.
το δευτερο μουσειο εχει τα ονοματα των γονιων της βασιλισσας ελισαβετ κ στεγαζει αγαλματα,ξυλογλυπτα κ ειδη απο καθε ηπειρο.ξεχωρισα τον δαυιδ του μιχαηλ αγγελου, την πανδωρα με το κουτι κ τον θησεα με τον μινωταυρο.
.μετα απο τα μουσεια εκανα μια τελευταια βολτα στο hyde park για να χορτασει το ματι πρασινο κ επεστρεψα στο χοτελ για να μαζεψω τα πραγματα μου καθως αυριο το πρωι ειχα πολυ πρωινη πτηση για επιστροφη στο ηρακλειο... αλλο ενα ταξιδι λαμβανε τελος κ μπορει ο χρονος του να ''αδειαζε'' ομως επεστρεφα γεματος ομορφες εικονες απο πολλους κ διαφορετικους-λογω εμφανισης κ καταγωγης- ανθρωπους κ αυτο ειναι κατι που με ευχαριστει απιστευτα!!! ευχομαι καλα ταξιδια σε ολους γεματα νεες εμπειριες!!!