Μπαρμπάντος Λάιβ από Καραϊβική

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.197
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Έκανα μεγάλη πρόοδο στις συνθήκες διαβίωσής μου. Μένω σε ένα πεντακάθαρο studio Airnb - άμα το δει η Γερμανίδα θα πάθει πολιτισμικό σοκ - στο Oistins, δίπλα στην ψαραγορά, με 37 Ευρώ την βραδιά. Νοίκιασα ένα hybrid ποδήλατο, που λέγεται Aeras, με 15 Ευρώ την μέρα.

Σημερα έφτασα μέχρι το Sam Lord's Castle, το κάστρο του ομώνυμου πειρατή του 19ου αίωνα. Ο τύπος έβαζε φανάρια στους φοίνικες γύρω από το κάστρο του για να νομίζουν τα καράβια που μόλις διέσχισαν τον Ατλαντικό ότι έχουν φτάσει στην Bridgetown. Έτσι έπεφταν πάνω στα κοράλια και ο Σαμ μάζευε τους θυσαυρούς. Σε τραγική κατάσταση, καμμένο, ενώ μια πινακίδα ενημερώνει ότι Κινέζοι είναι έτοιμοι να το μετατρέψουν σε ξενοδοχείο! Μόνο ένας γλυκύτατος ράσταμαν με 2 δόντια σύνολο σουλατσάριζε, και κάναμε λίγο κουβέντα.

Οι Μπαρμπαντιανοί μου κάνουν εντύπωση με το πόσο προσηλωμένοι είναι στους κανόνες. Ας πούμε πρώτα για τον covid. Σε όποιο μαγαζί και να πας, ακόμα και στην λαϊκή, πρέπει να φοράς μάσκα αλλιώς θα σου την πουν αμέσως. Όπως μπαίνεις, υπάρχει ένα σπρέι για τα χέρια ή ενας τύπος που σε ψεκάζει αυτός. Σε παρατηρούν και αν δεν ψεκάσεις σου την λένε. Το κόλλημα με τους κανόνες επεκτείνεται και σε άλλα, όπως στο ότι ΠΑΝΤΑ σταματάνε στις διαβάσεις αν δούνε ότι κάποιος περιμένει να περάσει. Μερικές φορές γίνεται κουραστικό, πχ. πρέπει να σταθείς στο συγκεκριμένο σημείο στο μαγαζί για να έρθει ο τάδε και μετά να σε στείλει στον τάδε κτλ.. Βέβαια, από την άλλη τα βανάκια δεν μασάνε να σταματήσουν όλη την κίνηση στον δρόμο για να πάρουν ένα πελάτη οπουδήποτε.

Η φύση όσο έχω δει είναι πολύ ωραία, με κλασικές φυτείες ζαχαροκάλαμου, βραχώδεις ακτές όπου γκρεμοί εναλλάσσονται με ορμίσκους (coves). Παρ' ότι έχει αρκετές βίλες, ο νόμος απαιτεί όλες οι παραλίες να είναι προσβάσιμες για το κοινό, κάτι που επιβεβαιώνω και μ' αρέσει.

Έφτιαξα κι ένα μπαρακούντα που πήρα από την ψαραγορά, με γλυκοπατάτες στον φούρνο στην κουζινίτσα. :)

IMG_1772(1).JPG

Στην ψαραγορά για το μπαρακούντα.

IMG_1826(1).JPG

Το κάστρο του Σαμ.

IMG_1812(1).JPG

Ένα μήνυμα στην άμμο...
 
Last edited:

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.197
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Μέρα με την μέρα αισθάνομαι μεγαλύτερη εξοικείωση με το νησί. Ξέρω ότι ο σεκουριτάς μόλις μπω στο μάρκετ κάποιου πρακτορείου καυσίμων θα μου πει να βγάλω την μάσκα και να κοιτάξω την κάμερα και θα μου πάρει θερμοκρασία. Παρατήρησα τον σημερινό, που μου φάνηκε λίγο χαμογελαστός, καθώς ξεκλείδωνα το ποδήλατο και αφού κοίταξε αριστερά δεξιά να δει αν τον βλέπουν έβγαλε από ένα χαρτοκούτι ένα καβατζωμένο πλαστικό ποτήρι με μπίρα και ήπιε.

Συνέχισα την εξερεύνηση στην Νοτιοανατολική ακτή μετά το κάστρο του πειρατή, σε αναζήτηση του καλύτερου cove (ορμίσκου). Πέρασα από Long bay, Harrismith, Bottom Bay, Palmetto Bay... έφτασα μέχρι τον φάρο East Point όπου προσπάθησα - μάταια - να κατεβώ σε μια κρυμμένη παραλία σε απότομο ορμίσκο που τελικά φτάνεις μόνο από θάλασσα. Έκανε και το battery bank μου ένα μπάνιο και αχρηστεύτηκε. Όλες αυτές οι παραλίες με μηδέν τουριστική αξιοποίηση, καθώς έχουν άπειρες στον νησί και σε πιο προσιτά μέρη. Τελικά γύρισα στο καστρο του πειρατή και έφαγα στο εξαιρετικό Dis Ole House. Εκεί η σερβιτόρα μου είπε πως να πάω σε ένα cove που δεν βρίσκει κανένας τουρίστας - όπως κι εγώ δεν είχα βρει. Τελικά μάλλον ήταν το πιό ιδιαίτερο από αυτά που είδα. Αν και από πάνω οι Κινέζοι έχουν ρίξει τόσο μπετό, που θα είναι αγνώριστο σε λίγα χρόνια.

Να πούμε και δύο λόγια για το σύστημα συγκοινωνίας που είναι άψογο. Λεωφορία και βανάκια φέυγουν από το Bridgetown ακτινωτά και καλύπτουν όλο το νησί. Είναι το σχήμα του νησιού που ευνοεί μου είπε κάποιος. Στις στάσεις έχει έναν ηλιακό συλλέκτη και ένα φορτιστή USB. Ακόμα και στην πιο μακρινή παραλία. Αυτό πραγματικά με έχει σώσει (είμαι πολύ κακός με την διαχείριση μπαταρίας), καθώς όποτε μένω από μπαταρία βρίσκω την κοντινότερη στάση και κάθομαι στην σκιά μέχρι να φορτίσει.

Α, χθες ήταν και εθνική γιορτή και αργία (Errol Barrow Day) και όλοι οι ντόπιοι είχαν μαζευτεί στην κοντινή Miami beach.

Θα σας δείξω 3 cove:

IMG_1996.JPG

Palmetto Bay

IMG_1951(1).JPG

Cove δίπλα στο East Point που δεν μπόρεσα να κατέβω.

IMG_2055(1).JPG

Το cove κοντά στο κάστρο του πειρατή το οποίο έχει την ιδιαιτερότητα τα βράχια του να σχηματίζουν φυσική πισίνα. Από την άλλη μεριά δεν σας δείχνω γιατι είναι τα όργια των Κινέζων.
 
Last edited:

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.197
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Χθες πήρα το λεωφορειάκι για την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, την Speightstown (προφέρεται Σπάιτς-τάουν). Μπαίνοντας σε ένα ιδιωτικό λεωφορείο στα Μπαρμπαντος είναι σαν να μπαίνεις σε κλαμπ: Ο τεράστιος πορτιέρης που θα σου ανοίξει την πόρτα. Το εσωτερικό βάψιμο και ντεκόρ, που αντικατοπτρίζουν το προσωπικό στυλ του κάθε οδηγού (κάποτε τα βάφανε και από έξω αλλά τώρα το απαγορεύει η κυβέρνηση – γενικώς υπάρχει πολύ παλιά κουλτούρα στο θέμα). Σε άλλα θα ακούσεις χαλαρή Καλίψο και Αμερικάνικα 60’s, σε άλλα λάιβ ραπάρισμα πάνω σε μοντέρνα reggae/rnb με μπάσο που που το αισθάνεσαι στο στήθος. Και βέβαια τα απίστευτα κουρέματα των Μπαρμπαντιανών μέσα στο λεωφορείο, που χτυπάνε τα πόδια στον ρυθμό. Έχει δροσούλα μέσα, καθώς από το παράθυρο μπαίνει ο σχεδόν μόνιμος αέρας του Ατλαντικού που έχει το νησί.

Στο δρόμο θα δεις μόνο Γιαπωνέζικα ή Κορεάτικα αμάξια. Τα παίρνουν σε προσφορά, μεταχειρισμένα 3-4 ετών, μου είπε μια ντόπια, η οποία οδηγεί ένα τεράστιο Mazda πικαπ αγροτικό.

Το Σπάιτς-τάουν έχει μια ωραία αποβάθρα με προβλήτα και κάποια παλιά αποικιακά κτήρια όπως το Arlington house – αρχιτεκτονική που επεκτάθηκε αργότερα στην Νότια Καρολίνα. Ένα πολύ ωραίο γκράφιτι εξηγεί οπτικά την ιστορία του νησιού, από τους Καρίμπ μέχρι την ανεξαρτησία και τα κρουαζιερόπλοια. Στον δρόμο της επιστροφής σταμάτησα και στην Holetown όπου πέρασα από το περιβόητο ξενοδοχείο Colony Club. Στην παραλία θα δεις μόνο λευκούς, να τους κάνουν μαζάζ στα πόδια, καθώς αυτοί διαβάζουν την βιογραφία του Ντέιβιντ Κάμερον.

Πίσω στην Μπρίτζ-τάουν έχει υπαίθρια αγορά με πολύ κόσμο, καθώς και μαγαζιά duty free. Πήγα και για μία μπίρα με την τύπισσα με το Mazda και με γύρισε στο δωμάτιο (χωρίς μάσκα) πριν τις 9 γιατί έχει απαγόρευση κυκλοφορίας 9-5.

Σήμερα βρήκα χελιδονόψαρα και τα έφταξα τηγανιτά με τοπική συνταγή, και μετά με πήρε τηλ. η τύπισσα με το Mazda να που πει ότι ο προσωπικός της γυμναστής βρέθηκε θετικός σε covid και η ίδια θα κάνει τεστ την Τρίτη...

IMG_2105_.jpg

Ένας βετεράνος βαν-άς.

IMG_2133(2).JPG

Το mural της Σπάιτστάουν.

IMG_2235(2).JPG

Η αγορά της Μπριτζ-τάουν.
 

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.197
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
δηλαδή τώρα πρέπει να ξανακάνεις τεστ? ωχ μπελάδες!
Αν βγει θετικό της κοπέλας ναι. Περιμένουμε στο ακουστικό.

Φίλε @interted μπράβο για το ταξίδι και την ανταπόκριση και πααααααρα πολλά μπράβο για αυτή την φωτογραφία! Άραγε, υπήρξε και κάποια συζήτηση με τον κύριο?
Σ' ευχαριστώ πολύ φίλε @Μανολης Γκ. Η συζήτηση ήταν μόνο η εξής. "Μπορώ να σας βγάλω μια φωτογραφία;". Μου έκανε μια κίνηση με τα χέρια, του τύπου "παρακάλώ. κανένα πρόβλημα" με πολύ ευγενικό τρόπο που με έκανε να γελάσω.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.625
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom