STKF
Member
Περιεχόμενα
Ο Σκάρκος
Πρωτοκυκλαδικός οικισμός σε πολύ καλή τοποθεσία, κοντά στην Χώρα, συνδέεται με αυτήν ( και) με λιθόκτιστο παραδοσιακό μονοπάτι.Η πορεία είναι κατηφορική και διαρκεί περίπου 20 λεπτά. Υπολογίστε λίγη ώρα περισσότερη για την ανηφορική επιστροφή. Είσοδος 4 ευρώ.
Το Παλαιόκαστρο
Συγκλονιστικό σημείο θέας, από τα καλύτερα. Πρόσβαση μόνο με ιδιωτικό μέσο μετακίνησης τον Μάιο. Δεν ξέρω αν αργότερα περνάει από κοντά κάποιο λεωφορείο το όποιο εξυπηρετεί κάποια κοντινή παραλία.
Περνάει ασφαλτοστρωμένος δρόμος απο κοντά και ακολουθεί ένα ατμοσφαιρικό, σύντομο και αέρινο λιθόστρωτο μονοπάτι διάρκειας 10 με 15 λεπτά. Δεν συστήνεται για υψοφοβικούς αλλά είναι ασφαλές. Συστήνεται όμως να μην χάσουν την διαδρομή ,μέχρι εκεί.
Τάφος Ομήρου
Ένα ακόμη σημείο με πολύ ωραία θέα, εύκολα προσβάσιμο με ιδιωτικό μέσο.
Το καλοκαίρι γίνονται και οργανωμένες εκδρομές σε αυτά τα σημεία.
Το θέατρο Οδυσσέας Ελύτης
Συγχρονη κατασκευή αλλά σε ένα ακόμη εξαιρετικό σημείο θέας. Βλέπεις
και την χώρα και τον Μυλοπότα. Αξίζει την επίσκεψη.
Οι εκκλησίες
Λέγεται ότι υπάρχουν 365 στο νησί, μία για κάθε ημέρα του χρόνου.
Είναι κλειστές οι περισσότερες. Όποιος θέλει να μπει, ρωτάει για το κλειδί.
Αρχαιολογικό μουσείο
Μικρό και περιποιημένο με λίγα εκθέματα, νομίζω είναι υπερβολή τα 4 ευρώ που κοστίζει η είσοδος.
Πρωτοκυκλαδικός οικισμός σε πολύ καλή τοποθεσία, κοντά στην Χώρα, συνδέεται με αυτήν ( και) με λιθόκτιστο παραδοσιακό μονοπάτι.Η πορεία είναι κατηφορική και διαρκεί περίπου 20 λεπτά. Υπολογίστε λίγη ώρα περισσότερη για την ανηφορική επιστροφή. Είσοδος 4 ευρώ.

Το Παλαιόκαστρο
Συγκλονιστικό σημείο θέας, από τα καλύτερα. Πρόσβαση μόνο με ιδιωτικό μέσο μετακίνησης τον Μάιο. Δεν ξέρω αν αργότερα περνάει από κοντά κάποιο λεωφορείο το όποιο εξυπηρετεί κάποια κοντινή παραλία.
Περνάει ασφαλτοστρωμένος δρόμος απο κοντά και ακολουθεί ένα ατμοσφαιρικό, σύντομο και αέρινο λιθόστρωτο μονοπάτι διάρκειας 10 με 15 λεπτά. Δεν συστήνεται για υψοφοβικούς αλλά είναι ασφαλές. Συστήνεται όμως να μην χάσουν την διαδρομή ,μέχρι εκεί.
Τάφος Ομήρου
Ένα ακόμη σημείο με πολύ ωραία θέα, εύκολα προσβάσιμο με ιδιωτικό μέσο.
Το καλοκαίρι γίνονται και οργανωμένες εκδρομές σε αυτά τα σημεία.
Το θέατρο Οδυσσέας Ελύτης
Συγχρονη κατασκευή αλλά σε ένα ακόμη εξαιρετικό σημείο θέας. Βλέπεις
και την χώρα και τον Μυλοπότα. Αξίζει την επίσκεψη.
Οι εκκλησίες
Λέγεται ότι υπάρχουν 365 στο νησί, μία για κάθε ημέρα του χρόνου.
Είναι κλειστές οι περισσότερες. Όποιος θέλει να μπει, ρωτάει για το κλειδί.
Αρχαιολογικό μουσείο
Μικρό και περιποιημένο με λίγα εκθέματα, νομίζω είναι υπερβολή τα 4 ευρώ που κοστίζει η είσοδος.