Ηνωμένο Βασίλειο Λίγα πράγματα για Εδιμβούργο

Rebequita

Member
Μηνύματα
408
Likes
157
Ταξίδι-Όνειρο
Peru
Πέρσι τον Φεβρουάριο επισκέφτηκα το Εδιμβούργο και θα ήθελα να δώσω μερικές πληροφορίες από την επίσκεψη μου στην όμορφη αυτή πόλη της Σκωτίας. Δυστυχώς δεν μπορώ να αφηγηθώ πολλά με λεπτομέρειες αλλά ίσως μπορώ να δώσω μια μικρή βοήθεια σε όσους θέλουν να την επισκεφτούν
Έμεινα 7 νύχτες στο Εδιμβούργο και τελικά το θεώρησα υπερβολή, είναι πολύ μικρή πόλη και σε 4 μέρες νομίζω γυρίζεται πολύ εύκολα. Αφού τις τελευταίες μέρες έπαιρνα το ημερήσιο εισιτήριο λεωφορείου με 3 λιρες και γυριζα στα προαστια. Ααα, επισκέφτηκα και για μια μέρα την Γλασκόβη που όμως περά από την αγορά της δεν με εντυπωσίασε κάτι άλλο, ήταν όμως μια ώρα με το τρένο όποτε άξιζε τον κόπο.
Θα ήθελα να σας δώσω κάποιες χρηστικές πληροφορίες
Έμεινα σε ένα b&b ονόματι fraoch house το όποιο ήταν πεντακάθαρο με φοβερό πρωινό και σχετικά οικονομικό για τις τιμές που έπαιζαν εκεί. Ήταν λίγο έξω από το κέντρο αλλά μια απόσταση που την περπατούσες ευχαρίστα ακόμα και αργά το βραδύ
Δεν έφαγα τίποτε αξιοσημείωτο όποτε δεν έχω κάτι να καταθέσω σε αυτόν τον τομέα, όλα μου φανήκαν μέτρια και ακριβά εκτός από ένα κινέζικο self service επάνω στη Waverley bridge που παραδόξως ήταν καλό.
Τα αξιοθέατα είναι πάνω κάτω γνωστά από τους οδηγούς αλλά θα ήθελα να εκφράσω την ταπεινή μου άποψη για τις διάσημες περιηγήσεις σε υπόγειες στοές που εξιστορούν ‘ανατριχιαστικές’ ιστορίες. Εμείς πήγαμε στο Mary king’s close και μας φάνηκε αδιάφορο και τζάμπα χάσιμο χρόνου, φαντάζομαι και τα υπόλοιπα κάτι αντίστοιχο θα είναι μιας που ρωτήσαμε και μας έστειλαν στο καλύτερο.
Όσον αφόρα την νυχτερινή διασκέδαση, αν εξαιρέσεις την παρασκευή και το Σάββατο που όλοι ξεχύνονταν στις μπυραρίες, τις υπόλοιπες μέρες τους έψαχνες ανθρώπους μετά τις 10.
Τέλος θα ήθελα να σας υποδείξω μια φοβερή τσαγιερη που ανακάλυψα στην περιήγηση μου με τα λεωφορεία, την loopy lornα’s tea house (www.loorylornas.com)
370-372 morningside road
 

Attachments

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.659
Likes
50.482
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Εγώ να πω τη μαύρη αλήθεια τη βρίσκω πανέμορφη και πολύ ενδιαφέρουσα την πόλη, μου θυμίζει σε πολλά το μικρότερο (και λίγο πιο χαριτωμένο) Santiago de Compostela. Η υπόγεια πόλη μου άρεσε πάρα πολύ, είχαμε μαζί κι ένα τύπο που έκανε το μεταπτυχιακό του πάνω στο μεσαιωνικό Εδιμβούργο και μας έκανε μια ξενάγηση που θα μου μείνει αξέχαστη, ενώ και το όλο θέμα με τα κάστρα, τα τείχη κλπ με εντυπωσίασε. Συμφωνώ πως είναι πολύ ακριβή και πως 7 ημέρες είναι μάλλον πολλές, εκτός κι αν έχεις κάποιο πολύ συγκεκριμένο ενδιαφέρον. Αλλά γούστα είναι αυτά... Some like vanilla, others prefer chocolate...
Thanks για το ποστ, μ' αρέσει όταν γράφει ο κόσμος κι αυτά που δεν τους άρεσαν, δε γίνεται όλοι να τα βρίσκουμε όλα καταπληκτικά και αξιόλογα, και η απογοήτευση μέρος του ταξιδιού είναι. Σου εύχομαι στο επόμενο ταξίδι να βρεθείς κάπου που θα σου αρέσει περισσότερο.
 

Rebequita

Member
Μηνύματα
408
Likes
157
Ταξίδι-Όνειρο
Peru
Δεν αμφισβητω την ομορφια της, ειδικα το βραδυ ηταν υπεροχη με τον τροπο που φωτιζαν την παλια πολη, Ενιωθα σαν να συμπροταγωνιστω με τον Richard Gere στο Lancelot. Πραγματικα πολυ ενδιαφερων προορισμος αλλα οχι για τοσες μερες &μονο Εδιμβουργο. Παρολα αυτα περασα υπεροχα.
Εμεις ειχαμε εναν οδηγο ηθοποιο που εκανε stand up comedy σε μπαρακι της περιοχης &παρολο που προσπαθουσε ματαια 2 ωρες να μας κανει να τρομαξουμε πετωντας ενδιαμεσα κρυα αστεια στο τελος ειχε το θρασσος να μας ζητησει και tip.


 

Blondeamon

Member
Μηνύματα
285
Likes
142
Σε 13 ημέρες ανεβαίνω για ενα χρόνο Εδιμβούργο, να κανω το Msc μου. Θα έχετε μόνιμη ανταπόκριση και φωτογραφικό υλικό για όλα όσα συμβαίνουν επάνω :)
 

Rebequita

Member
Μηνύματα
408
Likes
157
Ταξίδι-Όνειρο
Peru
Σε 13 ημέρες ανεβαίνω για ενα χρόνο Εδιμβούργο, να κανω το Msc μου. Θα έχετε μόνιμη ανταπόκριση και φωτογραφικό υλικό για όλα όσα συμβαίνουν επάνω :)

Καλη επιτυχια και καλα ταξιδια απο εκει πανω. Χημικός?
 

bloody mary

Member
Μηνύματα
527
Likes
42
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Αμαζόνιος
Έγώ πήγα χωρίς να ξέρω τίποτα για την πόλη, σε μια ευκαιρία που μου παρουσιάστηκε και έμεινα κατενθουσιασμένη. Μεγάλο ρόλο όμως έπαιξε το γεγονός ότι πήγα τον Αύγουστο που έχουν ένα καταπληκτικό φεστιβάλ και η πόλη είναι ζωντανή 24 ώρες το 24ωρο. Έπειδή μάλιστα πήγα μέσω Manchester μου έκανε εντύπωση η διαφορά τους. Το Μanchester φημίζεται για τη νυχτερινή του ζωή (το λένε Μadchester για αυτό το λόγο) αλλά καθημερινή στις 10 το βράδυ στην κεντρική πλατεία δεν υπήρχε άνθρωπος ούτε για δείγμα.
Συμφωνώ ότι 7 μέρες είναι πολλές και τις υπόγειες στοές δεν πρόλαβα να τις δω. Αλλά η ομορφιά της πόλης ήτανε το κάτι άλλο.
 

Sokratis

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
1.056
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Θα ταξιδεψω αρχες Ιανουαριου για 7 μερες και λεω να μοιρασω το χρονο μου μεταξυ Λονδινου και Εδιμβουργου. Δεν εχω ξαναπαει και θα ηθελα να με συμβουλεψετε αν αξιζει ο συνδυασμος ή να μου προτεινετε καποιον καλυτερο. Ξερω οτι 7 μερες δεν φτανουν ουτε για Λονδινο αλλα θα ηθελα να γνωρισω 2 διαφορετικες περιοχες.

Επισης τι ειναι προτιμοτερο για την μεταβαση στο Εδιμβουργο αεροπλάνο (72 ευρω το ατομο με επιστροφη με easyjet) η τρενο?
Καθε προταση ευπροσδεκτη
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.659
Likes
50.482
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
4,5 μέρες για το Λονδίνο και 2,5 για το Εδιμβούργο μου φαίνονται μια χαρά. Θα πήγαινα με το αεροπλάνο, οι τιμές για την εποχή είναι πραγματικά τσάμπα. Μπήκα και στο σάιτ της national express να δω τι γίνεται, αλλά ως συνήθως είναι "υπό συντήρηση", πράγμα νορμάλ για ό,τι έχει να κάνει με την Αγγλία, την κατά τη γνώμη μου πιο ανοργάνωτη χώρα της προηγμένης Ευρώπης. Τέλος πάντων, υπήρχε -και φαντάζομαι υπάρχει ακόμη- και νυχτερινό λεωφορείο που το έκανε σε 9 ώρες, αν μπορείς να κοιμηθείς στο λεωφορείο κάτι λέει, αλλά η διαφορά στην τιμή δε δικαιολογεί τη φασαρία κατ' εμέ.

Πάρε ζεστά ρούχα...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.784
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom