Ουγγαρία Λίγες ώρες στη Βουδαπέστη

Μηνύματα
607
Likes
115
Επόμενο Ταξίδι
βορεια ιταλια- ελβετια
Ταξίδι-Όνειρο
ιαπωνια
Πέταξα από Θεσσαλονίκη γαι Βαρκελώνη, μέσω Ζυρίχης με swiss. Μέσα από τοα εροδρόμιο πήρα το τρεςνάκι, βγήκα στο κέντρικό σταθμό της πόλης έκξανα την βόλτα μου,ήπια το εσπρεσάκι μου σε καφετερία δίπλα στην λίμνη, αγόρασα τα λουλουτδάκια (για την γυναίκα μου) από το παζάρι λουλουδιών και γύρισα πάλι με το τρένο πίσω στο αεροδρόμιο για την πτήση από Ζηρίχη προς Βαρκελώνη. Φυσικά και γίνεται. Το πρόβλημα είναι στις χώρες που θέλει βίζα. π.χ. πέταξα από Αθήνα για ΠΕκίνο, μέσω Ντόχα. Για να βγεις στο κατάρ θέλει βίζα.
 

marquis

Member
Μηνύματα
1.284
Likes
898
Εφόσον έχεις τα ταξιδιωτικά έγγραφα μαζί σου και δε χρειάζεται να παραλάβεις αποσκευές, αυτό που σκέφτεσαι να κάνεις είναι καθόλα νόμιμο και λογικό. Έιχα κάνει το ίδιο στη Βουδαπέστη πριν 3 χρόνια. Τα ταξί απ' όσο θυμάμαι έχουν σταθερή τιμή από και προς το αεροδρόμιο, και μάλιστα στο κέντρο έχουν συγκεκριμένη πιάτσα (απ ότι θυμάμαι κοντά στο Four Seasons), και δέχονται και ευρώ αν δε θες να μπεις στο κόπο της αλλαγής συναλλάγματος (Budapest Airport Zrt.). Η διαδρομή διαρκεί περίπου μισή ώρα, μπορεί λιγότερο ή και περισσότερο ανάλογα με την κίνηση. Μόνο πρόσεξε να γυρίσεις εντός ευλόγου χρόνου στο αεροδρόμιο, καθώς θα χρειαστείς περαιτέρω έλεγχο αφού πας σε χώρα εκτός Σένγκεν.
 

jpsih

Member
Μηνύματα
243
Likes
110
Επόμενο Ταξίδι
???
οπως ειπαν τα παιδια, μια βολτα στο δουναβη, μετα περασμα απο τον καθεδρικο του αγ. στεφανου και κατεβαινεις vaci utca για ανεφοδιασμο στο gerbeaud..
σε 1.30-2 ωρες το βγαζετε ανετα..

προτεινω να πατε/ερθετε με ταξι, εκτος και αν ο ταξιτζης σας πει λογω κινησης να σας αφησει στον κοντινοτερο σταθμο μετρο.. (ρωτηστε τον)

ταξι πληρωνετε και με ευρω.. συναλλαγμα καντε στο αεροδρομιο (για πιο γρηγορα) μιας και το ποσο που θα θελετε φανταζομαι θα ειναι μικρο..
 

ZephX

Member
Μηνύματα
401
Likes
198
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Azerbaijan/Bhutan
Έχεις πληρώσει ένα κάρο λεφτά για να πας ΝΥ και θα τα ρισκάρεις για να πιείς ένα γρήγορο καφέ στη Βουδαπέστη για 1-1,5 ώρα?
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.666
Likes
50.513
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Γιατί να τα ρισκάρει; Έχει 5 ώρες. Θέλει μια 1 ώρα για να βγει (στη χειρότερη) κι άλλη μια για να μπει. Άντε και μιάμιση ώρα καβάτζα (είμαι πολύ large), του μένει μιάμιση ώρα καθαρή βολτίτσα, αρκετή για να πάρει μια ωραία ιδέα από την παλιά πόλη.
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.609
Likes
12.424
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Συγκεκριμένα για Βουδαπέστη το έχω κάνει 2 φορές Και στις δυο ήμουν τράνζιτ.
Την πρώτη φορά δεν θυμάμαι πόσες ώρες είχα στη διάθεση μου. Τη δεύτερη είχα 7,5 ώρες. Αλλάξαμε συνάλλαγμα στο αεροδρόμιο και χρειάστηκε να πάρουμε λεωφορείο + μετρό για να φτάσουμε στο κέντρο. Όλα αυτά μπορεί να σου πάρουν και περισσότερη ώρα από ό,τι λένε οι προλαλήσαντες (απρόοπτα συμβαίνουν) και θα πρέπει να υπολογίσεις και την ανάλογη ώρα για το γυρισμό. Στη Βουδαπέστη είχαμε χρόνο για μια βόλτα στο Δούναβη και έναν καφέ και γενικά ήμασταν όλη την ώρα με το νου μας στο ρολόι. Δεν μου άρεσε ιδιαίτερα. Για 5 ώρες δεν νομίζω ότι θα το επιχειρούσα.
 

ZephX

Member
Μηνύματα
401
Likes
198
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Azerbaijan/Bhutan
Όποιος θέλει να βγει από το αεροδρόμιο και θέλει να ρισκάρει το κάνει. Αυτός που δεν θέλει να ρισκάρει δεν το κάνει. Αν κάποιος νομίζει ότι 1,5 ώρα είναι ασφαλής χρόνος για να είναι στην ώρα του στη πύλη το κάνει. Εγώ σε 5ώρο layover στη Βουδαπέστη πηγαίνοντας για Αμερική δεν θα έβγαινα. Εμένα η λογική μου είναι απλή. Παίρνω πάντα το χειρότερο σενάριο (κίνηση, έλεγχος διαβατηρίων, ασφάλεια, κτλ) για αυτό και δεν αξίζει το άγχος για εμένα για να πιώ ένα καφέ στη πόλη (που όντως είναι πολύ όμορφη σε αντίθεση με το BUD). Έχω τύχει να περάσω ελέγχους σε 5 λεπτά αλλά έχω τύχει να κολλήσει για 1,5 ώρα και να φτάσω στη πύλη μου στο τσακ.
 

Glosoli

Member
Μηνύματα
403
Likes
314
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Πάντως πέρυσι εγώ που πήγα Καναδά μέσω Παρισιού και είχα 9 ώρες στην διάθεση μου και πέταγα με Air France από Αθήνα μια χαρά βγήκα από το αεροδρόμιο πήγα βρήκα τον φίλο μου τον Λευτέρη στο κέντρο της πόλης και μια χαρά ξαναπήγα στο De Gaulle. Όταν έφτασα Γαλλία φυσικά δεν με έλεγξε κανείς λόγω Schengen και όταν ξαναγύρισα στο αεροδρόμιο απλά έδειξα το διαβατήριο μου στην Γαλλική αστυνομία...τώρα επειδή πας Αμερική και σίγουρα λόγω ελέγχων οι 5 ώρες όντως είναι κάπως λίγες.
 

taver

Member
Μηνύματα
12.487
Likes
28.956
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Transfer είναι αυτοί που συνεχίζουν με την ίδια εταιρεία μεν αλλά αλλάζουν αεροσκάφος και πτήση.
Transit είναι εκείνοι που συνεχίζουν με την ίδια πτήση, η οποία όμως σταματά σε ένα αεροδρόμιο για κάποιες ώρες (π.χ. ανεφοδιασμό, παραλαβή άλλων επιβατών κλπ)
Που τον βρήκες αυτό τον ορισμό?
Ούτε το ξέρω έτσι, ούτε το βρίσκω και πουθενά.
Transit: Όρος που αφορά ένα επιβάτη σε σχέση με το αεροδρόμιο, τη χώρα και όχι μόνο. Κατά λέξη μετάφραση, "διερχόμενος". Έχει να κάνει με τους ελέγχους που πρέπει να περάσει ο επιβάτης κλπ.
Transfer: Όρος που αφορά ένα επιβάτη σε σχέση με τον αερομεταφορέα. Ο επιβάτης που θα μπει σε μια επόμενη πτήση.

Δεν διαπραγματευόμαστε αν η Ουγγαρία χρειάζεται διαβατήριο και VISA, ούτε καν, απλά δεν μπορώ να πω με 100% σιγουριά πως σε transit πτήση ίδιας εταιρείας μπορείς να φύγεις από το αεροδρόμιο. Όποιος γνωρίζει, σε πρώτο στάδιο ας διαφωτίσει τον topic starter και στη συνέχεια βλέπουμε αν προλαβαίνει για τα υπόλοιπα...
Γιατί να μη μπορεί? Φυσικά και μπορεί. Αλίμονο αν μια αεροπορική εταιρία είχε έλεγχο του ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει από ένα αεροδρόμιο... Οποιοσδήποτε μπορεί να φύγει και να γυρίσει. Αρκεί να είναι στο gate στην ώρα του. Το έχω κάνει δεκάδες φορές (με τελευταία την Κυριακή που μας πέρασε στην ηλιόλουστη Ζυρίχη, όπου σε 4 ώρες πρόλαβα να δω την παρέλαση του Sechseläuten, να κάνω μια βόλτα δίπλα στη λίμνη με τους Ελβετούς σε ανοιξιάτικη παράκρουση, να φάω ένα wurst από το Sternen Grill στο Bellevue και να πιω μια παγωμένη μπύρα στο Bauschänzli).

Έχεις πληρώσει ένα κάρο λεφτά για να πας ΝΥ και θα τα ρισκάρεις για να πιεις ένα γρήγορο καφέ στη Βουδαπέστη για 1-1,5 ώρα?
Και το να περιμένει 5 ώρες σε ένα καφέ ή σε ένα lounge στο αεροδρόμιο, είναι εξίσου ρίσκο. Μπορεί να ξεχαστεί ή ακόμα και να τον πάρει ο ύπνος...
 

Glosoli

Member
Μηνύματα
403
Likes
314
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Πάντως στον Καναδά άμα κάνεις transit ή transfer πτήση (όπως θέλετε πείτε την) δεν μπορεί κάποιος να βγει από το αεροδρόμιο...Ευρώπη μπορείς!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.192
Μηνύματα
883.476
Μέλη
38.898
Νεότερο μέλος
χρυσανθη

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom