soudianos
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Βερακρούζ
Περιεχόμενα
Πάμε σήμερα μια βολτίτσα στο Μπέργαμο. Μικρός σταθμός τρένων, στολισμένος απ' έξω με ανθισμένα παρτέρια, παγκάκια στη λιακάδα και στο βάθος της λεωφόρου ο βράχος με το κάστρο το ποιο τουριστικό αξιοθέατο. Φτάνοντας στη ρίζα του βράχου πρόσεξα ένα οδοντωτό τρενάκι αλλά προτίμησα τη κυκλική λεωφόρο η οποία με έβγαλε σε μια από της επιβλητικές πύλες του κάστρου. Η επιλογή μου απεδείχθη σωστή γιατί βρέθηκα σ ένα μακρύ διάδρομο κιτρινισμένες καστανιές με πολυάριθμα κάστανα κάτω πεσμένα στο έδαφος πάνω σ ένα τεράστιο κίτρινο χαλί. Στα αριστερά μου παράλληλα με την πορεία μου ολόκληρη η νέα πόλη χαμηλά η νέα πόλη φανέρωνε το χαμηλό αρχιτεκτονικό και ήρεμο προφίλ της. Η πόλη με το κάστρο μου θύμισε το Καρκασσόν στη νότιο Γαλλία. Κι εκεί η νέα πόλη ήταν απλωμένη στην πεδιάδα και στην κορυφή το Μεσαιωνικό κάστρο της με την πύλη του τα στενά δρομάκια με τα καταστήματα για τους τουρίστες εκκλησίες, πύργοι, στενά σοκάκια άλλων εποχών. Ο πρώτος ανηφορικός της παλαιάς πόλης της Μπέργαμο με έβγαλε αμέσως στην αρχή της διαδρομής της παλιάς πόλης κι απέναντι από το σταθμό του οδοντωτού τρένου.
Συνεχίζω με εικόνες:
To κάστρο στο βάθος.
Με την άφιξη στην πόλη ο Κρητικός Παλαιοκάπας μπροστά μου.
Καστανιές
Το καφεδάκι στο Μπέργκαμο συνοδεύεται με νεράκι. Ας είναι και στο ποτήρι της ρακής!
Η τιμή του λαδιού για τους τουρίστες. Όταν οι Ιταλοί έμποροι το αγοράζουν κάθε χρόνο από τους κρητικούς παραγωγούς 2,6-3 ευρώ το λίτρο το έξτρα παρθένο.
Piazza Vecchia , Santa Maria Maggiore
Φαγητό στο Circolino cita Alta. Casoncelli della Bergamasca και μπύρα Bergamasca...
To τρενάκι
Επιστροφή στην πόλη.
Μπροστά στο μνημείο του Παρτιζάνου και στίχοι από το αντιφασιστικό τραγούδι των Ιταλών ανταρτών κατά τη διάρκεια του Β' παγκοσμίου πολέμου " Bella ciao"
(Σε μας Φαραντούρη...)
Συνεχίζω με εικόνες:
To κάστρο στο βάθος.

Με την άφιξη στην πόλη ο Κρητικός Παλαιοκάπας μπροστά μου.

Καστανιές

Το καφεδάκι στο Μπέργκαμο συνοδεύεται με νεράκι. Ας είναι και στο ποτήρι της ρακής!

Η τιμή του λαδιού για τους τουρίστες. Όταν οι Ιταλοί έμποροι το αγοράζουν κάθε χρόνο από τους κρητικούς παραγωγούς 2,6-3 ευρώ το λίτρο το έξτρα παρθένο.

Piazza Vecchia , Santa Maria Maggiore

Φαγητό στο Circolino cita Alta. Casoncelli della Bergamasca και μπύρα Bergamasca...

To τρενάκι

Επιστροφή στην πόλη.
Μπροστά στο μνημείο του Παρτιζάνου και στίχοι από το αντιφασιστικό τραγούδι των Ιταλών ανταρτών κατά τη διάρκεια του Β' παγκοσμίου πολέμου " Bella ciao"
(Σε μας Φαραντούρη...)