Alex Loco
Member
- Επόμενο Ταξίδι
-
- Ταξίδι-Όνειρο
- Pamir highway
Περιεχόμενα
Έχοντας φρεσκες τις αναμνήσεις καθως χθες τα ξημερώματα βρισκόμουν στο Ταλίν και πλέον λιαζομαι σε χαλκιδικιωτικη παραλία , είπα να γράψω για το ταξίδι μου στις χώρες τις Βαλτικής. Τις είχα πάντα ψηλά. Δεν ξέρω γιατί. Αγαπημένοι προορισμοί στο δικό μου μυαλό , ανυπομονούσα να πάω να δω αυτές τις 3 πρωτεύουσες τις πρώην σοβιετικής Ένωσης. . Στα δικά μου μάτια είδα ξεκάθαρα ότι η πρώτη μας στάση η Λετονία ήταν σχετικά κακη. Δεν μου άρεσε. Έπειτα η Λιθουανία ήταν καλύτερη αλλά δε θα πω ότι πέθανα κιόλας. Και τέλος η Εσθονία. Ήταν καλύτερη και από τις δύο αλλά και πάλι δεν ήταν το παραμυθένιο μεσαιωνικό Ταλίν που διαβαζα τόσα χρόνια !! Βέβαια για να είμαι και δίκαιος. Ίσως πήγα κακή εποχή. Μπορεί να πρέπει να δεις χιονισμένα η στολισμένα όλα αυτά τα μέρη οπότε θα αφήσω μια πισινή για την ομορφιά και τη σπουδαιότητα αυτών των πόλεων. Αρχικά η πρώτη μας στάση ήταν η Ρίγα. Είχα διαβάσει για την παγωμένη, ψυχρή και σκοτεινή ομορφιά αυτής της πόλης. Πράγματι τα διαθέτει αυτά. Την ομορφιά δεν μπορώ να πω ότι την είδα. Επίσης μια παρένθεση. Έχοντας ακούσει Λετονικα και λιθουανικά τραγούδια γνώριζα ότι οι γλώσσες αυτές δεν μοιάζουν τόσο με ρωσικά. Ειλικρινά ώρες ώρες απορούσα αν υπάρχουν τοπικοί κάτοικοι. Παντού μα παντού άκουγες ρωσικά !! Έβλεπες μόνο Ρώσσους. Λογικά δεν μπορούν να πάνε αλλού διακοπές και εφόσον είναι δίπλα και επιτρέπεται έρχονται εκεί. Ακόμα και στην Εσθονία που κυριαρχούσαν οι Φινλανδοί έβλεπες πάρα πολλούς Ρώσσους και τους καταλαβαίνεις. Κάνουν μπαμ . Ενοχλητικοί εντελώς. Έβλεπες κάτι νορμάλ χαλαρά τυπακια τους βαλτικους δηλαδή και εβλεπες κάτι μεθυσμένους κάτι ενοχλητικούς φωνακλαδες με αμάξια με τη μουσική φουλ δυνατά να περπατάνε στο δρόμο να κάνουν αίσθηση και σαματα. Δεν είχα τη καλύτερη άποψη αλλά τώρα κατάλαβα ότι οι Ρώσοι είναι αρκετά χαζοβιοληδες.
Τελοσπαντων η Ρίγα είχε εντελώς σοβιέτ στοιχεία . Μια πόλη άλλης εποχής αφημένη αρκετά σε πολλά σημεια στο χρόνο. Το Βίλνιους πιο μοντέρνο πιο όμορφο αλλά και αυτό με μια περίεργη μουντιλα. Ευχάριστη έκπληξη το Πανεβεζις που κάναμε στάση. Εύκολα θα είχα ένα εξοχικό εκεί . Το Ταλίν ήταν ξεκάθαρα επιρρεασμενο από τη γειτονική Φινλανδία. Ήταν πιο σκανδιναβικού στυλ με πιο ωραίες κατοικίες και αρκετή ποιότητα στην μετακίνηση τους δρόμους της χιλιάδες μονοπάτια για ποδηλάτες πατίνια και πεζούς . Ενας μίνι πρόλογος για το τι θα αναλύσω. Συνεχίζεται....
Ρίγα Λετονία
Βίλνιους Λιθουανία
Ταλίν Εσθονία
Τελοσπαντων η Ρίγα είχε εντελώς σοβιέτ στοιχεία . Μια πόλη άλλης εποχής αφημένη αρκετά σε πολλά σημεια στο χρόνο. Το Βίλνιους πιο μοντέρνο πιο όμορφο αλλά και αυτό με μια περίεργη μουντιλα. Ευχάριστη έκπληξη το Πανεβεζις που κάναμε στάση. Εύκολα θα είχα ένα εξοχικό εκεί . Το Ταλίν ήταν ξεκάθαρα επιρρεασμενο από τη γειτονική Φινλανδία. Ήταν πιο σκανδιναβικού στυλ με πιο ωραίες κατοικίες και αρκετή ποιότητα στην μετακίνηση τους δρόμους της χιλιάδες μονοπάτια για ποδηλάτες πατίνια και πεζούς . Ενας μίνι πρόλογος για το τι θα αναλύσω. Συνεχίζεται....

Ρίγα Λετονία

Βίλνιους Λιθουανία

Ταλίν Εσθονία